Anbox: cara saderhana pikeun ngajalankeun aplikasi Android dina GNU / Linux

screenshot anbox

Android ngagaduhan kernel Linux, tapi berkembang aplikasi na sareng API anu dianggo pikeun sistem ieu bénten sareng anu kami di GNU / Linux. Kusabab kitu urang moal tiasa ngajalankeun aplikasi tina sistem operasi Google ieu dina distro Linux kami ku cara anu saderhana. Urang peryogi sababaraha émulator atanapi perangkat lunak pikeun ngabantosan urang ngadamel lapisan kasaluyuan dina cara anu sami sareng kumaha Anggur pikeun perangkat lunak Microsoft Windows asli.

Aya sababaraha proyék ieu anu tiasa ngabantosan kami ngajalankeun aplikasi Android dina distro GNU / Linux kami, tapi upami anjeun hoyong anu saderhana, éta Anbox. Mangrupikeun lapisan kasaluyuan, sapertos Anggur, sareng tangtosna ogé sumber terbuka sareng gratis. Tujuanana nyaéta pikeun tiasa ngajalankeun aplikasi Android dina sistem operasi Linux anu sanés, sareng ngalaksanakeun tujuanana ogé proyék-proyék sanés sapertos Genimobile, Shashlik, jst.

Béda Anbox anu pangageungna anu aya hubunganana sareng alternatipna nyaéta éta bakal nganggo kernel distribusi urang. Maksudna, nganggo kernel Linux anu sami sareng ngalegaan lapisan kasaluyuan ieu di dinya sanés nganggo kernel anu dirobih anu sanés sapertos dina émulator anu sanés. Ieu ngamungkinkeun urang pikeun dianggo ku cara anu langkung enteng sareng langkung raket sareng pakakas tim kami, tibatan ngagemuk proyék atanapi nempatkeun "perantara".

Para masangna, urang tiasa nganggo bungkus Snap universal, paket universal anu tiasa dianggo dina distro naon waé sareng ngajantenkeun langkung gampang. Nanging, anjeun ogé tiasa nganggo repositori sareng manajer paket masing-masing distro kanggo ieu ... Teras, upami urang dipasang sareng ngonpigurasikeun, léngkah salajengna nyaéta masang aplikasi anu dipikahoyong (.apk) sareng nganggo éta bari teu kedah silih ado. Upami anjeun hoyong ningali detil tina prosés ieu anu sakedik béda dina unggal distro, anjeun tiasa mendakan sadaya inpormasi anu dijelaskeun ogé sareng saléngkah-saléngkah dina halaman wéb tina proyék anbox.io.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.