Nina Paley sareng Parangkat Lunak Gratis Animasi Véktor Leungit

Daérah desain grafis mangrupikeun sektor anu seueur béda-béda dina sistem GNU / Linux. Sedengkeun Blénder aya dina kapasitas pinuh pikeun merjuangkeun program proprietary anu hébat, éditor poto lulugu kami, GIMP, teu ngagaduhan dukungan CMYK. Pola ieu ngulang nyalira teras-terasan sareng vektor teu aya kacuali. Inkscape Éta mangrupikeun parangkat lunak anu cukup maju, kalayan masalah kinerja di luhur sadayana. Salaku pangguna ulang, kuring tiasa nyebatkeun yén éta nyumponan harapan kuring sareng nyumponan kabutuhan kuring, anu henteu seueur.

Tapi kuring sanés désainer propésional. Sareng sanaos aya conto désainer anu sacara éksklusif nganggo perangkat lunak gratis dina karyana (kumaha Máirín DuffyJoaclintatawa Yesus Daud) umum pikeun ngadangukeun keluhan ngeunaan kamekaran sababaraha fungsi khusus. Kasus anu dipikaresep ku urang ayeuna: animasi vektor.

Nina bulak mangrupikeun penghibur, kartunis sareng seniman anu damel sareng ngamajukeun budaya bébas. Anjeunna parantos ngaleupaskeun karyana dina lisénsi Creative Commons-Attribution-Share Equal, kalebet pilem fitur animasi ti taun 2008: Sita Nyanyi Blues. Dina catetan ieu anjeunna humandeuar ngeunaan kurangna parangkat lunak gratis pikeun ngédit sareng nyiptakeun animasi vektor anu pantes sareng anjeunna henteu tanpa alesan alesan-alesan anjeunna nyungkeun éta. Anjeun peryogi parangkat lunak anu tiasa dianggo sareng dipercaya salaku animator tanaga ahli Anu mana. Sesuatu anu ngamungkinkeun padamelan anjeun dijaga dina waktos sareng nyingkahan file sumber Flash anu henteu dianggo dina vérsi anu énggal.

Tapi ke heula, hayu urang kontekstualkeun keluhan anjeun. Abdi kantos nyebatkeun éta Inkscape éta nyumponan kabutuh kuring salaku kartunis sakapeung. Saha waé anu parantos damel sareng anjeunna bakal terang yén anjeunna nganggo standar SVG pikeun nyimpen. Sareng SVG ngadukung animasi. Maka kami parantos méréskeun dilema anu munggaran, sabab henteu perlu pikeun nyiptakeun format énggal pikeun bagian grafis tina karya. Tapi Inkscape Éta henteu tiasa ngédit animasi sareng sanaos tiasa, sanés lingkungan anu ideal pikeun ngalakukeunana, éta henteu ngagaduhan alat penting pikeun manajemén waktos sareng pidéo. Salaku tambahan, usaha masa depan tim Inkscape langkung gampang fokus kana dukungan 3D tibatan animasi.

Paley nyaritakeun naon ciri-ciri éditor impian ieu. Perhatian khusus nalika ngeunaan antarmuka grafis:

  • Mac cocog
  • Kala waktos Flash 8-sapertos
  • Waveforms katingali dina garis waktos
  • Tata bahasa «simbul», dimana ieu tiasa dihirupkeun sareng disalametkeun
  • Alat gambar vektor anu saé
  • Pilihan ékspor video éksténsif
  • Bebas tina resolusi éta
  • Titik pendaptaran kolot-budak
  • "Tulang"
  • Wates vektor khusus (ngalangkungan dashes sareng titik)
  • Ékspor ka SVG
  • Sareng sakedik bug

Kaseueuran fungsi ieu sayogi di Blénder, anu ngagaduhan editor pidéo anu kéngingkeun nyalira. Sababaraha fitur kritis, sapertos "tulang," anu fungsina sami sareng Blénder, aranjeunna bakal ngartikeun karakter sareng ngamungkinkeun urang pikeun ngahirupkeunana. Sareng sakumaha debatable salaku frasa nyaéta Abdi saurang pragmatis sareng sanés purist Nalika ngeunaan dukungan Mac dina dokumén aslina, urang tiasa waé résiko nanyakeun parangkat lunak cross-platform, anu tungtungna ngabantosan panerapan sistem sapertos GNU / Linux. Kuring sorangan ngahadiran biantara ku Blénder (Urang tiasa nyéépkeun sadidinten masihan rujukan ngeunaan anjeunna, tapi statusna salaku otoritas dina animasi teu tiasa disangkal) dimana panyaturna damel di Mac. Ngajalankeun dimana waé, éta masih mangrupikeun parangkat lunak gratis.

Terus anjeunna muragkeun bom ka kami. Proyék sapertos kitu diperyogikeun, numutkeun anjeunna, sajuta dolar. 1 juta dolar AS, sanaos anjeunna ngaku bakal mésér saratus rébu. Naha mungkin pikeun proyék sapertos ieu pikeun ngumpulkeun inohong ieu dina Kickstarter? Anjeunna riungan-waragad naha cekap? Ti mana mimitina? Naha urang peryogi ieu ayeuna? Ieu patarosan anu kuring badé naroskeun dinten ieu, sabab kuring pikir éta nyorot kalemahan software gratis di laut ranté.

Kami kantos nguping ngeunaan proyék-proyék anu ngahontal inohong jutawan dina Kickstarter, sering berorientasi kana gadget téknologi. Kalayan motivasi anu leres, $ 100,000 henteu sigana sapertos inohong anu luhur teuing. GNU MediaGoblin pencét 42,000 rurusuhan; janten kampanye tanpa wates waktos tiasa ngajantenkeun ekspektasi urang janten kanyataan. Titik kahiji direngsekeun.

Upami anjeunna riungan-waragad cekap mangrupikeun perkawis anu sanés. Kampanye ieu kedah nganteurkeun kado ka papayungna. Urang tiasa ngirangan jumlah anu saé tina barang-barang anu dikempelkeun, kaos oblong, manisan sareng hal-hal alit sanésna, sasarengan biaya pangembangna nyalira, sapertos listrik, lirénkeun padamelanna sareng ngajaga situs proyek nongkrong di dinya. Éta waragad. Proyék parangkat lunak gratis kedahna tina diwangun pikeun cinta seni sareng mimitian mikirkeun modél bisnis anu ngamungkinkeun aranjeunna ngambang. Latihan anu aya dina pipikiran. Émut yén ngical perangkat lunak gratis saluyu sareng prinsip étika anu aya di tukangeunna. Titik dua satengahna direngsekeun. Dina titik ieu ideu-idé hébat dina kertas.

Parantos aya program anu disebat Synfig kanggo ieu. Sareng tétéla, éta henteu ngarengsekeun kabutuhan para profesional. Pikeun ngabentuk a garpuh Kalayan basis kode anu aya teu matak janten masalah, sanaos nyumbangkeun artos kanggo pamekaran program ieu panginten janten pilihan anu saé. Eureun nyalurkeun usaha kana turunan énggal sareng ngamangpaatkeun naon anu parantos anjeun gaduh. Kamungkinan. Titik katilu, tétéla direngsekeun, sanaos kuring henteu tiasa satuju kana perpustakaan grafis anu dianggo.

Sareng jawaban pikeun patarosan pamungkas nyaéta enya. Naha urang peryogi ieu ayeuna? Leres. Urang peryogi alat anu tiasa urang percanten deui, naon waé platformna. Animator tiasa tiasa asal ti dinten anu panjang di tempat damel sareng linggih nganggo program anu sami dina mesin bumi na kanggo ngédit jinis file anu sami, bahkan upami komputer karyana nyaéta Mac taun sareng komputer pribadi na kopi tukang nyieun. ngaji Ubuntu. Atanapi sabalikna.

Urang kedah percanten deui kana pakakas urang sapertos kuring percanten kana patlot kuring. Percanten yén anjeun moal ngahianat kuring sanaos anjeun terang anjeun bakal gagal. Pensil kuring bakal kaleungitan titik na Inkscape kasalahan bakal muncul. Tapi kuring tiasa percanten yén stroke abdi, vektor atanapi grafit, bakal tiasa dibuka 2, 3 atanapi 10 taun ka hareup, kusabab aya standar di tukangeunana, konsolidasi sareng jaminan sahenteuna ngabantosan kuring ngalestarikeun dokumén lami . Janten padamelan kuring atanapi hobi kuring.

Éta sanés ngan ukur nyiptakeun parangkat lunak pikeun ngagentos proprietari, dina gaya méntalitas klasik ngasingkeun diri di pulau bébas. Ngalakukeun parangkat lunak sapertos kieu mekar kalayan seueur alternatip proprietari anu sareng bakal hésé. Ieu laut tina ranté anu kuring carioskeun sateuacanna, anu ngan ukur inovasi sareng ékspérimén anu tiasa narik kami. Sareng kapercayaan.

Ti dieu kuring ngadesek anjeun naros ka diri naha anjeun percanten kana pakakas anjeun. Éta pikeun kuring kauntungan utama parangkat lunak gratis. Pikeun tiasa percanten deui. Mudah-mudahan kanggo animasi vektor dinten ayeuna sareng énjing pikeun otomatisasi kantor, desain dibantuan komputer atanapi lingkungan desktop. Cerminan urang ka hareup bakal ngahargaan yén batu anu mimiti ditetepkeun ayeuna. Hayu urang nempatkeun batu mimiti parangkat lunak gratis ayeuna teras.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gibran cenahna

    Kami Artis Visual sareng kuring parantos ngembangkeun dina bidang wéb sareng desain éditorial ku cara propésional, kuring parantos nganggo parangkat lunak gratis, kalebet Sistem Operasi.

    Kuring parantos nyobian sababaraha GNU / Linux OS sareng Ubuntu Kuring parantos ngalaman masalah stabilitas khususna sareng Unity, kalayan update Debian sareng Fedora, Arch henteu marahmay pisan kuring ngan ukur masang sababaraha kali sareng kanyataanna nyaéta frustasi pikeun digawé dina terminal murni Puppy hampang tapi pondok.

    Pokokna, kuring henteu acan tiasa ngaleupaskeun diri tina Windows, kuring hoyong, tapi salaku desainer kuring henteu tiasa ngaleungitkeun Adobe sareng Corel, aplikasi desain Linux masih henteu masihan lébarna, masalah Inskape sareng CMYK ditandaan pisan, ogé saleresna ku sadayana Ngeunaan manajemén warna, Gimp tetep henteu ngalakukeun HDR, sareng Scribus teu acan ngagaduhan dukungan tampilan anu saé.

    Pondokna, Linux mangrupikeun proposal jangka panjang dina hal desain, kuring khusus mikir yén kakuatan mangrupikeun anu pang ngabantosan GNU / Linux, tapi tetep ngagaduhan masalah anu serius, seueur pisan sistem, seueur usulan sareng fragméntasi anu teu tiasa dibantah.

    1.    anti cenahna

      Éta leres. Sigana teu aya gunana pikeun kuring gaduh distribusi anu museur kana kabutuhan anu henteu tiasa direngsekeun ku alat-alat anu aya ayeuna sareng aya dua program anu béda pikeun ngalakukeun hal anu sami kusabab éta ngagaduhan toolkit grafis anu béda.
      Kuring terang éta matak pikasieuneun, tapi anu jadi masalah pikeun kuring nyaéta kapercayaan anu urang lebetkeun dina program. Tina hearsay kuring terang yén ngalih ti Freehand ka Illustrator mangrupikeun traumatis pikeun seueur sareng pamekaran dipungkas ku hal anu urang tiasa nafsirkeun sakumaha kahoyong perusahaan. Dina dunya parangkat lunak gratis, upami aya anu ngalaksanakeun sapertos kitu, éta masalah bakal direngsekeun ku garpuh sareng ieu sacara lega dikonfirmasi.
      Masalahna sanés pikeun ngeureunkeun kaanekaragaman, tapi pikeun ngajukeun solusi umum. Éta contona ménu launcher Unity tiasa dianggo di KDE. Ngahontal konsensus sapertos kitu nyaéta harepan urang dina dunya anu fragmentasi.

  2.   Blaire pascal cenahna

    Kuring henteu weruh kumaha kaayaan Gimp sareng Inkscape, tapi kuring parantos nganggo Blénder sareng Maya sacara intensif, sareng éta sami, bahkan Blénder tingkat kaunggulan anu tangtu dina seueur alat sareng ngajantenkeun internal atanapi éksternal (sapertos POVray ) alus pisan, éta Hiji-hijina hal anu kuring tiasa ngritik ngeunaan Blénder nyaéta ékspor gambar-gambar vektor, boh dina pesawat dxf sareng gambar-gambar svg saderhana, anu sanés kasus AutoCAD >> Maya (naha éta?), tapi sanésna, Adun langkung saé diluyukeun sareng kabutuhan kuring. Ogé (sareng kabuktosan) kinerja Blénder dina distribusi GNU / Linux langkung saé tibatan dina Windows.

  3.   m cenahna

    "Ubuntu Kuring parantos ngalaman masalah stabilitas khususna sareng Unity"
    Naha anjeun pronas Linux Mint? Umumna éta jauh langkung stabil tibatan Ubuntu (sanaos 100% cocog), langkung gancang sareng langkung énténg sareng ogé ngagaduhan desktop paradigma panggunaan anu langkung klasik sapertos KDE SC (khususna pikeun jalma anu asalna ti taun Windows), Kayu manis atanapi Xfce.

    "Kalayan pembaruan Debian sareng Fedora"
    Leres, leres, parangkat lunak cabang Debian Testing umumna luntur, tapi ku Fedora kuring panasaran naon masalah anu anjeun kantos, sareng biasana tiasa dianggo saé sareng ngagaduhan parangkat lunak mutahir.

    »Arch henteu marahmay pisan»
    Kanggo sababaraha pangguna di seluruh dunya Arch pisan ramah, naha anjeun kurang élmu anu diperyogikeun pikeun ngagunakeunana? Dina hal ieu sanés produkna henteu marahmay tapi anjeun henteu marahmay sareng éta atanapi henteu ngagaduhan pangaweruh anu diperyogikeun pikeun ngagunakeunana.
    Éta omong kosong, saolah-olah anjeun nyarios: "anu 747 henteu marahmay, abdi bakal ngajaga sapédah kuring", claaaaro….

    "Sareng kanyataanna nyaéta hanjelu damel di terminal murni,"
    Tangtosna, kusabab kualitas anjeun salaku pangguna akhir, pikeun kuring terminalna mangrupikeun panacea sareng nyatana 85% panggunaan mesin kuring mah tina Yakuake + tmux, sésana nyaéta panggunaan aplikasi grafis sapertos anu teu tiasa dihindari sapertos peramban wéb , suite kantor, jst.

    "Pondokna, Linux mangrupikeun proposal jangka panjang sajauh desain anu dipikahoyong,"
    Jigana henteu lami teuing, tampilan vérsi pikeun GNU / Linux of Lightworks (parangkat lunak panyuntingan pidéo profesional) ngabuktoskeunana.

    "Tapi anjeunna masih ngagaduhan masalah anu parah"
    AHA !? Kang Anu dina waktos ayeuna teu aya aplikasi anu nyumponan kabutuhan anjeun sanés hartosna éta ngagaduhan "masalah anu serius pisan", nyatana internét ayeuna ayena ayana berkat ayana GNU / Linux * batuk *

    "Sakitu seueur sistem, seueur usulan sareng fragméntasi anu teu tiasa dibantah."
    Pasti, éta kabodohan anu sami anu urang teras-teras ngupingkeun ti zombie-zombie anu parantos nganggo Windows mangtaun-taun
    "Fragmentasi" kedahna diganti ku "keragaman" ku naon "hiji ukuran teu cocog sareng sadayana". Aya rébuan désainer sapatu, mous, mobil, seniman anu béda-béda ... kumaha fragméntasi!
    TEU MASTER, bhineka, teu aya fragméntasi.

    Akhirna, Windows, MacOS, GNU / Linux, FreeBSD sareng seueur sistem operasi anu sanés lahir sareng kabutuhan anu béda-béda, fokus kana kagunaan khusus sareng seueur diantarana parantos mimiti ngiringan nuju titik anu sami.
    Windows sareng MacOS janten sistem anu fokus kana pangguna akhir ti mimiti sareng gaduh sababaraha taun di pasar tibatan versi modérn Ubuntu, Fedora atanapi sistem GNU / Linux anu siap dianggo, aranjeunna gaduh seueur aplikasi anu lengkep pikeun seueur tugas sareng éta logis pikeun waktos aranjeunna ngembangkeun aranjeunna, sakitar 20 taun.
    Dina hal ieu, ogé kasohor yén saluareun antarbeungeut sistem anu béda antara Windows sareng MacOS, aplikasi anu dina hiji waktos éksklusif pikeun MacOS ayeuna damelna sami atanapi langkung saé dina Windows, anu parantos ngaleupaskeun MacOS tina alas platform kanggo desain ku kaunggulan . Sanaos leres yén produk Apple masih ngagaduhan kaunggulan tambihan tina integrasi SW / HW sareng perawatan khusus dina profil warna sapanjang sistem, aplikasi, alat vidéo sareng printer ayeuna anjeun nampi hasil anu sami kalayan ngajalankeun aplikasi anu sami dina basis Windows sistem - jadi Apple lirén janten kaunggulan par platform pikeun désainer sareng kanyataanna parantos lami parantos nyobian ngalebetkeun dirina salaku platform multifungsi pikeun pangguna sadaya jinis anu klaim stabilitas anu langkung ageung sareng omong kosong anu sanés Anu acan mariksa fanboys.

    Kontrasna, GNU / Linux sareng FreeBSD lahir salaku sistem anu didédikasikeun pikeun lingkungan server bisnis sareng para ahli IT sareng jaringan, anu nembé pisan nyoko kana GNU / Linux dina komputer méja sareng laptop, janten, LOGIKA yén masih aya daérah dimana aranjeunna reureuh sapertos éditan multimédia. Nanging, sareng anu dipikahoyong aranjeunna, ÉKÉNTAL Téknologi Sateuacaneun panggunaan ngajantenkeun aranjeunna ngadamel proyék nyalira salaku alternatip kalayan pertumbuhan anu pangageungna di masa hareup sareng jelas ieu bakal dibarengan ku pamekaran alat anu diperyogikeun pikeun nutupan kabutuhan -valuasi kaleuleusan- pamaké na. Leres GNU / Linux teu acan tara sareng Windows atanapi MacOS dina hal pakakas multimédia, tapi éta caket pisan sareng nalika desain internal sistem GNU / Linux tungtungna sumping, ditambah ngagaduhan alat anu diperyogikeun pikeun pamekaran ahli anu milih platform bakal nempatkeun sistem pingguin salaku pilihan tacit nalika ngagunakeun sistem operasi.

    Di sisi anu sanésna, henteu stabilitas sareng liang kaamanan anu abadi di Windows, khas desain sareng pamekaran na, hartosna éta kecuali henteu leres-leres ditulis deui - tugas titanic, mustahil dilaksanakeun dina jangka sedeng asumsi anjeun ngagaduhan sumber kauangan pikeun ngalakukeunana - teraskeun janten sistem operasi anu biasa anu pangguna na henteu sadar sareng yén aranjeunna pasti bakal lirén nganggo - atanapi sahenteuna nganggo offline - upami aranjeunna terang ngeunaan masalah anu aya.

    Entong aprésiasi pribadi anjeun ngahalangan anjeun ningali leuweung. Aya ogé seueur hal anu ngabingungkeun kuring ngeunaan GNU / Linux sareng éta bakal salawasna kajantenan ku kami ku unggal sistem anu kami anggo kacuali upami urang ngalakukeun saloba urang.

    1.    mario cenahna

      Numutkeun visi anjeun, kalepatanana aya dina pangguna sanés sistemna. Naon kasalahan anu didesain atanapi musisi pikeun ngahususkeun kana seni sareng sanés komputer? Tungtungna anjeun tungtungna nyarioskeun ngeunaan liang kaamanan, server, aplikasi bisnis, sareng topik anu jauh tina topik postingan. Anjeun satuju sareng haters linux "pangetahuan komputer perlu pikeun linux." Nya henteu, pikeun masang ubuntu anjeun ngan saukur masang pendrive, kuring bakal nyarios yén éta langkung gampang tibatan windows, kumargi anjeun henteu peryogi cd driver kanggo motherboard. Terminal na gunana pikeun anu terang, naha nganggo Arch atanapi Gentoo. Gampang pisan nyerat muncul -av firefox sareng éta waé, tapi di tukangeun ieu aya sababaraha bulan diajar, téhnik kompilasi sareng nanganan bendera, jauh pisan tina kawawuhan seniman. Sakumaha aranjeunna sering nyarios "Linux henteu ramah, tapi terang kumaha milih réncangna"

      Milarian alternatif gratis ka Flash Professional, Traktor (sareng supir supir), atanapi Ableton Live. Apple ngagaduhan kernel frékuénsi anu stabil pisan, anu dibagikeun sareng Linux. Kusabab kitu éta parantos dianggo mangtaun-taun dina multimédia, sanés éta geulis (ogé, sababaraha anu ngan ukur ningali FB mésér kanggo éta: P). Anu leungit di Linux nyaéta program, sareng dasar na saé.

      1.    anti cenahna

        Dasar na alus pisan. Sawatara waktos ka pengker kuring maca perbandingan (henteu tuntas) antara Linux sareng Darwin sareng janten jelas kuring yén Linux mangrupikeun kernel anu paling canggih anu sayogi. GNU / Linux mangrupikeun sistem anu leres-leres didamel ti handap ka luhur. Répréséntasi grafis tina antar muka parantos lami pisan (hartosna kuring ngitung sacara umum) janten kaget ku parobihan anu dumadakan.
        Leres pisan seueur pilihan anu ngahasilkeun kabingungan sareng éta sababna kuring ningali ideu solusi umum salaku harepan diantara sadayana ieu. Kuring sahenteuna tiasa percanten kana alat kuring, kuring terang yén upami ayeuna LibreOffice ngalaksanakeun standar anu salah (anu kajantenan) batur bakal datang sareng garpu pikeun nyalametkeun kami, anu dina hal ieu Apache OpenOffice. Kuring tiasa percanten kana alat kuring kusabab janten perangkat lunak gratis aranjeunna kéngingkeun vitalitas anu mustahil dieureunkeun sareng éta patarosan anu kuring badé timbulkeun dina pos.
        Upami urang ningali parangkat lunak gratis salaku penjelmaan budaya bébas paling pragmatis, maka urang terang yén program éta kedah tiasa dibagi, dianggo, dirobih, disalabarkeun deui, dijual sareng kabébasan sanés anu teu tiasa dibatesan kusabab kode sumberna aya. Kabébasan 0 mangrupikeun kabébasan anu diremehkeun sareng éta anu kuring carioskeun kamari.

        1.    Blaire pascal cenahna

          Oo hiji flamewar di Desdelinux?

          1.    anti cenahna

            Flamewar dina dinten Minggu!

          2.    Christopher castro cenahna

            Minggu téh istirahat.

  4.   Oscar cenahna

    Masalah utama sareng Inkscape nyaéta stabilitas. Abdi desainer propésional sareng gambar vektor mangrupikeun bagian penting tina padamelan kuring. Kuring nganggo Inkscape tapi kinerja na lambat sareng beurat ku padamelan rumit. Malah henteu dina pandangan garis besar anjeunna enteng kana padamelan sapertos kitu.

    Gimp sanaos hebat, tetep ngagaduhan kakirangan "serius", sareng numutkeun kuring mah sanés 14 bit atanapi kurangna CMYK. Upami henteu langkung saé fungsina. Éta sanés program "lincah" pikeun digarap. Aya seueur detil anu kedah dipoles (saur kuring seueur, sareng kuring henteu hoyong ngajelaskeun deui).

    Sanaos kitu, kuring yakin yén gancang atanapi engké masalah ieu bakal direngsekeun, sareng panginten dina jangka menengah atanapi jangka panjang sadaya program ieu bakal dihijikeun dina sajenis desain suite dimana aranjeunna ngabagi kinerja tinggi anu sami anu urang paménta ti program propésional naon waé. (ieu ayeuna utopia).

    Éta mangrupikeun kritik anu karasa, tapi kuring keukeuh, éta ceuk saurang anu damel sareng program-program ieu unggal dinten sareng nolak nganggo Photoshop, Corel atanapi anu sanés anu kuring kenal sami-sami tapi anu ngabela filosofi perangkat lunak gratis.

    Urang kedah iman !!!

  5.   Jose Miguel cenahna

    Naha anjeun parantos nyobian "animata"? Éta saé pisan sareng gampang dianggo, éta ngagaduhan kakirangan tapi ngalengkepan pisan pikeun karya animasi

    1.    anti cenahna

      Kuring ngan ukur milarian sareng masihan kuring kesan anu saé kusabab saé halamanna. Janten kuring ningali éta ngan ukur aya pikeun Windows sareng Mac. Aya kode sumberna, aya sababaraha hal. Nuhun masukanana atoh

  6.   Daniel cenahna

    "Hayu urang pasang batu munggaran pikeun perangkat lunak gratis dinten ayeuna."
    Kieu carana nyatet catetan, éta mangrupikeun sakedik anu urang selalu nyarioskeun, parangkat lunak gratis peryogi langkung kode dina nurani tibatan dina komputer.

    Un gran tema!