GSmartControl: Aplikasi grafis pikeun mariksa kasihatan HDD anjeun

Leres, tulisan anu sanés ngeunaan kaséhatan hard drive, kumaha mariksa deui sareng seueur deui. Sareng henteu, kuring henteu ngagaduhan HDD LOL rusak atanapi masalah !!, kuring nembé pikaresepeun ngabagi naon anu kuring pelajari mangtaun-taun perkawis éta.

Kamari kamari kuring nyarios sareng anjeun ngeunaan kumaha mariksa kasihatan HDD anjeun, tapi éta nganggo SMARTMonTools, alat pikeun terminal. Waktos Ieu kuring bakal nyarios ngeunaan kumaha carana ningali hal anu sami, tapi waktos ieu ti 100% aplikasi grafis, urang bakal nganggo: GSmartControl

kaséhatan-hdd

Pamasangan GSmartControl:

Sateuacan nganggo éta, hal anu mimiti jelas masangna, pikeun ieu upami anjeun nganggo Debian, Ubuntu atanapi distro anu sami:

sudo apt-get install gsmartcontrol

Upami anjeun nganggo ArchLinux pasang bungkus sareng nami anu sami:

sudo pacman -S gsmartcontrol

Kumaha ngagunakeun GSmartControl?

Hal anu mimitina nyaéta mukakeunana, urang kedah ngajalankeunana ku kaistiméwaan administrasi.

Sakali dibuka kami bakal ningali gambar ieu, dimana anu leres-leres penting nyaéta anu kuring nunjukkeun warna beureum, anu gancang nunjukkeun yén HDD séhat atanapi henteu.

gsmartcontrol1

Nanging, dina tab Log Kasalahan jeung Tés Timer Log urang bakal mendakan detil kasalahan anu parantos didaptarkeun dina log.

Kumaha pikeun nguji HDD?

Pikeun nguji hard drive aya tab Ngalakukeun Tés:

gsmartcontrol2

Aranjeunna ngagaduhan tilu pilihan atanapi tés anu kedah dilakukeun:

  • Tés Pondok, lilana 1 menit. Tés gancang.
  • Tés diperpanjang, lilana langkung ti 1 jam. Tes super lengkep, kalayan rutinitas verifikasi sareng sadayana.
  • Tés Konvérsi, lilana 2 menit. Nguji yén numutkeun katerangan na, cocog pikeun ngadeteksi gagal fisik, nyaéta nalika ngangkut HDD atanapi anu sapertos kitu.

Waktos ieu beda-beda gumantung kana kapasitas HDD na kumaha pinuh, hiji anu kuring gaduh ayeuna nyaéta 1TB.

Tungtungna!

Nya ieu parantos kitu. Aplikasi grafis anu, sakumaha anu anjeun tingali, leres-leres saderhana dianggo.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   dinten cenahna

    Alus ku anjeun terang yén aplikasi ieu aya pikeun linux, hatur nuhun kanggo tulisanana

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana anu parantos maca sareng mairan 🙂

  2.   eliotime3000 cenahna

    Nuhun @ KZKG ^ Gaara pikeun nyarankeun usulan alternatif pikeun HDAT2 sareng HDD Regenerator.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kasenangan 😀

  3.   Ismael cenahna

    Hatur nuhun! Abdi saéstuna janten kipas rusiah dina "Güindow $", tapi ayeuna kuring nyobian ngalih ka Trisquel, sareng dina waktos anu sami ékspérimén sareng sababaraha HDD anu kuring aya, janten ieu ngajantenkeun tugas langkung gampang pikeun kuring. Nuhun kana pangageungna. 🙂

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana komentarna 😉

  4.   Leo cenahna

    Nuhun kana aplikasi na. Kuring henteu terang éta, éta bakal nguntungkeun pisan pikeun kuring, sabab ngagaduhan lingkungan grafis langkung raoseun dianggo

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun kana koméntarna

  5.   bisnis cenahna

    Hai, anjeun henteu kedah nyarios yén GSmartControl mangrupikeun GUI tina aplikasi terminal anu anjeun diskusikeun dina postingan sateuacanna, smartctl, tina paket smartmontools.

    salam

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Leres 😀
      Nuhun kana sikepna

  6.   Jose cenahna

    saé pisan, kuring énggal dina linux, ubuntu janten tepat sareng ieu ngabantuan pisan

  7.   auroszx cenahna

    Nuhun, kuring peryogi anu langkung gancang tibatan maca kuring lalaki smartmontools 🙂

  8.   Nosferatus cenahna

    Hatur nuhun pisan ... .. Abdi nampi komputer anu ngagaduhan masalah anu aya hubunganana sareng hard disk sareng hoyong mendakan aplikasi dina Gnu / linux anu ngamungkinkeun kuring ngalakukeun analisis status na kuring mendakan kageulisan aplikasi ieu .. .. 😀

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Henteu pisan, hatur nuhun parantos maca sareng mairan 🙂

  9.   brutal cenahna

    Ayeuna salah sahiji bakal leungit pikeun disk SSD. Kontribusi hébat!

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Nalika kuring gaduh laptop deui sareng abdi balik sareng SSD kuring, kuring mendakan naon waé sareng masihan koméntar di dieu.

  10.   Edd cenahna

    Hebat, naha dianggo pikeun Fedora ??

bool (leres)