GNOMEApps1: Aplikasi Inti Komunitas GNOME

GNOMEApps1: Aplikasi Inti Komunitas GNOME

GNOMEApps1: Aplikasi Inti Komunitas GNOME

Dinten ayeuna, urang bakal ngalaksanakeun a bagian kahiji "(GNOMEAplikasi1) » tina rangkéan 3 tulisan ngeunaan "Aplikasi Komunitas GNOME". Dina raraga ngalakukeun éta, mimitian ngajajah katalog anu lega sareng berkembang tina aplikasi gratis sareng muka dikembangkeun ku aranjeunna, dina halaman wéb anyarna Aplikasi pikeun GNOME.

Ku cara kitu, pikeun ngamajukeun pangaweruh ngeunaan aranjeunna ka sadaya pangguna umumna Lisénsi / Linux Ubuntu, utamina anu henteu nganggo "GNOME» Como «Lingkungan Desktop» utami atanapi dampal suku.

GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

Pikeun aranjeunna anu resep ngajajah anu tiheula tulisan patali jeung aplikasi dikembangkeun sareng didukung ku Komunitas GNOME, anjeun tiasa pencét tautan ieu dina Proyék GNOME CIRCLE, saatos réngsé maca ieu publikasi.

"Proyék anu narékahan pikeun ningkatkeun kamekaran sareng kamekaran aplikasi sareng perpustakaan pikeun ngalegaan ékosistem Lingkungan Desktop GNOME. Maka, GNOME CIRCLE mangrupikeun perangkat lunak anu saé anu dikembangkeun sareng sayogi pikeun platform GNOME. Henteu ngan ukur aplikasi sareng perpustakaan anu pangsaéna pikeun GNOME, tapi ogé ngusahakeun ngadukung pamekar independen nganggo téknologi GNOME." GNOME CIRCLE: Aplikasi sareng Perpustakaan Proyék pikeun GNOME

Sedengkeun, anu resep pikeun marios tulisan kami anu mimiti dina Aplikasi Komunitas KDE tiasa ngalakukeun éta dina tautan ieu:

Tulisan anu aya hubunganana:
KDEApps1: Tingalian Kahiji Aplikasi Komunitas KDE

Kanggo inpormasi tambihan sareng mangpaat dina Aplikasi anu didamel ku "Komunitas KDE" ieu tiasa ditalungtik link. Atanapi upami éta kasus, perkawis Lingkungan Desktop XFCE, anu salajengna link.

GNOMEApps1: Aplikasi Kernel

GNOMEApps1: Aplikasi Kernel

Aplikasi Kernel - Tugas Desktop GNOME Biasa

Di daérah ieu di Aplikasi Inti, la "Komunitas GNOME" parantos sacara resmi ngembangkeun 28 aplikasi diantarana urang bakal sakedap nyebut sareng masihan koméntar kana 10 anu munggaran, sareng kami ngan ukur nyebatkeun 18 deui:

Top 10 aplikasi

  1. Nganalisa panggunaan disk (Baobab): Aplikasi anu mariksa ukuran folder sareng rohangan disk anu sayogi. Baguna pikeun ngajaga panggunaan disk sareng rohangan disk anjeun dikontrol, sabab ngamungkinkeun anjeun nganalisis folder khusus, alat panyimpenan sareng akun online.
  2. File (Nautilus): Pangatur file standar pikeun desktop GNOME, anu nyayogikeun cara anu saderhana, terintegrasi pikeun ngatur file sareng ngajajah sistem file. Salaku tambahan, éta ngadukung sadaya fungsi dasar tina file manager sareng sababaraha deui.
  3. Kalkulator GNOME (Kalkulator): Aplikasi anu ngajawab persamaan matématika. Anjeun tiasa méréskeun tina operasi dasar aritmatika dugi ka canggih atanapi rumit pisan, ngaktipkeun modeu Advanced, Financial atanapi Programming, anu tiasa dilakukeun sababaraha set anu héran.
  4. Kalénder GNOME (Kalénder): Aplikasi almenak anu saé sareng saderhana dirancang pikeun pas sampurna dina desktop GNOME. Kalénder ngahijikeun pisan sareng lingkungan GNOME sareng nawiskeun kasaimbangan saimbang antara fitur anu didamel saé sareng pangguna-centric pangguna.
  5. Screenshot GNOME (Screenshot): Utilitas parangkat lunak anu ngamungkinkeun nyandak potret layar dina layar komputer. Nangkep tiasa tina salayar, pikeun aplikasi khusus, atanapi daérah segiempat anu dipilih. Sareng aranjeunna tiasa disalin kana clipboard sareng dipasang kana aplikasi sanés.
  6. Aksara: Aplikasi anu dianggo pikeun milarian sareng ngalebetkeun karakter anu teu biasa. Ngidinan anjeun gancang mendakan karakter anu anjeun pilari nganggo kecap konci. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun pikeun nalungtik karakter dumasar katégori, sapertos Tanda Baca, Gambar, sareng anu sanésna.
  7. Webcam (Opak): Aplikasi manajemén alat Webcam. Baguna pikeun nyandak poto sareng video, nerapkeun épék khusus anu pikaresepeun, sareng ngabagi ciptaan anjeun ka batur. Tambih Deui, anjeun tiasa nyandak sababaraha poto sacara gancang sareng modeu burst. Sareng anggo GStreamer kanggo nerapkeun épék anu hébat kana naon anu anjeun candak.
  8. Sambungan GNOME (Sambungan): Aplikasi anu nawiskeun klien desktop jauh asli pikeun Lingkungan Desktop GNOME.
  9. Kontak: Utilitas parangkat lunak anu ngajaga sareng ngatur inpormasi kontak pangguna. Ngadamel, ngédit, ngahapus, sareng ngaitkeun corétan inpormasi ngeunaan kontak anjeun. Tambih Deui, éta nambihan detil sadaya sumber anjeun, nyayogikeun tempat sentral pikeun ngatur kontak anjeun.
  10. Cakram (Utiliti Cakram)- Parangkat lunak anu nyayogikeun cara anu gampang pikeun mariksa, pormat, ngabagi, sareng ngonpigurasikeun alat disk sareng blok. Salaku tambahan, éta ngamungkinkeun anjeun ningali data SMART, ngatur alat, ngalaksanakeun tés kinerja dina disk sareng nyiptakeun gambar alat USB.

Aplikasi anu sanésna

Aplikasi sanés anu dikembangkeun dina bidang ieu Aplikasi Inti ku "Komunitas GNOME" Aranjeunna:

  1. Evince: Panempo dokumén dina file buku komik sareng format dokumén.
  2. Panon GNOME: Pamirsa gambar.
  3. Poto GNOME: Panatur poto sareng gambar.
  4. Gedit: Éditor téks.
  5. Pangatur warna GNOME: Panempo profil warna.
  6. Kotak GNOME: Manajer sistem virtual sareng mesin jauh.
  7. Web GNOME: Navigator wéb.
  8. Peta GNOME: Locator geografis anu nganggo pangkalan data OpenStreetMap kolaborasi.
  9. Météologi: Panempo kaayaan meteorologi sareng ramalan cuaca.
  10. GNOME Musik: Pamuter file musik.
  11. Catetan: Panampil file log anu lengkep ngeunaan kajadian sistem.
  12. nongton: Aplikasi jam, anu kalebet jam dunya, alarm, stopwatch sareng timer.
  13. Seahorse: Aplikasi GNOME pikeun ngatur kenop énkripsi.
  14. Parangkat lunak GNOME: Manajer aplikasi sareng ekstensi sistem.
  15. Terminal GNOME: Aplikasi emulasi terminal pikeun ngaksés lingkungan cangkang UNIX.
  16. Fon GNOME: Nampilkeun fon anu dipasang dina komputer salaku gambar leutik.
  17. wisata: Aplikasi anu nawiskeun wisata sareng wilujeng sumping di Lingkungan Desktop GNOME.
  18. Pidéo GNOME: Pamuter Pilem Resmi pikeun Lingkungan Desktop GNOME.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, ieu milik urang révisi munggaran "(GnomeApps1)" tina aplikasi resmi anu aya di "Komunitas GNOME", anu ngabahas anu aya di lapangan Aplikasi Inti. Kusabab kitu, kami ngarepkeun yén éta bakal ngabijilkeun sareng nerapkeun sababaraha hal ieu aktip ngeunaan sagala rupa GNU / Distros Linux. Sareng ieu dina gilirannana, nyumbang kana panggunaan sareng masifikasi mantap sareng hebat sapertos kitu pakakas parangkat lunak kumaha geulis tur rajin Komunitaseraera nawarkeun kami sadayana.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.