Apple, Facebook, Google sareng Amazon dituduh monopoli sareng ditalungtik

Pamaréntah AS siap-siap pikeun nalungtik naha Amazon, Apple, Facebook, sareng Google nyalahgunakeun kakuatan pasar anu gedé na nyaéta Komisi Perdagangan Federal sareng Departemen Kehakiman AS (anu ngalaksanakeun hukum anti monopoli) ngabagi tinjauan opat perusahaan ieu, sareng Amazon sareng Facebook dina pengawasan FTC sareng Apple sareng Google dina kaayaan Menteri Kehakiman.

Sakali yurisdiksi diadegkeun, léngkah salajengna nyaéta pikeun duanana agénsi féderal pikeun mutuskeun naha bakal muka investigasi resmi sareng dipiharep hasilna sigana moal gancang.

Di Amérika Serikat sareng di sakumna dunya, perusahaan téknologi nyanghareupan serangan balik, didorong ku kaprihatinan ti pesaingna, anggota DPRD, sareng grup konsumen yén perusahaan ngagaduhan seueur kakuatan sareng cilaka pikeun pangguna sareng konsumén.

Donald Trump henteu mundur ngalawan Amazon

Sateuacan éta Présidén AS Donald Trump nyauran tinjauan anu langkung jero ti perusahaan média sosial sareng Google, nuduh aranjeunna neken sora konservatif online tanpa nampilkeun bukti naon waé.

Éta parantos sababaraha kali ngritik Amazon pikeun ngamangpaatkeun jasa pos AS ogé tanpa buktos.

Sarta éta Éta sanés kahiji waktos Trump sering nyerang CEO Amazon Jeff Bezos, Kusabab dina sababaraha kasempetan sareng saloba anjeunna ngagaduhan kasempetan anjeunna parantos nyobian ngaleuleuskeun Amazon.

Numutkeun ka anggota DPRD utama dua sisi aranjeunna ngabagéakeun kamungkinan panyilidikan perusahaan téknologi ageung.

Nyanghareupan runtuyan kaputusan ieu Amazon bakal aya dina yurisdiksi FTC dina panilitian naon waé.

Jalma anu ngawartosan nyarios yén Dinas Kaadilan atanapi FTC henteu ngahubungi Google atanapi Amazon ngeunaan panyilidikan sapertos kitu sareng éksékutip perusahaan henteu sadar kana masalah anu diatur ku régulator.

Saham Amazon ogé dipangaruhan ku warta yén perusahaan tiasa nyanghareupan paningkatan antitrust salaku bagian tina perjanjian anyar antara régulator AS, anu nempatkeun raksasa e-commerce dina kontrol pamaréntah AS.

Google ogé aya dina panon badai sareng Facebook teu kakantun

monopoli

Pupuhu Komite Kehakiman Sénat, Lindsey Graham, saurang Republik, nyatakeun modél bisnis perusahaan sapertos Google sareng Facebook kedah dianalisis.

"Dampak hébat sareng seueur pangguna tina jasa ieu sareng henteu diatur," saur anjeunna.

Di sisi anu sanésna, Sénator Démokratik Richard Blumenthal, anu nyarios Senén yén otoritas AS kedah langkung seueur ngan ukur nyumputkeun tangan kusabab pangaruh perusahaan, ogé nyarios.

"Kakuatan predatory na peryogi panyilidikan anu ketat sareng ketat sareng tindakan anti monopoli," Sénator Connecticut nyerat dina Twitter.

Sajaba ti éta, Komite Kehakiman House parantos muka panyilidikanna nyalira kana persaingan di pasar digital, sareng Partai Republik sareng Demokrat prihatin kana kakuatan raksasa téknologi.

Jumaah kamari, Departemen Kehakiman nyetél tahapan pikeun nalungtik Google pikeun nangtoskeun naha platform éta agénsi iklan online pangageungna di dunya anjeunna ngagunakeun artos nyalira pikeun ngajauhkeun pesaing leutik tina bisnis, ngalanggar hukum anu dirancang pikeun mastikeun persaingan anu adil.

"Kanggo ngabongkar Google, Menteri Kehakiman sigana kedah nyandak tindakan hukum sareng ngayakinkeun hakim yén Google parantos ngarobih persaingan. "Jarang pisan ngabongkar perusahaan, tapi éta moal janten anu munggaran," saur Justin Post, analis di Merrill Lynch.

Google ogé nyanghareupan blackout nyebar dinten Minggu kusabab tingkat kamacetan na anu luhur di wétan Amérika Serikat, anu mangaruhan seueur jasa di Google Cloud, G Suite sareng YouTube.

Perusahaan saterasna nyatakeun yén éta parantos ngaidentipikasi sabab panyababna sareng ngalereskeun masalah, tanpa ngajelaskeun.

Appel ngan ukur dianggo salaku kambing hitam

Tungtungna dina kamungkinan panyilidikan Apple Inc. salaku bagian tina tinjauan anu langkung lega pikeun nangtoskeun naha perusahaan éta bertindak sacara anti kalapa. Departemen Kehakiman AS ogé ngarencanakeun pikeun nalungtik Apple.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.