Kéngingkeun log anjeun deui dina ArchLinux sapertos dina Debian atanapi distro sanés ku syslog-ng

Sanaos dina ArchLinux kami gaduh Systemd, naon sareng systemctl Urang tiasa ningali log sistem, masih aya sababaraha urang anu sono ngagaduhan log sapertos /var/log/auth.log atanapi anu sami, anu sacara standar di ArchLinux kami henteu tiasa mendakan. kunaon ... kantun sabab urang parantos adaptasi kana ngagunakeunana sapertos kieu, sabab dina distro anu sanés sapertos Debian, Ubuntu, sareng sajabana aranjeunna datang sapertos kieu, sapertos hirup.

Candak contona auth.log anu kedah di / var / log / (sanés sacara standar). Upami dina ArchLinux kami hoyong gaduh log éta deui dimana biasa, pikeun terang usaha oténtikasi dina komputer urang sareng anu sanés, pikeun mastikeun kaamanan di luar firewall, syslog-ng tiasa janten alternatif anu hadé.

Mimiti urang kedah masangkeunana dina ArchLinux:

sudo pacman -S syslog-ng

Sakali dipasang, urang teraskeun ngamimitian:

sudo systemctl start syslog-ng

Teras, pikeun ngamimitian sacara otomatis urang aktipkeun ku aktipkeun:

sudo systemctl enable syslog-ng

Ieu screenshot:

syslog-ng

 

Sakumaha anjeun tiasa tingali, urang parantos ngagaduhan file log anu urang teu kagungan sateuacanna, contona auth.log anu aya hubunganana sareng auténtikasi, anu ngalangkunganana (sareng ngajelaskeun) urang tiasa terang cobaannagagal atanapi diijinkeun) tina login liwat SSH, login internal sapertos kitu, jst. Hayu, sareng anjeunna ibarat gaduh balok bumi urang tukang konci ngadesek 24h 7 dinten saminggu 😀

syslog-ng-auth-log

 

 

Ku jalan kitu, upami anjeun naroskeun kumaha kuring ngawarnaan balak, kuring tumaros ccze.

Sareng didieu tulisanna réngsé. Ieu langkung sanés mangrupikeun mémori kanggo kuring, tapi kuring miharep éta bakal aya gunana pikeun langkung ti hiji 🙂

Wasalam


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   agul malaikat cenahna

    Sigana henteu goréng pisan.

  2.   Rodolfo cenahna

    Pos anu pikaresepeun, saé upami gaduh catetan sanés di Arch, ku cara KZKG ^ Gaara naon anu anjeun anggo DE?

    1.    Tesla cenahna

      Upami kuring henteu bingung sigana mah nyaéta KDE sareng sababaraha téma anu nyonto kana munculna Elementary OS. Kuring nebak sapertos kieu: http://www.deviantart.com/art/elementary-qtcurve-1-2-333198882

      Salam!

  3.   filsafat cenahna

    Pos anu saé! Dupi abdi terang dimana anjeun ngagaduhan karakter anu anjeun anggo dina $ PS1?

  4.   gagak gagak cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan. Kurangna rékaman dina sistem kuring. 🙂

  5.   EVER cenahna

    Paréntah pikeun ningali log anu dihasilkeun ku systemd nyaéta "journald".
    Dasarna mah sami (anjeun tiasa nyaring kaluaranna pikeun ningali contona usaha aksés anu gagal, atanapi anu sanésna), hiji-hijina bédana nyaéta log disimpen dina bentuk binér sareng sanés dina téks sapertos syslog.
    Wasalam