Bespoke Synth, hiji perangkat lunak modular open synthesizer sora

Sanggeus 10 taun ngembangkeun éta jadi dipikawanoh Sékrési versi stabil munggaran tina proyék Bespoke Synth, éta bentang sakumaha a synthesizer sora software modular anu ngamungkinkeun pikeun ngahasilkeun sareng ngolah sora dumasar kana alihan visual aliran sora antara modul anu béda anu ngabentuk sareng ngarobih bentuk gelombang sora, ogé épék superposisi.

Synth dipesen nyaeta gagasan tina pamekar Ryan Challinor. Ryan ngajéntrékeun éta sabagé "ngabantingkeun Ableton Live nganggo bat baseball" teras naroskeun anjeunna pikeun ngahijikeun deui, tambah kedah diperhatoskeun yén Bespoke Synth sanes DAW has ah maenya. Dasarna mangrupikeun kanvas kosong anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun alur kerja bespoke anjeun nyalira.

Tina ciri aplikasi, kamungkinan ngarobah lingkungan dina laleur nyatet: Anjeun tiasa nambihan sareng ngarobih node tanpa ngaganggu playback musik.

Bespoke mangrupikeun proyék anu kuring ngamimitian taun 2011 salaku cara pikeun diajar langkung seueur ngeunaan nyiptakeun musik. Tinimbang nyéépkeun waktos diajar intricacies tina DAW anu tos aya, kuring ngalakukeun latihan gagabah pikeun nyobaan sareng ngawangun sorangan. Parangkat lunak disaluyukeun ku kuring sareng kuring, ku kituna namina "Bespoke".

Desain inti Bespoke nyaéta ngabagi sadayana kana modul anu misah anu tiasa dihijikeun kana desain khusus, sapertos hardware modular. Bespoke dirarancang pikeun disaluyukeun pisan, kalayan ideu yén salah sahiji desain khusus anu anjeun ciptakeun bakal 'dipesan' pikeun anjeun ogé.

Di sagigireun éta aya leuwih ti 190 modul sadia pikeun nyieun ranté sora. Ngarojong sambungan kaluar-of-the-box VST plugins jeung kreasi gancang supir Python anjeun sorangan. Parabot disayogikeun pikeun integrasi sareng pangendali MIDI.

Ryan ngembangkeun éta pikeun dirina sareng alur kerjana nyalira, tapi anjeunna mukakeunana ka saha waé Saha anu hoyong nyobian kosong kosong tina Bespoke Synth. Bisa jadi rada overwhelming sabab boga pisan saeutik pikeun nuluykeun nalika ngajalankeun software nu.

Anjeun kedah ngamimitian ngajalajah sareng ékspérimén. Aya sababaraha conto proyék anu anjeun tiasa unggah, tapi aranjeunna henteu nyarioskeun ka anjeun. Ogé, sadaya blok wangunan henteu aya atanapi sahenteuna henteu dina cara anu biasa. Kuring ngan nyéépkeun satengah jam pikeun milarian saringan pikeun mendakan yén éta aya salaku bagian tina osilator, ku kituna éta henteu kedah nuturkeun aturan anu anjeun ngarepkeun.

Acan eta Sigana fabulously gélo jeung spacey. Abdi resep kumaha kabel patch hirup kalayan sinyal anu ngalangkunganana. Éta duanana pikasieuneun sareng seru sareng pinuh ku sagala jinis poténsi upami anjeun tiasa ngartos. Pangalusna anjeun nyaéta nonton pidéo Benn Jordan di handap!

Bespoke Synth mangrupikeun sumber terbuka sareng gratis upami anjeun hoyong nganggo éta, sanaos halaman wéb nyorong anjeun mayar sababaraha dolar. pikeun mantuan kalawan waragad, tapi éta versi sarua paduli. Anjeun pasti kudu nyobaan.

Pendekatan proyék pikeun monetisasi pikaresepeun: salian ti versi gratis, dua pilihan pamayaran ditawarkeun: custom tambah ($ 5) jeung custom pro ($ 15), nu sagemblengna idéntik jeung versi bébas tur teu ngandung fitur canggih nu jelas dituduhkeun dina tabel ngabandingkeun dina loka (eta tersirat, yén lamun manéhna diaku program, pamaké bisa ngarojong proyék tanpa paksaan ku purchasing versi mayar).

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan proyék, anjeun tiasa pariksa rinci dina link di handap 1.

Sedengkeun pikeun kompilasi Bespoke Synth, ieu gampang pisan dilakukeun, sabab cukup pikeun muka terminal sareng ngetik paréntah di handap ieu:

git clone https://github.com/BespokeSynth/BespokeSynth
cd BespokeSynth
git submodule update --init --recursive
cmake -Bignore/build
cmake --build ignore/build --parallel 4

Kodeu proyék ditulis dina C ++ sarta disebarkeun dina lisénsi GPLv3. Majelis anu siap siap pikeun Linux, macOS, sareng Windows.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.