Kumaha ngabagi sareng gabung file dina Linux

Ngabagi sareng ngagabung file dina Linux mangrupikeun padamelan anu cukup saderhana anu ngamungkinkeun urang pikeun nyebarkeun file kana sababaraha file anu langkung alit, ieu ngabantosan urang dina sababaraha kali pikeun fragmen file anu nyéépkeun seueur ruang mémori, boh pikeun ngangkut kana unit panyimpenan éksternal atanapi pikeun kawijakan kaamanan sapertos ngajaga salinan data kami anu fragmented sareng disebarkeun. Pikeun prosés saderhana ieu kami bakal nganggo dua paréntah penting pamisah sareng ucing.

Naon pamisah?

Ieu téh hiji parentah pikeun sistem Unix  anu ngamungkinkeun urang pikeun ngabagi file kana sababaraha file anu langkung alit, éta nyiptakeun séri file kalayan éksténsif sareng korélatif tina nami file aslina, tiasa parameterize ukuran file anu dihasilkeun.

Pikeun neuleuman ruang lingkup sareng karakteristik paréntah ieu urang tiasa ngaéksekusi pamisah manusa dimana urang tiasa ningali dokuméntasi lengkep na

Naon ucing?

Pikeun bagian na teh paréntah ucing linux ngamungkinkeun anjeun ngagumpukkeun sareng nampilkeun file, kalayan gampang sareng éfisién, nyaéta, ku paréntah ieu urang tiasa ningali sababaraha file téks sareng urang ogé tiasa nyebatkeun file anu dibagi.

Dina cara anu sami sareng pamisah urang tiasa ningali dokuméntasi lengkep ucing sareng ucing komando.

Kumaha ngabagi sareng gabung file dina Linux nganggo split and cat

Sakali anjeun terang dasar pamisah sareng paréntah ucing, éta bakal lumayan gampang pikeun beulah sareng gabung kana file dina Linux. Salaku conto umum dimana kami hoyong ngabagi file anu disebatna test.7z anu beuratna 500 mb kana sababaraha file 100mb, urang ngan saukur kedah ngajalankeun paréntah ieu:

$ split -b 100m tes.7z dividido

Paréntah ieu bakal ngabalikeun 5 file tina 100 mb hasilna tina file aslina, anu bakal ngagaduhan nami divaaaa, divabab sareng sajabina. Perhatoskeun upami urang nambihan parameter na -d kana pitunjuk sateuacanna nami file anu dihasilkeun bakal numerik, nyaéta, dibagi01, dibagi02 ...

$ split -b -d 100m tes.7z dividido

Ayeuna, pikeun ngahijikeun deui file anu parantos dibagi, ngan ukur kedah ngajalankeun paréntah ieu ti diréktori tempat file disimpen:

$ cat dividido* > testUnido.7z

Kalayan léngkah-léngkah anu leutik tapi saderhana ieu urang tiasa ngabagi sareng ngiluan file dina Linux ku cara anu saderhana sareng gampang, kuring miharep anjeun resep sareng ningali anjeun dina tulisan anu bakal datang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rurick Maqueo Poisot cenahna

    ieu ogé lumaku pikeun file pidéo? Maksad abdi upami kuring gaduh pilem anu dibagi kana 2 pidéo (hiji tuluyan anu sanésna), naha kuring tiasa ngahijikeun sareng gaduh hiji video sareng sadaya konténna?

    1.    tatatiz cenahna

      Henteu, éta jejer anu sanés !!!, anjeun kedah ngalakukeun éta sareng éditor pidéo. Ieu digunakeun pikeun ngabagi file pidéo kana sababaraha bagéan, teras ngahijikeun deui, tapi contona, moal mungkin pikeun maénkeun sadaya bagian pidéo nyalira, sabab éta moal ngagaduhan judul, sadaya pidéo ngan ukur bakal diputer sakali éta gabung deui. Upami anjeun henteu ngartos, taroskeun deui.

      1.    Rurick Maqueo Poisot cenahna

        Oh! Hatur nuhun pisan kana klarifikasi na

  2.   Linuxero Heula cenahna

    Ati-ati ku urutan ucing!

  3.   mdiaztoledo cenahna

    Kuring pikir éta henteu tiasa dianggo kalayan saé, kumargi gumantung kana format pidéo anu anjeun anggo, file éta nyalira nyandak inpormasi ngeunaan durasi pidéo ogé hal-hal sanés, janten upami anjeun nganggo cara ieu pikeun ngagabung sareng dua pidéo, sigana mah anu nambihan eusi file anu kadua pikeun anu munggaran dina tingkat data, tapi nalika anjeun nyobian maénkeun file, dua video éta moal diputer sakaligus, atanapi éta bakal masihan anjeun kasalahan dina file atanapi ngan anu anu munggaran bakal diputer, saolah-olah anjeun nyandak lengkep pidéo sareng bagian anjeun moal tiasa maén dua bagian nyalira.

    Salam.

  4.   Jaime cenahna

    Kumaha kuring kedah masihan komprési sadaya file dina diréktori kana file individu? contona dina folder1 aya file1 file2 sareng file3 sareng kuring hoyong sadayana tapi file1.7zip dikompresi file2.7zip file3.7zip

  5.   yoswaldo cenahna

    Éta tiasa dianggo pikeun gambar.iso?

  6.   yoswaldo cenahna

    Dina prosés ieu tiasa aya sakedik korupsi sareng ngarusak file na?

  7.   Fred cenahna

    Nalika kuring nyobian ngabagi file nganggo pamisah, kuring nyarioskeun kasalahan input / output

    Naon anu kuring tiasa laksanakeun pikeun méréskeunana? 🙁