Daptar vérsi énggal tina manajer paket GNU Guix 1.1

Nembe se ngumumkeun sékrési vérsi énggal tina manajer paket GNU Guix 1.1 sareng distribusi GNU / Linux anu diwangun dina yayasan ieu. Sebaran pngamungkinkeun pamasangan salaku sistem operasi mandiri dina sistem virtualisasi, dina wadah sareng alat-alat biasa, ogé peluncuran distribusi GNU / Linux anu parantos dipasang, janten platform pikeun nerapkeun aplikasi.

Pamakéna ngagaduhan fitur sapertos akuntansi kagumantungan, padamelan teu nganggo root, mundur ka vérsi di luhur upami aya masalah, manajemén konfigurasi, kloning lingkungan (nyiptakeun salinan lingkungan perangkat lunak anu pas dina komputer sanés), jst.

Sedengkeun Manajer rangkep GNU Guix ngawangun kana prestasi proyék Nix sareng salian ti fungsi manajemén paket anu khas, ngadukung fitur sapertos ngalakukeun pembaruan transaksional, kamampuan pikeun ngarobih deui pembaruan, damel tanpa kéngingkeun kaistiméwaan superuser, propil pangrojong anu dikaitkeun sareng pangguna masing-masing, kamampuan pikeun sacara sakaligus masang sababaraha versi tina hiji program, cara ngumpulkeun sampah (idéntifikasi sareng ngaleungitkeun pérsi anu henteu dianggo).

Salaku tambahan, diusulkeun ngagunakeun basa tingkat luhur khusus anu berorientasi kana komponén API Skop Guile sareng topik pikeun nangtoskeun skénario aplikasi aplikasi sareng aturan pambentukan pakét. Komponén ieu ngamungkinkeun anjeun ngalaksanakeun sadaya operasi manajemén paket dina skéma basa program anu fungsional.

Naon anu anyar dina GNU Guix 1.1?

Vérsi ieu pakait sareng 14.078 komitmen anu dilakukeun langkung ti 11 bulan ku 201 jalmi. Éta kalebet seueur fitur énggal, panganteur pangguna sareng kinerja, paningkatan, ogé seueur perbaikan bug.

Diantara kabaruan utama anu menonjol, urang tiasa mendakan éta Ditambahkeun kerangka pikeun tés pamasang grafis otomatis. Installer ayeuna dirakit dina sistem integrasi kontinyu sareng diuji dina konfigurasi anu sanés (partisi root biasa sareng énkripsi, instalasi nganggo desktop, sareng sajabana).

Dua paréntah anyar parantos ditambihan, salah sahijina nyaéta "sistem guix ngajelaskeun«, Anu ngamungkinkeun, nalika dilaksanakeun, pikeun ngaevaluasi parobihan antara dua conto anu béda tina sistem, paréntah anu sanés anu ditambihan nyaéta"Guix nyebarkeun" anu dirancang pikeun nerapkeun ngeusian sababaraha komputer dina waktos anu sami, contona, lingkungan anyar dina VPS atanapi sistem jarak jauh anu tiasa diaksés ngalangkungan SSH.

Urang ogé tiasa mendakan jasa sistem anyar nambihan: auditd, fontconfig-file-system, getmail, gnome-keyring, kernel-module-loader, knot-resolver, mumi, nfs, nftables, nix, pagekite, pam-mount, patchwork, polkit-wheel, proofance, pulseaudio, waras, tunggal, usb-modewitch.

Ogé vérsi parangkat lunak anu diénggalan dina 3368 bungkus, 3514 paket énggal ditambihan, kalebet versi anu diénggalan tina xfce 4.14.0, gnome 3.32.2, mate 1.24.0, xorg-server 1.20.7, bash 5.0.7, binutils 2.32, cangkir 2.3.1, emacs 26.3, katerangan 0.23.1, gcc 9.3 .0, gimp 2.10.18 .2.29, glibc 2.2.20, gnupg 1.13.9, buka 2.2.7, guile 68.7.0, icecat 0-guix1-preview3.7.0, icedtea 6.4.2.2, libreoffice 5.4, linux-libre 31. 12.33, openjdk 5.30.0, perl 3.7.4, python 1.39.0, sareng oksida XNUMX.

Tina parobihan sanés anu menonjol tina vérsi anyar ieu nyaéta:

  • Pangrojong Imaging pikeun Singularity sareng Docker parantos ditambihan paréntah pakét guix.
  • Paréntah "guix time-machine" parantos ditambihan, ngamungkinkeun anjeun ngagulung deui kana vérsi naon waé tina pakét anu disimpen dina arsip Software Heritage.
  • Pilihan "-target" parantos ditambihan kana "sistem guix", nyayogikeun dukungan parsial pikeun kompilasi silang;
  • Guix diterapkeun nganggo Guile 3, anu mangaruhan pangaruhna kana kinerja.
  • Grafik kagumantungan bungkus diwatesan kana sakumpulan komponén sumber binér tina rakitan (siki), anu mangrupikeun léngkah anu gedé pikeun palaksanaan bootstrap anu lengkep.
  • Sistem ngawangun pikeun Node.js, Julia, sareng Qt parantos ditambihkeun pikeun nyederhanakeun paket tulisan pikeun aplikasi anu aya hubunganana sareng proyek ieu.
  • Salaku tambahan, panulis Repository paket pihak katilu gaduh alat pikeun nyerat pesen berita anu tiasa dibaca ku pangguna ku ngajalankeun paréntah "guix pull –news".

Unduh Guix 1.1

Akhirna pikeun anu minat pikeun nguji manajer paket atanapi distribusi, anjeun tiasa parios detil na pamasangan sareng / atanapi mendakan gambar pikeun diunduh, Dina tautan ieu.

Gambar pikeun dipasang dina USB Flash (241 Mb) atanapi panggunaanna dina sistem virtualisasi (479 Mb), sayogi pikeun arsitéktur i686, x86_64, armv7 sareng aarch64.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.