DEBIAN sareng DEVUAN: Persaingan atanapi kasumpingan. Ieu dilema!

DEBIAN sareng DEVUAN: Persaingan atanapi kasumpingan. Ieu dilema!

DEBIAN sareng DEVUAN: Persaingan atanapi kasumpingan. Ieu dilema!

Pikeun urang sadayana anu mangrupikeun pangguna anu gairah atanapi anggota Gerakan atanapi Komunitas Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux, las Distros DEBIAN sareng DEVUAN, aranjeunna dipikaterang ku urang.

Utamana anu pangheulana, DEBIAN, Kusabab éta salah sahiji baheula sareng biasa dugi ka ayeuna, diantara rébuan ékosistem anu gedé sareng ngembang Distros sareng Aplikasi, gratis sareng terbuka. Sedengkeun, PULANG langkung anyar sareng sering ditingali langkung seueur salaku alternatif anu saé pikeun DEBIAN, Tanpa ditolak, kumargi éta mendakan pangkalan pangwangunanna.

Debian 10 Buster

Sedengkeun pikeun sababaraha, DEBIAN mangrupikeun Sistem Operasi anu universal, dianggo ku jutaan di dunya, boh dina Server sareng Komputer Desktop, PULANG biasana diapresiasi salaku a Distro ringan kalayan kinerja anu hadé sareng stabilitas, idéal pikeun Komputer Desktop, khususna anu condong sepuh atanapi sumber daya komputasi terbatas.

Debian-sareng-systemd

DEBIAN sareng DEVUAN: Systemd lawan SysVinit

Pastina dina imajinasi koléktif tina seueur Linuxeros sareng Linuxnautas, biasana aya ideu ngeunaan gelut atanapi paséa entre DEBIAN sareng DEVUAN, Kanggo kanyataan saderhana masing-masing ngagaduhan Sistem ngamimitian anu bénten.

Mimitian Sistem anu dipikacinta sareng dibenci ku seueur dina waktos anu sami, nyaéta, DEBIAN dipaké pikeun sababaraha taun Systemd bari PULANG mecenghul ngalestarikeun panggunaan tradisional SysVinit. Sareng sadaya ieu saprak, sababaraha taun ka pengker DEBIAN ngadopsi Systemd, anu éta Sistem Mimitian utamina disetir ku red Hat, anu, sakumaha urang terang, mangrupikeun juara sareng raja DEBIAN matak ngarugikeun batur Mimitian Sistem, sapertos anu saé sareng pantes pikeun terus aya sareng dijaga.

Pikeun ngartos sakedik, masing-masing ieu Mimitian Sistem sareng perjuangan di antara aranjeunna, kami nyarankeun maca artikel sateuacanna kana poko anu disebat "Systemd lawan Sysvinit. Sareng Systemd-shim?" ti mana kami bakal ngadugikeun sari ieu:

"Kitu ogé anu paling sering dianggo, Systemd ogé mangrupikeun kontroversial sareng kadang-kadang dipikahoyong ku sabagéan ageung pangguna, anu condong nolak kerumitanana sareng kontrol anu kaleuleuwihi atanapi ngendalikeun fungsi Distros na. Kusabab kitu, alternatif anu lami atanapi modéren masih ngagedéan di séktor lega Komunitas GNU / Linux.".

Systemd lawan Sysvinit. Sareng Systemd-shim?

Systemd lawan SysVinit. Sareng Systemd-shim?

Gelut terus tapi antara Systemd sareng SysVinit

Di sagigireun éta, sadayana langgeng gelut atanapi paséa entre Systemd sareng SysVinit ditambah batur, ayeuna meunang kakuatan deui salaku hasil tina sora tina Resolusi Umum ngeunaan Sistem Boot anu lumangsung dina akhir Nopémber taun ka tukang, antara Pamekar DEBIAN sareng dimana juara éta "Usul B" tina 8 usulan dikintunkeun, anu tiasa dibaca tina tautan ieu (di dieu) pikeun langkung jero kana masalah.

Tina sadaya ieu, sacara pribadi, anjeunna yakin yén gelut éta sanés antara DEBIAN sareng DEVUANtapi antara Systemd sareng SysVinit langkung batur Mimitian Sistem. Anjeunna yakin yén duanana Distros langkung ti ngan saukur gaduh jalur kasaluyuan alatan pendekatan béda yén masing-masing nawiskeun.

DEBIAN sareng DEVUAN: Persaingan atanapi kasumpingan

Pikeun nyorot titik pelengkap kuring bakal nunjukkeun a excerpt leutik tina analisis komparatif anu hadé, Kapendak dina tautan ieu, disebat "DEBIAN vs DEVUAN: Pitunjuk lengkep pikeun Milih", anu asalna dina basa Inggris, tapi anu pastina lumayan dipikaharti pikeun seueur.

Situs Wéb Resmi

  • DEBIAN: https://www.debian.org/
  • Balik deui: https://www.devuan.org

Gampang dianggo

  • DEBIAN: patengahan
  • Balik deui: luhur

Disarankeun turunan distro

  • DEBIAN: Linux Mint DEBIAN Edition 
  • Balik deui: Exe GNU / Linux

Lingkungan Desktop pikaresep

  • DEBIAN: GNOME
  • Balik deui: XFCE

Dokuméntasi sayogi

  • DEBIAN: Padet, teratur sareng nyebar.
  • Balik deui: Paburencay sareng henteu saluyu, tapi sami urang DEBIAN, kanggo seuseueurna, ngabantosan anu ieu.

Siklus nami sareng pangwangunan

  • DEBIAN: Éta nganggo nami dumasar kana pilem Toy Story, ngaluarkeun versi énggal unggal 3 taun atanapi langkung, sareng nganggo 3 versi dina siklus pangembanganana (henteu stabil> tés> stabil). (Tingali tautan)
  • Balik deui: Éta nganggo nami dumasar kana Minor Planét, ngaluarkeun vérsi énggal saatos DEBIAN ngaluarkeun versi stabil na, sareng nganggo 2 versi dina siklus pangembanganana (old-stable> stable) pikeun Distribusi anu dileupaskeun sareng 3 cabang (repositori) paket tambahan pikeun pamasangan tina bungkusan dina tahap uji coba, teu stabil (teu stabil) sareng ékspérimén. (Tingali tautan)

Lingkungan panggunaan sareng Pangguna pikaresep

  • DEBIAN: Sadaya jinis lingkungan pangguna, alat sareng panggunaan. Éta pisan fléksibel sareng stabil, hususna pikeun sérver, lingkungan gawé atanapi pamekaran.
  • Balik deui: Pangaresep pikeun pangetahuan anu sedeng atanapi luhur, sapertos pamekar, sareng kanggo lingkungan damel atanapi ngembangkeun.

Dukungan ditawarkeun

  • DEBIAN: Seueur kana topik umum, sareng perhatosan anu hadé kana koréksi kasalahan. Komunitas pangguna anu hébat sareng hébat.
  • Balik deui: Aranjeunna gaduh tim damel anu alit, teratur pisan anu biasana fokus kana menerkeun kasalahan ngeunaan vérsi dina pamekaran ambéh henteu muncul dina stabil anu salajengna. Komunitasna leutik tapi terus berkembang.

Sistem mimiti

  • DEBIAN: Sistemd
  • Balik deui: SysVinit / OpenRC

Waktos dukungan resmi

  • DEBIAN: 5 taun
  • Balik deui: 5 taun

Modernitas Téknologi

  • DEBIAN: 12 ka 18 bulan di luhur seueur
  • Balik deui: 12-18 bulan katukang DEBIAN, sareng seueur deui anu sanés.

Arsitéktur anu didukung

  • DEBIAN: 16
  • Balik deui: 3

Tautan resmi anu penting

  • Pakét DEBIAN: https://packages.debian.org/
  • Pakét DEVUAN: https://pkginfo.devuan.org/
  • LAPORAN KORBAN DEBIAN: https://bugs.debian.org
  • LAPORAN KESALAHAN DEVUAN: https://bugs.devuan.org/
  • DEBIAN ngaleupaskeun: https://www.debian.org/releases/
  • DEVUAN ngaleupaskeun: https://devuan.org/releases/
  • Proyék DEBIAN JEUNG PENGEMBANGAN: https://salsa.debian.org/
  • Proyék DEVUAN JEUNG PENGEMBANGAN: https://git.devuan.org/
  • Tinjauan Pakét DEBIAN: https://mentors.debian.net/
  • Tinjauan Pakét DEVUAN: https://git.devuan.org/devuan
  • DAÉRAH DIPÉRÉS DARI DEBIAN: https://www.debian.org/derivatives/
  • DAÉRAH DIPÉRÉK DARI DEVUAN: https://devuan.org/os/partners/devuan-distros

Dina kasimpulan, éta tiasa dikedalkeun dumasar yén:

  • DEBIAN ngagaduhan jalan anu panjang sareng kasohor ku kauntungan anu hadé, sedengkeun DEVUAN masih panjang jalanna, sanaos dina jalur anu leres kusabab performa sareng kagancangan (kecepatan) na tinggi dibandingkeun sareng DEBIAN.
  • DEBIAN kedah muka nepi ka Sistem Boot sanésna pikeun kéngingkeun pangguna énggal, pulih deui anu leungit, sareng hindaran kaleungitan batur, sedengkeun DEVUAN sigana aya dina jalur anu leres dina hal éta, kusabab éta tiasa ngarobih sistem boot anu dipasang, nyaéta, ngamimitian kalayan SysVinit sareng ngalih ka OpenRC. Sanaos kakurangan pisan pikeun ngahijikeun, leres sareng ngalereskeun, sanaos ngagaduhan pagelaran anu hadé, langkung gancang, langkung énggal sareng tiasa disesuaikan.
  • DEBIAN mingpin pamekaran pakét sacara umum, sedengkeun DEVUAN gaduh karugian éta kedah ngantosan sareng neraskeun pamekaran seueur paket DEBIAN, nyanghareupan kaunggulan sareng karugian anu ditawarkeunana.
  • DEBIAN ngagaduhan kaunggulan janten sistem operasi universal, didukung ku ampir sadayana arsitektur sareng perangkat keras, samentawis éta DEVUAN ngan ukur ngadukung hardware IBM-PC x86 / x64 sareng ARM anu cocog.

Meureun aya seueur deui bédana atanapi kamiripan antara dua, tapi jelas yén aya langkung ti kasumpingan tibatan gelut antara duanana Distros. Gelut sigana atanapi langkung pokus diantara Systemd sareng SysVinit sareng Sistem Mimitian anu sanés.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" ngeunaan Distros «DEBIAN y DEVUAN», éta sigana aya dina perjuangan anu abadi, nalika aranjeunna langkung seueur pelengkap, sareng dimana éta nunjukkeun yén perjuangan rada aya, antara «Systemd y SysVinit» jeung lianna Mimitian Sistem, janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Dimana cenahna

    Hai Naha anjeun mairan yén Devuan gaduh vérsi uji? Ti mana éta diunduh? Kusabab dina halaman wéb na éta ngan ukur stabil sareng anu lami, tapi tautan unduh tés anu kuring henteu ningali dimana-mana. Hatur nuhun. Salam.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Dimana! Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Pastina vérsi tés (tés) sanés kanggo diunduh, tapi bungkus dina tés (tés) ditambihan ngalangkungan Repository. Kuring parantos ngadamel klarifikasi (modifikasi) dumasarkeun langsung kana halaman resmi DEVUAN.

    2.    nyimpang cenahna

      Devuan ngagaduhan 3 dahan, anu stabil (2.1 dumasar kana Debian 9) Tés disebut Beowulf (3.0 dumasar kana Debian 10) sareng anu henteu stabil disebut Ceres, pikeun gaduh Devuan 3 anjeun kedah masang anu stabil, nambihan repositori sareng ngalakukeun dist-upgrade

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam Devuanita! Hatur nuhun kana koméntar anjeun anu saé.

  2.   JBL cenahna

    Ngagaduhan pilihan mangrupikeun dasar kabébasan, sabalikna tina ngalenyepan éta tina perangkat lunak propriétis.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam JBL! Pastina, ku alesan ieu, langkung ti paséa, aya pelengkap. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

  3.   luix cenahna

    systemd ngabandungan !!