Debian Jessie: Anggo saatos beku

sudo apt-get install kabebasan

sudo apt-get install kabebasan

Héi sadayana, dinten ieu kuring badé nyarioskeun perkawis pangalaman anu parantos kuring balikeun deui kana distribusi anu parantos kuring mangpaat salami sababaraha taun sareng anu salawasna dipihormat: Debian. Upami anjeun ngarepkeun maca anu aya hubunganana sareng kontroversi tina systemd, Devuan, atanapi pengunduran diri ti sababaraha pangembangna, langkung saé masihan logo FromLinux sareng maca anu sanés. Polos sareng saderhana Kuring bade nyaritakeun pangalaman pangguna yén anu bakal vérsi 8 ti Debian, ku namina "Jessie".

Pikeun anjeun anu henteu diwartosan, timna Debian beku cabang uji éta 5 de noviembre. Ti saprak éta, teu aya anu anyar asup sareng ngan bug anu dibereskeun pikeun rilis énggal. Upami anjeun hoyong masang vérsi ieu (siap pisan kanggo iraha Jessie janten stabil anjeun tiasa ngalakukeun éta ti dieu: Jessie Installer)

Janten di handap ieu kuring detil sababaraha hal anu, tina sudut pandang pangguna biasa, pantes disebatkeun perkawis éta.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Versi installer ayeuna dina gambar tina Debian teh béta 2, ti mana anjeun tiasa ningali éta salah tapsir dina halaman wéb anu sami. Beda utama anu dipendakan, ngeunaan pamasangan anu sanés, nyaéta nampi konci jaringan Wifi kuring, waktos ayeuna tiasa ngalaksanakeun pamasangan tanpa nganggo komputer laptop anu nyambung kana router na.

Beda anu kadua nyaéta kamungkinan milih lingkungan desktop, upami anjeun peryogi, dina pamasangan anu sami. Dina versi pamasang anu sanés, anu kedah jelas ngeunaan lingkungan desktop anu hoyong dipilih sateuacan ngamimitian prosés pamasangan. Ieu henteu deui masalahna sareng sakali hard disk dipisahkeun sareng sistem dasar dipasang, ménu bakal ditingalikeun sareng sadaya pilihan anu kami sayogi pikeun dipasang (server wéb, sistem percetakan, jst.). Dina "lingkungan Desktop" anu paling populér ditingalikeun. Bisi kuring, kuring milih mate tibatan Xfce pikeun ngagaduhan pangembangan anu langkung aktip, hoyong anu sedeng enteng sareng janten jero pangguna anu sono Gnome 2.

Gambar dicandak tina: https://blog.s Sleeplessbeastie.eu/2014/10/17/debian-jessie-and-a-little-change-during-installation-process/

Gambar dicandak tina: https://blog.s Sleeplessbeastie.eu/2014/10/17/debian-jessie-and-a-little-change-during-installation-process/

Kami ningali installer anu langkung saderhana ngahindarkeun kamungkinan kasalahan pikeun pangguna énggal anu teu biasa Debian.

Saatos pasang

Sebutan anu diperyogikeun pikeun pangguna tina mate nyaéta pamasangan standar anu leres Debian. Sacara standar, pasang waé bungkusna mate-desktop-lingkungan anu masang lingkungan anu fungsina sapinuhna, mirip sareng penampilan kumaha sacara standar mate.

Desktop Matte sacara standar

Desktop Matte sacara standar

Nanging urang tiasa muka terminal sareng masang:

sudo apt install mate-desktop-environment-extras

naon anu masang sababaraha Utiliti salaku pilihan "Buka terminal di dieu" di Kotak, hal anu kuring sacara pribadi mendakan mangpaat pisan.

Hal sanés anu urang tiasa nunjukkeun salaku "rumit" nyaéta pamasangan printer. mate éta henteu nyayogikeun utiliti naon waé pikeun ngatur printer (atanapi sahenteuna kuring henteu acan ningali dina sistem kuring). Tapi CANGKIR, sistem percetakan anu luar biasa, dipasang sacara standar. Janten kuring nyiapkeun printer HP tanpa masalah nuturkeun léngkah ieu wiki tina Debian. Dasarna anjeun kedah lebetkeun tina panyungsi pilihan anjeun dina jalur: http: // localhost: 631. Antarbeungeut tina CANGKIR ngamungkinkeun pikeun nyetél gancang saha waé anu tiasa dilakukeun.

Sakali ieu réngsé, urang ayeuna tiasa masang bungkusan anu paling urang resep. Kuring moal asup kana pamasangan aplikasi, sabab kuring pikir éta mangrupikeun hal anu subyektif pisan sareng mustahil pikeun nyugemakeun rasa dulur. Kuring ngan bakal nyarios yén kuring ayeuna tiasa hirup tanpa cahaya (Kusabab éta henteu dipasang sacara standar) sareng mangrupakeun kabagjaan pikeun nganapigasi tanpa éta.

Sing saha anu badé masang firmware anu teu gratis tiasa ngaktipkeun Repository kontrib y henteu gratis sareng pasang bungkusan na: firmware-linux-nonfree. Misalna pikeun ngaktipkeun vgaswitcheroo upami anjeun ngagaduhan grafik hibrid ATI / Intel sapertos milik kuring.

Kinerja sistem

Sakali dipasang sareng konfigurasi standar (perjalanan waktos deui pikeun anu resep Gnome 2), sistem dimimitian ku sababaraha hébat 250-300 Mb RAM, anu ngagambarkeun perséntase tina 6.75% -8.1% dina sistem kuring (3.7 Gb). Lumayan dina konsumsi has sebaran standar.

Méakkeun Mate dina Debian Karék Mimitian

Méakkeun Mate dina Debian Karék Mimitian

Dina pamasangan sateuacanna tina Debian, Kuring parantos merhatoskeun yén sora na henteu diatur leres. Éta henteu nyetél jilidna leres, sora na henteu tiasa dipulut upami polumeu ditolak, jst. Nanging, kuring henteu terang naha alatan mate, ka anu énggal kernel atanapi naon, masalah ieu teu aya deui dina sistem kuring. Volume na émut antara headphone sareng spéker nyalira. Sampurna dina hal ieu.

Sistem sampurna ngatur grafik hibrid (mareuman ATI) Sareng sorana. Kitu ogé anu mikaresep kana grafik, jsb. Janten kuring tiasa nyarios, yén tim ti Debian anjeunna parantos ngalakukeun padamelan anu lumayan.

Ngagunakeun Mate on Debian

Ngeunaan panggunaan sapopoé tina mate, versi 1.8.1, nyarios yén sanaos masih gaduh sababaraha cara pikeun jalan sareng bug pikeun ngalereskeun, éta nyayogikeun pangalaman pangguna anu saé pisan kanggo urang anu resep Gnome 2. Tapi hayu urang henteu ngan ukur lirén di dinya, sabab dinten ayeuna langkung seueur deui. Pangwangunan mate éta didamel ku pangguna dina émutan, dina tradisional, desktop mandiri. Kami masih asup GTK 2, sanaos direncanakeun ngalih ka GTK 3 dina vérsi 1.12. Upami urang tingali dina roadmap, urang mendakan dukungan kanggo Wayland ogé dina vérsi 1.12.

Dina sadidinten, aplikasi anjeun tiasa langkung saé. Disebutkeun khusus pikeun Atril (panempo tina PDF) anu nanganan file langkung ti 100 lambar ku cara anu cairan pisan, hal anu henteu kajantenan Evince en Xubuntu o linux mint jeung kayu manis. Di sisi anu sanésna, sésana tina aplikasi Mate sacara leres dianggo leres sabab asalna tina padanan dina Gnome 2 sareng ditingkatkeun ku tim pangembangan mate.

Sacara umum, saur kuring lingkunganana karasa enteh sareng gembleng. mate éta méja anu ngalakukeun naon hubunganana tanpa frills atanapi kaleuleuwihan. Salaku gambar hargana sarébu kecap, kuring ninggalkeun anjeun gambar kumaha tiasa geulis.

Mate on Debian sareng Numix Theme sareng Numix Circle Ikon

Mate on Debian sareng Numix Theme sareng Numix Circle Ikon

conclusions

Tungtungna, éta kedah nyarios yén vérsi ieu tina Debian janji bakal saé pisan pikeun pangguna dina jalan. Kami gaduh dikawinkeun 1.8.1, KDE 4.14.X, Gnome-Shell 3.14.2, Xfce 4.10 y kayu manis 2.2. Maksudna, desktops anu cukup anyar sareng dina versi anu sangat dewasa.

Perbaikan di Debian anu diapresiasi pisan. Sacara umum, aranjeunna nyayogikeun sebaran ageung, nyaéta Debian, indung seueur batur. Ti dieu, kuring ngadorong anjeun pikeun nyobaan vérsi 8 nalika stabil, sabab kuring pikir éta moal nguciwakeun saha waé. Upami batur teu sabar pisan, aranjeunna tiasa nyobian ayeuna sanaos éta ngagaduhan label uji. Kuring kantos ngagunakeun cabang ieu sareng teu kantos ngalaman masalah. Stabilitas dijamin.

Sedengkeun leres yén urang nyarios Debian, ieu lumaku pikeun sakabéh ékosistem. Perbaikanna aya saénggalna sorangan, tapi aranjeunna sumping sareng aranjeunna ngalaksanakeunana pisan. Perbaikan dina kernel, stabilitas dina lingkungan grafik, aplikasi, jst. Biasana Lisénsi / Linux Ubuntu éta kamajuan dina waktos anu saé sareng urang kedah ngucapkeun salamet ka sadaya jalma anu dimungkinkeun.

Tanpa aya tambihan anu sanés, kuring miharep tulisan ieu parantos ngajantenkeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

42 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   atah Dasar cenahna

    Saé pisan, hatur nuhun parantos ngabagi. 😉
    Saé pisan ningali kamajuan Debian dina waktosna.

    1.    Tesla cenahna

      Kaleresan éta parantos ningkat pisan dina tingkat pangguna. Kamari kamari kuring masang pendamping Debian Jessie + KDE sareng éta ogé saé pisan pikeun pangguna bumi.

      salam

  2.   Percaff_TI99 cenahna

    Tinjauan anu saé pisan; Di lingkungan desktop Debian umumna performa langkung saé sabab langkung dioptimalkeun. Hal anu sami pikeun Arch, Gentoo, Slackware atanapi distro sanés milari kesederhanaan.

    "Kami masih di GTK 2, sanaos direncanakeun ngalih ka GTK 3 dina versi 1.12"

    Sabenernamah dukungan GTK3 bakal ditambihan, pamekar utama MATE mairan dina wawancara yén anjeunna henteu ngarencanakeun ninggalkeun GTK2, éta bakal babarengan babarengan sanaos spagétti - kuring henteu resep teuing ieu.

    Salam.

    1.    Tesla cenahna

      Hatur nuhun kana klarifikasi. Teu sangka aranjeunna badé migrasi lingkungan ka GTK3. Nya, urang bakal ningali kumaha na mekar. Dina versi ayeuna 1.8.1 tina Debian 8 saé pisan sareng tiasa dianggo.

      salam

  3.   kik1n cenahna

    Pohara alus.
    Abdi parantos nganggo Debian nguji kde kanggo sababaraha waktos ayeuna. Éta jalan pisan, éta ngan ukur ngagaduhan sababaraha masalah (bug) sareng sababaraha program sapertos amarok, clementine, jawa. Tapi kuring ningali yén aranjeunna nuju dilereskeun.

    Sakedap sateuacan, kuring nuju ngabandingkeun distro anu badé dipasang. Pesaingna nyaéta: openSUSE, Arch, Gentoo atanapi Slackware. Sadayana, Debian ngagaduhan kaunggulan dina sababaraha daérah sapertos: Jumlah paket, stabilitas, dukungan, "versi rolling (pengujian)", jst ...

    Hiji-hijina hal anu gagal ku Debian nyaéta integrasi gtk2 / gtk3 kalayan paket qt dina Xfce. Sareng kuring nyobian sareng qt4-qtconfig atanapi anu sami sareng kuring henteu tiasa ngarobih téma anu pikasieuneun anu dipasang dina program qt.
    Ieu méja kuring sateuacanna:
    http://k41.kn3.net/taringa/7/3/3/4/2/0//kik1n/5DD.jpg?8436
    http://k34.kn3.net/taringa/7/3/3/4/2/0//kik1n/473.jpg?741

    Leres, upami éta dilereskeun, dina waktos ieu kuring balik deui ka Debian xfce 😀
    Salam 😀

    1.    gék cenahna

      Sobat, pasikeun kuring konky anjeun sabab kuring resep !! XD

    2.    Tesla cenahna

      Éta ogé kajantenan kuring dina Mate sareng VLC. Éta kedahna sababaraha paket anu leungit. Kuring bakal nalungtik dinten ayeuna pikeun ningali naha kuring ngagaduhan anu jelas sareng nempatkeunana di dieu.

      Salam!

      1.    kik1n cenahna

        Hapunten, sigana mah éta masang libgnomeui.

    3.    Tesla cenahna

      Jelas kumaha ngalereskeunana:

      sudo apt-meunang install qt4-qtconfig

      Teras anjeun muka program, contona tina terminal: qtconfig, atanapi tina Preferensi. Anjeun bakal ningali yén aya bagian anu nyebatkeun GUI Style anu aya dina: Setelan desktop. Anjeun kedah ngarobih kana: GTK +

      Teras File -> Simpen.

      Ieu ngalereskeun tampilan aplikasi Qt.

    4.    Jorge cenahna

      KDE? Kumaha cara anjeun nyetél judul kana menu aplikasi? Abdi nyobian tiasa.

    5.    Jorge cenahna

      Ah henteu, teu aya anu ningali, éta XFCE 🙁
      xD

  4.   rolo cenahna

    ahh bakal aya diskusi ngeunaan systemd janten kuring henteu resep !!!!!! XDDDD

    Tulisanna saé pisan, kuring henteu terang ngeunaan maksad porting Mate ka gtk3, kuring ogé henteu terang naha parobihan sapertos kitu diperyogikeun. pikeun kuring masalah anu asli nyaéta gnome mawa langkung seueur program tibatan pasangan atanapi lxde atanapi xfce, sapertos pamuter pidéo, email, perékam cd, jsb. Sareng éta sanés upami kuring nyanyi ngeunaan masang totem atanapi evolutiom, éta naros kuring masang satengah gnome, nyaéta, upami kuring masang pasangan atanapi xfce atanapi lxde, éta kusabab kuring henteu hoyong nganggo gnome (anu sami kanggo program kde.)

    Jigana jalma debian kedah nyobian langkung saé sareng marios masalah kagumantungan.

    1.    Tesla cenahna

      Kuring nebak unggal lingkungan nyapu pikeun bumi anjeun. Aranjeunna hoyong anjeun nganggo parangkat lunak pikeun "hal pangalaman panganggo" sadayana. Atanapi sigana henteu lepat pikeun kuring yén aranjeunna nyobian ngalakukeun éta. Upami anjeun henteu hoyong nganggo sababaraha perangkat lunak, kantun masang anu sanés sareng nganggo anu terakhir.

      Abdi rada maniak sareng éta tapi hé, kumaha anjeun tiasa ngalakukeun éta, hahaha.

  5.   Eliezer romero cenahna

    Alus teuing! Hatur nuhun kana pangageungna

    1.    Tesla cenahna

      Hatur nuhun ka anu parantos maca!

      Salam!

  6.   mario cenahna

    Hai
    Pikeun angkat tina stabil ka uji coba éta gampang pisan pikeun ngarobih sumberna. Daptar naon anu dicarioskeun ku wheezy ka jessie / stabil ka uji coba, atanapi anjeun kedah ngalakukeun anu sanés? Naon tutorial anu saé pikeun ngalakukeun ieu aranjeunna nyarankeun.

    1.    Tesla cenahna

      Sacara prinsip anjeun kedah nunjuk Repository kana tés atanapi jessie. Tapi kuring sok nyarankeun ngalakukeun pamasangan bersih tina cabang anu anjeun pikahoyong, kumargi percobaan ieu biasana nyababkeun masalah.

      Pokokna, upami dina tanggung jawab anjeun nyalira anjeun badé ngalaksanakeunana, saatos nunjuk Repository ka jessie / tés sacara saderhana: apt-get update && apt-get X, dimana X tiasa: safe-upgrade, dist-upgrade, upgrade, pinuh ningkatkeun, gumantung kana tingkat pembaruan anu anjeun pikahoyong.

      Sanaos, pikeun bagian kuring, kuring nyarankeun anjeun ngadagoan vérsi 8 janten stabil atanapi, upami anjeun teu sabar pisan, pasang deui nganggo iso test.

      Salam!

  7.   Alexis cenahna

    Éta janten luar biasa, kuring miharep yén dina vérsi hareup aranjeunna bakal ngahijikeun pilihan pikeun PPA kalayan éta bakal gampang pisan ngagaduhan parangkat lunak pang anyarna anu dipikaresep tanpa ngorbankeun stabilitas

    ayeuna backports debian aya tapi éta henteu serbaguna sakumaha PPAs

    1.    Tesla cenahna

      Ku teu sangka aranjeunna ngahijikeun sapertos PPA, sabab Debian henteu khusus sasaran pangguna normal sapertos anu dilakukeun ku Ubuntu atanapi Linux Mint. Kuring ogé mikir yén, sacara umum, PPA disalahgunakeun pisan sareng kabutuhan pikeun vérsi anu pang anyarna pikeun program. Henteu kunanaon gaduh anu pang anyarna salami kaayaan lancar pikeun anjeun. Kuring gaduh réréncangan anu nganggo Debian 7 anu kaluar 2 taun ka pengker sareng éta cocog pikeun aranjeunna sampurna pikeun unggal dintenna.

      Salam!

  8.   David cenahna

    Hal anu kuring sono dina Mate vs Xfce atanapi Kayu manis nyaéta transparansi anu nyata. Kalayan kecap séjén, upami anjeun muka terminal kalayan transparansi dina XFCE atanapi Kayu manis, anjeun tiasa leres-leres ningali naon anu aya handapeunana, jandéla atanapi desktop kalayan ikon-na. Dina Mate anjeun ngan ukur ningali gambar disetél salaku tukang desktop, sanajan anjeun gaduh jandéla atanapi ikon di handapeun terminal kalayan transparansi, éta moal katingali. Sugan pikeun sababaraha éta bakal katingali siga omong kosong tapi praktis pisan pikeun ngetik dina jandéla luhur anu anjeun gaduh dina jandéla anu sanés tanpa nambihan langkung seueur rohangan atanapi kedah adaptasi jandéla. Ngagunakeun terminal sapertos Guake, Tilda, atanapi anu sami mangrupikeun sered nyata.

    1.    kik1n cenahna

      Di jero mate-desktop anjeun tiasa masang xfce4-terminal.

      1.    David cenahna

        Éta sanés terminal nyalira, langkung seueur ngeunaan kumaha lingkungan grafis ngatur transparansi. Sanaos kitu kuring parantos masang sareng ngeteskeunana supados henteu nyerah naséhat anjeun, sabab kuring ngabayangkeun éta pangaruhna sami. Mungkin aya sababaraha fitur Compiz anu ningkatkeun fitur ieu sareng ngamungkinkeun ieu, naha aya anu mendakan ieu?

        Pangalusna Wasalam,
        Daud.

    2.    rolo cenahna

      Naha anjeun nganggo konfigurasi pasangan sareng sésa ??????, saur kuring dina gnome 2 naon anu anjeun carioskeun kajantenan nalika sésa-sésa diaktipkeun

  9.   rotietip cenahna

    Kuring ngan bakal nyarios yén, ayeuna, kuring tiasa hirup tanpa Flash (kusabab éta henteu dipasang sacara standar) sareng pikaresepeun pikeun nganapigasi tanpa éta.
    Upami anjeun teras-terasan nyarioskeun hal anu sami dinten anjeun hoyong nonton pidéo dina Pornhub, Xvideos atanapi Redtube tanpa nganggo Flash.

    1.    Tesla cenahna

      Abdi henteu terang naha éta ironis atanapi henteu. Tapi kuring pikir éta:

      1. Nonton porno henteu siga alesan anu kuat pikeun ngagunakeun lampu kilat.
      2. Henteu sadayana resep porno.
      3. Anggap anjeun resep sareng henteu tiasa hirup tanpa éta, anjeun tiasa ngaunduh sareng nonton langsung dina VLC, totem, Parole, sareng sajabana.

      Sapertos sadayana, éta mangrupikeun hal anu diprioritaskeun. Nanging sigana kuring mah ti saprak Adobe, sajauh anu kuring ngartos, henteu janten Flash deui pikeun Linux, pangguna kedah mimitian henteu nganggo éta.

      salam

      1.    rotietip cenahna

        1. Pikeun kuring éta alesan anu pikasieuneun, sabab henteu sapertos YouTube, dugi ka ayeuna teu aya situs video porno anu aya hubunganana dina HTML5, tapi aya anjeun.
        2. Ngan aséksual sareng kasim anu henteu resep. Naha anjeun moal janten salah sahiji?
        3. Mangrupikeun colokan, kuring henteu nyarios éta kusabab nimba tautan pikeun ngaunduh file (anu dina situs-situs kuring sering tiasa didapet kalayan gampang, tapi aya anu sanés disumputkeun, disandikeun sareng / atanapi streaming kusabab kakacauan RTMP) tapi kusabab kuring henteu hoyong ngeusian hard drive kuring sareng porno (kuring parantos cekap nalika kaleungitan internét salami lami, hatur nuhun tapi henteu hatur nuhun).
        4. Dina ieu kuring satuju sareng anjeun, kuring ngan ukur mastikeun tungtung dukungan pikeun Flash dina Linux, sigana hiji-hijina hal anu tiasa dilakukeun dugi ka ayeuna nyaéta:
        * Anggo plugin Chrome dina Firefox. Kuring pikir éta solusi anu paling praktis, tapi kuring henteu resep Chrome dipasang ngan ukur pikeun Lada anu kotor. Upami gantina paket kaluar pikeun masang plugin nyalira, kuring tiasa nimbangkeun deui.
        * Coba tuah anjeun sareng Gnash atanapi Lampu kilat (Naha aya anu terang kumaha penampilanana dina situs-situs éta?) Sanaos Gnash sigana parantos maot (update terakhir: 15 Pébruari 2012).
        * Ngantosan Mozilla ngagaduhan vérsi anu stabil sareng fungsional Shumway (Meureun dina 5 atanapi 10 taun deui sabab hiji-hijina hal anu ayeuna didukungna mangrupikeun sababaraha animasi sareng hal-hal dasar).
        * Tétéla, sababaraha situs ieu anggo HTML5 dina vérsi sélulérna janten kedahna cekap pikeun ngarobih pangguna (kuring langkung resep ngantunkeun ieu salaku pilihan terakhir kumargi versi sélulérna siga anu kawates pisan pikeun kuring).

        Sakumaha anjeun tiasa ngabayangkeun, kuring bakal cicing sareng Adoba Flash dugi ka kuring nyarios cukup atanapi aya alternatif anu saluyu (anu mana waé anu munggaran) sanaos cita-cita nyaéta pamaén anu anjeun ngalirkeun tautan kana situs pidéo mana waé sareng maénkeun éta otomatis (upami tiasa, hayu anjeun ogé milih kualitasna).

      2.    Tesla cenahna

        Kuring henteu terang iraha anjeun nyandak pendapat kuring salaku alesan dina debat anu kuring henteu kantos hajat ngamimitian. Kuring nganyatakeun kanyataan pribadi sareng teu sanés. Léngkah pikeun nuluykeun paguneman ieu kusabab éta henteu nyumbang nanaon kana tulisan. Dina sistem kuring, kuring bakal masang naon waé anu kuring pikahoyong, nalika anjeun masangkeun naon waé anu anjeun pikahoyong pikeun anjeun. Najan kitu, kuring nganggap yén frasa / innuendo resep:

        2. Ngan aséksual sareng kasim anu henteu resep. Naha anjeun moal janten salah sahiji?

        aranjeunna leres-leres henteu pas tempatna. Sigana henteu bener pikeun kuring pikeun nangtoskeun jalma anu anjeun henteu kenal, langkung-langkung pikeun omong kosong sapertos meakeun porno.
        Sambutan! 😉

  10.   Miguel cenahna

    Sae pisan, pikeun layar leutik kuring nyarankeun masang mate-netbook, applet pikeun panel anu nyumputkeun judul bar tina aplikasi sareng ngamungkinkeun anjeun ngahémat rohangan.

    Kuring dipasang pasangan dina eeepc701 kalayan 512 ram sareng éta tiasa dianggo kalayan saé

    1.    Tesla cenahna

      Abdi henteu terang applet ieu. Éta ogé tiasa pikaresepeun pikeun layar ageung dimana diperyogikeun sakedik rohangan.

      Hatur nuhun sharing!

  11.   bulan, cenahna

    Sababaraha ulasan ... sabab kuring parantos lami nganggo debian teras-terasan ...

    Masalah anu anjeun ngagaduhan ku sora éta sigana kusabab masang pulseaudio. Tingali naha anjeun parantos dipasang ayeuna, mugia henteu.

    Konsumsi TU mate-desktop kacida luhurna ... Kuring henteu weruh naha, tapi pamasangan pasangan anu bersih biasana henteu ngaleuwihan 160 atanapi 180 mb. dina debian. Kuring nganggo xfce sareng sakitar 130 mb boot (panginten anjeun nyandak éta saatos masang sababaraha perangkat lunak).

    Sadaya pangguna printer hp ngagaduhan paket hplip sareng hplip-gui anu sayogi di répoos. Ngan ku masang éta anjeun bahkan henteu kedah nganggo peramban. Sanaos padika anu disebatkeun leres, bahkan langkung gampang masang bungkus ieu.

    Sapuk sapuk sareng lectern, anu kuring anggo dina xfce .. evince ngagaduhan wajah gtk3 sareng xpdfview kedahna tanpa dukungan kusabab éta lambat pisan (kuring sono kana heran anu okular).
    Hal anu disarankeun nyaéta mupdf.

    Kuring nyarankeun yén anjeun nganggo sid tanpa sieun, anu tétéla stabil pisan, tapi teu aya anu nyarankeun éta kusabab henteu dina modeu sapertos kaos, manjaro atanapi antegros. (arus utama, tuhan nyalametkeun kuring sareng jaga abdi)

    salam ti kidul.

    1.    Tesla cenahna

      Wilujeng énjing!

      Hatur nuhun pisan kana naséhat na.

      1. Sedengkeun pikeun pulseaudio, kuring parantos dipasang. Janten kedahna anu sanés. Meureun sababaraha paningkatan dina konfigurasi standar Debian atanapi panginten anu aya hubunganana sareng grafik hibrid sareng saluran kaluaran audio. Intina nyaéta yén éta sacara ajaib parantos direngsekeun sareng ayeuna éta jalan sampurna.

      2. Konsumsi saatos masang sadaya parangkat lunak anu kuring anggo. Éta tiasa luhur kusabab éta. Gambar éta dicandak saatos masang pasangan-ekstra, janten tiasa mangaruhan ogé éta.

      3. Abdi henteu terang perkawis hplip, hahaha. Naséhat anu saé pisan. Masih, kuring nyandak kasempetan pikeun noél CUPS sakedik, anu parangkat lunak anu saé pisan sareng jarang ngalakukeun kaadilan.

      4. Upami kuring, evince henteu miceun naon waé anu nganggo file ageung sapertos buku atanapi buku manual. Lectern ngan sampurna. Kuring bakal ningali mupdf atoh.

      5. Ngeunaan ngagunakeun sid, kuring sering mikirkeun éta, tapi unggal-unggal kuring langkung stabil dina hartos yén kuring hoyong ngagaduhan anu fungsina sareng anu henteu pernah gagal. Nyatana, nalika Jessie janten stabil, sigana kuring henteu bakal ngalih kana tés. Kuring bakal ngantepkeun sareng Jessie dugi ka tiasa.

      Salam sareng, sakali deui, hatur nuhun pisan kana naséhatna!

  12.   jony127 cenahna

    Éta uji coba debian nyaéta stabilitas ngajamin moal ...

    1.    Tesla cenahna

      Naon waé pangalaman pikeun dibagikeun? Atanapi éta ngan ukur negaskeun gratis?

      Salam!

      1.    jony127 cenahna

        Nya, aya masalah anu serius sareng manajemén paket distro saatos pembaruan, nyaéta, teu lami saatos vérsi anyar kaluar, nyaéta nalika kuring nyobian langkung teu stabil.

        Biasa tina distro jenis ieu sapertos anu digulung ...…

    2.    kik1n cenahna

      Abdi henteu satuju. Leres, pangaruh Rilis anu ngagulung tiasa ngarusak sistem, tapi dina Nguji Debian, éta anu paling stabil anu kantos kuring tingali. Sareng sanés ngan éta, éta ngonpigurasikeun nyalira, hartosna, kuring henteu kedah ngagali unggal pembaruan. Atanapi kuring ogé henteu ngagaduhan masalah serius sareng aplikasi, upami salah sahiji atanapi bug sanésna, tapi éta leutik.

      1.    jony127 cenahna

        Cobi tingali, panginten éta mangrupikeun hal anu paling stabil anu anjeun kantos gaduh tapi kuring henteu satuju kana kalimat anu pangarang nempatkeun "dijamin stabilitas" sabab éta henteu sapertos kitu. Nguji sapertos rolling anu sanés ogé tiasa gagal dina sababaraha pembaruan sareng éta naon jinis distros ieu, teu aya deui.

        Kuring nyarios ieu kusabab éta kajantenan kuring, kanyataanna nalika jessie dileupaskeun, pangguna debian nyarankeun kuring tetep di wheezy sahenteuna 2 atanapi 3 bulan sateuacan ngalakukeun kabisat ka jessie pikeun masalah stabilitas, kuring hoyong nyobian pikeun kuring sareng bulan satengah kuring nyieun kabisat pikeun uji coba sareng saatos 3 atanapi 4 update voila gagal serius kalayan administrasi paket anu henteu tiasa direngsekeun. Aranjeunna ngawartoskeun ka kuring yén bulan kahiji dina uji coba aya seueur entri pembaruan énggal sareng anu ngakibatkeun kasalahan sareng leres éta. Éta sanés hal anu ngan ukur kajadian ka kuring, upami sababaraha nyarankeun ka kuring éta bakal pikeun hiji hal sareng kuring mariksa sorangan.

        Saatos sababaraha bulan dileupaskeun, panginten kasalahan nalika ngamutahirkeun ngirangan langkung seueur kuring henteu terang naha kuring tinggaleun, kuring henteu percanten pisan kana distros rolling sanaos uji coba sanés rolling murni sareng keras tapi éta ogé gagal.

        Abdi langkung resep damel dina dasar anu langkung stabil, openuse atanapi lts mangrupikeun pilihan anu langkung saé pikeun kuring.

    3.    kik1n cenahna

      Aneh, sabab kuring parantos ngahiang (uji coba) sareng ngalih kana Jessie (tés) (hartosna, dina debian, kuring kantos nyobian). Sareng teu ngagaduhan masalah stabilitas.

      Abdi ngartos naon anu anjeun hartosna. Kuring mangrupikeun fanboy openSUSE tumbleweed sareng hiji dinten sistem kuring maot. Tapi cobi uih deui ka uji coba Debian, kanggo ayeuna, sareng anu dipikahoyong ku kuring, éta anu paling stabil di gigir kde.

      1.    jony127 cenahna

        Ayeuna sabab beku tapi dina waktos éta gagal kuring sakumaha ceuk kuring na éta naha kuring henteu percanten ka distro rolling atanapi anu sami.

  13.   modefokus cenahna

    Pos anu saé, bug panasaran asup ka kuring. Abdi parantos lami teu nganggo Mama sareng kuring angkat sareng salah saurang putrina xD, tapi ayeuna kuring bakal mikeun seuneu 😀

    Nuhun sareng salam.

  14.   Jair cenahna

    Kuring resep Debian, tapi kuring ngaraos yén Debian Wheezy parantos langkung saé tibatan anu dilakukeun dina Jessie, kaleresan aya pamekaran Wheezy lami pisan, nanging nalika kuring masang Jessy sababaraha kali sareng Gnome 3 éta bakal beku sareng guludug. Janten kuring masih keneh dina Wheezy, kuring miharep éta bakal langkung seueur pamutahiran Jessie janten kuring tiasa nganggo éta tanpa masalah.

  15.   Juan Martin cenahna

    Hai, kuring nembé masang jessie debian dina buku catetan kuring sareng nalika kuring badé masangkeun printer tina Setelan> Printer, kuring mendakan tandana anu nyatakeun: "Layanan sistem percetakan sigana teu aya" sareng kuring parantos mareuman "+" kana tambahkeun printer, cobian pasang tina CUPS tapi nalika muka browser na bade http://localhost:631/printers Mozilla nyarios ka kuring yén éta moal tiasa nyambung !! Kuring nyobian masang CUPS ku konsol, mikir yén éta moal dipasang sareng ngalungkeun kuring kasalahan katergantungan anu kacipta henteu tiasa direngsekeun, aya naséhat? aya saran? Di sisi anu sanésna, kuring ogé hoyong masihan koméntar ngeunaan parobihan GDEBI di Jessie, kuring parantos nganggo wheezy salami 1 taun kalayan masalah tapi pisan wareg ku kinerja sareng stabilitasna, tapi nalika kuring masang .deb éta masihan kuring kamungkinan nuturkeun pamasangan ti konsol (dina lingkungan grafis) ayeuna upami sadayana saé lancar, pasang tanpa masalah tapi upami aya konflik éta ngalungkeun tanda anu nyarios: «Kasalahan anu teu disangka-sangka parantos kajantenan dina transaksi, Naha anjeun gaduh langkung seueur inpormasi dina laporan lengkep ???? Dimana sih laporan lengkepna? Sasaurang anu ngantunkeun kuring bakal ditampi !! Nuhun sateuacana, Salam ti Argentina, Cordoba

bool (leres)