Desainer Gravit: Alat Desain Palang-Platform Anu Alus

gravitasi

Salah sahiji alesan anu paling sering dikedalkeun pikeun jalma anu teu daék ngalih kana Linux sabab"Kurangna aplikasi desain grafis". Leres éta seueur desainer anu henteu ngalakukeun parobihan kusabab pakakas Adobe henteu sayogi pikeun Linux.

Tapi kabeneran aya éta Di Linux kami gaduh seueur aplikasi anu tiasa janten alternatip anu saé pisan (ati-ati, ku ieu kuring henteu hartosna yén aranjeunna sami atanapi unggul). Sahiji anu paling dikenal urang tiasa mendakan Gimp sareng sababaraha solusi CADTapi aranjeunna henteu salawasna alat anu pas pikeun padamelan éta.

Dina kasus gambar vektor, urang tiasa nganggo alat anu saé disebut Gravit anu tujuanna janten alternatif pikeun Adobe Freehand, Petasan sareng program anu sami.

Ngeunaan desainer Gravit

Gravit ogé aplikasi multiplatform gratis sareng fitur utami nyaéta antar muka kontekstual sareng mesin ringan anu ngajantenkeun aplikasi langkung saé dina sistem.

Sapertos alat desain anu populér, Gravit ngagunakeun tombol sareng ikon anu cukup leutik, janten katingalina langkung saé dina layar resolusi luhur.

Wewengkon gambar aya di tengah, sareng toolbar di kénca, pilihan alat tiasa dipendakan di handapeun, lapisan sareng pilihan halaman di beulah katuhu, pilihan alignment, transformasi, ékspor, conto, gaya sareng dialog di handap manehna.

Aya sababaraha ménu saderhana dina palang ménu utami ti mana anjeun tiasa motong, nempelkeun sareng niron obyék anu kapilih, ogé ngatur sareng ngagolkeunana.

Pilihan anu sami ieu sayogi dina sidebar di belah katuhu. Menu "Témbong" nawiskeun sababaraha pilihan sawangan pikeun ngajantenkeun langkung gampang pikeun ngatur padamelan anjeun.

Tombol ikon di kénca nyaéta titik aksés utama pikeun kaseueuran fitur Gravit.

Kaasup pilihan dokumén, Alat pamilihan, alat Lasso, alat Transformasi, Alat (pensil, garis, bujur, lingkaran), ngagambar alat téks, sareng tungtungna ngagedékeun sareng ngabagi pakakas.

Sababaraha ikon ngagaduhan panah leutik di juru ieu ngandung hartos yén aranjeunna gaduh submenu anu tiasa diaktipkeun ku nahan tombol kénca dina ikon éta.

desainer

Gravit ayeuna aya dina vérsi 3.4.0 na sareng dina versi anyar ieu ngagaduhan ékspor SVG anu langkung saé kalayan ieu sadaya nami lapisan diékspor salaku ID.

Lingkaran sareng gerhana ayeuna nyandak label SVG na, nalika diékspor dina format ieu.

Ogé ku vérsi énggal ieu ékspor ka PDF ningkat, kalayan kualitas kalangkang sareng garis ningkat bahkan pikeun ékspor kana format ageung.

Kumaha carana masang Gravit dina Linux?

Si anjeun hoyong masang alat anu saé ieu dina sistem anjeun urang tiasa ngalakukeun ieu sapertos kieu. Anu kahiji diantarana ngadukung kami sareng bungkus Snap supados tiasa kéngingkeun aplikasi ieu dina sistem kami.

Keur kitu perlu urang ngagaduhan dukungan kanggo tiasa masang bungkus tina Snap. Sakali ieu réngsé, urang tiasa neraskeun masang aplikasi ku ngaeksekusi paréntah ieu:

Para pasang versi stabil tina program, ngagunakeun paréntah ieu:

sudo snap install gravit-designer

Bisi aya versi calon program, urang pasang nganggo paréntah ieu:

sudo snap install gravit-designer --candidate

Masang versi béta tina program upami éta aya, nganggo paréntah ieu:

sudo snap install gravit-designer --beta

Engké, upami program kedah diénggalan, anggo:

sudo snap refresh gravit-designer

Salaku tambahan kana metode instalasi ieu, dimungkinkeun pikeun nganggo aplikasi tina pangotektak wéb, urang kedah waé angkat link salajengna.

Kumaha cara uninstall desainer Gravit tina Linux?

Upami anjeun hoyong miceun aplikasi ieu tina sistem anjeun, anjeun kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah panyabutan di handap ieu:

sudo snap remove gravit-designer

Sareng voila, aranjeunna bakal parantos ngaleupaskeun aplikasi tina sistemna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   elsantouy3 cenahna

    Abdi ngahargaan sadaya topik anu parantos dikirim ka kuring unggal dinten! Abdi anu anyar pikeun linux ubuntu sareng kuring ngamimitian hijrah ti microsoft ka gnu / linux sareng produk distros na! Salam. Jangkrik (landihan)

  2.   vampi cenahna

    Kuring parantos nyobian alat ieu sareng endah pisan, tapi aya hal anu ngajantenkeun kuring panasaran, anu sanés perangkat lunak gratis, naon bentuk imbuhan anu dimimilik ku pangembangna? ...

    1.    David naranjo cenahna

      Leres, dugi ka sababaraha batas kode sumber aplikasi na dibagi sareng disebarkeun dina Github, tapi éta ngan saukur ditarik sareng kuring henteu mendakan langkung seueur ngeunaan éta. Kusabab kitu kuring henteu wani nyebutkeun upami éta ditutup atanapi sumber terbuka, kusabab teu seueur informasi ngeunaan éta.
      Ngan nembé diala ku Corel sareng proyékna masih haratis.

  3.   Julius of yesus cenahna

    Kuring bénten pisan sareng koméntar kana pakakas Adobe… Inkscape, Gimp, Synfig, Blender, Krita, Auacity, sareng anu sanésna, aranjeunna jauhna henteu ngan ukur anu hébat dina Adobe, tapi ogé AVID.

    1.    David naranjo cenahna

      Nyatana, kuring henteu kantos nyarios yén aranjeunna langkung handap atanapi unggul, masing-masing alat ngagaduhan fokus sareng tempat panggunaan, aranjeunna ngan ukur alternatif gratis.
      Seueur aplikasi parangkat lunak anu dianggo pikeun sababaraha judul pilem sapertos Gimp, Maya, Liquid, DrQueue sareng Blénder, janten urang tiasa ngartos tingkat panggunaanana.

  4.   tagihan cenahna

    Éta henteu gratis, upami éta bakal nganggo GPL, Mozilla atanapi lisénsi anu sami. Dina hal mamang éta henteu gratis langsung, ku hukum program-programna henteu gratis sacara standar, upami aranjeunna henteu nyarios nanaon maka éta henteu gratis.