Devuan 4.0 "Chimaera" asalna dumasar kana Debian 11, Linux 5.10 sareng seueur deui

Peluncuran versi anyar tina Devuan 4.0 «Chimaera», anu mangrupakeun garpu Debian GNU / Linux anu henteu nganggo systemd. Cabang anyar ngenalkeun parobihan kana inti paket Debian 11 "Bullseye". Pikeun ngaunduh live mount sareng masang gambar iso anu sanggup pikeun arsitéktur AMD64, i386, armel, armhf, arm64, sareng ppc64el.

Proyék ieu parantos ngempelkeun sakitar 400 paket Debian anu parantos dirobih pikeun miceun tautan systemd, ngaganti nami atanapi adaptasi sareng infrastruktur Devuan.

Dua bungkus (devuan-baseconf, jenkins-debian-lim-buildenv-devuan) aranjeunna aya ngan ukur di Devuan sareng aya hubunganana sareng Konpigurasikeun Repository sareng ngajalankeun sistem build. Upami teu kitu, Devuan sapinuhna cocog sareng Debian sareng tiasa dianggo salaku dadasar pikeun ngawangun Debian khusus tanpa systemd. Paket khusus Devuan tiasa didownload tina Repository packages.devuan.org.

Desktop standar didasarkeun kana Xfce sareng Slim display manager. KDE, MATE, Kayu manis, LXQt sareng LXDE aya opsional pikeun dipasang. Daripada systemd, sistem ngamimitian SysVinit klasik disayogikeun, ogé openrc sareng sistem runit opsional.

Kamampuan bebas D-Bus disayogikeun, ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun konfigurasi desktop minimalis dumasar kana blackbox, fluxbox, fvwm, fvwm-crystal, sareng window manager window.

Pikeun ngonpigurasikeun jaringan, pilihan NetworkManager configurator disayogikeun, anu henteu kaiket sareng systemd. Daripada systemd-udev, anggo eudev, garpu udev tina proyék Gentoo. Consolekit digunakeun pikeun ngatur sési pangguna dina Xfce sareng MATE sedengkeun sesa desktop nganggo elogind, varian logind anu henteu kaiket kana systemd.

Kabaruan utama Devuan 4.0 «Chimaera»

Dina versi anyar ieu sistem hijrah ka basis paket Debian 11 parantos dilaksanakeun, anu bungkusna disingkronkeun sareng Debian 11.1 sareng di luhur sadayana jantung sistem ngalih kana kernel Linux 5.10, salaku tambahan, ayeuna pangguna diidinan milih nganggo sistem sysvinit, runit sareng OpenRC boot.

Di sisi anu sanésna, kulit anyar ditambihan pikeun layar login, manajer login sareng desktop, salian ti nambihan pangrojong pikeun gDM3 sareng manajer layar sddm, salian ti Slim.

Ogé dicatet yén kamampuan ngagunakeun tanpa sistemd sadaya lingkungan pangguna anu sayogi dina Debian disayogikeun.

Sareng pikeun anu cacat sacara visual, prosés pamasangan anu dipandu ku sora parantos disayogikeun sareng dukungan kanggo tampilan braille parantos ditambihan.

Ogé, dina édisi anyar distribusi ieu, dukungan pikeun lingkungan desktop LXDE ditambihan.

tungtungna upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.

Unduh Devuan 4.0 «Chimaera»

Upami anjeun hoyong unduh distribusi Linux ieu anjeun kedah lebet kana halaman wéb resmi na sareng dina bagian unduhan na anjeun tiasa kéngingkeun gambar sistem tina salah sahiji kaca spion na. Langkung saé nganggo anu pang caket anjeun, nyaéta link ieu.

Kumaha cara ningkatkeun ka Devuan 4.0 "Chimaera" ti Devuan 3.x?

Si Upami anjeun parantos masang Devuan versi 3.x, anjeun tiasa ngamutahirkeun kana vérsi stabil anu anyar tanpa kedah nga-instal ulang sistemna.

Keur kitu anjeun kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu. Mimiti urang badé nambihan Repository Devuan 3.0 kana sumber.daptar urang, anu aya dina jalur: /etc/apt/source.list

Kami ngédit éta ku éditor pikaresep sareng nambihan Repository ieu (penting pikeun mairan Repository sanés kalayan # di awalna atanapi hapus pikeun nyegah masalah dina pembaruan)

deb http://deb.devuan.org/merged chimaera main
deb http://deb.devuan.org/merged chimaera-updates main
deb http://deb.devuan.org/merged chimaera-security main
#deb http://deb.devuan.org/merged chimaera-backports main

Kami nyimpen perobihan sareng maéhan prosés xscreensaver pikeun tiasa ngapdet kalayan leres:

killall xscreensaver

Dina terminal kami ngajalankeun pembaruan:

apt-get update

apt-get dist-upgrade

Di dieu urang kedah ngantosan kumargi éta bakal mimiti ngaunduh sadayana bungkus sareng konfigurasi anu diperyogikeun pikeun pembaruan. Prosés ieu bakal ngabutuhkeun waktos, janten di mana terminal prosés na tiasa dianggo pikeun ngalakukeun sababaraha tugas sanés anu mana sistem komputer anjeun diénggalan.

Dina akhir anjeun kedah nga-restart komputer pikeun sadaya parobihan anu berlaku sareng nalika anjeun ngamimitian deui, anjeun kedah terang yén anjeun parantos parantos masang versi anyar Devuan.

Upami gagal paket, bungkus anu gagal kedah dibenerkeun teras mimitian pangénggalan deui.

apt-get -f install
apt-get dist-upgrade


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.