Distribusi kana waktos distribusi Linux

Anu maca!

Tujuan utama tina tulisan pondok ieu nyaéta pikeun terang ka jalma-jalma anu henteu terangeunana atanapi ngan ukur ningali éta ukur dina ngalangkungan sareng panginten mangrupikeun panasaran, gambar anu nunjukkeun kami Distribusi kana waktos distribusi Linux. Éta bakal sapertos wisata anu pikaresepeun - naha henteu? - dina peta anu kuring anggap informatif pisan sareng pikaresepeun.

Tanpa perkenalan langkung lanjut hayu urang kana masalah éta.

Tilu Distros Kahiji numutkeun Gariswanci Distribusi GNU / Linux

Supados aranjeunna tiasa marengan kuring leres ngalangkungan wisata ieu, hal anu mimiti anu kedah aranjeunna lakukeun nyaéta unduh tina situs «GNU / Linux Distribusi Timeline»Gambar anu ngagambarkeun Distribusi kana waktos distribusi Linux. Ku cara éta urang bakal komunikasi ngalangkungan a GUI sareng henteu hiji konsol. 😉

 

Timeline Distribusi Linux - Wikipedia

Dina halaman wéb éta aranjeunna nawiskeun versi 12.10 tanggal 2012-10-29, anu tiasa didownload dina format anu béda. Hayu urang hatur ka manajer situs anu ngenalkeun dirina salaku A. Lundqvist y D. Rodic. Nya kitu ogé Fabio loli masihan kami gambar anu diperbarui dugi ka ayeuna anu tiasa urang tingali Wikipedia.

Kami muka gambarna, anu jangkung jangkung tur sempit, sareng kami milih zum ka 100% kanggo maca nami kalayan jelas. Ku cara urang ningali bagian tina - sebaran ageung - tangkal sebaran Linux.

Napigasi gambar anu pohara instruksifna sareng henteu ngalebetkeun diskusi filosofis-sajarah anu fussy ngeunaan saha anu mimiti, upami hayam atanapi endog, urang wartosan yén diri anu pangkolotna atanapi paling Mimiti Distros aranjeunna Debian, Slackware y red Hat, dina urutan ti luhur ka handap, atanapi ti kénca ka katuhu upami urang muterkeun gambar 90 derajat ka kénca.

Tangtos urang bakal pendak distros que Aranjeunna TEU katurunan ti mana ti Tiluna Mimiti sareng yén aranjeunna hirup sahenteuna dugi ka akhir 2012, nalika gambar na diterbitkeun. Diantarana urang bakal nyebatkeun webOS, Openwall, OpenWRT, Devil, SmothWall GPL, Puppy, Black Jug, Linux Console,  Sorcerer, GoboLinnux, RIP, NixOS, SliTaz, Enoch (Gentoo mangrupikeun turunanana), Alpine, Rock, Linux From Scratch, 0 (enya, aya atanapi aya distro kalayan nami éta), Ark, uClinux, Coyote, BrazilFW, Zeroshell, ELinOS, KaelOS, Penaut, CRUX, Arch, Specifix, Openfiler, sareng sajabana, sareng sajabana, anu sanés kuring ngaleungitkeun atanapi ngaleungit antara 2012 sareng 2016, pikeun anu énggal anu lahir dina période anu sami, atanapi pikeun anu bakal datang.

Kami rek nunjukkeun yén anak cikal ti Slackware fue SUKSUL, Anu ngahirupkeun anjeunna ngora pisan. red Hat ogé ngagaduhan turunan mimiti di WGS Linux Pro, tapi kahirupan putra éta pondok pisan.

  • Jelas yén Distribusi anu pangkolotna di jagad raya Linux sareng éta ogé tetep hirup ayeuna, Debian, Slackware y red Hat.
  • LPernyataan anu sateuacana henteu hartosna yén éta mangrupikeun sebaran anu paling raoseun pikeun, atanapi pikaresep ku, pangguna tungtung atanapi ku anjeun.

Ukuran unggal kulawarga ti Tiga Distros Mimiti

Gambar ieu saé pikeun diputer pikeun ngahargaan kana posisi anu béda. Upami urang muterkeun 90 derajat atanapi bahkan nempatkeun éta tibalik, éta masih kabuktosan yén Langkung seueur seueur turunan nyaéta Debian. Naha éta, hiji anu heran? Sigana mah éta sabab éta anu paling seksi y panas tina Tilu Kahiji. 😉

Ukuran kulawarga dua budak Debian ogé penting: Knoppix y Ubuntu.

Teras kulawarga nuturkeun red Hat, sareng akhirna teh Slackware.

  • Tina sudut pandang komparatif urang tiasa negeskeun yén urutan dina hal Ukuran kulawarga masing-masing tina Three Distros Kahiji nyaéta: Debian -> Red Hat -> Slackware.

Linux fragmented pisan. Distro anu mana anu kuring pilih?

Dina hiji tulisan kuring diterbitkeun judulna «Kabebasan pilihan«Tanggal 24 Juni 2013, kuring nampilkeun ideu kuring ngeunaan cara milih distribusi ku ayana réalitas réa teuing distros, sareng kuring ngarujuk ka Batang Batang atanapi Distros Mimiti salaku titik awal anu saé. Boh di ditu di dieu kuring ngajaga éta masing-masing milih numutkeun pendapatna, ngartos atanapi alesanna. Kami moal tiasa masihan pituduh anu teu leres dina hal ieu.

Dina tulisan sanés anu judulna «Naha kuring nganggo Debian dina desktop kuring?«, Diterbitkeun dina 27 Maret 2013, kuring ngajelaskeun alesan kuring ngeunaan hal éta sareng henteu hésé pisan pikeun nyimpulkeun yén kuring masih ngajaga éta. 😉

  • Naha anjeun tiasa nampik yén Linux téh kedah dipisahkeun?. Naon anu janten tina Tata Surya sareng Sun Linux sareng tilu planét na Debian, Slackware, Red Hat, janten sadunya kalayan Galaxies, Suns sareng Astros sanés?.
  • Anjeun anu maca atanapi pangguna pamungkas, anjeun kedah milih anu bijaksana distribusi anu mana anu anjeun pikaresep di antara lautan lega distros anu aya. Peringkat anu paling populér tiasa janten titik awal anu saé.
  • Kami ogé ngajak anjeun nuturkeun tulisan anu diterbitkeun atanapi diterbitkeun dina DesdeLinux, anu pastina bakal ngabantosan anjeun kéngingkeun desktop atanapi server anu pantes tina dua distribusi anu berorientasi pisan kana lingkungan bisnis OpenSuSE (SuSE-Slackware) sareng CentOS (Red Hat), atanapi mimitian ti Debian.

conclusions

  • Saatos wisata, masing-masing pamaca narik kasimpulan nyalira sareng masihan koméntar ka aranjeunna

Dugi ka angsuran salajengna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Omar cenahna

    Kuring sumpah, yén SuSE mangrupikeun turunan RedHat ... Oh héran éta putri Slackware ...

  2.   fico cenahna

    Halo Omar. Kuring gaduh dugi ka 7 sonten dinten ayeuna kanggo ngaréspon koméntar. Isukan bakal dinten anu sanés. Kabingungan anjeun panginten tiasa sumping tina format paket anu dianggo RHEL, CentOS, SuSE, OpenSuSE sareng anu sanésna, nyaéta RPM.

  3.   pedruchini cenahna

    Dina "timeline" éta, dimana Lxle, dumasar kana Lubuntu?

  4.   karlggest cenahna

    Hello.

    Slackware sahenteuna dua bulan langkung lami tibatan Debian. Sareng teu aya anu tilu mangrupikeun distribusi anu munggaran, anu tiasa ditingali dina grafik sorangan. Nyatana, dina wikipedia aranjeunna nunjukkeun dua hal anu pikaresepeun (1):

    1) Kontinuitas antara SLS sareng Slackware, anu sababaraha cara bakal nunjukkeun duanana salaku sebaran lengkep munggaran.
    2) Frustasi sareng SLS salaku cukang lantaran pikeun Ian Murdock ngamimitian proyék Debian.

    Sedengkeun pikeun SuSE Linux éta mimitina dumasarkeun kana Slackware, tapi engké dina Jurix (2). Kamiripan sareng Red Hat mimitina sacara praktis dikirangan janten pakét, sanaos ayeuna umum pikeun aranjeunna ngembangkeun atanapi ngadorong téknologi sasarengan, sapertos btrfs.

    (1) https://es.wikipedia.org/wiki/SLS_Linux_(Softlanding_Linux_System)
    (2) https://id.wikipedia.org/wiki/SUSE_Linux_distributions#Origins
    https://en.wikipedia.org/wiki/SUSE_Linux_distributions#SUSE_distributions

    Kaséhatan !!

  5.   fico cenahna

    Kuring malikan deui yén kuring ngan ukur ngagaduhan jam 7 wengi ayeuna kanggo ngaréspon koméntar. Isukan, kuring janji, kuring bakal ngajawab anu sanés.

    Pedruchini, sigana anjeun hartosna akronim LXDE anu ngaidentipikasi Desktop, atanapi lingkungan desktop, dicirikeun ku konsumsi sumberdaya hardware na anu handap. Jigana éta anu paling entep tina desktop anu pang populerna sapertos GNOME, KDE, Cinnamon, MATE, XFCE, sareng LXDE nyalira. Abdi nyarankeun anjeun didatangan https://blog.desdelinux.net/escritorios-debian/
    janten anjeun gaduh ideu ngeunaan éta. Sanés hartosna yén LXDE éksklusif pikeun Debian. Sabalikna. Anjeun tiasa mendakan kumaha ngalaksanakeunana dina seueur sebaran Linux anu sanés.

    1.    joselu68 cenahna

      Halo, Pedruchini leres. Lxle mangrupikeun distribusi, kalayan desktop LXDE, diturunkeun tina Lubuntu 😉

      1.    fico cenahna

        Anjeun leres. Kuring terang ti anjeun, Pedruchini sareng Joselu68, yén distro sapertos kitu aya. Abdi nembé nganjang ka distrowatch.com, sareng éta LXLE dumasarkeun kana Debian, Lubuntu. Hatur nuhun kana klarifikasi !.

  6.   fico cenahna

    Nuhun parantos mairan sareng netelakeun, Karlggest. Dina tulisan kami ngan ukur nyatakeun yén aranjeunna "distro munggaran anu tetep hirup dugi ka ayeuna", henteu paduli kamajuanana salajengna. Teu bisa dipungkir yén, dina hiji cara atanapi cara anu sanés, tilu distro anu kasebat nyertakeun kana kelompok éta. Seueur diantara aranjeunna dilahirkeun salaku Proyék sareng teras janten sebaran sapertos kitu.

  7.   HO2Gi cenahna

    Hapunten tapi Ututo henteu diturunkeun tina Ubuntu? ogé Tuquito-Linux

    1.    fico cenahna

      En http://distrowatch.com/table.php?distribution=ututo Aranjeunna ngawartosan yén UTUTO, sebaran anu teu aktip, asal ti Argentina, sareng dumasar kana GENTOO

  8.   fico cenahna

    "Tuquito" dumasarkeun kana Debian, Ubuntu. Éta Argéntina, kalayan méja Kayu Manis. GNOME, LXDE, numutkeun kana distrowatch.com

  9.   Mauro cenahna

    Kumaha upami nganggo pérsi bagan anu langkung énggal? https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Linux_Distribution_Timeline.svg

    1.    Francisco cenahna

      Anjeunna sumping pikeun nyarankeun anu sami. : jempol kaluhur:

    2.    Luigys toro cenahna

      Hatur nuhun pisan kana kontribusi anjeun, kami parantos ngapdet tulisan aslina 🙂

  10.   Federico cenahna

    Wilujeng Minggu, Mauro. Nuhun kana koméntar. Kuring nganjang ka halaman Wikipedia anu anjeun sebutkan ku peramban konsol Links2 kuring, sareng gambar na pastina langkung mutakhir. Kabiasaan maénkeun trik dina urang. Hak cipta tetep "Hak Cipta (C) 2010-2012 Andreas Lundqvist, Donjan Rodic". Tapi dina History of Archive - File History, Konimex ngamutahirkeunana dugi ka 28 Januari 2016, sabab panulis aslina mutuskeun moal ngomean deui. Hayu urang tingali naha Luigys, anu FromLinux Administrator, tiasa ngamutahirkeunana ku caption anu ngarujuk kana tautan Wikipedia. Hatur nuhun deui, Mauro, pikeun panineungan anu akurat sapertos kitu.

    1.    Luigys toro cenahna

      Kami parantos ngamutahirkeun gambar utami, kuring nyandak kasempetan pikeun hatur nuhun pikeun padamelan anu hébat anu anjeun lakukeun pikeun komunitas. FromLinux, tulisan éta mangrupikeun visi anu hadé pikeun distribusi dina waktos di sababaraha Linux Distros. Penting pikeun terang sadayana transisi anu kedah di Linux janten sapertos ayeuna, dina cara anu sami éta ogé masihan kami visi futuristik tina sagala rupa anu tiasa datang ka urang

  11.   Federico cenahna

    Luigys: tina Tautan2 kuring hatur nuhun kana koméntar anjeun. Hayu tingali naha kuring réngsé tulisan mimiti ngeunaan CentOS Hypervisor dinten ayeuna. Eduardo Noel ngunduh Repositories li.nux.ro/download/nux/dextop/el7/x86_64/ sareng anu sanésna, kalayan bungkus multimedia anu diperyogikeun pikeun ngadamel desktop. Minggu ayeuna anjeunna nuju liburan. Pikeun minggu hareup kuring bakal gaduhna ka kuring. Salam sareng kasuksésan.

  12.   Luis Tz Fernandez cenahna

    Rupa-rupa na fragméntasi distribusi Linux anu penting. Upami parangkat lunak gratis henteu dilereskeun, éta moal pernah tiasa ngukur dugi ka perangkat lunak propriétari. Penting pikeun panyipta pikeun ngahijikeun sareng langkung merhatoskeun filosofi Richard Stallman, perlu merangan parangkat lunak propriétari dina sagala rupa.