Distros: Leutik, hampang, saderhana sareng tujuan tunggal atanapi sabalikna?

Distros: Leutik, hampang, saderhana sareng tujuan tunggal atanapi sabalikna?

Distros: Leutik, hampang, saderhana sareng tujuan tunggal atanapi sabalikna?

dina dunya linux biasana aya seueur kontroversi anu séhat ngeunaan sudut pandang anu béda-béda, sapertos, Mana anu pangsaéna Lingkungan Desktop (DE), pangsaéna Jandela Manajer (WM), pangsaéna Startup Manager (DM), jinis atanapi versi Kernel anu pangsaéna, sareng tangtosna, éta moal tiasa leungit, anu pangsaéna GNU / Linux Distro, diantara anu sanésna?

Jelas, kontroversi ieu moal meunang jawaban pasti atanapi universal, sahenteuna meureun hiji réspon musyawarah sedeng, kumargi pasti unggal kelompok pangguna tiasa ngaraos raoseun pisan sareng sugema tina visual, fungsional sareng produktif, masing-masing sareng anu dipikaresep DE, WM, DM, Kernel atanapi Distro GNU / Linux. Janten dina tulisan ieu kami bakal ngajajah titik ieu sakedik, tapi dina Distros.

Parangkat lunak gratis pangsaéna kanggo Distros GNU / Linux di 2020

Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Kontroversi sanésna, anu condong lumangsung sering di dunya linux Éta tiasa: Aplikasi mana jinis naon anu pangsaéna? Utamana tina Otomatisasi kantor, panyungsi Internét atanapi Kaulinan. Upami topik ieu ogé biasana dipikaresep ku anjeun, kami ngajak anjeun maca saatos réngsé nyebarkeun ieu, ieu di handap tulisan patali saméméhna:

Tulisan anu aya hubunganana:
Program Parangkat Lunak Gratis Pangsaéna pikeun GNU / Linux Distros of 2020

Tulisan anu aya hubunganana:
Alternatif Gratis sareng Gratis Pangsaéna ka MS Office pikeun 2020
Tulisan anu aya hubunganana:
FPS: Pangalusna Puter Shooter Kaulinan Pangalusna Sadia pikeun Linux

GNU / Distros Linux

Kumaha kaseueuran jalma sapertos GNU / Linux Distros?

Dina langkung ti 10 taun nganggo Lisénsi / Linux Ubuntu, sareng sanés ngan ukur kumaha standar pamaké (kantor otomatisasi) tapi sakumaha pangguna canggih (téhnis) Abdi tiasa nyarios, yén seuseueurna Pamaké Linux anu ku nyalira parantos mutuskeun nganggo GNU / Linux biasana gaduh pangaweruh komputer umum langkung ageung, yén jalma-jalma anu ku kaayaan "X atanapi Y", kalebet kana kaayaan ngagunakeun GNU / Linux.

Kusabab kitu, anjeunna yakin yén paling Pamaké Linux pas sareng model pamasaran ayeuna ampir sadayana GNU / Distros Linux, nyaéta, Distribusi anu ditawarkeun ngalangkungan ISOs leutik, antara 1 atanapi 2 GB, pikeun diunduh gancang sareng dianggo dina drive USB alit. Sebaran saderhana, minimalis sareng hiji-tujuan, nyaéta, kalayan konfigurasi standar rata-rata sareng aplikasi pangguna paling dasar anu tiasa dianggo ku jalma biasa dina komputer, boh pikeun bumi, sakola atanapi kantor.

Ieu, pikeun nawiskeun aranjeunna, ngamangpaatkeun kamungkinan aranjeunna pisan utama pangaweruh komputer, anu alus pisan Dasar Sistem Operasi pikeun kapang numutkeun cita rasa sareng kabutuhan anjeun.

Nanging, aya ogé anu kabeneran GNU / Linux Distros khusus Dina sababaraha bidang téknologi, aranjeunna nawiskeun pangguna khusus sakedik deui, parantos siap, tina sagala hal anu aranjeunna resep, nyaéta, Distros dioptimalkeun pikeun:

  • Pamekar (Programmer),
  • Pecinta hacking atanapi profesional,
  • Peminat kaulinan atanapi ahli,
  • Gairah ngeunaan Privasi sareng Cybersecurity
  • Pembuat eusi multimédia
  • SysAdmin atanapi DevOps ahli,
  • Pagawe atanapi peminat Digital Mining atanapi Scientific Research.

Sadaya ieu, sacara umum sanaos khusus, condong tetep Sebaran alit, saderhana sareng minimalis.

Kumaha upami aya sababaraha GNU / Linux Distros anu béda?

Patarosan

Dimana éta pangguna komputer anu élmu komputerna terbatas ngan ukur ngagunakeun aplikasi naon waé, sareng aranjeunna henteu terang atanapi hoyong masang aplikasi tina sababaraha bidang anu béda, sareng / atanapi anu sambunganna kana jaringan (internét) batal atanapi kawates pisan atanapi mahal ?

Naon GNU / Linux Distros aya pikeun aranjeunna anu ngan ukur hoyong nganggo GNU / Linux Distro anu henteu enteng, tapi mantap, henteu minimalis tapi sacara visual geulis, henteu ngagaduhan tujuan tapi multiguna, sareng jelas henteu ukuranana leutik tapi ageung, anu nawiskeun kamungkinan gaduh seueur, kalayan henteu atanapi sakedik Internét?

Maksudna GNU / Distros Linux aya pikeun pangguna komputer anu hoyong sadayana siap, nyaéta, saatos éta dipasang, aranjeunna ngan ukur tiasa nguji sareng nganggo saloba aplikasi sareng alat anu mungkin (printer, multifungsi, wifi, Bluetooth, atanapi anu sanés) dina komputerna.

analisa

Tina pangguna éta, aya seueur sareng biasana aranjeunna anggo Windows, khususna Jandéla retak, pinuh ku aplikasi proprietari, tertutup sareng komersial retak, manpaat atanapi henteu, aman atanapi henteu, diperyogikeun atanapi henteu, tapi éta salah sahiji cara atanapi anu sanés ngahubungkeunana, nyegah aranjeunna angkat ka Dunya Linux. Sadaya ieu sering dimungkinkeun sabab, a Komputer WindowsAnjeun tiasa gancang masang sareng ngonpigurasikeun sadayana ieu tanpa kedah peryogi Internét, atanapi nganggo Windows anu parantos ngagaduhan puluhan atanapi ratusan aplikasi diintegrasikeun dina DVD atanapi langkung.

Tangtu, GNU / Distros Linux Como Debian sareng Ubuntu, nawiskeun DVD anu tiasa diunduh pinuh ku bungkus siap dipasang, ngonpigurasikeun sareng ngaoptimalkeun upami anjeun teu gaduh Internét atanapi ngagaduhan anu terbatas atanapi mahal, sareng anu sanés sapertos Mint, Deepin, SD sareng Zorin Aranjeunna nawiskeun rangkeian aplikasi anu saé sareng rupa-rupa babarengan sareng panganteur pangguna anu fungsional sareng ramah pisan pikeun seueur.

Sareng anu sanésna resep OS sajajalan aranjeunna nawiskeun ISO anu langkung ageung sareng lengkep lengkep aplikasi anu siap dipasang sareng nganggo off-line. Sedengkeun, MX Linux nawarkeun anu saé pisan Distro Hirup anu ngamungkinkeun anjeun pikeun nguji sadayana anu ditawarkeun sateuacan dipasang.

kalangkang

Tapi, sacara pribadi salaku réfléksi dina pos ieu, Nyiptakeun éta waktuna salaku kabijakan pamekar ti Ibu distros atanapi turunan, ngahijikeun sadayana kauntungan ieu sumebar diantawis seueur Distros, sareng nyayogikeun éta profil pangguna khusus, salaku alternatip pikeun ISO tradisional anu aya (leutik, enteng, saderhana sareng hiji-hijina) anu salajengna:

"Live ISOs dugi ka 4 GB anu tiasa diuji sacara langsung, sareng nalika dipasang, parantos nyayogikeun pangguna koleksi anu hadé pikeun aplikasi serbaguna anu pangsaéna sareng jumlah supir sareng perpustakaan umum anu panglobana, pikeun sadaya jinis alat internal sareng éksternal".

Sadaya ieu, anu pangsaéna tiasa diintegrasikeun pikeun a konsumsi sumberdaya lumrah, anu ngirangan kabutuhan pikeun masang, ngonpigurasikeun sareng ngaoptimalkeun, aplikasi sareng parameter, ku pangguna GNU / Linux anu teu gaduh pangalaman, sahingga ngirangan kamungkinan dina jangka pondok hasilna bakal nyababkeun sering ngaganti Distros atanapi balik kana Windows.

Bisi kuring, kuring nganggo MX Linux, kumargi, henteu ngan ukur ngamungkinkeun kuring coba jeung gunakeun sagala rupa "hirup" Tapi saatos dipasang, ngonpigurasi, ngaropea sareng dioptimalkeun, kuring tiasa ngadamel ISO Live tiasa dipasang pikeun cita rasa sareng kabutuhan kuring, ngarengsekeun persisna teh masalah peryogi internét pikeun balik deui ngagaduhan sadayana sakumaha anu kuring pikahoyong sareng masalah anu kedah nanem modal jam panjang instalasi, konfigurasi sareng kustomisasi unggal-unggal kuring kedah ngamimitian ti heula.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «Distros GNU/Linux» sareng anjeunna, kumaha aranjeunna sareng naon alternatif anu kedah ditawarkeunana; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Michael cenahna

    Hiji tulisan bakal saé dimana alat-alat anu dibawa ku MX Linux sareng cara ngagunakeunana dipikaterang sareng isos langkung lengkep sareng sakumpulan alat sadayana dina hiji terpadu janten langkung seueur anu nganggo Linux

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Michael. Kuring miharep tulisan ieu nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan MX Linux sareng kumaha ngadamel ISO anjeun nyalira kalayan éta: https://blog.desdelinux.net/mx-snapshot-como-crear-respin-personal-instalable-mxlinux/

  2.   A47 cenahna

    Naon salahna jalma Windows anu hoyong terang GNU / Linux?

    Anjeun kedah ngartos yén GNU / Linux kanggo desktop langkung maju; ngahontal tingkat Ease salaku Windows nyaéta.

    Sanaos saé éta aranjeunna hoyong terang GNU / Linux nganggo distro anu ampir sadayana dilayanan.

    Teras upami aranjeunna hoyong distros d̶e̶ ̶p̶r̶o̶f̶e̶s̶i̶o̶n̶a̶l̶e̶s̶ anu peryogi langkung seueur elmu sareng terminal murni, aranjeunna bakal milih éta.

    Teu aya anu henteu nganggo CMD atanapi Terminal anu badé nganggo distro paréntah murni tanpa antarmuka grafis.

    Anjeun kedah ningali sisi anu saé tina GNU / Linux dibandingkeun sareng Windows: anjeun tiasa ngarobih sadayana upami anjeun resep.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, A47. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sareng leres, éta ideu, nyungkeun Distros Linux All-in-one anu langkung mantap anu tiasa dianggo langsung pikeun diuji, sareng nalika dipasang, nyayogikeun sakumpulan seueur aplikasi, sadayana mikiran pangguna GNU anu énggal sareng anu teu pangalaman. / Linux, tapi anu hoyong nyobian seueur hal, sareng anu sacara praktis sagalana jalan berkat dukungan anu luar biasa tina perpustakaan sareng supir fungsional anu kalebet.