DistroView: Kubuntu

Naon Kubuntu?

Kubuntu mangrupikeun sebaran Linux anu nganggo KDE salaku lingkungan desktop na. Éta dikembangkeun ku Blue Systems sareng mitra na.

Mangrupikeun turunan resmi Ubuntu sareng nami na hartosna "nuju kamanusaan" dina basa Bemba, sareng diturunkeun tina Ubuntu ("humanity"). The K di awal ngagambarkeun komunitas KDE, anu nyayogikeun anjeun desktop (lingkungan grafis) sareng program.

Éta nyayogikeun sistem operasi anu énggal sareng stabil pikeun pangguna normal, kalayan fokus anu kuat kana gampang digunakeun sareng instalasi sistem.

Sapertos sebaran sanésna diwangun ku sababaraha paket perangkat lunak anu biasana disebarkeun dina lisénsi GPL gratis.

Pendapat kuring

Éta distro anu kuring henteu resep. Éta peka pisan kana gerakan beurit sareng nyéépkeun sumber daya. Animasi na keren tapi nganggo seueur RAM. Babaturan kuring parantos diuji sareng ieu saur anjeunna:

'Kesan munggaran kuring nalika ngamimitian sistem operasi nyaéta katingalina saé pisan, kuring resep animasi mouse anyar sareng kumaha anjeun ngonpigurasikeun hal-hal saderhana.

Masalahna dimimitian nalika kuring perhatoskeun yén animasi nyalira leres-leres dilakukeun, tapi penampilanana nipu kumargi anjeun tiasa nyandak ikon tina layar, éta mangrupikeun hal anu ngaganggu dina pendapat abdi, di sagigireun éta anjeun tiasa tihangna sapertos buku di luhur ti anu sanés… Kasimpulanna éta mangrupikeun sistem operasi anu saé visual tapi teu aya perbaikan. '

Ieu mangrupikeun pendapat baraya anu teu gaduh pangalaman sareng GNU / Linux. Abdi émut yén ieu mangrupikeun pendapat kami kumargi dina koméntar anjeun tiasa nyatakeun anjeun (kalayan marahmay, tangtosna)

tips

· Gaduh partisi dina disk, kalebet Swap atanapi 'Swap Area', Home sareng sistem file.
· Ngaleutikan sénsitip mouse kusabab éta rada ngaganggu.
Ngurangan animasi

Tintingan

Poto 1

Poto 2

Poto 3

Poto 4

Poto 5

Tandaangan

[5 ti 5] Penampilan [/ 5 ti 5] [3 ti 5] Kagunaan [/ 3 of 5] [3 of 5] Kinerja [/ 3 of 5] [1 ti 5] Gampang pikeun pamula [/ 1 ti 5] [5 ti 5] Stabilitas [/ 5 ti 5] [2 ti 5] Aprésiasi Pribadi [/ 2 ti 5] [3 poin] [/ 3 poin]

Tumbu

Unduh téma sareng ngarobih KDE anjeun di: http://kde-look.org

ngalesotkeun

Unduh Kubuntu

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

39 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ghermain cenahna

    Nya, hapunten anu bertentangan sareng sakumaha anu urang sebutkeun di tanah kuring: "Sadayana nyarioskeun ngeunaan prosesi numutkeun kumaha jalanna."
    Kuring parantos nganggo sadayana komputer méja sareng anu kuring paling raoseun nyaéta sareng KDE, sareng khususna Kubuntu.
    Kuring ngamimitian sareng Mint-KDE, OpenSuse, Mageia sareng anu sanésna tapi anu leres-leres narik minat kuring sareng anu kuring anggo salaku sistem utama nyaéta Netrunner anu ayeuna gaduh versi 13.12 RC sareng vérsi anu akhir badé sumping.
    Kuring henteu ningali yén éta nyéépkeun kuring langkung seueur sumberdaya tibatan Gnome atanapi Unity, sabalikna aranjeunna ampir sami sareng sensitipitas mouso atanapi ikon nyaéta masalah nyetél mesin anjeun, sanés distribusi.
    Netrunner Abdi nyarankeun pisan, anjeun tiasa ningali ngeunaan éta di dieu: http://germanlancheros.blogspot.com.ar/2013/12/ya-salio-netrunner-1312-rc.html

  2.   elav cenahna

    Salaku opini, kuring ngahargaan unggal surat anu anjeun lebetkeun dina tulisan, tapi kuring kedah nyarios yén kuring henteu satuju.

    Mimiti, kuring henteu ngartos naon anu dimaksud sobat / anggota kulawarga anjeun perkawis ikon, tapi kuring pikir yén sadaya lingkungan desktop GNU / Linux, KDE justru anu paling caket kana pangguna Windows. aranjeunna terang sahingga, kalayan anu paling gampang aranjeunna tiasa kenal.

    Upami sacara sesah aranjeunna ningali jumlah pilihan konfigurasi anu anjeun gaduh, leres, éta leres, tapi ngawartosan kuring: Sabaraha pangguna Windows anu ngonpigurasikeun desktopna atanapi sistemna, saluareun ngarobih wallpaper atanapi warna na?

    1.    ferchmetal cenahna

      Kuring satuju, kubuntu mangrupikeun anu paling mirip sareng windows, bahkan tiasa disaluyukeun sahingga katingalina siga windows 7 / vista, numutkeun kuring gampang dianggo, tapi kuring ogé ngahargaan tulisan ieu. éta alus pikeun terang naon anu batur pikirkeun.

  3.   anonimo cenahna

    Hapunten anu badé nyarios, tapi "ulasan" ieu leres-leres awon. Ningali Xubuntu sateuacanna, sigana anjeun tiasa langkung hadé.

  4.   Tesla cenahna

    Kanggo waktos sanésna, tong ngawatesan diri ngan saukur pikeun masihan opini, anu ogé wilujeng sumping. Coba ékspérimén sareng tata perenahna sanajan dina mesin virtual.

    Kuring ogé bakal nyarankeun anjeun masihan koméntar ngeunaan bédana anu anjeun mendakan antara sebaran ieu sareng sebaran dumasar KDE anu sanés, sapertos Chakra atanapi OpenSUSE. Ieu bakal masihan pandangan anu langkung jembar pikeun pangguna anyar, sabab dunya distribusi tiasa, mimitina, luar biasa. Henteu kedah lebet kana detil téknis. Kantun mairan kana naon anu anjeun pikirkeun pangguna anyar panginten mangpaat. Sapertos dina hal ieu, mairan kana hal ngeunaan pusat perangkat lunak, manajemén supir atanapi hal-hal sapertos kitu. Beda antara vérsi 13.10 sareng 12.04 LTS ogé bakal kaasup.

    Sareng contona, éta moal nganyenyeri, kumargi anjeun mairan ngeunaan animasi sareng panunjuk, anjeun masihan indikasi kumaha ngarobah parameter éta dina KDE. Éta bakal masihan tinjauan langkung kualitas.

    Sedengkeun pikeun skorna, kuring henteu resep netepkeun skala naon sabab ngadorong daya saing sacara langsung atanapi henteu langsung. Tapi kuring henteu pisan sareng anjeun nalika anjeun nyarios yén gampang digunakeunana nyaéta 1 tina 5, kumargi sadaya turunan Ubuntu, numutkeun kuring, resep pisan gampang digunakeun. Kuring sorangan parantos masang Ubuntu sareng ngarujuk ka rerencangan anu henteu kantos ningali Linux sareng parantos diajar gancang pisan sareng ampir teu aya bantosan.

    Pondokna, ulah salah jalan, éta ngan ukur tip pikeun pamutahiran.
    salam

    1.    mmm cenahna

      Ieu sapuk pisan sareng naséhat anjeun. Sareng ayeuna kuring nyerat persis tina kubuntu ... sareng kuring bakal nyobian rébuan ... Abdi resep anu hiji langkung ti anu sanés sareng teu aya anu jauh anu dihoyongkeun, langkung saé pikeun nambihan sahenteuna solusi pikeun kasulitan anu anjeun namina sareng tiasa robih ...

  5.   Pagawe cenahna

    Kuring pikir yén kuring ogé bakal henteu satuju kana anu anjeun carioskeun, kuring moal nyebut windows, sabab kuring henteu ningali perluna ngabandingkeun distro masing-masing sareng éta.

    Tapi urang buka titik demi titik.

    - Pointer sareng kagancangan na mangrupikeun hal anu mangaruhan bahkan dpi anu dicekel ku mouse anjeun, sareng sapertos sadayana dina KDE, éta tiasa dikonfigurasi, anjeun tiasa ngantepkeun sakumaha lambatna anu dipikahoyong.

    - Konsumsi RAM mangrupikeun danau anu parantos sering nyarios, ieu tiasa dianggo, salami anjeun henteu nyéépkeun langkung seueur tibatan anu anjeun gaduh, henteu janten masalah upami anjeun nganggo 99% salami, sareng salaku sagala hal dina KDE tiasa DIKonfigurasi, nganonaktifkeun jasa sareng épék anu anjeun henteu kedah.

    Kalayan visual kuring moal ngiringan teuing, sabab dina tungtungna ogé mangrupikeun hal KDE sareng teu aya hubunganana sareng kubuntu, sabab anjeun bakal gaduh pangalaman anu sami dina distro naon waé sareng desktop éta.

    Kuring perhatoskeun yén anjeun kedah nyarioskeun distro éta sorangan, sistem na sanés desktop.

    Dina hal anu khusus kuring:

    Éta * buntu terakhir anu kuring nyobian, nalika kuring terang yén éta jauh tina panyumputan kanonis kuring lumpat masang éta dina alat uji kuring (HP Lap anu lami anu ngagaduhan masalah pemanasan khas dina pidéo DV), ngan ukur pikeun ningali yén éta masih langkung sami.

    Sistem anu laun sareng overload, henteu ngan ukur dina bloatware, tapi dina kernel sareng driver khusus na.
    Pikeun tingkat éta masalah masang éta sareng dimimitian ku suhu di luhur 60 derajat, sanaos nganonaktipkeun épék / jasa. Kalayan ieu sumping kaayaan henteu stabilitas (Laporan saatos laporan kasalahan) sareng sistem macet
    Pasti, bakal aya anu nyarios yén éta pasti aya masalah di luar Kubuntu, tapi pas masang Fedora, Arch (sareng deribadas, ku jalan éta ngalir ka dieu), OpenSuse, pikeun ningali kumaha suhu turunna sareng teu aya deui hang.

    * Buntu, ngagaduhan jaman emas, aranjeunna ngabantosan seueur SL, tapi dinten ieu dina tahap ékspérimén pisan (Sareng dina SL tahap-tahap ieu biasana lami-lami), kuring henteu nyarankeun éta (atanapi dina 2-3 taun ka hareup ) pikeun pangguna anu milari kasaimbangan sareng katenangan, langkung-langkung kanggo anu énggal.

    1.    nano cenahna

      Abdi tiasa henteu satuju, kuring parantos masang kubuntu salami 9 bulan tanpa masalah sakedik, dugi ka kamari kuring kedah masang deui kusabab kuring nyalira seueur hal, janten dina "éta henteu asing pikeun Kubuntu" kuring kedah kontradiksi sareng anjeun, enya. Éta , éta alien, aranjeunna kasus anu terasing dina sababaraha kasempetan anu kajantenan sapertos kieu.

      1.    Pagawe cenahna

        Nya, dumasarkeun kana bola kristal anjeun kuring sigana anjeun tiasa, dina kasus kuring ngalakukeun tes sareng distro anu sanés, sareng sapertos anu kuring carioskeun, éta mangrupikeun masalah pamasangan dasar / bersih pikeun anu sanés anu gaduh 0 masalah, sareng bahkan henteu ngonfigurasi éta tiasa ngatasi, sahenteuna henteu dugi ka nunjukkeun teu aya kasalahan atanapi ngagantung unggal dinten sanés.

        Kuring ngartos yén unggal kasus unik, janten kuring ngamimitian ku nyarios:

        «Dina hal anu khusus kuring:»

        Sareng nyalahkeun perangkat kerasna sadayana anu kuring tinggalkeun, tapi ku buntu (distro anu "ngagaduhan dukungan perangkat keras anu langkung saé" kaunggulan tara) sareng mesin anu biasa, éta henteu tiasa ditampi.

        Ogé, ngagaduhan kasalahan Kuring dokuméntasi sorangan sareng éta sanés kasus anu terasing (Coba milarian "* buntu DV9xxx")
        Aranjeunna malah nyarankeun pikeun nganonaktipkeun laporan sareng nahan kacilakaan.

      2.    Irvandoval cenahna

        Haha virus pang parahna nyaéta pangguna xD
        Kuring ditingalkeun tanpa kakuatan root pikeun nuliskeun paréntah anu kuring pikir bakal mangpaat pikeun anu sanés, parantos waktuna masang deui.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Kaseueuran, kasalahan anu sering aya di Ubuntu sareng turunan, nyaéta kasalahan lapisan 8, janten teu aya anu énggal dina distro anu pinuh ku pangguna anu ngarobih sadayana tanpa terang naon anu kedah dilakukeun.

      Nya, dina kasus kuring, kuring ngahindar tina ngagunakeun Ubuntu dina mesin anu nyata, sabab éta lambat pisan pikeun ngolah paket .deb sareng henteu sumping ku aptitude sacara standar.

      Pokokna, upami aranjeunna setan kuring kusabab ngagunakeun Windows Vista sareng Debian Wheezy, aranjeunna pasti bakal ngawadul ka kuring pikeun jurus fanboy sareng / atanapi kusabab aranjeunna henteu terang motif kuring.

  6.   Manuel R cenahna

    Dina komputer kuring, Kubuntu (Precise Pangolin) mangrupikeun distro anu paling cocog pikeun kuring (langkung saé atanapi langkung goréng: p), sareng pikeun anu nyarios yén éta distro anu dimuat sareng sababaraha kasalahan, kuring ampir yakin yén aranjeunna gaduh dipasang langsung tina liveCD, anu sacara logis asalna langkung dimuat sareng, sahenteuna ka kuring, K3b sok ngiringan pesen yén éta peryogi pikeun masang codec mp3 (sapertos kitu), sanaos éta parantos dipasang.

    Abdi nyarankeun anjeun nyobian tina netinstall, nyaéta, ngalakukeun pamasangan anu maju, sareng percanten ka kuring anjeun bakal ningali bédana na.

    Salam.

    1.    Pagawe cenahna

      Ku netinstall, naha anjeun hartosna CD tanpa install langsung? Upami kitu, éta sami.
      Upami anjeun hartosna ubuntu minimal + KDE, éta bakal janten netinstall tapi sanés Kubuntu.

      1.    eliotime3000 cenahna

        Ubuntu Minimal + KDE = henteu goréng.

  7.   Béladiri del Valle cenahna

    Kuring henteu satuju pisan sareng kaseueuran penilaian anjeun, sigana lumayan tiasa dianggo sareng gampang pisan pikeun pangguna anu hijrah ti Windows.

  8.   edu cenahna

    Kaleresan kuring ogé mendakan penilaian anu goréng anu anjeun parantos lakukeun, ngan ukur opini dumasar kana naon anu parantos dicarioskeun ku anjeun anu parantos nganggona.
    Kuring henteu terang, saur Kubuntu pantes langkung seueur pikeun tiasa ngadamel penilaian atanapi opini.
    Pikeun kuring pribadi, anu nembé énggal dina dunya linux, kuring parantos ngalangkungan sababaraha distro, dina waktos ieu sadayana dumasar kana Ubuntu, ti 10, 11, 12, anu sanésna dumasar kana Lubuntu, sareng ayeuna nuju sareng Kubuntu 13.10 kaleresan nyaéta kuring bagja pisan, tapi angkat, sadayana bébas nyarios naon anu aranjeunna pikahoyong, éta bakal leungit deui.
    Wasalam

  9.   sephiroth cenahna

    Henteu aya salahna, ulasan anjeun goréng pisan ... sareng opini anjeun teuing subyektif.
    Anjeun tiasa masihan koméntar kana hal langkung seueur tibatan aspék fisik (seueur anu henteu resep, sabab urang béréskeun aranjeunna pikeun raos).

  10.   luisgac cenahna

    Kuring ngan ukur bakal nyarios kieu: ULASAN PANGSAÉNA JEUNG PERNAH. Ningali anjeun moal pernah.

  11.   Irvandoval cenahna

    Tinjauan goréng: / sanaos hiji-hijina hal anu kuring nyalametkeun nyaéta Kubuntu kedah sumping sareng elemen grafik anu diblokir, upami anjeun henteu terang naon anu anjeun lakukeun anjeun kehabisan panel sareng anjeun musna xD, atanapi ikon-ikon na kajantenan (sanaos panginten éta mangrupikeun kasus Pisan khususna). Haha salad éta anjeun kénca dina méja ngajantenkeun kuring seuri xD

  12.   edgar.kchaz cenahna

    Hmmm, kecap anu narik ati, «DistroView» ... Kuring bakal jujur, henteu sigana ulasan pikeun kuring, tapi kontribusina pikeun DesdeLinux diapresiasi. Sateuacan kritik anu kuring baca ti tempat sanés, émut, ngan ukur nyandak anu konstruktif.

    Ngeunaan Kubuntu, éta mangrupikeun anu munggaran anu kuring anggo sareng anu leres nyaéta, kuring pencét KDE sapertos laleur dina jandéla sapertos sarébu kali XD, tapi kuring ngagaduhan rasa sayang khusus pikeun distro éta.

    Sabalikna, kuring ngajukeun ka pamiarsa sareng kamungkinan panulis di DesdeLinux pikeun ngadamel DistroView nyalira dina distro anu aranjeunna anggo sareng ngantepkeun opini pribadi na, sanés téknis, dumasar kana pangalaman pamakeanana. Salaku conto, kuring hoyong nyerat "DistroView: elementOS, my perfect distro" (← Catetan kecap "my") Janten kami bakal maca sakedik Gentoo, KaOS, openSUSE, Debian, Arch, jsb. dina bagian DistroView pangguna kami. Naon anu anjeun pikirkeun?

  13.   Javier cenahna

    Kuring henteu satuju sareng pendapat anjeun sareng anu paling narik perhatian kuring nyaéta «gampang pikeun pamula», anjeun parantos masihan 1 tina 5.

    Kaleresan nyaéta kuring pikir Kubuntu mangrupikeun salah sahiji sebaran anu paling ramah-pangguna, éta dumasar kana Ubuntu sareng nganggo lingkungan desktop KDE, anu pang caketna kana Windows dina hal penampilanana.

    Naon kasusah pikeun ngaklik ménu sareng muka aplikasi anu anjeun peryogikeun? Hapunten, tapi anjeun lepat pisan ngeunaan Kubuntu sareng réréncangan anjeun, sanaos anjeun netelakeun yén anjeun teu gaduh pangalaman sareng GNU / Linux, anjeun henteu kedah janten jenius pikeun ngagunakeun sistem operasi, naha éta Linux, OS X atanapi Win ... dina Akhirna, kuring kedah mupus publikasi éta, éta ngan ukur ngajantenkeun anu milari inpormasi perkawis Kubuntu teras masangna, ngagaduhan raos anu goréng dina sungutna saatos maca omong kosong sapertos anu anjeun nempatkeun.

  14.   Kristen cenahna

    Dina pendapat abdi, KDE terang pisan, nunjukkeun jumlah pilihan sareng kustomisasi anu ditawarkeunana, éta henteu kantos gagal dina komputer kuring, sanaos kartu grafik anu pikareueuseun. Saé pisan.

  15.   hiji anu pas cenahna

    Kuring parantos maca ulasan anu saé, adil sareng goréng. Dina hal ieu, nyatakeun tinjauan mangrupikeun kaleuleuwihan, sabab antara medarkeun ieu sareng henteu nyebarkeun nanaon bédana minimal. Puguh, males pisan. Judul DistroView langkung luhur.

  16.   Manuel R cenahna

    @Patugas:

    Pikeun gaduh upami kuring ngartos anjeun ... nalika anjeun nyarios:

    "Ku netinstall, maksadna CD tanpa install langsung? Upami kitu, éta sami. "

    Maksadna CD alternatip? Upami kitu, jawabanana henteu, kuring henteu hartosna éta. Kuring ngarujuk kana masang sistem dasar tanpa lingkungan (Gnome, XFCE, KDE, jsb) teras masang ngan ukur anu diperyogikeun (Kubuntu-Desktop kalayan pilihan –teu masang-nyarankeun + Naon waé anu anjeun peryogikeun), anu kuring anggap nyaéta naon anjeun hartosna nalika anjeun nyarios:

    "Upami hartosna minimal ubuntu + KDE, éta bakal janten netinstall tapi sanés Kubuntu."

    Sanaos kuring henteu ngartos bagian ngeunaan "éta mangrupikeun netinstall tapi sanés Kubuntu"
    Naon maksad anjeun? Naha Kubuntu naon anu anjeun kéngingkeun? Cenah mah tungtungna Kubuntu nyaéta basa Ubuntu + KDE (atanapi kitu kuring ngartos), janten, enya anjeun bakal kéngingkeun Kubuntu.

    Salam.

    1.    Pagawe cenahna

      Basis Kubuntu sanés Ubuntu lengkep, hal-hal anu dirobih, khususna ayeuna parantos henteu aya deui dina "kontrol" kanonis.

      Pikeun nyebatkeun conto, hal anu kawéntar akhir-akhir ieu Kubuntu nolak nganggo XMir atanapi Mir.

      Naon ieu hartosna?
      Upami anjeun masang Ubuntu + KDE, anjeun bakal nganggo XMir / Mir (sigana ti 14.10 sareng upami KDE ngadukung XD), sedengkeun anu nganggo unduhan resmi Kubuntu moal.

      Upami anjeun ngatur masang Debian + Unity henteu hartosna anjeun gaduh Ubuntu.
      Atanapi Ubuntu + Kayu manis sanés hartosna anjeun gaduh Mint.

      Upami anjeun kéngingkeun sistem sareng desktop Kubuntu, maka éta bakal Kubuntu, tapi sakanyaho kuring, moal aya netinstall Kubuntu, tangtosna, panginten kuring lepat.

      Salam.

  17.   patodx cenahna

    Kubuntu ??? ..
    Abdi ngalakukeun pamasangan netinstall ubuntu + kde, sareng aya sistem anu langkung bersih sareng langkung tiasa disesuaikan. Ayeuna upami anjeun pangguna pemula, naha henteu langkung saé Manjaro sareng sareng KDE ???
    Wasalam

  18.   Manuel R cenahna

    Nya, anjeun henteu kéngingkeun kuring yakin pisan hehe, kaleresan kuring henteu nganggap seueur hal ogé anu robih, utamina dina versi Precise (sakumaha anu kuring tangtoskeun), janten nyarios yén Mir mangrupikeun bédana, sabab éta henteu berlaku.

    Pokokna, kuring bakal leres-leres ngamimitian milarian jauhna Kubuntu tina sistem basa Ubuntu. Salam.

  19.   eliotime3000 cenahna

    Dina pendapat abdi: Ieu mangrupikeun pendapat anu paling subyektif anu kuring kantos baca ngeunaan KDE. Kuring parantos nyobian sababaraha lingkungan desktop anu beurat, tapi kuring kedah ngawartosan yén anu paling beurat anu kuring anggo dina PC nyaéta Aqua ti Hackintoch.

    Kuring ngagunakeun KDE 4.8 dina Debian Wheezy kuring, sareng anu leres nyaéta, berkat konfigurasi anu ngagaduhan KDE (khususna grafik), aranjeunna ngan saukur saé pikeun adaptasi desktop pikeun ningkatkeun kinerja PC.

    Dina sisi éstétika, mimiti anjeun nyarios parah pisan antarbeungeut standar KDE teras anjeun nempatkeun tautan KDE-Look anu saderhana. Upami anjeun ngajar kumaha masang téma kbé dina Kubuntu, éta saéstuna bakal lumayan mangfaat pikeun seueur jalma anu nganggo Ubuntu sareng KDE sareng / atanapi Kubuntu.

    Di sisi manajemén paket sareng / atanapi kagancangan mindahkeun paket, data ieu ngan saukur katingali ku henteuna. Ubuntu biasana lengkep lambat pikeun ngolah bungkusan .deb. Nanging, seueur turunan langsung Ubuntu dipuji pikeun ningkatkeun téknis tangtu tibatan aspék éstétis, janten waktos ieu, anjeun panginten ningali sisi manajemén paket sareng kagumantungan distro anu dimaksud.

    Sareng pamustunganana, kuring kedah ngingetkeun yén distros anu diturunkeun tina Ubuntu teuing rentan ka lapisan 8 kasalahan, janten upami anjeun henteu ngajelaskeun detil sénsitipna kalayan saé, anjeun nawiskeun pangalaman pangguna anu goréng. Émut yén mayoritas pangguna Ubuntu condong kana konfigurasi sénsitip Ubuntu éta tanpa tinjauan sateuacanna manual paréntah anu aya di sadaya distro GNU / Linux.

    Skor: 2/5.

  20.   Yuriy Istochnikov cenahna

    Pas ti mimiti, anjeun ngusir anjeunna ... Salaku naséhat, janten langkung "agnostik."

    Kubuntu, sareng Xubuntu sareng Fedora Cinnamon, mangrupikeun distro utami abdi: laptop utami kuring (kalayan AMD) ngagunakeunana tanpa gelut, éta sanés kasus sareng Fedora; ku éta komputer BOILS kuring (sareng éta mangrupikeun salah sahiji HP anu hina anu parantos gelut teuing), bari sareng Kubuntu, sanaos ku supir gratis éta masih manaskeun, éta lumayan tiasa dianggo (nunjukkeun yén éta henteu ngagaduhan témpél termal, kuring mésér CG upami kitu), sareng kuring teu ngagaduhan masalah dina ngajalankeun Program Spasi Kerbal (bahkan L4D2, Doom 3, FEAR 2, sareng bahkan COD) ngalangkungan Anggur on Steam sareng supir proprietary.

    Daripada ningali ikon-ikon sakedik, kuring bakal ningali kestabilan KDE. Kahiji: KDE 4.11 teu cocog sareng supir propriétari AMD. Sahenteuna driver Catalyst 13.11 teu tiasa dipasang sabab ngarusak OpenGL sareng épékna gagal. Ayeuna kuring gaduh 13.8 sareng teu gaduh gelut. Di sisi séjén, kadang aplikasi condong murag ngan ku mindahkeun éta. Éta henteu kajantenan kuring dugi ka KDE ieu.

    Jaba ti detil na, ku distro ieu, "Velikaya Slava" (HP kuring Envy M6-1105dx) ngajalankeunana sapertos sutra, bahkan ngajalankeun COOLER, dibanding Windows 8 sareng 8.1 anu dipasang pabrik sareng henteu aya témpél termal (bahkan kalayan Kerbal anu henteu persis dioptimalkeun pikeun multicore atanapi AMD).

    Ayeuna ... ngan ukur pikeun bangsat ... ti hooker Linux anu ngarobah distro sapertos calana jero (sareng ku sadayana kareueus dunya kuring nyarios kitu); Peunteun kuring pikeun ulasan anjeun: i / 5. Kalayan i = SQRT (-1). Janten kirang subyektif sareng upami anjeun hoyong marios distro, ngalangkunganana dina mesin virtual, anu henteu sesah.

  21.   Rogergm70 cenahna

    Hapunten pisan, kuring nyobian ngazum gancang sareng éta salah. Ampun kuring kuring nempatkeun teuing pendapat. Kuring bakal nyobian anu pangsaéna.
    Proxima DistroView: Ubuntu

    1.    Yuriy Istochnikov cenahna

      Punten ditampi purun, sadayana tiasa leueur sakedap. 😉

    2.    nu make cenahna

      Mimiti, hatur nuhun parantos kersa ngabagi dina blog ieu. Sigana mah hal-hal henteu ternyata sapertos anu kuring pikahoyong. Teu aya lalaki salah. Diajar tina hal-hal anu henteu leres, sareng éta waé.
      Salaku tip, kuring bakal ngawartosan anjeun pikeun ngalakukeun tes kubuntu deui. Saring koméntar anu saur anjeun tiasa masihan langkung seueur sareng fokus kana damel padamelan anu saé, anu anjeun yakin sanggup.

      Tong sedih.

  22.   Ryy cenahna

    Sanaos kuring resep pisan kana LinuxMint + KDE pikeun anu ngamimitian, kuring tiasa nyebatkeun yén Kubuntu henteu goréng, lumayan entong ti kulawarga KDE, gampang pisan dianggo, sareng ngagaduhan performa anu sanés ditarima sareng kuring nyebatkeun anjeun salaku pangguna anu Kubuntu 1 taun

  23.   JL cenahna

    pantun,
    Pikaresepeun anjeun parantos ngalakukeun analisis Kubuntu.
    Ayeuna; pendapat abdi sacara radikal bénten. Nyatana, éta mangrupikeun sistem anu kuring pasang pikeun sadayana anu nembé anu naroskeun kuring pikeun pamasangan, sareng éta anu kuring nyarankeun sareng bakal teras nyarankeun (leres; Kubuntu 12.04.3 dugi ka Kubuntu 14.04.1 dileupaskeun)
    Mimiti, sabab éta mangrupikeun tampilan anu biasa pikeun pendatang dina jandéla. Sareng kualitas grafis QT langkung saé atana enya kana dunya GTK.
    Kadua, sabab urang tiasa ngadamel konfigurasi sistem anu kami nyiptakeun sistem anu seueur nyéépkeun, kalayan sadaya épék di dunya upami anjeun gaduh komputer anu kuat, atanapi éta tiasa dibandingkeun sareng desktop anu paling dioptimalkeun. Tanpa ngalakukeun nanaon di luar pot, urang tiasa ngatur pikeun ngajalankeun langkung tangkas tibatan lingkungan Gnome. Kantun ku hal-hal sapertos kieu:
    - Pilih "Resolusi tinggi sareng CPU handap", dina "Penyesuaian rapi" tina "Penampilan aplikasi". Malah langkung dioptimalkeun upami anjeun milih "Résolusi rendah sareng CPU handap".
    - Pareuman pangaruh "kabur" dina épék grafis; sareng henteu nambihan anu teu diatur sacara standar. Malah langkung dioptimalkeun kénéh upami anjeun nganonaktipkeun épék na.
    - Pareuman «desktop semantis» dina «maluruh desktop»
    - Tinggalkeun ngan ukur hiji atanapi dua méja virtual.
    - Pilih "sok mimitian ku sési kosong" dina "Sesi manajemén" "Startup and shutdown".
    - Pareuman animasi tina «setélan oksigén»

    Sugan aya "seueur hal anu kedah dilakukeun supados henteu kunanaon"; tapi éta dilakukeun gancang pisan; sareng saha deui anu paling henteu nyéépkeun waktos langkung seueur pikeun nyetél desktopna sareng téma anyar, wallpaper, jsb. Kalayan sadayana ieu, kuring ngulang deui, aya KDE langkung lincah tibatan lingkungan Gnome atanapi bahkan Kayu manis (diverifikasi ku sababaraha pangguna). Sareng aya seueur pilihan konfigurasi sanés anu ogé ngaoptimalkeun, anu kuring henteu hoyong ditingali ayeuna. Sanaos parantos nganonaktifkeun seueur fitur, masih aya kualitas définisi grafis langkung luhur tibatan lingkungan GTK, dina lingkungan anu nganggo aplikasi anu ogé langkung saé tibatan homonim GTK na, sapertos k3b, Clementine, Amarok, Dolphin, Okular ...

    Ngeunaan naon anu anjeun carioskeun ngeunaan nyandak ikon tina layar. Kuring henteu terang naon anu anjeun hartosna sabab kuring henteu kantos nganggo ikon dina layar, kuring salawasna ngagaduhan desktop kuring leres-leres bersih 100% sareng kuring ngaksés sadayana tina panel kuring. Kuring resep terang langkung seueur kasusah naon nalika anjeun badé nempatkeun ikon dina layar (sanaos kuring teras nyarankeun ka sadaya pangguna énggal pikeun mopohokeun sareng ngungkulan adat éta jadi windowsera).

  24.   Tuxxx cenahna

    Salin & témpél wikipedia + pendapat kolega + sababaraha tangkapan layar kalayan ikon béngkok: hiji «tulisan» anu pohara goréng pisan.

  25.   Richard Madinah cenahna

    Wilujeng sonten;
    Kuring resep kana pamendak katégori anu béda-béda tapi nempatkeun peringkat anu rumit pisan kusabab jumlah jalma anu tiasa nganggap pendapat pribadi salaku pangadilan sawenang-wenang. Kuring bagikeun sudut pandang anjeun yén kubuntu mendakan éta rada teu marahmay.
    Upami anjeun hoyong, kami tiasa nyarios nempatkeun sababaraha kriteria pikeun lolos sareng naék janten 10 kusabab seueur kapasitas masing-masing distribusi, ogé pikeun anu sebaran ieu berorientasi.

  26.   dhunter cenahna

    @ Rogerm70:

    Upami anjeun henteu terang sistem anu jero, entong usahana ngadamel tinjauan sakumaha négatipna ieu, kuring nganggo Kubuntu mangtaun-taun sareng kuring tiasa ngawartosan anjeun kalayan yakin yén dina vérsi anu pamungkas (ti saprak dukungan BlueSystems) aranjeunna parantos ningkat pisan.

    Entong punten sareng teraskeun nyumbang tapi ati-ati yén tulisan sapertos kieu naékkeun percikan masarakat. Salam ti Kuba.

  27.   nexuslm cenahna

    Kuring henteu ngartos kumaha anjeun tiasa masihan 3 poin dina kagunaan pikeun KDE sareng 4 ka XFCE, sareng ogé masihan langkung poin langkung gampang dianggo ka Xubuntu tibatan ka Kubuntu, tulisan ieu jauh tina tujuan.

  28.   chencho9000 cenahna

    Kusabab analisa na parah sareng lepat, éta pantes nyéépkeun RAM (500 megs nembé boot) tapi performa saé pisan, ampir sapertos sebaran cahaya, naha éta éndah atanapi henteu mangrupikeun patarosan anu subyektif (kuring resep), éta luar biasa pisan tiasa dikonfigurasi tapi teu perlu diajar sagala dina hiji soré sareng sakedik-sakedik anjeun lebet langkung jero sareng anjeun sadar kumaha luar biasa ngonpigurasi na. Ku jalan kitu, masang Steam sesah sapertos ngetik "sudo apt-get install steam" X_D