Docker: Kumaha carana masang vérsi stabil panganyarna dina DEBIAN 10?

Docker: Kumaha carana masang vérsi stabil panganyarna dina DEBIAN 10?

Docker: Kumaha carana masang vérsi stabil panganyarna dina DEBIAN 10?

La virtualisasi Sistem Operasi sareng Aplikasi atanapi Sistem dasarna diwangun ku tiasa ngabagi anu sami hardware, sababaraha elemen tina operasi ieu sacara mandiri.

Nalika ngeunaan virtualizing Sistem operasi jeung gratis, gratis sareng / atanapi téknologi kabuka, téknologi atanapi aplikasi sering dipikaresep, sapertos Promox, Xen, VirtualBox, QEMU atanapi KVM. Tapi nalika ngeunaan Aplikasi atanapi Sistem, éta biasana dijalankeun utamina pikeun Kubernetes atanapi Docker.

Docker: Bubuka

2 terakhir ieu nyaéta téknologi virtualisasi dumasar wadahna. Dina hal anu Docker, éta dileupaskeun dina sataun 2013, salaku bagian tina a pamekaran sumber kabuka disebut Mesin Docker. Éta ngamangpaatkeun kamajuan anu aya dina waktos éta, nyaéta konsép sareng kanyaho ngeunaan peti dugi ka tanggal éta Sistem operasi gratis sareng / atanapi kabuka (Unix / Linux)kayaning cgroups na namespaces, pikeun mayunan kawasan téknologi anu ngembang ieu.

Dina kasempetan-acara sateuacanna urang parantos nyarioskeun Docker, naha urang henteu bakal ngagali naon éta, atanapi naon ciri, pasilitasna, atanapi detil atanapi elemen sanésna. Janten, urang leres-leres bakal fokus dina masang vérsi ayeuna (19.03.8) on DEBIAN 10 (Buster) y Distros GNU / Linux, mirip atanapi dumasar kana ieu, sapertos MX Linux Ubuntu 19.

Nanging, pikeun langkung seueur inpormasi anjeun tiasa ngakses publikasi kami anu sateuacana Docker.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang Docker dina Raspberry pi sareng Raspbian?
Tulisan anu aya hubunganana:
Versi anyar Docker Container 18.09 sumping sareng perbaikan anyar
Tulisan anu aya hubunganana:
Garing: hiji manajer CLI interaktif kanggo wadah Docker

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang Docker dina Linux Mint 18 Sarah

Docker: Eusi

Naon ari Wadahna?

Sateuacan ngamimitian prosés pamasangan ieu téknologi virtualisasi dumasar wadahna, kanggo engké tiasa masang aplikasi atanapi sistem naon waé ngalangkungan a "Wadah", penting pikeun ngajelaskeun ka anu kurang ngarti, naon maksudna wadah.

Dicutat tina Halaman resmi HPE (Hewlett Packard Enterprise) ngeunaan téknologi cenah, éta nyaritakeun ieu di handap:

"Wadah Aplikasi mangrupikeun lingkungan runtime ringan anu nyayogikeun aplikasi nganggo file, variabel, sareng perpustakaan anu diperyogikeun ku aranjeunna, sahingga ngamaksimalkeun portabilitasna.".

"Sedengkeun Mesin Virtual tradisional (VMs) ngamungkinkeun virtualisasi infrastruktur komputasi, Wadah ngamungkinkeun aplikasi parangkat lunak. Béda sareng Mesin Virtual, Wadah nganggo Sistem Operasi (OS) hostna sanés nyayogikeun sorangan".

Docker: prosés pamasangan dina DEBIAN 10 (Buster)

A. Léngkah 1

Nyiapkeun dina sistem operasi pikeun pamasangan.

sudo apt update && sudo apt-get install apt-transport-https ca-certificates curl gnupg-agent software-properties-common

Docker: Instalasi - Léngkah 1

B. Léngkah 2

Unduh konci pikeun Repository resmi, atur Repository resmi sareng validasi file-file anu aya di dinya, sareng vérsi na GNU / Linux Distro. Pikeun kasus kami, DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanés GNU / Linux Distro, mirip atanapi dumasar ka dinya, sapertos MX Linux Ubuntu 19.

curl -fsSL https://download.docker.com/linux/debian/gpg | sudo apt-key add -
sudo add-apt-repository "deb [arch=amd64] https://download.docker.com/linux/debian $(lsb_release -cs) stable"
sudo apt update && apt-cache policy docker-ce

Docker: Instalasi - Léngkah 2

C. Léngkah 3

Pasang aplikasi sareng file penting anu disarankeun.

sudo apt install docker-ce docker-ce-cli containerd.io

Docker: Instalasi - Léngkah 3

D. Léngkah 4

Mastikeun pamasangan aplikasi, ngajalankeun pamasangan wadah uji anu disebat Halo Dunya.

sudo docker run hello-world

Docker: Instalasi - Léngkah 4

E. Léngkah 5

Pariksa vérsi aplikasi anu dipasang.

docker -v

Docker: Instalasi - Léngkah 5

F. Léngkah 6

Léngkah ieu opsional, kusabab dasarna pikeun mastikeun yén wadah anu parantos dipasang henteu diunduh sareng dipasang deui, nalika dipenta pikeun ngajalankeunana deui.

sudo docker run hello-world

Docker: Instalasi - Léngkah 6

G. Léngkah 7

Léngkah sanés ieu ogé tiasa dianggap opsional, sabab dasarna ngamungkinkeun a "Pamaké non-administrator" tiasa ngajalankeun wadah tanpa peryogi idin "administator". Pikeun studi kasus ieu, idin bakal dipasihkeun pikeun pangguna anu aya anu namina "Sysadmin".

sudo adduser sysadmin docker
docker run hello-world

Docker: Instalasi - Léngkah 8

H. Léngkah 8

Akhirna, hal anu idéal sateuacan ngamimitian nganggona lengkep Docker, nyaéta ngabalikan deui sareng ngabuktoskeun mimiti Jasa sareng ngajalankeun wadah uji.

sudo /etc/init.d/docker status
docker run hello-world

Docker: Instalasi - Léngkah 8

Teras, dina publikasi sanés ngeunaan téknologi anu nyarios atanapi anu aya hubunganana sareng éta, kami bakal nyobian pamasangan sababaraha aplikasi atanapi sistem anu sanés pikeun nuluykeun diajar ngawasa éta. Nanging, pikeun langkung diajar-sorangan atanapi panasaran, aya manual anu hadé anu ngandung langkung seueur inpormasi anu aya hubunganana pamasangan dina DEBIAN GNU / Linux 9/10 dina bagian dokuméntasi tina situs resmi docker.

Akhirna, upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis Docker, kumaha jalanna sareng dianggo dina kahirupan nyata, anjeun tiasa ngakses 2 tautan ieu: RedHat y AWS Amazon.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan aplikasi alus teuing ieu sareng «Tecnología de Virtualización basada en Contenedores» nelpon «Docker», anu nyayogikeun lapisan tambahan abstraksi sareng otomatisasi virtualisasi aplikasi dina sababaraha Sistem operasi; janten seueur minat sareng kagunaan, Kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.