DroidCam: Kumaha ngagunakeun kaméra alat Android dina Linux?

DroidCam: Kumaha ngagunakeun kaméra alat Android dina Linux?

DroidCam: Kumaha ngagunakeun kaméra alat Android dina Linux?

Pasti seueur dina sababaraha waktos, bakal hoyong nganggo sakumaha Webcam (Webcam) las Kaméra terpadu milikna Alat mobile sareng portabel jeung Sistem Operasi Android. Boh ku teu gaduh Webcam dina Komputer Desktop, atanapi ku henteu gaduh Webcam anu kuat sareng modéren atanapi ku éta dirusak atanapi ditumpurkeun.

Sareng sanaos, kanggo ayeuna aya atanapi henteu dikenal salah sahiji leyuran saderhana, praktis sareng gampang pikeun ngalaksanakeun éta nyaéta gratis sareng terbuka, urang tiasa ngagunakeun sababaraha hal éta gratis atanapi freemium, sapertos kasus aplikasi gratis sareng multiplatform anu disebat "DroidCam".

Multimedia Server: Ngadamel saderhana dina GNU / Linux nganggo MiniDLNA

Multimedia Server: Ngadamel saderhana dina GNU / Linux nganggo MiniDLNA

Sareng sapertos biasa, sateuacan sacara lengkep kana topik dinten ieu urang bakal angkat pikeun anu resep ngajajah sababaraha hal anu pang anyarna tulisan patali saméméhna jeung ruang lingkup Sistem Operasi Android sareng aplikasi atanapi berita na, ieu numbu ka aranjeunna. Supados aranjeunna tiasa pencét gancang upami diperlukeun, saatos réngsé maca ieu publikasi:

"Un Multimedia Server éta henteu ngan ukur alat jaringan tempat file multimedia disimpen. Alat ieu tiasa tina server anu kuat atanapi desktop atanapi komputer laptop saderhana. Éta ogé tiasa janten drive NAS (Network Storage Drives) atanapi alat panyimpenan anu cocog. Sareng MiniDLNA (ayeuna katelah ReadyMedia) mangrupikeun parangkat lunak sérpér multimedia anu saderhana, anu tujuanana sapinuhna cocog sareng palanggan DLNA / UPnP-AV anu aya. Kalayan MiniDLNA dina GNU / Linux anjeun tiasa ngaktipkeun Multimedia Server saderhana pikeun ningali eusi multimedia dina Alat Android." Multimedia Server: Ngadamel saderhana dina GNU / Linux nganggo MiniDLNA

Tulisan anu aya hubunganana:
Multimedia Server: Ngadamel saderhana dina GNU / Linux nganggo MiniDLNA

Tulisan anu aya hubunganana:
InviZible Pro: Aplikasi Android pikeun Privasi sareng Kaamanan Online
Tulisan anu aya hubunganana:
Versi beta katilu tina Android 12 parantos dileupaskeun

DroidCam: Anggo telepon anjeun salaku webcam

DroidCam: Anggo telepon anjeun salaku webcam

Naon DroidCam?

dumasar kana website resmi de "DroidCam", aplikasi ieu dijelaskeun sakedik sapertos kieu:

"DroidCam mangrupikeun aplikasi anu ngajantenkeun telepon / tablet anjeun janten Webcam pikeun komputer anjeun. Anggo ku program obrolan sapertos Zoom, MS Teams sareng Skype".

Sedengkeun, di na halaman wéb resmi di Google Play Store ieu ditambihan ka na:

"Aplikasi na tiasa dianggo sareng klien PC anu nyambungkeun komputer sareng telepon. Klién Windows sareng Linux sayogi. Didatangan halaman wéb pangembangna nganggo komputer anjeun pikeun ngaunduh, masang sareng mendakan langkung seueur inpormasi perkawis panggunaan na".

perbawa

diantara nu fitur paling beredar de "DroidCam" urang tiasa disebatkeun di handap:

  1. Mibanda édisi gratis sareng panggunaan tanpa wates.
  2. Éta ngagaduhan palanggan pikeun Linux sareng Windows, sareng Android sareng ios.
  3. Ngamungkinkeun anjeun nganggo kaméra alat mobile / portabel ngalangkungan konéksi WiFi atanapi kabel USB.
  4. Ngidinan obrolan anu gampang, aman sareng éfisién nganggo "DroidCam Webcam" dina komputer anjeun, kalebet sora sareng gambarna.
  5. Éta ngadukung pikeun neraskeun nganggo alat sélulér Android kalayan DroidCam diaktipkeun di tukang.

Anggo dina GNU / Linux

Para unduh, pasang sareng nganggo "DroidCam" dina GNU / Linux prosedur ieu kedah dituturkeun:

  • Unduh, pasang sareng jalankeun "DroidCam" dina alat Android / ios anu diperyogikeun sareng perhatoskeun Alamat IP sareng Pelabuhan ditunjuk ku aplikasi, contona:  «http://192.168.0.105:4747», «http://192.168.0.105:4747/video» o «https://192.168.0.105:4747».
  • Ngajalankeun dina Terminal (konsol) nyaéta paréntah paréntah:
wget -O droidcam_latest.zip https://files.dev47apps.net/linux/droidcam_1.8.0.zip
unzip droidcam_latest.zip -d droidcam
cd droidcam && sudo ./install-client
sudo apt install linux-headers-`uname -r` gcc make
sudo ./install-video
lsmod | grep v4l2loopback_dc
sudo ./install-sound
pacmd load-module module-alsa-source device=hw:Loopback,1,0
  • Lumpat ngalangkungan Ménu kana aplikasi "DroidCam" sareng tangtukeun dina antarbeungeut grafis na jinis sambungan (WiFi / LAN, WiFi Server Mode, USB Android sareng USB iOS). Pariksa naha pidéo sareng sora diaktipkeun teras lebetkeun kana Alamat «IP: Palabuhan» ditampilkeun ku konsumén dina alat Android / iOS anu dipaké. Sareng béréskeun ku mencét tombol Connection (Connect) pikeun ngamimitian prosés anu sami.
  • Buka Browser Internét, sareng lebetkeun langsung dina kotak alamat URL di Alamat «IP: Palabuhan» o Alamat «IP: Port / video» nyatakeun. Anjeun tiasa ogé ngalebetkeun aplikasi wéb sapertos obrolan Telegram, WhatsApp, Facebook sareng anu sanésna pikeun nganggo webcam, salami pangotéktak ngadeteksi tanpa aya masalah.

Poto layar

DroidCam: Screenshot 1

DroidCam: Screenshot 2

DroidCam: Screenshot 3

DroidCam: Screenshot 4

DroidCam: Screenshot 5

DroidCam: Screenshot 6

DroidCam: Screenshot 7

nyatet: Sababaraha aplikasi desktop anu nganggo pidéo pidéo via url aranjeunna ogé bakal tiasa néwak aliran pidéo anu dibagi ku "DroidCam" perkawis na Sistem Operasi GNU / Linux.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "DroidCam" éta hébat sareng saderhana aplikasi bébas cross-platform, anu dipasang di urang Alat Android y Komputer sareng GNU / Linux ngamungkinkeun anjeun pikeun gampang nganggo kaméra internal tina kaméra anu terakhir. Janten urang ngarepkeun anjeun bakal nyobaan sareng nganggo éta upami éta nyumponan kabutuhan anjeun nalika nganggo kaméra anjeun Alat mobile sareng portabel ngeunaan aranjeunna Komputer Desktop.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Franco Castillo cenahna

    Aplikasi Linux BURUK !!

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Franco. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Ngeunaan klien Linux Freezer, kuring nganggap yén pikeun sababaraha éta moal praktis, pikeun anu sanés gunana, sareng pikeun anu sanésna solusi anu hadé. Dina kasus kuring, nguji éta ogé dianggo pikeun kuring sareng ku alesan éta, kuring pikir éta tiasa manpaat pikeun batur.

      1.    Franco Castillo cenahna

        Ngabandingkeun sareng klien Windows, éta mangrupikeun musibah. Pamasangan, pamakean, dinamika, jst.

        1.    Pasang Masang Linux cenahna

          Salam, Franco. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng nyaritakeun ngeunaan pangalaman anjeun dina aplikasi anu disebut di luhur, pikeun ngeuyeuban eusi anu diterbitkeun.

  2.   Camila Patiño cenahna

    Hai wilujeng enjing! Dupi anjeun tiasa nyarankeun sababaraha program software gratis sareng open source anu tiasa dianggo dina UKM, mangga?

    Hatur nuhun sateuacanna kana perhatosanana.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Camila. Hatur nuhun komentar anjeun. Dina pilarian leutik di Internet kuring meunang daptar ieu, kuring miharep éta bakal mangpaat pisan:

      Sistem perencanaan sumber daya perusahaan (ERP)
      01. Abanq
      02. OpenBravo
      03. Oasis
      04. Odoo ERP Komunitas Edition
      05. ERP5 Opensource
      06. Idempiere ERP opensource
      07. Metasfresh ERP Komunitas Edition
      08. ERPNext ERP
      09. Wina Kauntungannana Edition Komunitas
      10. Compiere ERP
      11. Dolibar ERP
      12. Apache Biz ERP
      13. Alexor ERP
      Manajemén Berbasis Hubungan Pelanggan (CRM)
      14. vMacan
      15. SugarCRM
      Terminal Penjualan (POS)
      16. Komerzia
      17. OpenTPV
      18. OpenBravo POS