Dua cara anu béda pikeun masang Google Chrome dina Fedora 31

fedora-31-google-chrome
Saatos anjeun hasil ngalakukeun masang Fedora 31 dina komputer anjeun atanapi dina mesin virtual anjeun, aya sababaraha hal anu kedah dilakukeun pikeun tiasa ngonpigurasikeun sistem sareng ngaraos langkung raoseun sakedik. Fedora kalebet Firefox sacara standar salaku panyungsi wéb, sanaos kanggo kasus seueur (Abdi kalebet diri) resep ngagunakeun Chrome / Chromium.

Éta sababna waktos ieu urang badé bagikeun tulisan ieu sareng anjeun pikeun anu henteu terang kumaha masang Chrome dina Fedora 31 ku dua padika anu béda, ti mana aranjeunna tiasa masang pangotéktak ieu dina sistemna.

Masang Google Chrome / Chromium tina Repository

Metodeu munggaran yén urang bagikeun, éta bakal ngamungkinkeun kami masang Google Chrome, Éta ku ngamungkinkeun Repositories ieu dina sistem.

Keur kitu hayu urang muka pusat perangkat lunak sistem, dimana urang tiasa milarian Chromium supados tiasa dipasang dina sistem (upami anjeun resep ieu). Sedengkeun pikeun anu resep Chrome hayu urang pencét dina menu hamburger anu aya di kénca kénca.

Di dieu ménu bakal dibuka na urang bade milih pilihan "Repository Software". Jandéla anyar bakal dibuka sareng urang bakal pencét kana hiji-hijina pilihan nyaéta "tombol pikeun ngaktipkeun Repository ti pihak katilu".

Sakali ieu réngsé, langkung seueur pilihan bakal ditingalikeun, anu urang tiasa ngaktipkeun panyimpenan anu béda pikeun sistem. Diantara aranjeunna sareng diantara pilihan kahiji urang tiasa ningali éta "Google" anu tiasa urang aktipkeun ku ngaklik éta terus dina tombol "Aktipkeun".

Ayeuna urang nutup jandéla sareng Repository kedah diénggalan. (Bisi kuring henteu kajantenan, tapi aranjeunna tiasa dianyarkeun ku muka terminal sareng di jerona kami ngetik sudo dnf update).

Urang tiasa masang Chrome ti terminal ku ngetikkeun:
sudo dnf install google-chrome-stable -y

Pikeun anu resep vérsi trial:
sudo dnf install google-chrome-unstable -y

Atan pikeun aranjeunna anu badé masang Chromium tina terminal, aranjeunna tiasa ngalakukeun éta ku ngetik paréntah ieu di handap:

sudo dnf install chromium -y

Prosés ieu ogé tiasa dilakukeun ti terminal, dina éta kami ngan ukur kedah ngetik paréntah ieu di handap pikeun ngaktipkeun gudang tambahan:
sudo dnf install fedora-workstation-repositories

Rengse ieu urang ngan kedah ngetik "y" kanggo neraskeun. Saatos éta, hayu urang ngaktipkeun Repository Google dina sistem, anu urang lakukeun ku ngetikkeun:
sudo dnf config-manager --set-enabled google-chrome

Akhirna pikeun masang peramban kami ngan ngetik:
sudo dnf install google-chrome-stable -y

Atanapi kanggo masang versi béta sareng vérsi teu stabil.
sudo dnf install google-chrome-beta -y
sudo dnf instalar google-chrome-unstable -y

Masang Chrome tina paket RPM

Cara anu sanésna pikeun tiasa masang Google Chrome dina Fedora 31 nuju ngaunduh paket RPM tina peramban langsung tina halaman wéb resmi ieu. PAnjeun tiasa ngalakukeun éta tina tautan ieu.

di dieu kami badé milih yén kami badé ngaunduh paket RPM sareng kami bakal nampi istilah panggunaan browser dina jandela anu kabuka pikeun ngaunduh iket.

Sakali unduhan parantos réngsé, kami bakal angkat ka folder unduhan kami (éta mangrupikeun lokasi standar), upami anjeun milih lokasi sanés anjeun kedah lebet kana éta.

Ayana dina folder dimana urang nyimpen paket rpm tina Google Chrome, urang gaduh dua cara pikeun masangna. Anu mimiti nyaéta sareng manajer paket sistem. Maksudna, klik dua kali dina ieu sareng pusat parangkat lunak bakal kabuka, anu moal nyungkeun konfirmasi pikeun masang bungkus.

Cara séjén pikeun masang bungkus nyaéta tina terminal, anu urang kedah posisina dina folder dimana urang nyimpen paket rpm.

Dina kasus lokasi standar, anu diunduh, urang ngaksés folder ieu ngan ku ngetik:

cd Descargas

Y Urang tiasa masang paket rpm ku ngaeksekusi paréntah ieu:

sudo rpm -ivh google*.rpm

Sareng éta waé, anjeun tiasa ngamimitian nganggo pangotéktak ieu dina pamasangan Fedora 31 anyar anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.