Facebook nampilkeun kacamata augmented reality na

Bayangkeun dunya dimana sapasang gelas cahaya sareng anggun ngaganti kabutuhan komputer atanapi smartphone. Kacamata ieu ngagaduhan kamampuan pikeun ngaraosan sacara fisik sareng rerencangan sareng kulawarga, henteu dimana waé dimana anjeun di bumi, sareng kecerdasan buatan anu sadar kontéks pikeun ngabantosan ogé inpormasi maya 3D anu euyeub dina ujung jari anjeun.

Pangalusna sadaya, aranjeunna bakal ngantep anjeun neuteup sareng tetep aya di dunya sakitar anjeun tibatan ngagalihkeun perhatian anjeun ka periphery dina dampal panangan anjeun. Ieu alat anu henteu bakal maksa anjeun milih antara dunya nyata sareng dunya digital ...

Téknologi sapertos kitu moal janten alat anu kagok anu bakal nyandak anjeun kaluar tina dunya nyata sareng kana dunya digital, tapi bakal tiasa dianggo sareng jalma dina cara ngagabungkeun dua kanyataan tanpa transisi anu kaganggu.

"Aranjeunna kedah tiasa ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong pikeun aranjeunna lakukeun sareng ngawartosan naon anu anjeun hoyong terang nalika anjeun hoyong terang, sami waé jalan pikiran anjeun nyalira: bagikeun inpormasi kalayan lancar sareng nyandak tindakan nalika anjeun hoyong. sareng henteu ngahalangan jalan aranjeunna sanés, "saur FRL.

Kapala ilmuwan Facebook Michael Abrash ngajelaskeun que jenis interaksi ieu sareng téknologi mangrupikeun salah sahiji masalah anu paling sesah kanggo direngsekeun.

AR "salawasna dina", cenah, bakal intuitif, anu disebatna ngalegaan awak. Upami ieu kajantenan, saurna, anu nganggo bieu bakal terang yén aranjeunna nganggo gelas bari ngagem na sareng berinteraksi sareng jalma sanés dina waktos anu sami.

Hiji conto dirumuskeun ngeunaan batur nganggo sapasang kacamata AR digabungkeun sareng tali pigeulang lemes. Aranjeunna angkat ka warung kopi sareng asistén maya naroskeun patarosan, "Naha anjeun hoyong kuring mesen urang Amérika 12-ons?" Ngan ukur perlu diklik ku ramo anjeun pikeun milih enya atanapi henteu. Ieu anu disebat FRL téknologi proaktif, tibatan réaktif.

FRL salajengna ngajelaskeun yén nalika kopi parantos dipésér sareng jalma éta calik dina méja, aranjeunna nganggo sapasang sarung tangan haptic anu hampang. Layar maya langsung katingali ngalangkungan gelas, dibarengan ku keyboard virtual. "Ngetik sagampil intuitif sapertos ngetik dina keyboard fisik sareng anjeun dina gulung, tapi sora kopi damelna hésé konsentrasi," saur FRL. Ku alatan éta, aya réduksi noise dina téknologi, anu ngartos kabutuhan jalma di lingkungan.

Pikeun masihan pesenan tanpa téknologi janten bangor teuingsaur FRL, anjeun damel dina éléktromografi basis pigeulang. Ieu monitor sinyal listrik anu ngumbara tina tulang tonggong kana leungeun, anu bakal ngendalikeun fungsi alat dumasar-dekoding dina pigeulang. "Sinyal ngalangkungan pigeulangna jelas pisan yén EMG tiasa ngadeteksi gerakan ramo ngan ukur hiji milimeter," saur FRL.

Kapala Eksekutif Mark Zuckerberg ngabahas ieu dina wawancara sareng The Information dina Senén. Cenah téknologi éta tiasa dianggo pikeun "teleport" pangguna ka bumi atanapi kantor batur, nambihan yén anjeunna yakin téknologi éta tiasa ngirangan perjalanan sareng ngirangan pangaruh pemanasan global.

"Daripada nyauran batur atanapi ngobrol vidéo, anjeun ngan ukur némbak ramo sareng teleport, sareng anjeun nuju linggih di sana sareng aranjeunna dina dipan sareng rasana sapertos aranjeunna aya di sasarengan," saur Zuckerberg.

sumber: https://tech.fb.com/


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)