Falkon sareng PaleMoon: Panyungsi ringan pikeun GNU / Linux sareng Windows 7 / XP

Falkon sareng PaleMoon: Panyungsi ringan pikeun GNU / Linux sareng Windows 7 / XP

Falkon sareng PaleMoon: Panyungsi ringan pikeun GNU / Linux sareng Windows 7 / XP

Dina sababaraha kaayaan, inevitably perlu ngagunakeun atawa cageur komputer low-sumberdaya, utamana ngagunakeun Sistem operasi anu lami atanapi dihentikan. Boh, kalawan versi tina Lisénsi / Linux Ubuntu atawa batur, kayaning Windows 7  y Windows XP. Sarta perlu install sarta beroperasi a Browser wéb anu hampang tur jadi modern-gancang pikeun ngajajah Internet. Ku alatan éta, dina kasus ieu "Falkon" jeung "PaleMoon" mangrupa 2 alternatif alus ngajajah.

Padahal, "Falkon" y "PaleMoon" ngan dirojong ku Windows 10 / 7, dina ahir artikel urang bakal nyebutkeun 2 Paramban wéb dumasar dina Firefox sareng PaleMoon. 2 Pangotektak wéb anu masih tiasa dianggo saé nalika béakna Windows XP, nu urang masih bisa manggihan di sababaraha komputer kuna ngajalankeun tanpa kamungkinan surfing web kalawan Internet Explorer sacara optimal.

Midori Browser: Paramban wéb anu gratis, terbuka, terang, gancang sareng aman

Midori Browser: Paramban wéb anu gratis, terbuka, terang, gancang sareng aman

Sareng sapertos biasa, sateuacan urang teuleum kana topik dinten ieu ngeunaan "Falkon" jeung "PaleMoon", urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Ngalanglang sababaraha panganyarna kami tulisan patali saméméhna jeung alternatip séjén Panyungsi wéb cahaya sareng muka, Tumbu handap ka aranjeunna. Janten anjeun tiasa ngajalajah aranjeunna, upami diperyogikeun, saatos maca ieu publikasi:

"Midori Browser mangrupikeun browser anu dilahirkeun kalayan tujuan janten hampang, gancang, aman, software gratis & open source. Éta ngahormatan privasi pangguna ku henteu ngumpulkeun inpormasi atanapi ngajual iklan invasif, anjeun bakal salawasna gaduh kadali data anjeun, anonim, pribadi sareng aman." Midori Browser: Paramban wéb anu gratis, terbuka, terang, gancang sareng aman

Tulisan anu aya hubunganana:
Midori Browser: Paramban wéb anu gratis, terbuka, terang, gancang sareng aman

Tulisan anu aya hubunganana:
Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé
Tulisan anu aya hubunganana:
Librewolf sareng Libreoks: Alternatipna gratis pikeun Firefox saluareun Wateropio
Tulisan anu aya hubunganana:
Opera Browser: Browser Wéb Anu Gancang, Sederhana sareng Ringan pikeun Linux

Falkon sareng PaleMoon: Panyungsi gratis, ringan sareng fungsional

Falkon sareng PaleMoon: Panyungsi gratis, ringan sareng fungsional

Naon ari Falkon?

Numutkeun pamekar na di na website resmi, ayeuna "Falkon" Ieu:

"Panyungsi wéb KDE anu ngagunakeun mesin rendering QtWebEngine, baheulana katelah QupZilla. Tujuanana nyaéta janten browser wéb anu hampang anu sayogi dina sadaya platform utama. Proyék ieu mimitina ngan ukur pikeun tujuan pendidikan.

Tapi saprak mimitina, Falkon parantos mekar janten browser anu beunghar fitur. Falkon ngagaduhan sadaya fitur standar anu anjeun ngarepkeun tina browser wéb. Éta kalebet téténggér, sajarah (duanana ogé dina sidebar) sareng tab. Di luhur éta, anjeun parantos ngaktipkeun pameungpeuk iklan sacara standar sareng plugin AdBlock anu diwangun."

Sareng deuih "Falkon" Ieu kudu dicatet yén kiwari:

  1. Versi pang anyarna sareng stabil anu sayogi dina halaman wébna nyaéta vérsi nomer 3.1.10 éta 19 / 03 / 2019.
  2. Éta aya ngalangkungan Repository dina kalolobaan GNU / Distros Linux, ogé ngaliwatan format FlatPak sareng Snap. Sedengkeun, dina ramatloka na, executables na sadia pikeun Windows 7, 32 jeung 64 Bit.

Naon PaleMoon?

Numutkeun pamekar na di na website resmi, ayeuna "PaleMoon" Ieu:

"Panyungsi wéb open source basis Goanna sayogi pikeun Microsoft Windows sareng Linux (kalayan dukungan pikeun sistem operasi sanés), anu museurkeun kana efisiensi sareng kustomisasi. Pastikeun anjeun meunang nu leuwih seueur tina panyungsi anjeun!

Pale Moon nawiskeun anjeun pangalaman browsing dina browser anu diwangun pinuh tina sumber anu dikembangkeun sacara mandiri anu parantos dicabang tina kode Firefox / Mozilla sababaraha taun ka pengker, kalayan fitur sareng optimasi anu dipilih sacara saksama pikeun ningkatkeun stabilitas browser sareng pangalaman pangguna. bari nawiskeun kustomisasi lengkep sareng koleksi ekstensi sareng téma pikeun ngajantenkeun browser leres-leres milik anjeun."

Sareng deuih "PaleMoon" Ieu kudu dicatet yén kiwari:

  1. Versi pang anyarna sareng stabil anu sayogi dina halaman wébna nyaéta vérsi nomer 29.4.1 de 14 / 09 / 2021.
  2. Éta aya ngalangkungan Repository dina kalolobaan GNU / Distros Linuxoge via binér portabel. Sedengkeun, dina ramatloka na, executables na sadia pikeun Windows 7, 32 jeung 64 Bit.

Alternatif dumasar kana PaleMoon sareng Firefox pikeun Windows 7 / XP

  1. Basilisk oray: Dumasar Firefox ESR 52.9.0
  2. sobat kuring: Dumasar kana PaleMoon

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, kumaha urang bisa ngahargaan "Falkon" jeung "PaleMoon" aranjeunna 2 hébat sarta mangpaat Pangotektak wéb gratis sareng kabuka idéal pikeun komputer low-sumberdaya, hususna pikeun Sistem operasi anu lami atanapi dihentikankayaning Windows 7. Sedengkeun pikeun Windows XP bisa dipaké "Ular Basilisk" y «sobat kuring», bisi anjeun teu bisa make a GNU / Linux distro pikeun komputer sumber daya rendah. Ku alatan éta, éta patut nyandak kana rekening, pikeun nguji sarta evaluate aranjeunna lamun perlu aranjeunna pikeun sababaraha 2 kasus saméméhna digambarkeun.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Anarki cenahna

    Kumaha ironis yén éta pisan hampang saprak nalika nyobian masang éta dina laptop core2duo kalawan Arch, waktu nu diperlukeun leuwih ti 2 HRS pikeun compile sumber na tungtung tanda kasalahan.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Anarko. Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun sareng masihan kami pangalaman anjeun. Abdi henteu tiasa nyarioskeun ka anjeun dina bentuk anu disusun, tapi dina Debian sareng MX Linux kalayan pakét .deb, éta gampang dipasang sareng tiasa dianggo hébat.

    2.    Nasher_87 (ARG) cenahna

      Kuring nganggo Manjaro sareng éta gancang duanana

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam, Nasher_87. Hatur nuhun pikeun komentar anjeun sarta mawa kami pangalaman anjeun kalawan Falkon for everyone uninga.

        1.    Nasher_87 (ARG) cenahna

          Falkon Kuring boga eta salaku kadua FF, kawas PaleMoon jeung sajabana, Falkon téh saeutik leuwih gancang ti Firefox, teu teuing, lamun nembongkeun di PaleMoon keur rada kasar sahingga leuwih gancang.
          Aya bédana anu jelas dina dua ieu, kuring henteu ngagaduhan ekstensi sapertos dina FF, dimana kuring gaduh 8 ekstensi, upami kuring nganonaktipkeun ekstensi dina Mozilla éta navigasi langkung gancang tibatan Falkon, upami PaleMoon éta 'chokes', henteu nyebatkeun padamelan éta sanés kecap anu leres, sakedik sareng dina sababaraha halaman aranjeunna katingali anéh, kuring henteu terang upami sabab panginten kuring henteu nganggo sumber jauh atanapi téma sanés.

          1.    Pasang Masang Linux cenahna

            Salam Nasher_8 / (ARG). Hatur nuhun pikeun koméntar anjeun sareng kontribusi pangalaman anjeun sareng panyungsi ieu.

bool (leres)