Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Sumber Terbuka GAFAM: Raksasa Téknologi langkung milih Open Source

Pamakéan Téknologi gratis sareng terbuka unggal dinten éta ngembang deui, henteu ngan antara jalma sareng organisasi téknologi, tapi ogé antara Organisasi umum sareng swasta, pang luhurna, diantara seueur Organisasi swasta anu relevan dina bidang téknologi global, sababaraha diantarana dikenal dina akronim «GAFAM».

Pikeun aranjeunna, anu panginten teu wawuh sareng poko éta «GAFAM», dina tulisan anu saencana, kami ngajelaskeun yén dasarna «GAFAM» mangrupakeun akronim diwangun ku inisial tina «Gigantes Tecnológicos» tina Internét (Wéb), nyaéta, «Google, Apple, Facebook, Amazon y Microsoft», anu dina gilirannana, mangrupikeun lima perusahaan luhur AS, anu ngadominasi pasar digital global, sareng kadang disebut ogé Lima Besar (Lima).

GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan

GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan

Sedengkeun dina publikasi samemehna kami nyatakeun hal-hal ieu:

"Dina ayeuna ieu Revolusi Industri Kaopat, ékosistem alat anu aya (Aplikasi, Sistem sareng Platform) tina «Software Libre y Abierto» ni'mat nyoko kana «nuevas tecnologías», ngamungkinkeun Organisasi janten langkung kompetitif sareng nguntungkeun dina waktos-waktos ieu. Sanaos faktor manusa ogé konci, utamina dina tingkat palatihan sareng penguasaan alat ieu."

Alesan kunaon, urang kedah ningali saluareun naon waé aprésiasi pribadi salaku hal anu positip, prosés paningkatan sareng paningkatan progresif tina panerapan sareng panggunaan Téknologi gratis sareng terbuka dina sadaya tingkatan sareng ku palaku mana waé. Nanging, supados masing-masing jalma tiasa ngawangun aprésiasi anu langkung saé dina hal ieu, urang nyarankeun dina akhir maca ieu publikasi pikeun ngajalajah hal-hal ieu tulisan anu disarankeun saméméhna di handap, pikeun ngagedékeun sareng ningkatkeun pendapat anjeun nyalira perkawis éta.

Tulisan anu aya hubunganana:
GAFAM lawan Komunitas Perangkat Lunak Gratis: Kontrol atanapi Kedaulatan
Tulisan anu aya hubunganana:
Panorama: Nuju naon masa depan Judul Gratis sareng Open Source?
Tulisan anu aya hubunganana:
Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu
Tulisan anu aya hubunganana:
Parangkat lunak gratis sareng kabuka: Pangaruh Téknologi dina Organisasi

Tulisan anu aya hubunganana:
Inovasi sareng Software Gratis: Masa depan anu saé pikeun téknologi

"Sumber Terbuka GAFAM: Eusi

Sumber Terbuka GAFAM

Gerakan Sumber Terbuka GAFAM: Kanggo atanapi Ngalawan Sumber Terbuka

Ayeuna, organisasi publik sareng swasta ogé maju ka arah integrasi anu langkung ageung Software gratis sareng Sumber Terbuka ka aranjeunna modél bisnis, platform, produk sareng jasa. Nyaéta, éta téknologi gratis sareng terbuka aranjeunna beuki janten bagian penting tina cara damel di jero sareng luar aranjeunna, pikeun kapentingan anu bogana, klien atanapi wargana.

Kaseueuran ieu biasana kusabab panggunaan téknologi gratis sareng terbuka Hal ieu ngamungkinkeun ngagancangkeun hijrah sareng modernisasi nuju awan sareng téknologi anyar sanés, a biaya langkung tiasa diaksés, dina waktos anu kirang sareng tingkat transparansi sareng kaamanan anu langkung luhur pikeun sadayana anu kalibet.

Tangtosna, henteu sadayana urang biasana ningali pendekatan sareng keterlibatan organisasi publik sareng swasta, khususna Raksasa Teknologi (GAFAM) dina widang Parangkat lunak Gratis, Sumber Terbuka sareng GNU / Linux. Tapi éta trend, sareng anjeun kedah teras ningali épék positip sareng négatip tina kalakuan sareng kalakuan aranjeunna.

Kuring sacara pribadi nganggap éta salaku hal anu positip sanaos curiga, kusabab sababaraha kajadian umum sareng terkenal anu henteu biasana aya anu positip, utamina anu aya hubunganana sareng panyalahgunaan data urang dugi ka ngarugikeun urang karusiahan, anonimitas sareng kaamanan cyber, biasana.

Kusabab kitu, kuring negeskeun yén masing-masing kedah ngawangun opini nyalira perkawis éta, sareng postingan anu disarankeun samemehna mangrupikeun titik awal anu saé pikeun ngahasilkeun nyalira.

Kontribusi GAFAM kana Open Source

Sakumaha anjeun tiasa tingali engké dina unggal tautan anu ditawarkeun, masing-masing tina Raksasa Tech éta bagian tina GAFAM, ngagaduhan unggulan sareng tumuh Katalog Parangkat Lunak Open Source patut ngajajah:

nyatet: Seueur diantara aranjeunna gaduh situs resmi nyalira dina platform sapertos GitHub sareng Blog khusus ngeunaan kamajuan Open Source na.

Tungtungna, urang nyarankeun ngajalajah ieu 2 tulisan anu aya hubunganana sareng poko, supados aranjeunna tiasa teras-terasan ngahasilkeun visi nyalira kumaha Organisasi swasta silih pakait sareng Sumber Terbuka jeung Komunitas (Pagawe / Pangguna / Klién). Sareng upami gerakan ieu beuki positip atanapi henteu pikeun Komunitas di lapangan sareng warga sanés dunya.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kode Etik pikeun proyék Open Source
Tulisan anu aya hubunganana:
KABEH: Nyarios kabuka Ngembangkeun sacara kabuka

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «GAFAM» sareng komitmenna pikeun Open Source Software, gerakan anu progresif sareng berkembang anu disambut seueur, anu sanésna gaduh kacurigaan sareng rasa salah, sareng anu sanés anu ditolak total, ngagaduhan minat sareng kagunaan anu hébat, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu publicación, Tong eureun bagikeun sareng anu sanésna, dina halaman wéb anu anjeun pikaresep, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah, langkung saé gratis, kabuka sareng / atanapi langkung aman sabab telegram, tanda, Mastodon atanapi anu sanésna tina Fediverse, langkung saé. Sareng émut kanggo nganjang halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun ngajalajah langkung seueur berita, ogé ngiluan saluran resmi kami tina Telegram ti DesdeLinux. Sedengkeun, pikeun langkung seueur inpormasi, anjeun tiasa sumping waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit, pikeun ngaksés sareng maca buku digital (PDFs) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   mx2048 cenahna

    yén gafam nganggo sareng ngamajukeun sumber terbuka ibarat hoyong katingali saé sareng setan, aplikasi kedah ngajamin privasi sareng sumber terbuka henteu salawasna nyumponan sarat éta

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, MX2048. Kuring satuju pisan, éta sababna kuring sacara pribadi nganggap éta mangrupikeun hal anu positip, sanaos kacurigaan.

    2.    Nasher_87 (ARG) cenahna

      Kuring ningali éta salaku strategi pikeun maksakeun standar na, janten proprietari, bakal langkung lami pikeun manjangan

    3.    Nasher_87 (ARG) cenahna

      Salaku tambahan pikeun dileupaskeun, aranjeunna ngagaduhan kamungkinan gaduh puluhan rébu 'padamel' pikeun gratis ningkatkeun éta sareng aranjeunna meunang

      1.    Pasang Masang Linux cenahna

        Salam, Nasher_87 (ARG). Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng sumbangan kana hal éta.

  2.   Tukang sihir Merlin cenahna

    Kuring ngan ukur hoyong émut jangji Steve Jobs pikeun ngaleupaskeun protokol Facetime; Dupi aya anu ningali? Nya éta ...

    Kuring ngaku kumaha ogé yén usaha pikeun nyebarkeun Swift ku Apple, mangrupikeun hal anu positip, sanaos pastina resep.

    The "Big Five" resep nyimpen sababaraha durillos kana naon anu dilakukeun ku batur, tapi henteu ngabagi sorangan, éta gampang.

    Sareng Microsoft parantos teras-terasan perkawis ngadopsi sareng ngarobih standar pikeun nyebatkeun aranjeunna ti jero.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, MerlinAbulap. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng sumbangan kana hal éta.