GameMaker Studio 2: IDE pikeun Kaulinan 2D Ayeuna Disayogikeun pikeun Linux

GameMaker Studio 2: IDE pikeun Kaulinan 2D Ayeuna Disayogikeun pikeun Linux

GameMaker Studio 2: IDE pikeun Kaulinan 2D Ayeuna Disayogikeun pikeun Linux

Urang sering ngawartosan / ngajajah kaulinan pikeun GNU / Linux, sareng dina waktos anu sanés urang biasana ngawartosan / ngajajah solusi perangkat lunak pikeun nyiptakeun kaulinan. Dina kasempetan ieu, urang bakal neraskeun anu kadua sareng khusus ngeunaan "GameMaker Studio".

"GameMaker Studio" mangrupakeun berharga sareng mantap IDE Gamer 2D, anu ayeuna tiasa dianggo dina Lisénsi / Linux Ubuntu, Kusabab diluncurkeun a Vérsi Béta en .deb format, anu matak pikaresepeun pikeun diunduh sareng diuji.

BennuGD: Bahasa Pemrograman Pidéo Pidéo Palang-Platform

BennuGD: Bahasa Pemrograman Pidéo Pidéo Palang-Platform

Alternatif gratis sareng kabuka pikeun GameMaker

Nyaéta, "GameMaker Studio" Éta henteu gratis atanapi dibuka, mimitina urang bakal nyebatkeun sababaraha hal leyuran téhnologis gratis sareng terbuka di daérah ieu kalayan tautan masing-masing kana halaman wéb resmi na, sahingga urang sadayana terang pisan kana alternatip aya sayogi dina Lisénsi / Linux Ubuntu.

BennuGD

"BennuGD mangrupikeun bahasa pamekaran video game sumber kabuka, kalayan desain modular panginten pikeun mempermudah portabilitas proyek anu dilaksanakeun, ngajantenkeun basa ieu janten anu pangsaéna. BennuGD ngan ukur sacara resmi ngadukung Windows, Linux sareng GP2X Wiz, tapi parantos diangkut kana platform anu sanés, kalebet * BSD, Mac OSX, Android, iOS, Wii (Homebrew), Dingoo A320, GP2X, GP32, PS2 (Homebrew) atanapi anu munggaran Xbox (Homebrew). Salaku tambahan, éta nawiskeun solusi saderhana pikeun operasi sora sareng grafik. Sareng sanaos henteu gampang sapertos GameMaker, éta henteu sakumaha kawatesna sareng anu ieu. "

Tulisan anu aya hubunganana:
BennuGD: Bahasa Pemrograman Pidéo Pidéo Palang-Platform

Mesin Godot

"Mesin Godot mangrupikeun aplikasi open source sareng multiplatform anu ngagaduhan fitur canggih pikeun pengembangan game 2D sareng 3D. Godot Engine ngahijikeun séri alat anu kuat anu khusus dina nyiptakeun kaulinan, anu masihan urang kasempetan pikeun nyiptakeun gim dina Linux tanpa kedah nyiptakeun deui roda. Kodeu sumber Godot Engine tiasa ditingali sareng dikloning di dieu, éta disayogikeun dina kaayaan anu saé pisan tina Lisénsi MIT. Salaku tambahan, éta gratis gratis sareng anjeun henteu meryogikeun jinis royalti."

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngawangun gim dina Linux sareng Godot Engine
Tulisan anu aya hubunganana:
Godot 4.0: mesin grafik sumber terbuka terus maju

Top 5: Alternatip gratis, terbuka sareng gratis anu sanés

  1. GKembangkeun
  2. NINGALI
  3. Cocos2d-x
  4. Urho3D
  5. Studio Game Petualangan

GameMaker Studio: IDE canggih pikeun nyiptakeun kaulinan 2D

GameMaker Studio: IDE canggih pikeun nyiptakeun kaulinan 2D

Naon GameMaker Studio?

Numutkeun kana halaman wéb resmi "Gamemaker Studio" sakedik dijelaskeun salaku:

"Lingkungan anu langkung maju pikeun pamekaran kaulinan 2D."

Sanaos, engké aranjeunna jéntrékeun hal-hal ieu:

"GameMaker Studio 2 mangrupikeun lingkungan pangembangan anu lengkep pikeun nyiptakeun gim. Éta kalebet sérangkat alat anu lengkep sareng ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun gim pikeun Windows, Mac, Linux, Android, iOS, HTML5, Xbox, PlayStation sareng Nintendo Switch. Éta mangrupikeun cara anu paling gancang pikeun nyiptakeun sareng ngekspor kaulinan kana platform naon waé."

perbawa

Diantara ciri umumna atanapi fungsionalitas ayeuna, ieu tiasa disorot:

  • Aktipkeun alur kerja lintas platform: Kusabab, éta ngamungkinkeun ngembangkeun kaulinan dina Windows, MacOS sareng ayeuna Linux. Sareng ogé, éta ngamungkinkeun ngekspor kaulinan anu didamel langsung kana desktop Windows, MacOS, Ubuntu, Android, iOS, tvOS, FireTV, Android TV, Microsoft UWP, HTML5, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One sareng Xbox Series X | S.
  • Mempermudah nyiptakeun kaulinan: Hatur nuhun kana téknologi na anu disebut Drag and Drop (DnD ™), anu dasarna ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun gim ngan ukur nyeret sareng ngaleupaskeun elemen kode janten anjeun henteu kedah ngembangkeun kode naon waé. Sanaos, éta ngamungkinkeun salah sahiji bahasa pamrograman proprietary anu disebat GML anu dumasar kana basa pamrograman C.
  • Mibanda éditor kamar anu hadé: Anu nawiskeun pakakas desain anu hadé sareng kontrol kaméra, diantara seueur hal, salaku conto, pikeun tiasa mesen objék dina panggung sareng ngagambar "sprite" langsung tanpa kedah obyék.

Pikeun ngagedéan élmu ngeunaan ciri na anjeun tiasa nganjang ka ieu link.

Naon anu énggal dina versi Béta anyar pikeun Linux

Sedengkeun na versi stabil ayeuna sayogi pikeun Windows sareng MacOS disarengan ku jumlah 2.3.3, la versi béta ayeuna sayogi pikeun Linux sareng jumlah 2.3.4. Pangembangna ngalaporkeun hal-hal ieu ngeunaan versi béta ieu:

"Ieu sigana siga versi leutik kusabab ukuran catetan, tapi saleresna aya seueur parobihan dina IDE kumargi vérsi 2.3.3. Punten perhatoskeun, ieu mangrupikeun béta anu mimiti pisan ku sabab éta kami parantos sadar kana masalah sareng bug anu tangtu."

diantara nu kasalahan ieu anu disebatkeun kieu:

  • Debugger henteu jalan.
  • Ngabersihan cache proyék tiasa gagal.
  • IDE ngagantung nalika nyalin téks naon waé 7 kali atanapi langkung.
  • Installer henteu netepkeun pakaitna file.
  • Éta ogé henteu mungkin pikeun ngawangun asosiasi file sacara manual engké.
  • Kanggo ayeuna, kaulinan ngan ukur tiasa diwangun pikeun Ubuntu (sanés pikeun platform sanés).

Kanggo inpormasi anu langkung lengkep ihwal versi béta ayeuna pikeun Linux anjeun tiasa ngajajah ieu di handap link.

Langkung seueur ngeunaan GameMaker

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan "GameMaker Studio" tautan ieu tiasa ditalungtik sacara langsung:

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Dina kasimpulan, sakumaha anu tiasa ditingali nalika nyiptakeun (ngembangkeun) 2D Kaulinan dina sareng pikeun urang Sistem Operasi Alternatipna dumasar dina Lisénsi / Linux Ubuntu, Kusabab aya solusi téknologi asli sareng multiplatform anu mangpaat pisan (Windows sareng MacOS), sapertos anu dipikaterang "BennuGD sareng Godot Engine" diantara seueur batur gratis, terbuka sareng gratis. Nanging, sapertos di unggal daérah di Parangkat lunak Linux alternatif komérsial, proprietary na katutup muncul, sapertos "Gamemaker Studio" anu berharga sareng mantap IDE Gamer 2D, anu ayeuna tiasa dianggo dina GNU / Linux, anu matak pikaresepeun pikeun diunduh sareng dicobaan.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.