Pitunjuk Instalasi Léngkah-Léngkah Gentoo Linux

Gentoo Linux Ubuntu mangrupikeun sebaran Linux anu berorientasi kana pamaké kalayan pasti pangalaman tapi dicirikeun ku kustomisasi na kagancanganDina tulisan ieu kami bagikeun tutorial step-by-step pikeun pamasangan sareng konfigurasi anu leres.

Ieu mangrupikeun sumbangan ti Tete Plaza, sahingga janten salah sahiji juara kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Selamat Tete!

Mimiti kuring hoyong nyebatkeun yén sadaya anu diperyogikeun nyaéta dina Gentoo Wiki, atanapi dina Arch Wiki, patarosan anu aya hubunganana aya dina buku panduan Gentoo. Kuring ngalakukeun tutorial ieu kusabab kuring parantos ditaros ku sababaraha jalma, sareng kusabab kuring bakal nambihan granit kustomisasi kuring nalika masang Gentoo.

Terang yén jalma anu maca dipikacinta pisan dina distro ieu. Leres, éta mangrupikeun distro dimana kaseueuran masalah tiasa direngsekeun ku maca wiki sareng ngalakukeun sakedik panilitian (nyaéta, upami anjeun naroskeun hiji hal sareng aranjeunna ngajawab "tingali wiki", éta hartosna salaku pangguna Gentoo anjeun henteu leres-leres ngalakukeun hal-hal xD). Ieu henteu nyebatkeun patarosan anu "saderhana" henteu dibales, tapi jumlah dokuméntasi anu ageung nunjukkeun yén saurang anu maca pikeun ngarengsekeun masalahna.

Ayeuna kuring badé ngadiskusikeun, dina stroke anu lega, perkawis Gentoo ngeunaan, naon anu matak pikaresepeun, sareng naon anu ngabédakeunana sareng distro Linux anu sanés. Urang bakal nganggap yén Gentoo mangrupikeun distro dumasar kode sumber. Naon ieu hartosna? Éta henteu sapertos distro konvensional (precompiled) sapertos Debian, Ubuntu, Arch, Manjaro, Fedora, SUSE, sareng sajabana anu panjang; Nalika masang rangkep, éta henteu ngaunduh laksana (binér, .deb, .rpm, .pkg.tar.xz, sareng sajabana) sareng masangkeunana, tapi langkung saé unduhan kode sumber na, nyusunna numutkeun kana prosésor urang sareng aturan anu urang ngagaduhan. ditetepkeun pikeun bungkusan, sareng ku ieu ngahasilkeun laksana, anu teras dipasang.

Kauntungannana Gentoo

Anu ngajantenkeun Gentoo distro unik henteu ngan ukur kanyataan yén éta nyusun paket, tapi ogé anu mutuskeun dukungan pikeun fitur naon unggal pakét bakal dipiboga. Konsékuansi langsung tina ngaropea sareng nyusun
bungkusan, nyaéta kagancangan. Kunaon Hayu urang ngagambarkeun ku conto.

Janten X distro precompiled (anu kuring nyebatkeun di luhur), sahingga X distro tiasa dipasang dina sababaraha jinis mesin, perlu bungkus na disusun sareng sét instruksi mesin anu langkung lami. Ku cara kieu, upami urang hoyong aranjeunna ngajalankeun ti Pentium II sareng salajengna, urang bakal nyusun sadayana bungkus na ku set instruksi Pentium II.

Naon akibatna ieu? Éta dina prosesor anu langkung énggal, upamana i7, bungkusan na henteu bakal ngamangpaatkeun sadaya kapasitas anu ditawarkeun ku anu terakhir, sabab upami aranjeunna disusun sareng sét instruksi anu disayogikeun ku i7, éta moal tiasa dilaksanakeun dina prosesor sateuacan anu ieu, kusabab anu terakhir henteu ngagaduhan pitunjuk anu langkung énggal ieu.

Gentoo, ku ngaunduh kode sumber sareng nyusunna pikeun prosesor anu anjeun anggo, bakal ngamangpaatkeun kapasitas lengkepna, sabab upami anjeun masangkeunana dina i7, éta bakal nganggo sét instruksi ieu, sareng upami anjeun masangkeunana dina Pentium II, éta bakal nganggo pakait sareng anu terakhir.

Di sisi anu sanésna, anjeun ogé tiasa ngaropea naon jinis pangrojong anu anjeun pikahoyong pikeun bungkus. Kuring nganggo KDE sareng Qt, janten kuring henteu resep kana paket anu ngagaduhan dukungan GNOME sareng GTK, janten kuring ngawartosan anjeun pikeun nyusunna tanpa dukungan kanggo aranjeunna. Ku cara kieu, nalika ngabandingkeun paket anu sami dina Gentoo sareng distro X, paket Gentoo langkung seueur. Sareng kusabab di distro X bungkus na umum, aranjeunna bakal ngagaduhan dukungan pikeun sadayana.

Ayeuna, parantos ngadamel perkenalan, kuring ngantunkeun anjeun tautan kana file konfigurasi abdi anu ngiringan panduan PDF anu kuring damel ngeunaan cara masang Gentoo tina Linux Live CD (Ubuntu, Fedora, SUSE, Backtrack, Slax, atanapi naon waé kajadian ka aranjeunna) atanapi tina partisi tempat aranjeunna dipasang distro Linux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Juan Manuel Lopez cenahna

    Naha aya anu terang kumaha masang driver nvidia ku téknologi optimus dina notebook asus n61jv? Abdi henteu tiasa kéngingkeun kartu vidéo… kantun nganggo kartu intel sareng éta ngahakan batréna….

  2.   Disensor cenahna

    wow Kuring milarian anu sapertos kieu, kuring pangguna windows tapi distro ieu narik perhatian kuring, kuring ngarepkeun kuring tiasa ngatasi éta ogé

  3.   Eduardo cenahna

    Saé !!! Masang Gentoo dina bagian tina ngagunakeun CHROOT Kuring ngalungkeun kasalahan kusabab arsitéktur (saur kuring) CD live anu kuring anggo sareng anu kuring unduh hahaha.
    Janten restart instalasi deui, saatos waktos kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna>.

  4.   Statick cenahna

    Pitunjuk ieu masih aya ayeuna

  5.   roni cenahna

    Hatur nuhun pisan, kuring nuturkeun tutorial, kuring nyobian sababaraha kali masang gentoo, tapi kuring teras-terasan nyerah, urang bakal ningali upami kuring hasil dina waktos ieu.

  6.   Carl cenahna

    Sobat Kuring nyobian ngaunduh tina halaman resmi (sigana): https://www.gentoo.org/downloads/
    Patarosanna anu mana anu kuring unduh sareng naon bédana antara hiji sareng anu sanésna, asalna CD instalasi minimal, Hybrid ISO sareng Tahap 3 ... Abdi énggal pikeun ieu, kuring bakal ngahargaan lamun ngajelaskeun atanapi masihan kuring tautan sareng inpo na.