GIMP ... dimana enya sareng dimana kadang.


"Genep hamba jujur ​​ngajar kuring kumaha kuring terang;
namina kumaha, iraha, dimana, naon, saha sareng kunaon. "
Rudyard Kipling (1865-1936) novelis Inggris

Éta parantos kajantenan, sering pisan, anu mikaresep parangkat lunak gratis anu dirojong ku ilustrasi anu hebat nyobian nunjukkeun, dina iman anu murni tanpa ragu, yén GIMP éta mangrupikeun alat anu saé tapi pikeun alesan anu henteu dipikaterang éta dianggap hina ku industri desain grafis.
Sajauh ieu intina pikaresepeun, sabab éta leres-leres leres: bagian ageung tina komunitas desain grafis henteu sadar kana ayana GIMP sareng jalma anu terang ka anjeunna henteu nunjukkeun sipat anu cukup pikeun anjeunna pikeun sacara permanen ngagentos Adobe Photoshop.

Masalahna dimimitian nalika radikal campur pikeun mastikeun "Kategori sareng tanpa ragu" anu désainer grapik henteu nganggo GIMP sabab kami saderhana "Fotochoperos" sareng kapasitas profesional kami henteu ngalangkungan nerapkeun saringan standar tina Photoshop. Mastikeun hal sapertos éta ngan ukur tiasa dimimitian tina hiji hal: teu malire naon bédana sareng kamiripan anu aya diantara hiji profesi sareng anu sanés, sareng sateuacan kuring neraskeun ngajelaskeun aranjeunna kuring kedah jelas pisan yén GIMP éta mangrupikeun alat anu saé anu tiasa ngalayanan ilustrator sacara gembleng sareng kalayan reservasi anu tangtu desainer grafis. Saatos nyarios kitu, hayu urang teraskeun ngajelaskeun naon anu dilakukeun sareng naon anu sanés ngalakukeun.

Pasemon pamaén jazz sareng orkestra

Ilustrator grapik sapertos gitaris jazz anu nafsirkeun téma na kamari Éta gumantung pisan kana kamampuan téknisna, tapi kualitas interpretasi na kagambar dina kamampuanana pikeun mekar kana perasaan. Naon ieu hartosna? Anu dipuji sareng diapungkeun ku masarakat nyaéta "Ngaraos" yén gitaris nempatkeun nalika narjamahkeun lagu sareng éta anu masihan nilai interpretasi. Ieu ngeunaan ngagambarkeun rarasaan.
Di sisi séjén, musisi orkestra simfoni ogé sanggup ngainterprétasi kamari tapi, henteu sapertos pamuter jazz, kautamaan individu aya dina jasa koléktif -orkestra- sareng sadayana kedah ilubiung dina momen anu pasti, tanpa ngantepkeun rohangan pikeun improvisasi masing-masing. Masing-masing diantarana diatur ku padoman anu ditugaskeun, hiji catetan teu aya tempatna sanaos teu kaluar tina nada dianggap kasalahan. Ieu kumaha désainer grafis dianggo.

Nyarios dina pérak

"Saé pisan Tina... sareng naon hubunganana sareng anu tiasa dianggo GIMP 100% sareng sanés sanésna? " aranjeunna bakal heran. Nya maka hayu urang nyandak conto anu sanés:
Anggap pelanggan mesen kuring labél pikeun inuman lemes barudak, padamelan éta bakal dicitak dina dalapan tinta di polipropilén ngaliwatan flexography sareng anjeunna hoyong kuring mawa gambar budak anu katingali bagja.
Hayu urang sisihkan sadaya detil hukum anu kedah dilebetkeun ku labél pikeun pokna dina aspek grafis:

  • Ilustrator grapik tiasa dianggo kalayan gampang GIMP pikeun nyieun hiji atawa leuwih ilustrasi budak lalaki. GIMP ngagaduhan alat anu diperyogikeun -sikat, lapisan sareng épék khusus- pikeun ngalakukeun padamelan anu saé sareng, dina hal ieu, henteu janten masalah yén anjeunna henteu ngatur sistem warna CMYK kumargi dugi ka danget ieu cita-cita pikeun damel RGB, kang GIMP teu pisan. Sapertos pamuter jazz, ilustratorna bakal nyobian ngagambarkeun perasaan atanapi sikep, dina hal ieu kabagjaan, sareng ilustrasi bakal disahkeun dumasar kana éta.
  • Sakali ilustrasi disatujuan, éta pasrah kana panata desainer grafis anu, sateuacan diposisikan dina desain label, kedah mastikeun yén ilustrasi bakal dicitak leres dina dalapan tinta dina flexography, janten edit file dina GIMP pikeun misahkeun warna kana dalapan saluran -éta pikeun dipaké pikeun nyetak- sahingga ilustrasi anu dicitak katingalina saé sapertos anu digital. Di dieu masalahna dimimitian ... GIMP entong nyetir warna anu diindéks pikeun inks titik maka padamelan éta kedah dilakukeun dina parangkat lunak anu sanggup ngalakukeun éta. Sami-sami sareng orkestra simfoni, désainer grafis henteu mikir dina hal ngirim perasaan salaku tujuan utami, tapi nempatkeun élmuna pikeun méréskeun hiji masalah tina hal-hal: yén labél anu dicitak katingalina saé. Sareng pikeun éta anjeun kedah nuturkeun tungtunan anu nandaan jalan dimana padamelan éta bakal dicitak.

Kasimpulan kuring

Naon anu anjeun kedah tingali, tanpa karep, éta pasti GIMP Mangrupikeun alat anu saé pikeun anu ngembangkeun karya anu tujuanana nyaéta réproduksi digital, tapi pikeun anu badé dicetak nganggo sistem analog, éta henteu salawasna jalan.
Di dieu kasus ieu langkung produktipitas kusabab, sahenteuna kuring, kuring henteu ningali kasus anu dianggo GIMP pikeun ngalakukeun satengah padamelan teras hijrah ka Photoshop pikeun ngalakukeun hal-hal di GIMP diwatesan atanapi henteu tiasa dilakukeun.
Kuring miharep paméran ieu henteu dianggap salaku kritik kejam GIMPSabalikna, sigana kuring mangrupikeun alternatif anu saé anu tiasa dianggo pikeun ngadamel jinis ilustrasi sareng tiasa dianggo dina industri desain grafis salami urang sadar watesan-watesanna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   hector cenahna

    Kuring satuju sareng anjeun, kuring desainer grafis sareng ngan ukur pikeun proyék-proyék kuring kuring nganggo parangkat lunak gratis, dina padamelan kuring kami nganggo propriétari. Abdi émut yén sakali kuring ngarancang kanvas dina inkscape sareng senang ngirimna pikeun nyetak (tina inti png, sabab teu aya format anu inkscape ngekspor rip anu diakui, ngan ukur cangkang tapi henteu ngeksporna ogé inkscape) ogé hal éta warna kana anu bakal dicetak, éta katingalina pikareueuseun !! tapi naon anu ceuk pikareueuseun! musibah, upami aya jalma anu ngarancang, kuring terang yén aranjeunna ngartos kuring nalika padamelan henteu ternyata sapertos anu dipikahoyong. Sanaos éta kuring henteu nyerah sareng mareuman propil warna duanana dina rip sareng corel sareng tiff sanés ngirimkeun kana cmyk kuring ngirim ka rgb, sareng éta masihan kuring hasil anu hadé dina nyetak.

    Pondokna, duanana gimp sareng inkscape saé pisan dina karya digital sareng cetak kacuali henteu aya pamisahan warna sapertos dina percetakan digital éta mangrupikeun pilihan anu saé, tapi upami padamelan dikirimkeun ka offset, upami éta henteu hasil dina file, éta anu paling parah ...

    sareng sakumaha Tina nyarios, koméntar kuring sanés kritik tanpa belas kasihan, tibatan éta mangrupikeun poin anu program-program gratis ieu kedah ningkat.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Persis, salah sahiji masalah tina InkScape éta justru sauyunanana sareng almLeres, ieu kusabab éta ngan ukur nyonto basa postcrip kumargi éta téknologi proprietari sareng anjeun moal tiasa nganggona. Hal anu sami kajadian sareng penanganan format PDF.

      Hal anu serius ngeunaan masalah éta nyaéta duanana Kartu pos Como PDF mangrupakeun hak milik Adobe janten kuring ningali kasusna rada rumit.

  2.   Manual Sumber cenahna

    Tulisan anu saé pisan, kuring sok panasaran kana topik ieu sareng anjeun parantos netelakeun seueur mamang.

    Patarosan: Naha anjeun nganggo Photoshop dina Linux tina Anggur atanapi mesin virtual, atanapi naha anjeun ngagaduhan Windows dina partisi anu sanés sareng ngalih kana éta nalika waktosna photoshop? Kuring ogé panasaran terang ngeunaan ieu kusabab kuring ngabayangkeun kinerja Photoshop dina Linux kedah goréng sareng éta henteu tiasa nahan sadaya fitur na.

    1.    Tina Toledo cenahna

      halo Manuel
      Pikeun prosés desain grafis urang ngalakukeun sagala rupa macOS X, kami henteu kantos nganggo Photoshop ti Inuman anggur pikeun ngalaksanakeun padamelan propésional, nanging kuring parantos ngalaksanakeun tés ... Kuring tungtungna asa kusabab kalem prosésna.

      Wasalam

      1.    Manual Sumber cenahna

        Hatur nuhun pisan. GIMP biasana cekap pikeun kuring tapi nalika kuring peryogi Photoshop kuring langkung resep nganggo éta tina Windows, kuring gaduh mamang upami éta bakal langkung merenah pikeun kuring nganggo tina Anggur tapi kuring henteu ningali éta. Nuhun sakali deui. 🙂

  3.   moscosov cenahna

    Kuring ngan ukur maca 3 alinea sareng saur kuring murag asih ...

    1.    kawani cenahna

      Siapkeun murung anu kuat HAHAHA

      1.    moscosov cenahna

        hahahaha Abdi nyarios yén kuring murag asih ka tulisanana.

        Kuring parantos ngalangkungan sagala rasa cinta anu kedah diliwatan, saatos éta anjeun kedah gaduh waktos anu saé.

      2.    pandev92 cenahna

        Cinta mangrupikeun bom anu paling parah saatos bom atom ahahaha

        1.    kawani cenahna

          Pikeun kuring éta mangrupikeun hal anu paling pikareueuseun anu aya, sareng supados henteu nuturkeun offtopic kuring ngantunkeun tautan ieu anu aya dua deui anu sudut pandang kuring dijelaskeun

          http://foro.desdelinux.net/viewtopic.php?pid=1313#p1313

          1.    moscosov cenahna

            Naha anjeun badé nyarios yén anjeun henteu pernah ngalaman pangalaman anu saé?

          2.    kawani cenahna

            Nya, kuring hiji-hijina mangrupikeun hal anu paling parah anu kajantenan dina kahirupan kuring, jujur. Alesanna kakeunaan dina salah sahiji tulisan

          3.    Tina Toledo cenahna

            Naon rélaxasi anjeun bawa! Cobi tingali upami énjing kuring nerapkeun ujian, naha anjeun tiasa nyarios naon anu warna anu diindéks, anaking kawani. 😀 😀

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              «Budak wani»…. JUAZ JUAZ JUAZ !!!!! Aya anjeun parantos masihan !!!! NGABARAKATAK!!!!!


          4.    moscosov cenahna

            éta hook kana rahang

          5.    kawani cenahna

            Sadaya anu kuring pasihkeun di sakola ngeunaan desain grafis mangrupikeun mata pelajaran anu disebut "Digital Image Editing", anu kuring henteu ngiringan dina kursus éta kusabab guru ngagaduhan mania pikeun kuring janten anjeun tiasa ningali élmu kuring ...

            Sareng kuring sanés murangkalih, naon anu lumangsung nyaéta anjeun parantos sepuh sareng langkung ti 20 taun

          6.    moscosov cenahna

            Jelas tulisan Tina anu saé dibuka 2 payuneun diskusi, salah sahiji alat grafis tina GNU / Linux sareng aplikasina sareng di sisi anu sanésna cinta, kompleksitas hubungan pasangan sareng umur Courage.

  4.   pandev92 cenahna

    Kuring ngarti kana kaayaan sareng tulus saprak kuring sanés désainer grafis, kuring bahkan henteu pernah resep sareng di SMA kuring sering gagal sagala rupa anu aya hubunganana sareng desain, kuring moal tiasa ngutarakeun pendapat anu leres dina poko ehehe

  5.   Perseus cenahna

    Abdi resep pisan !!! Kuring henteu pati terang upami ngeunaan desain grafis, tapi kuring resep cara objektif sareng praktis anjeun ngembangkeun éta hal. Jujur, kuring henteu mendakan mana waé jawaban anu jelas sareng teu kaéléhkeun pikeun téma "Gimp VS Photoshop" (upami kitu).

    Cara kuring ningali éta, tangtosna jinis-jinis proyék ieu kedah seueur ningkatkeun naon anu parantos kahontal, tapi jasa hébat Gimp nyaéta masihan gelut anu hadé pikeun anu hébat sapertos Photoshop, dumasarkeun ukur ka komunitasna nyalira.

    Dunya SL estu endah sareng endah 😉

    1.    Tina Toledo cenahna

      Nuhun sarébu Perseus, Abdi satuju sareng anjeun; GIMP kedah ditingkatkeun dina sababaraha titik sanaos sabab tangtosna éta masihan perang Photoshop.

  6.   muadib cenahna

    Catetan anu saé pisan, sareng informatip pisan ogé.
    Mudah-mudahan GIMP tetep ningkat dina hal ieu, upami tujuan anjeun pikeun tujuan pikeun total alternatif pikeun Photoshop.
    Ayeuna kuring hoyong terang naon anu Krita sanggup

  7.   George cenahna

    Halo, kuring hoyong naros ka désainer ngeunaan Krita, kuring kantos maca yén watesan utama gimp dina tingkat propésional nyaéta yén éta henteu ngadukung cmyk sareng masalah jumlah bit per kanal, tapi tina naon anu kuring ngartos éta saluyu dina aspék ieu.
    Abdi hoyong terang naon anu anjeun pikirkeun ku désainer, upami anjeun terang anjeunna sareng naha anjeunna tiasa minuhan atanapi henteu dina tingkat propésional. Sarua sareng Karbon pikeun grafik vektor, hatur nuhun sareng salam!

    1.    Tina Toledo cenahna

      Hal anu pangpayunna terang nyaéta program desain grafis dibagi kana tilu kelompok ageung:

      1.-Véktor ilustrasi:
      Tangkal anggur
      Karbon
      Adobe Illustrator
      Corel ngagambar

      2.-Tata Letak:
      Scribus
      Adobe Indesign

      3.-Penanganan gambar raster (dumasar kana piksel):
      kapur
      Adobe Photoshop

      Karbon Éta mangrupikeun program anu saé pikeun ngagambarkeun, seueur anu nganggona ogé pikeun tata ruang kusabab sipatna multipage sareng tiasa dianggo sampurna pikeun nyiptakeun brosur digital atanapi majalah anu bakal disebarkeun dina format PDF. Kuring henteu nyarankeun éta salaku parangkat lunak anu dipercaya pikeun ngahasilkeun arsip prepress.

      kapur Éta mangrupikeun program pikeun ngagambarkeun, sanés pikeun ngégél gambar deui, sareng ngagaduhan kaunggulan anu paling dikenal ku tablet gambar digital, anu mangrupakeun kaunggulan anu hadé. Kuring parantos nganggona pikeun nyieun sababaraha ilustrasi, sapertos kartun ieu sababaraha babaturan sareng abdi: http://img223.imageshack.us/img223/1804/cartoon7nc.jpg

  8.   Arturo Molina cenahna

    Mimiti kuring gaduh patarosan:
    Grup milik Adobe Fireworks?

    Kadua, numutkeun kuring:
    Kuring pikir yén anu kurang GIMP nyaéta désainer grafis ngembangkeun éta babarengan sareng programer. Kaseueuran urang programer henteu pati ngartos yén ngeunaan profil warna sareng sababaraha hal anu aya hubunganana sareng desain. Kalayan kanyataan saderhana yén urang tiasa nyetak, éta cekap pikeun urang. Sanaos kuring satuju yén aya komponén, sapertos saringan anu propriétari sareng anu sesah pikeun nempatkeunana dina aplikasi gratis. Tanpa ragu hiji sudut pandang anu pikaresepeun sareng seueur deui sabab katingali ti sisi séjén.

    1.    Tina Toledo cenahna

      halo Arturo:
      kembang seuneu Éta henteu asup kana salah sahiji tina tilu kelompok anu kuring nyebatkeun tadi saprak, sanaos tiasa dianggo ku désainer grafis, éta mangrupikeun parangkat lunak pikeun ngembangkeun halaman wéb.

      Sedengkeun pikeun pendapat anjeun, ogé, kuring bakal nyaritakeun yén kuring parantos ngutus pengembang GIMP saruntuyan bongbolongan, kumaha masalahna nyaéta pamekaran GIMP lambat pisan sareng sigana langkung fokus sacara visual -Jandéla alat anu ngambang bakal dihijikeun kana jandela hiji sareng ruang kerja- tibatan fungsional.
      Ogé upami éta saé upami aranjeunna nyiptakeun mesin profil ICC -http://es.wikipedia.org/wiki/Perfil_ICC#Est.C3.A1ndares_de_facto- Kusabab anjeun bakal ningali masalah éta dimonopoli ku Adobe.

  9.   Arturo Molina cenahna

    Hal anu goréng ngeunaan proyék gratis nyaéta yén programer nganggapna salaku hobi. Kusabab kitu, pangwangunan anu laun, sanaos kadang-kadang sigana teu aya.

    Tina naon anu kuring tingali Apple sareng Adobe ngabagi jajan sareng standar. Anjeun kedah tingali push ti AMD ka GIMP, sapertos nvidia sareng Adobe. Tapi éta carita lain.
    Salam sareng saé anjeun ngantunkeun bongbolongan ka tim GIMP. Mudah-mudahan aya deui sareng aranjeunna bakal pokus kana poin lemah anu anjeun sebatkeun.

  10.   Tilu belas cenahna

    Saé pisan tulisan anjeun. Kuring bagikeun sababaraha pendapat anjeun sareng sababaraha argumen anu anjeun pasangkeun sigana wajar pisan sareng diangkat ogé. Tapi sadayana analisis salawasna nganggap (salian ti tujuan) katégori sareng kriteria anu nangtoskeun cara nempatkeun patarosan.

    Naon anu kuring badé nyaéta nyaéta aya cara séjén, pikeun ngadeukeutan masalah ieu, anu kuring pikaresepeun; sareng ieu di handap:

    Dina hal komunikasi visual (pikeun kaperluan profesional atanapi henteu), aplikasi atanapi program pikeun nyiptakeun sareng ngédit eusi visual digital (sapertos Gimp atanapi Photoshop, diantarana seueur) mangrupikeun instrumen atanapi sarana téknis anu sayogi, ogé kaméra, gunting, pigmén, piring X-ray, sikat, jst. Nyaéta, éta alat anu tiasa dianggo, henteu ngan tapi ogé, pikeun elaborasi sareng nyiptakeun deui karya atanapi produk visual.

    Dina pengertian ieu, unggal alat tiasa aya hubunganana (atanapi bahkan diperyogikeun), henteu tiasa dianggo (atanapi henteu perlu) gumantung kana tujuan anu kedah dihontal.

    Di sisi anu sanésna, aya ruang lingkup perwujudan, nyaéta kaayaan idéntitas pangguna sareng kontéks di mana anjeunna nganggo alat (desainer grafis, seniman visual, jalma anu hoyong ngémutan deui gambar, jst.) .

    Supados henteu masihan koméntar ieu langkung lami, kuring nyarios yén, tina sudut pandang ieu, moal aya artina mun dipikir yén Gimp atanapi Photoshop "langkung propésional" atanapi "langkung cocog pikeun désainer grafis" dibandingkeun anu sanés. Nya, sapertos gunting atanapi sikat, éta mangrupikeun alat sareng anu penting nyaéta ngamangpaatkeun masing-masing dina waktos anu pas.

    Hayu urang mikirkeun poster iklan atanapi gambar digital anu urang anggap saé. Hayu urang pikirkeun seueur di antawisna anu mangrupikeun paradigma komunikasi digital visual, hayu urang mikirkeun desain grafis pangsaéna anu parantos urang tingali, dimana jenius, profesionalisme atanapi éfisiénsi na aya? Sigana mah éta henteu gumantung kana photoshop atanapi Gimp, sareng kuring mikir yén pikeun kaseueuran aranjeunna, salah sahiji ti dua mangrupikeun alat anu loba.

    Janten anjeun henteu kedah ngabandingkeunana? Tangtosna. tapi sanés kusabab jinis pangguna anu tiasa ngagunakeunana, tapi kusabab kamampuan sareng watesan nyalira numutkeun kriteria téknis sareng fungsional.

    Salam.

  11.   Tina Toledo cenahna

    - Pagawean anjeun ngeunah. Éta ngagaduhan kualitas.
    Sigana mah aya kénéh sababaraha catetan anu tinggaleun.
    Ngan éta. Nyoplokkeunana bakal sampurna.

    Kaisar Austria Joseph II
    - Sareng sabaraha catetan anu anjeun tinggaleun, Paduka?
    W. Amadeus Mozart

    halo Tilu belas:

    Mimiti, kuring hoyong hatur nuhun kana koméntar anjeun, anu kuring tiasa ngartos yén urang satuju kana sababaraha hal sanés anu sanés.

    Paragraf anjeun parantos narik perhatian kuring:
    "Hayu urang mikirkeun papan iklan atanapi gambar digital anu urang anggap saé. Hayu urang pikirkeun seueur di antawisna anu mangrupikeun paradigma komunikasi digital visual, hayu urang mikirkeun desain grafis pangsaéna anu parantos urang tingali, dimana jenius, profesionalisme atanapi éfisiénsi na aya? Sigana mah éta henteu gumantung kana photoshop atanapi Gimp, sareng saur kuring pikeun kalolobaanana, salah sahiji ti dua nyaéta alat sésana. "

    Mimiti kuring hoyong netelakeun dua hal: anu kahiji nyaéta kritik anu badé dilakukeun mangrupikeun bagian tina kabodoan kuring ngeunaan pangalaman anjeun salaku desainer grafis. Anu kadua nyaéta kuring parantos nempatkeun "kandel" bagian anu kuring paling pikaresepeun sareng anu kuring henteu satuju.
    Naha kuring netelakeun dua hal éta? Di hiji sisi, kusabab ngan ukur batur anu ngalaman taun -Sareng kuring nyarioskeun tentang loooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo mang mangtaun-taun- dina panggunaan GIMP y Photoshop anjeun tiasa milarian frasa sapertos kitu, janten patarosan anu diperyogikeun nyaéta: dumasar kana pangalaman anjeun -sanés naon anu parantos dicarioskeun atanapi anu parantos dibaca di tempat sanés- Naon anu nyésa GIMP y Photoshop?

    Ayeuna urang bakal nekenkeun sababaraha hal:
    1.-Sanaos conto anu kuring pasihkeun, prosés kréatip ngagambarkeun (http://es.wikipedia.org/wiki/Ilustraci%C3%B3n_%28arte%29) sareng anu ngarancang grafik (http://es.wikipedia.org/wiki/Dise%C3%B1o_gr%C3%A1fico).
    2.-Alat anu dianggo pikeun dua kasus éta tiasa sami sareng, kuring ngulang deui, valid pikeun kadua kasus upami, sareng ngan upami, presentasi akhir bakal réproduksi digital, tapi pikeun anu bakal dicitak nganggo sistem analog. éta henteu salawasna jalan.

    1.    Tilu belas cenahna

      Halo Tina. Kuring ngahargaan réspon kana koméntar kuring. Abdi hoyong netelakeun ku analogi anu, henteu sapertos José II, kuring henteu nganggap yén anjeunna masihan "catetan" kana analisis anu anjeun parantos laksanakeun, kumargi sigana kuring parantos saé pisan sareng saluyu sareng kriteria refleksi anu anjeun usulkeun. Koméntar kuring ngagaduhan maksad ngaguratkeun cara anu sanés pikeun nempatkeun patarosan, sareng yén kuring henteu nganggap langkung saé atanapi langkung parah dina dirina, jauh henteu éksklusif, ngan béda. Nyatana, mungkin kuring salah atawa éta, sakumaha anjeun nunjukkeun, putusan kuring résiko.

      Abdi sanés désainer grafis, kagiatan profesional kuring aya hubunganana sareng psikologi sareng filsafat (ngeunaan masalah rasional, étika sareng éstétika), tapi mangtaun-taun kuring ngahaturanan bagian tina kahirupan kuring, pikeun pelesir sareng kayakinan, kana kreasi sareng apresiasi seni visual; sareng éta, ku sabab éta, kuring janten resep diajar kumaha ngagunakeun alat-alat grafis digital sapertos photoshop, corel, gimp, jsb.

      Anjeun panginten panginten kumargi sanés kuring sanés désainer grafis, kuring henteu ngagaduhan alesan anu cekap pikeun nyandak kaputusan anu cekap dina hal éta, sareng panginten kitu. Tapi kuring negeskeun, sadaya analisis dihartikeun ku kriteria sareng anu kuring anggo nyaéta nilai propésional, artistik atanapi praktis sanés dina alatna nyalira, tapi dina minuhan tujuanana. Upami urang hoyong ngabandingkeun dua gunting, urang kedah ngalakukeun éta kusabab ujungna, ukuranana, atanapi gampang dina nanganan, jst. Tapi profesionalisasi dina prosés, dina konsépisasi sareng dina hasil pagawéan atanapi produkna.

      Sareng ayeuna kuring ngajawab patarosan anjeun. Numutkeun ka pangalaman kuring, gambar digital pangsaéna tiasa dianggo sareng anu kuring tingali (kusabab fungsionalitasna atanapi karakter éstétisna) duanana Gimp sareng Photoshop ngagaduhan fungsi anu diperyogikeun pikeun ngahontal éta bari henteu kedah nganggo sadaya kamungkinan anu ditawarkeun éta. dua program, sareng éta, dina hartos éta, cenah anjeunna katinggaleun. Alat-alatna tiasa dibandingkeun, tina sababaraha sudut pandang, tapi jeniusna aya dina panggunaan alat anu sayogi pikeun kéngingkeun hasil anu dipikahoyong. Sanés alat anu ngajantenkeun padamelan, upami sanés téhnik ngagunakeunana. Sareng sanés ngan ukur padamelan anu ngajantenkeun guru, tapi makna sareng arah anu dipasihkeun pikeun padamelan éta.

      Wasalam

      1.    Tina Toledo cenahna

        NGABARAKATAK! Tapi asa heureuy, urang duaan mawa lilin!

        Nuhun sarébu Tilu belas kanggo koméntar anjeun.

        Kuring bakal ngadugikeun anjeun deui sareng kuring bakal nempatkeun kandel naon anu kuring anggap relevan:
        «Numutkeun pangalaman kuring, karya anu pangsaéna gambar digital anu kuring parantos na anu kuring tingali (kusabab fungsionalitasna atanapi karakter éstétisna) duanana Gimp sareng Photoshop ngagaduhan fungsi anu diperyogikeun pikeun ngahontal éta bari henteu kedah nganggo sadaya kamungkinan anu ditawarkeun ku dua program ieu, nyaéta, dina rasa éta, éta nyarios yén aranjeunna katinggaleun. "
        Kuring satuju pisan, éta kanyataanna éta sami persis sareng kuring ngabantah dina kacindekan tina tulisan utama:
        "…tangtu GIMP mangrupikeun alat anu saé pikeun anu ngembangkeun padamelan anu tujuanana badé réproduksi digital, tapi pikeun anu badé dicetak nganggo sistem analog éta henteu salawasna jalan. "

        Sanaos pendekatan anu béda, tempat urang sami di tukang sareng mirip pisan bentukna sareng kacindekan urang sami dina hartos yén dua program cocog pisan pikeun nyiptakeun gambar digital komo dicitak ku anu kaluaranna digital. , printer inkjet, contona.

        Di sisi anu sanésna, kuring sering nyanghareupan a "genius" ilustrasi henteu tiasa dicetak nganggo sistem analog -offset, flexo atanapi rotogravure-Sanés kusabab masalah kreativitas, tapi kusabab GIMP henteu ngagaduhan alat anu diperyogikeun. Dina hal ieu, henteu paduli kumaha profesional anjeun, anjeun moal tiasa ngahontal tujuan.
        Ngamangpaatkeun analogi anjeun sapertos nyobian ngalakukeun manikur ku gunting motong sareng ngaput anu saé pisan.

        Wasalam

        1.    Tilu belas cenahna

          Halo Tina. Nya, kuring ngan ukur tiasa hatur nuhun, deui, pikeun ngabagi élmu anjeun dina artikel sareng koméntar anu anjeun parantos masihan kana koméntar kuring.

          Pendapat kuring henteu pernah bertentangan sareng anjeun, tapi kriteria masing-masing nekenkeun aspék anu béda tina objék pantulan anu sami. Anjeun difokuskeun pentingna kemungkinan alat-alat dumasar kana tujuan khusus, sareng kuring ngan ukur hoyong nyorot pentingna agén anu ngagunakeun éta sareng nilai (éstétis atanapi fungsional) hasilna. Maksudna ngomong, gunting "ngadamel baju" pasti henteu pantes pikeun manikur, tapi dina panangan manikuris anu saé, aranjeunna panginten tiasa gaduh hasil anu langkung saé tibatan anu diala ku panangan anu kirang terampil atanapi kreatif nganggo gunting manual.

          Kuring miharep anjeun teras-terasan ngabagi élmu anjeun, réféksi anjeun sareng sikep dialogis anjeun (sakumaha hormat sakumaha ironisna) dina artikel kahareup.

          Salam.

  12.   Carlos-Xfce cenahna

    Halo Tina. Mimitina, kuring resep pisan maca koméntar anjeun dina tulisan anu anjeun tulis di dieu. Tapi ayeuna, maca tulisan anjeun, kuring kedah nyebatkeun éta ... Abdi resep pisan! Hal anu saé Elav sareng anu sanés ngamungkinkeun anjeun ngiringan tim Desdellinux. Tulisan anjeun rapih, teratur, ideu anjeun parantos nyambung, sareng sadayana téks tetep koheren. Kuring miharep bakal neraskeun maca langkung seueur tulisan anjeun. !! wilujeng !! Salam sareng dugi ka waktos salajengna.

    1.    Tina Toledo cenahna

      Hatur nuhun pisan kana cariosan anjeun, kuring bagja pisan anjeun resep éta sareng kuring ngarepkeun janten lami di dieu.

      Wasalam

  13.   oleksis cenahna

    Kuring bakal janten FanBoy ka anjeun upami anjeun ngungkulan langkung seueur topik GIMP Salam sareng wilujeng taun énggal!

  14.   Tina Toledo cenahna

    Nuhun sarébu, tah, pikeun kuring éta bakal janten senang ... upami anu ngiringan cod dina blog ieu otorisasi, kuring bakal nyiptakeun sababaraha tutorial pikeun dianggo GIMP.
    Naha anjeun satuju sareng salah sahiji cara nyaluyukeun warna kalayan leres?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Anu motong cod ... ok antosan, hayu atuh naroskeun ka aranjeunna ... HILANG !!!
      TANGTU anjeun tiasa ngalakukeun éta, aya deui ... kontribusi naon anu anjeun hasilkeun bakal SANGAT diterima, tulisan anjeun pasti diragukeun

  15.   oleksis cenahna

    Ideu anu saé upami anjeun disatujuan pikeun bagian ngeunaan GIMP sareng bakal langkung saé pikeun ngamimitian ku topik "saderhana" sapertos warnana . Salam sareng wilujeng 😉

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Abdi ngadamel kategori énggal ayeuna ~ » GIMP
      Subkategori tina Grafik / Éditan / Gambar