Git 2.32 hadir sareng sababaraha paningkatan, panyalindungan jalur sareng seueur deui

Saatos tilu bulan pangembangan éta parantos diumumkeun peluncuran vérsi énggal sistem kontrol sumber anu disebarkeun Git 2.32. Dibandingkeun sareng versi sateuacanna, 617 parobihan diadopsi dina vérsi anyar, disiapkeun ku partisipasi 100 pangembang, diantarana 35 ngiringan ngiringan pangembangan pikeun anu munggaran.

Pikeun anu henteu sadar kana Git anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun salah sahiji sistem édisi pang populerna, dipercaya jeung kinerja tinggi, nyayogikeun pakakas pamekaran non-linier anu fleksibel dumasar kana percabangan sareng ngagabung.

Pikeun mastikeun integritas sajarah sareng résistansi kana parobihan "réaktif", panyiraman implisit sadaya sajarah sateuacanna dianggo dina unggal komitmen, tiasa ogé mastikeun ku tandatangan digital tag individu sareng ngalakukeun pangembang.

Git 2.32 sorotan

Dina versi anyar ieu sanés mékanismena GIT_CONFIG_NOSYSTEM anu dipaké pikeun nyingkahan maca file konfigurasi tina sadaya sistem, ayeuna diusulkeun nganggo mékanisme GIT_CONFIG_SYSTEM, anu ngamungkinkeun anjeun ngajelaskeun sacara jelas ti mana file konfigurasi sistem-lega kedah dimuat, ogé parameterna GIT_CONFIG_GLOBAL pikeun nimpa setélan khusus-pangguna dina $ HOME / .git nalika netepkeun variabel GIT_CONFIG_SYSTEM.

Parobihan sanés anu parantos dilakukeun nyaéta ayeuna nalika vérsi kadua protokol komunikasi Git dianggo, nalika ngajalankeun "git push", definisi na dilaksanakeun dina tungtung panarima, anu ngamungkinkeun nyandak efisiensi "git push" ka tingkat "git milarian»Sareng hapus muatan objék anu henteu diperyogikeun.

Pilihan éta "-latih [= ] "Parantos ditambihan paréntah" git commit ", naon matak ngamudahkeun pikeun ngalampirkeun inpormasi terstruktur anjeun nyalira dina format konci / nilai saatos dikonfirmasi, anu teras tiasa diolah ku paréntah «narjamahkeun-gandeng".

Ogé dicatet yén pilihan «–Tolak-cetek"ka"git klon»Pikeun nganonaktipkeun modeu repository kloning (henteu aya riwayat robih lengkep), ditambah modus email sumputkeun parantos ditambihan kana gitweb, anu ngagentos senar email dina output.

Logika ngolah paréntah «git nerapkeun -3way«, Anu ayeuna munggaran nyobian nerapkeun algoritma ngahiji tilu arah sareng ngan ukur upami gagal atanapi konflik malih ka aplikasi tambalan anu biasa (sateuacanna éta tibalik).

Ditambahkeun pilihan «–Béda-ngahiji =»Kana« paréntahgit log»Sareng setting log.diffMerges pikeun milih modeu standar, ogé a perlindungan tambahan kana paréntah "git add" sareng "git rm" ngalawan modifikasi data ngeunaan rute di luar ruang operasi anu kasebar.

  • Pilihanna "–Filter = obyék: type =»Parantos ditambahan kana« paréntahgit rev-daptar»Pikeun ngaluarkeun sababaraha jinis objék tina file paket anu dihasilkeun ku paréntah bungkus-objék.
  • Nilai négatip henteu kénging git pack-objék pikeun pilihan anu nyandak nilai numerik, sapertos –window sareng –depth.
  • Dina paréntah «git nerapkeun»Dihaturkeun pikeun milih pilihan«–3 jalan"Jeung"–Cached" dina waktos anu sasarengan.
  • Paréntah "git ngalakukeun»Mibanda versi diperpanjang tina pilihan« – perbaikan »» (nyiptakeun komitmen pikeun «rebase –autosquash»).
  • Paréntah "git ngirim-email»Parantos tumut kana konfigurasi inti.hooksPath.
    Konter salian ti bilangan bobo diijinkeun asup git format-patch -v .
  • Antarbeungeut IPC saderhana ditambihkeun pikeun nyiptakeun jasa sapertos fsmonitor.
  • Ngolah file dieureunkeun ».gitattribut "," .gignignore "sareng" .mailmap»Upami aranjeunna aya tautan simbolis.
    Pikeun transportasi HTTP, dukungan parantos ditambihan pikeun cache kecap akses anu dianggo hasil pikeun muka konci sertipikat.
  • Paréntah "acara stash git»Miboga kamampuan pikeun méréskeun bagian anu teu tiasa ditumpuk di toko file panyimpenan samentawis.
    Strategi anu langkung maju parantos diusulkeun pikeun ngemas deui Repository nganggo paréntah «git repack«, Anu ngamungkinkeun pikeun ngirangan panggunaan sumberdaya nalika ngarangkep ulang.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta ngeunaan vérsi anyar ieu, anjeun tiasa parios detil dina tautan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.