GitHub ngablokir youtube-dl sareng nyandak léngkah-léngkah pikeun nyegah kacilakaan anu teu masuk akal

GitHub parantos malikeun aksés ka Repository proyék youtube-dl, anu dipeungpeuk bulan kamari saatos keluhan ti Asosiasi Industri Rekaman Amérika (RIAA), anu nuduh para pangembang proyek ngalanggar UU Hak Cipta Milenium Digital AS (DMCA).

Ngembangkeun youtube-dl deui dina GitHub, ditambah pangembang ogé nyiptakeun gudang di GitLab sareng dianggo dina siaran pementasan nalika kacilakaan, ditransferkeun dina unduhan pribadi.

Konci na dipiceun saatos pamekar ngadamel parobihan pikeun miceun unduhan uji anu disebatkeun dina keluhan RIAA.

Hayu urang émut yén panyabab utama blokir nyaéta ayana dina youtube-dl kode pikeun mariksa leresna padamelan, nganggo bahan dina unduhan tés, hak cipta anu kagungan para pamilon RIAA.

GitHub nyatet yén Repository henteu dikonci saatos inpormasi tambahan anu disayogikeun ku pengacara pikeun Électric Frontier Foundation (EFF), anu membela youtube-dl.

Dokumén nyatakeun yén proyék henteu ngalanggar DMCA sabab tanda tangan énkripsi YouTube sanés mékanisme anti salinan sareng biaya verifikasi dianggap wajar.

Youtube-dl henteu kalebetkeun salinan komposisi anu dituduhkeun dina keluhan, tapi ngan ngandung tautan ka aranjeunna, anu teu tiasa dianggap pelanggaran hak cipta, sabab ieu Tautan dituduhkeun dina tés internal anu henteu katingali ku pangguna tungtung.

Ogé, nalika ngajalankeun tes unit, youtube-dl henteu ngaunduh atanapi ngadistribusikaeun sadaya konténna, tapi ngan ukur ngalirkeun sababaraha detik munggaran pikeun mastikeun fungsina.

Klaim yén youtube-dl nuju dikembangkeun sacara khusus salaku alat pikeun ngalanggar istilah panggunaan kontén dilisensikeun, mékanisme panyalindungan bypass ogé henteu leres, sabab proyék éta henteu kalebet hartosna pikeun ngadekripsi séri video anu dikodekeun ku téknologi DRM. .

Naon anu disebat 'tanda tangan énkripsi' dina keluhan éta henteu aya hubunganana sareng panyalindungan salinan, énkripsi atanapi ngawatesan aksés kana kontén anu dijagaan, tapi ngan ukur tanda tangan pidéo YouTube anu tiasa dibaca dina kode halaman sareng ngaidéntifikasi pidéo na.

Pikeun ngahindaran kacilakaan anu henteu pantes deui dumasar kana keluhan anu teu tiasa disebatkeun Pelanggaran tina DMCA, GitHub parantos ngarobih prosés penanganan pamundut konci:

  1. Unggal syarat lockout dumasar kana DMCA Bagéan 1201 bakal ditinjau ku ahli téknis, kaasup ahli outsourcing, anu kedah mastikeun yén obyék lockout ngalangkungan langkah-langkah panyalindungan téknis.
  2. Keluhan bakal ditinjau ku pengacara pikeun tuduhan anu teu penting, sanés DMCA.
  3. Pikeun klaim anu ambigu, upami teu aya bukti anu jelas ngeunaan bypass panyalindungan ilegal, kaputusan bakal dilakukeun langkung nguntungkeun para pengembang sareng repositoryna moal diblokir.
  4. Pikeun klaim anu dibuktikeun, GitHub bakal ngabéjaan ka pamekar sareng ngantepkeun waktos pikeun sengketa klaim atanapi nambalan gudang sateuacan kacilakaan ditumpukeun. Upami teu aya réspon, GitHub bakal nyobian ngahubungi pamekar deui sateuacan ngamungkinkeun konci na. Usaha ngahubungi pamekar bakal dilanjutkeun saatos konci dikenalkeun, sareng pamekar bakal gaduh kasempetan kanggo balikkeun Repository saatos klaim parantos direngsekeun.
  5. Pamekar repositori anu diblokir bakal ngagaduhan kamampuan ngekspor masalah, PR, sareng data sanés anu henteu ngandung eusi ilegal.
  6. Staf GitHub bakal maréntahkeun gancang ngabales permintaan pamekar ngeunaan kacilakaan éta. Pamundut sapertos kitu bakal dipasihan prioritas pangluhurna pikeun ngawangun deui aksés pas-gancang saatos klaim parantos direngsekeun.

Sajaba ti éta, GitHub ngumumkeun nyiptakeun Yayasan pikeun ngajagaan pamekar tina tuduhan anu teu didasar palanggaran DMCA Bagéan 1201.

Yayasan dipiharep bakal masihan bantosan ka pangembang tina proyék gratis sareng mayar biaya pertahanan hukum bisi tanggung jawab pribadi.

Sajuta dolar disumbangkeun ka yayasan GitHub. Yayasan ieu dibayangkeun sareng partisipasi wawakil komunitas, sapertos organisasi nirlaba Software Freedom Law Center sareng Electronic Frontier Foundation (EFF), anu nyayogikeun perlindungan hukum pikeun proyék gratis sareng membela kapentingan para pamekar anu parantos ngalaman kacilakaan akibat tina laporan palanggaran DMCA.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Juan cenahna

    Nya, teu aya anu langkung saé tibatan youtube-dl pikeun ngaunduh video bajak laut sareng musik.

    Mariksa hash SHA 256-bit youtube-dl dina landian ".bashrc" (Kuring nyebutna chyt; ogé parios tanda tangan GPG sanajan ngagunakeun "youtube-dl -U"):

    alias chyt = 'DIRECTORY = $ (anu youtube-dl); sha256sum $ DIRECTORY &> / dev / null; gema -n "HASH:" && baca HASH; gema "$ HASH $ DIRECTORY" | sha256sum –check '

    Pikeun musik nganggo FFmpeg:

    alias piratiar = 'youtube-dl –ignore-error –ya-playlist –output «% (judul) s.% (ext) s» –youtube-skip-dash-manifest –extract-audio –audio-format vorbis –audio- kualitas 9 –prefer-ffmpeg '