Gnome-Pie: Peluncur aplikasi ngambang anu saé pikeun GNU / Linux

Gnome-Pie: Peluncur aplikasi ngambang anu saé pikeun GNU / Linux

Gnome-Pie: Peluncur aplikasi ngambang anu saé pikeun GNU / Linux

Iraha personalisasi, optimasi sareng aplikasi produktivitas éta ngeunaan, Lisénsi / Linux Ubuntu biasana meunang perang ngalawan Sistem Operasi séjén, kayaning Windows jeung MacOS. Sareng henteu ngan kusabab fungsionalitas asli sareng ciri masing-masing Lingkungan Desktop o Window Manager (Windows Manager / WM), tapi kusabab seueur aplikasi pihak katilu anu sayogi pikeun éta, tanpa kedah sieun virus atanapi instabilities sistem upami dipasang. Sareng conto anu saé pikeun aplikasi ieu anu urang bahas nyaéta "Gnome-Pie".

Salaku, "Gnome-Pie" éta pikaresepeun aplikasi produktivitas nu nawarkeun hiji mangpaat Ménu dina modeu Ngambang sareng peluncur sirkular, idéal pikeun manéhna Lingkungan Desktop GNOME. Sareng éta biasana dianggo dina batur SD urang y WM urang, nepi ka darajat éféktivitas nu leuwih gede atawa saeutik.

Gnome Pie: peluncur aplikasi anyar

Sareng sapertos biasa, sateuacan urang teuleum kana topik dinten ieu ngeunaan aplikasi launcher "Gnome-Pie" anu cocog pikeun anjeunna Lingkungan Desktop GNOME, urang bakal ninggalkeun pikeun maranéhanana kabetot dina Ngalanglang sababaraha tulisan patali saméméhna sareng aplikasi ieu sareng anu sanés anu sami, tautan di handap ieu ka aranjeunna. Janten anjeun tiasa ngajalajah éta, upami diperyogikeun, saatos maca ieu publikasi:

Naon Gnome-Pie?

"Gnome Pie mangrupikeun aplikasi anu diideuan ku World of Warcraft add-on anu disebut OPie, anu nyobian nawiskeun cara anu béda pikeun ngajalankeun aplikasi dina Gnome. Gnome Pie diwangun ku sababaraha "kue", masing-masing dipicu ku potong kompas keyboard. Masing-masing "kue" ngagaduhan peran sorangan: kategori aplikasi, kontrol média, kontrol aplikasi multimédia (muter / ngareureuhkeun / salajengna / saméméhna), kontrol anu ngamungkinkeun anjeun ngadalikeun jandela aktip (maksimalkeun, mulangkeun, nutup, jsb. ) teras salajengna. Éta ogé tiasa nyiptakeun "kue" khusus atanapi ngahapus anu tos aya. jadi Anjeun gaduh kadali pinuh leuwih naon unggal jajan teu." Gnome Pie: peluncur aplikasi anyar

Tulisan anu aya hubunganana:
Gnome Pie: peluncur aplikasi anyar

Tulisan anu aya hubunganana:
Otak: Aplikasi Buka Palang-Platform pikeun Produktivitas
Tulisan anu aya hubunganana:
Ulauncher sareng Synaps: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun Linux
Tulisan anu aya hubunganana:
Albert sareng Kupfer: 2 kendi unggulan salaku alternatip pikeun Cerebro
Tulisan anu aya hubunganana:
Dmenu sareng Rofi: 2 Peluncur Aplikasi Anu Saé pikeun WMs

Tulisan anu aya hubunganana:
Polder Desktop: Aplikasi OS Elementary mangpaat pikeun ningkatkeun Desktop

Gnome-Pie: Peluncur ménu pikeun GNU / Linux

Gnome-Pie: Peluncur ménu pikeun GNU / Linux

Eta sia noting yén, kahiji waktos urang ngajajah aplikasi ieu disebut "Gnome-Pie" langkung ti 10 taun, éta sadia kira-kira Vérsi béta 0.5.X. Sedengkeun kiwari, nu Vérsi béta 0.7.2 tanggal release tina 30 / 10 / 2018. Ku sabab éta, ieu bakal janten versi béta anu bakal dianalisis.

Unduh sareng Instalasi

Pikeun ngundeur atanapi gaduh aplikasi ieu sadia on kami Sistem Operasi GNU / Linux dumasar dina Debian / Ubuntu diantarana, urang kedah ngalakukeun prosedur ieu di antarana:

sudo add-apt-repository ppa:simonschneegans/testing
sudo apt update
sudo apt-get install gnome-pie

Jeung lamun perlu, pikeun kasalahan pendaptaran goréng de la Vérsi Debian / Ubuntu éta Repository PPA Anjeun tiasa ngajalankeun ajakan paréntah di handap ieu:

«sudo nano /etc/apt/sources.list.d/simonschneegans-ubuntu-testing-jammy.list»

Pikeun ngarobih nami cabang tina Debian / Ubuntu Repository anu dideteksi parah ka anu cocog pikeun Distros kami, teras simpen parobihan. Teras, paréntah di handap ieu kedah dieksekusi deui:

«sudo apt update»

Sareng upami diperyogikeun, kusabab kasalahan pendaptaran anu goréng tina konci Repository PPA, anjeun tiasa ngalaksanakeun paréntah di handap ieu:

«sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 73AD8184264CE9C6»

Teras laksanakeun deui paréntah paréntah di handap ieu:

«sudo apt update»

Pamakéan sareng Screenshot

Sakali dipasang, éta bisa dijalankeun ngaliwatan Menu Aplikasi milikna GNU / Linux Distro jeung tés dina GNOME atanapi anu sanesna SDs / WMs, pikeun nempo kumaha gawéna dina unggal sahijina.

Dina kasus praktis urang, sarta sakumaha biasa, urang bakal ngagunakeun Kaajaiban GNU / Linux naon a Réspin dijieun dumasar kana MX-19.4 (Debian 10). Sarta kami bakal nguji éta dina Lingkungan Desktop (DE) nu geus kaasup (XFCE, Plasma sareng LXQT). Kitu ogé, ngeunaan Gerentes Jandéla (IceWM, FluxBox, OpenBox e I3WM) Anjeunna ngagaduhan.

Pikeun ngajalankeun unggal mode of "Gnome-Pie" Anjeun tiasa mencet kombinasi konci ieu:

  • «Ctrl + Alt + T» pikeun ngajalankeun mode Tab Alt.
  • «Ctrl + Alt + A» pikeun ngajalankeun mode aplikasi.
  • «Ctrl + Alt + B» pikeun ngajalankeun mode Tandha.
  • «Ctrl + Alt + Espacio» pikeun ngajalankeun mode Ménu utami.
  • «Ctrl + Alt + M» pikeun ngajalankeun mode multimedia.
  • «Ctrl + Alt + Q» pikeun ngajalankeun mode Sidang.
  • «Ctrl + Alt + W» pikeun ngajalankeun mode jandela.

Di handap ieu screenshot ngeunaan "Gnome-Pie" lumpat liwat XFCE.

Gnome Pie: Potret layar 1

Gnome Pie: Potret layar 2

Gnome Pie: Potret layar 3

Gnome Pie: Potret layar 4

Para inpo leuwih on "Gnome-Pie" anjeun tiasa langsung ngajalajah halaman wéb anjeun di GitHub y LaunchPad.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, aplikasi basajan tur mangpaat ieu disebut "Gnome-Pie", nawarkeun hiji keuna tur fungsional Ménu dina modeu Ngambang sareng peluncur sirkular, idéal pikeun manéhna Lingkungan Desktop GNOME. Sanajan kitu, sarua sanajan masih dina hiji tahap ngembangkeun (Beta / Testing) bisa dijalankeun kalawan ampir euweuh watesan atawa masalah leuwih batur Lingkungan Desktop (DE) Como Plasma jeung LXQT. Sareng ogé, ngeunaan Gerentes Jandéla Como IceWM, FluxBox sareng OpenBox. Sedengkeun, dina batur kawas I3WM eta bisa jadi teu dianggo pisan.

Mudah-mudahan ieu publikasi aya mangpaatna kanggo sadayana «Comunidad de Software Libre, Código Abierto y GNU/Linux». Sareng tong hilap koméntar di handap ieu, sareng bagikeun ka batur dina situs wéb, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial atanapi sistem olahtalatah karesep anjeun. Tungtungna, buka halaman imah kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   lain ngaran cenahna

    catetan: kami geus lila di repositories debian resmi, sarta alesan kaamanan, éta sasaena ngagunakeun repositories distro resmi tinimbang pihak katilu.

    Wasalam

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Nonamed. Hatur nuhun pikeun koméntar sareng kontribusi anjeun.

bool (leres)