Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Distro anu cocog pikeun Pengembangan Software

Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Distro anu cocog pikeun Pengembangan Software

Ngarobih GNU / Linux anjeun kana Distro anu cocog pikeun Pengembangan Software

Ayeuna Linux mangrupikeun Raja dina tingkat Sistem Operasi anu dianggo ku Spesialis di daérah Téhnologi Informasi (IT), boh di Server atanapi di Teams of Administrators Server, sareng dina tingkat Pamekar Parangkat Lunak taun ayeuna ngahontal tingkat anu sami ku ngalirkeun numutkeun survey Survei Pangembang Stack Overflow 2016 éta Tempat ka 3 kalayan 21,7% salaku paporit pamekar ku Tempat ka 1 kalayan 48,3% dina Survei Pangembang Stack Overflow 2018.

Ayeuna, Ékosistem Aplikasi GNU / Linux ngagaduhan daptar program anu lega sareng alus teuing pikeun Pangembangan Software (Aplikasi sareng Sistem) anu dipasang, ngonpigurasikeun sareng dipasang dina Distribusi GNU / Linux aranjeunna tiasa nutupan spéktrum kamungkinan basa basa pemrograman.

GNU / Linux Berdayana

perkenalan

Daptar aplikasi pikeun GNU / Linux anu urang bakal ngajalajah engké ayeuna mangrupikeun sababaraha anu paling dikenal sareng dianggo dina widang Pengembangan Perangkat Lunak dina Sistem Operasi ieu. Éta diropéa sering pisan sareng ngagaduhan dukungan anu saé.

Sareng unggal sering aplikasi anyar kaluar atanapi aplikasi anu anyar aya dilebetkeun kana dunya Microsoft atanapi Apple, naékkeun tingkat kualitas aplikasi anu tiasa dikembangkeun dina GNU / Linux.

Sababaraha taun ka pengker urang ngadamel sababaraha terbitan ngeunaan hal éta anu matak émut sareng marios, sapertos Siapkeun Ubuntu (atanapi distro sanés) pikeun pamekaran wéb y Pakakas kuring pikeun Pangembangan Wéb sareng Desain sareng GNU / Linux. Tapi dinten ieu urang bakal ngalakukeun tinjauan anu langkung éksténsif pikeun aranjeunna sareng Distros anu sayogi parantos dioptimalkeun pikeun Pangembangan Software.

Aplikasi pikeun Pangembangan Parangkat Lunak parantos seueur mekar dina kualitas sareng kinerja tibatan GNU / Linux sahingga ngamungkinkeun pangrojong anu dipikabutuh (base) sahingga saurang novice atanapi ahli Parangkat Lunak Pangembang tiasa beroperasi dina Sistem Operasi ieu dina cara anu optimal sareng ngadopsi salaku Sistem Operasi utami.

Pangembangan Parangkat Lunak ngeunaan GNU / Linux: Éditor, IDE sareng Distros

Pangembangan Parangkat Lunak ngeunaan GNU / Linux: Éditor, IDE sareng Distros

Ieu anu ayeuna ngantosan urang Dunya GNU / Linux dina bidang Pengembangan Perangkat Lunak:

IDEs Versus Éditor

Penerbit

Éditor téks mangrupikeun program anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun sareng ngarobih file digital anu diwangun ukur tina téks polos, anu biasa dikenal salaku file téks atanapi téks biasa. Nanging, aya Éditor Téks anu maju sareng ngamungkinkeun atanapi mempermudah idéntifikasi basa pamrograman anu dianggo dina téks, ngagampangkeun pamahaman sareng panggunaanana dina file. Sababaraha tiasa janten Terminal, nyaéta, tanpa antar muka grafis, sareng anu sanés tiasa janten Desktop, nyaéta kalayan antar muka grafis.

Diantara anu paling dikenal sareng dianggo dina GNU / Linux urang ngagaduhan:

Nano Éditor

Éditor Terminal

Mousepad Éditor

Éditor saderhana sareng Interface Grafis

Editor_Atom

Éditor Canggih ku Interface Grafis

Éditor Emacs

Éditor Campuran

NetBeans 8.2 IDE

Lingkungan Programming Terpadu

Lingkungan Programming Terpadu, anu paling dikenal ku akronim IDE tina nami Inggris "Lingkungan Pengembangan Terpadu", teu langkung ti program atanapi aplikasi anu dibungkus seuseueurna ku éditor kode, panyusun, debugger, sareng pembangun antarbeungeut grafis. IDE tiasa janten aplikasi nyalira atanapi tiasa janten bagian tina aplikasi anu aya.

Diantara anu paling dikenal sareng dianggo dina GNU / Linux urang ngagaduhan:

  1. Aptana
  2. IDE Arduino
  3. Blok Kodeu
  4. Codelite
  5. samagaha
  6. Udang
  7. JetBrains Suite
  8. Lasarus
  9. NetBeans
  10. Ninja IDE
  11. Python dianggurkeun
  12. Tukang pos
  13. QTCreator
  14. Kantun Fortran
  15. Visual Code Studio
  16. Jangjang Python IDE

Pakakas Pangembangan Parangkat Lunak

Pakakas Pangembangan Parangkat Lunak, anu paling dikenal ku akronim SDK tina nami Inggris "Software Development Kit", Teu aya sanés ngan ukur sapérangkat alat anu ngabantosan Pamekar Parangkat Lunak mendesain aplikasi sareng sistem, ngamungkinkeun sareng ngagampangkeun padamelan pikeun lingkungan téknologi khusus..

Aplikasi anu dikembangkeun dina SDK bakal ditakdirkeun kana sababaraha sistem operasi, platform hardware, konsol gim video atanapi paket perangkat lunak khusus. Aya seueur sumber anu tiasa dikandung ku SDK, diantarana nyaéta:

  • Antarbeungeut program aplikasi (API).
  • Lingkungan pangwangunan terpadu (SDI) jeung Debugger sareng a Panyusun.
  • Kodeu conto sareng dokuméntasi.
  • Un Emulator tina lingkungan téknologi anu diperyogikeun.

Diantara anu paling dikenal sareng dianggo dina GNU / Linux urang ngagaduhan:

  1. .NET Core SDK
  2. Android SDK
  3. JDK Jawa

Sistem Kontrol Vérsi GIT

Sistem Kontrol Vérsi

Sistem kontrol vérsi (atanapi sistem révisi kontrol) mangrupikeun gabungan téknologi sareng prakték pikeun ngalacak sareng ngendalikeun parobihan anu dilakukeun pikeun file proyék, khususna dina kode sumber, dina dokuméntasi sareng dina halaman wéb.

Sadaya sistem kontrol vérsi dumasarkeun kana Repository, nyaéta sakumpulan inpormasi anu dikokolakeun ku sistem. Repository ieu ngandung riwayat versi sadaya item anu dikokolakeun. Unggal pangguna tiasa nyiptakeun salinan lokal ku ngadoplikasi eusi Repository pikeun ngamungkinkeun panggunaan na. Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun duplikat vérsi pangénggalna atanapi versi mana waé anu disimpen dina sajarah.

Diantara anu paling dikenal sareng dianggo dina GNU / Linux urang ngagaduhan:

  1. Bazaar
  2. CVS
  3. indit
  4. LibreSource
  5. Raksa
  6. Monoton
  7. Subversion

Catetan: Di antara aranjeunna Git mangrupakeun karesep pikeun komunitas ageung na, pangwangunan anu hébat sareng plugins éksténsif sareng Klién grafis. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan palanggan grafis Git, didatangan tautan ieu tina halaman wéb na: Klién grafis pikeun Git dina Linux.

Distro SemiCode OS

Distros (Distribusi GNU / Linux)

Sistem Operasi Gratis didamel tina Linux Kernel sareng sakumpulan aplikasi GNU anu ngamungkinkeun pikeun nyayogikeun pikeun gampang masang éta ngalangkungan alat-alat pikeun konfigurasi sareng sistem manajemen pakét na pikeun masang parangkat lunak tambahan. Pilihan distribusi gumantung kana kabutuhan pangguna sareng selera pribadi.

Dina tingkat Pamekar Parangkat Lunak, urang mendakan disarankeun ieu di handap:

Biasa

Spésialisasi

  1. SemicodeOS
  2. Programmer OS

Sékrési vérsi 1.1 tina Distro MinerOS GNU / Linux diperkirakeun dina waktos anu payun. anu teu sapertos versi 1.0 anu khusus dianggo dina Home, Office, Digital Mining sareng Computer Technicians, éta bakal khusus pikeun Pamekar Parangkat Lunak, Pamaén sareng Pamekar Eusi Multimedia. Kanggo diajar langkung seueur ngeunaan pamekaran vérsi Distro ka hareup ieu anjeun tiasa pencét nami na: MinerOS GNU / Linux 1.1 (Onix) atanapi perkawis ayeuna MinerOS GNU / Linux 1.0 (Petro).

Sajauh ieu kuring miharep publikasi ieu mangpaat pisan pikeun anjeunBoh masang sababaraha aplikasi dina Distro anjeun ayeuna supados cocog pikeun Pangembang Parangkat Lunak atanapi mutuskeun nganggo anu disarankeun pikeun aranjeunna. Dugi ka postingan salajengna!

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   juliuco nikelado cenahna

    ti mimiti kolega, tas sembrao

  2.   Jose Albert cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anjeun! Sok pikaresepeun terang yén tulisan dibaca sareng ngaapresiasi dina diménsi anu ditangtoskeun ku pamiarsa Blog.

  3.   URxvt cenahna

    Tulisanna saé pisan tapi kuring henteu satuju kana bagian kadua paragraf kahiji. GNU / Linux ngagaduhan jalur anu langkung saé pikeun janten raja pikeun pangembang, sareng nyatana seueur urang nganggo tepatna pikeun sadaya kaunggulan anu dikembangkeun. Sareng ogé formulir gratis.

    Singketna: Kuring nganggo vim nganggo +60 plugins, sareng file konfigurasi 1400-line anu ngandung fungsi anu kuring parantos program dina VimL pikeun ngalakukeun anu dipikahoyong. Kuring nganggo éta babarengan sareng multiplexer tmux janten kuring gaduh kamungkinan multiplexing terminal pikeun nganggo vim sasarengan sareng sadaya alat ékosistem Unix: grep, sed, awk,… Di sagigireun git, tangtosna. Sadayana ti terminal, ku pintasan keyboard, sareng alias sareng konfigurasi anu leres.

    Konfigurasi vim kuring, tmux kuring, zsh kuring (cangkang alternatip kana bash) sareng seueur program sanésna disimpen sareng diunggah dina repo umum dina github. Pikeun unggal pamasangan GNU / Linux anu bersih, kuring ngan ukur kudu diklonikeun ku clone git sareng nyiptakeun symlinks ku stow. Sareng kuring parantos ngagaduhan konfigurasi anu parantos mangtaun-taun kuring pikeun ngagosok siap dianggo, dina sababaraha detik, dina mesin naon waé anu nganggo sistem basis Unix (enya, dina Mac éta ogé bakal jalan).

    Jelas yén kuring henteu khusus pikeun program dina .Net atanapi dina téknologi naon waé anu hirup babarengan langkung saé dina sistem operasi perusahaan anu sami: Windows. Sareng upami kanggo program di Java, éta bakal nganggo IDE anu saé, jenis anu anjeun henteu acan sebutkan: anu ti JetBrains, anu dibayar teu aya alesan pikeun teu nyebut éta.

    PS: Kuring program dina C / C ++, Go, Python sareng Perl, tapi kuring parantos nganggo puluhan basa, sapertos Basic, Bash, Lisp, eLisp, VimL, ​​Lua, PHP, sareng implementasi SQL anu béda. Sadayana sareng vim / neovim, anu disarengan ku Emacs mangrupikeun raja dina program. Aranjeunna ngamimitian mangtaun-taun ka pengker tapi aranjeunna parantos déwasa sareng henteu lirén mekar, dugi ka tingkat ayeuna yén panggunaan na parantos ngabeledug. Dina kualitasna, ngan ukur Microsoft's VSCode anu caket kana aranjeunna ku sababaraha cara, sareng ngéléhkeun éta dina C # (éta anu anjeun anggo upami anjeun program dina C #), tapi teu langkung. Atom sareng ST3 ogé aya di tukangeunana. Sareng teu kakantun nano, anu ngan ukur éditor, sabab éta henteu ngagaduhan sagalana. xD

    Hayu, salam.

    1.    Morpheus cenahna

      naha anjeun ngabagi .vimrc anjeun?

      Abdi panasaran

  4.   Jose Albert cenahna

    Koméntar anu saé, sareng ogé ngeuyeuban pisan! Hatur nuhun kana sumbangan inpormasi anjeun ngeunaan panggunaan aplikasi ieu fokus kana pamekaran parangkat lunak.

  5.   Gambar placeholder Diego de la Vega cenahna

    Abdi resep pisan kana tulisan anjeun. Perlu nempatkeun (pikeun ex-Delphians / Pascalians) Lazarus, anu mangrupikeun IDE anu lengkep pisan.

    Hatur nuhun pikeun ngabagi pikiran anjeun ka penggemar Linux.

  6.   munara robot cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi, tulisan anu saé pisan !!

  7.   Juan3446 cenahna

    Kuring terang éta sanés masalahna, tapi dina publikasi anu sanés sadayana panulis nyerat nami na, tapi di dieu jebul kuring yén aranjeunna kedah nunjukkeun «Ing. Jose Albert »« Ing. » "Insinyur" hehe éta maca pisan égoosentris atanapi kawas anjeun kedah nyeratna kanggo dianggap serius xD

  8.   Pasang Masang Linux cenahna

    Kuring parantos ngajawab masalah anjeun! Salam, kabeneran jeung kasuksésan.

  9.   Pasang Masang Linux cenahna

    Ngalengkepan réspon kana URxvt kuring kedah ngawartosan anjeun yén kuring dumasar kana Stack Overflow Developer Survey 2016 anu Platform Linux dina posisi 3 kalayan 21,7% salaku paporit pamekar. Nalungtik langkung seueur, nyaéta milarian Survei Pangembang Stack Overflow 2017 sareng Survey Stack Overflow Developer 2018, kuring mendakan yén Platform Linux naék ka 24.2% pikeun cicing di tempat ka 3 pikeun 2017 sareng naék kana 48,3% pikeun pangkat di tempat ka 1 pikeun 2018.

    Maka, anjeun leres leres, nyaéta Platform Linux mangrupikeun Sistem Operasi Pangembang Parangkat Lunak pikeun 2018 sadunya numutkeun World Page sareng Survei anu kawéntar sareng terhormat ieu.

  10.   Pasang Masang Linux cenahna

    Diego de la Vega parantos ngalebetkeun Lasarus dina publikasi sahingga IDE anu mangpaat sapertos kitu henteu kéngingkeun saran.

  11.   Gambar placeholder Diego de la Vega cenahna

    Janten hatur nuhun pisan!

  12.   URxvt cenahna

    Leres, tapi kuring moal ngahargaan kualitas GNU / Linux, Windows atanapi Mac dina hal pangwangunan ku jumlah sora dina jajak pendapat, ti saprak éta kami kagolongkeun katurunan masarakat, nyaéta, "anjeunna Raja kusabab anjeunna nganggo langkung seueur jalmi ", nalika cita cita bakal nyarios yén" anjeunna nyaéta Raja pikeun X atanapi ku alesan Y ", nyaéta, ngabantah kalayan bukti naon anu ditegeskeun.

    Éta di 2017 sareng 2018 panggunaan GNU / Linux diantara pangembang ningkat nyaéta ngan ukur indikasi yén pamekar sadar yén éta bakal nguntungkeun, sareng saur kuring ieu aya hubunganana sareng popularitas GNU / Linux sorangan.

    Leres leres yén sadayana ieu kaget kuring. Emacs mangrupikeun aplikasi GNU anu munggaran dina sajarah tapi kautamaan hébat na datang engké, sapertos mode org terkenal, di 2006, atanapi plugin na pikeun git (magit), anu mangrupikeun salah sahiji anu paling lengkep anu anjeun tiasa. manggih.

    Vim nyaéta Vi Ngaronjatkeun, éta ogé parantos mangtaun-taun sareng kuring niténan yén kagunaanna beuki tumuh, sigana dipangaruhan ku garpu neovim anu parantos seueur paningkatan anu ditambihkeun, sareng anu parantos sakitar 27.000 bintang sanaos mangrupikeun program terminal waé, nyaéta , Tanpa antar muka grafis.

    Distro Emacs disebut Spacemacs parantos janten populér, nyaéta union antara Vim sareng Emacs (éta tetep konfigurasi anu khusus anu tiasa dilakukeun ku saha waé).

    'Linux ricing' janten populér, anu mangrupikeun cara ngarobih GNU / Linux tanpa lingkungan desktop (sanés Gnome, atanapi XFCE, ogé KDE, ogé Mate, atanapi Unity, atanapi LXDE, atanapi LXQT, atanapi Enlightment, atanapi ...) tapi kalayan manajer jandela minimalis (dwm, xmonad, Heboh atanapi i3wm dina kalungguhan janten anu pang populerna akhir-akhir ieu).

    Sareng kuring sorangan parantos robih. Kuring parantos lirén nganggo Windows, kuring parantos ngalaksanakeun sagala cara épolusiér, kuring parantos nganggo sadaya program anu disebatkeun dina tulisan ieu sareng di akhir jalan kuring sumping kana naon anu bakal dilakukeun ku vw / neovim (aranjeunna ampir sami sareng ayeuna), ngalakukeun sagala mungkin tina terminal, pikeun genah pisan. Sakumaha tingkat anu: surfraw ngamungkinkeun kuring milarian ratusan sumber inpormasi, anu dibuka ku browser anu parantos dikonfigurasi, upami kuring, w3m, anu tiasa dianggo dina terminal. Pikeun musik: cmus. Pikeun obrolan: irssi atanapi weechat. Cangkang anu langkung lengkep tibatan bash: zsh.

    Sakumaha tingkat anu kuring nganggo navigasi vim (kalayan h, j, k sareng l tibatan panah) dina sadaya aplikasi anu disebatkeun, sareng nalika kuring asup kana wéb, boh dina Chromium atanapi Firefox, kuring ogé ngagunakeunana, kalayan seueur plugin anu Aranjeunna parantos aya mangtaun-taun, anu kuring reuwas nalika kuring mendakan aranjeunna: cVim, VimFX, Vixen, QuantumVim, jsb. Nyatana, navigasi ieu sareng vim tiasa diaktipkeun dina Emacs (mode jahat), dina Sublime Text (vintage), dina Atom (sareng plugins), dina VSCode (nganggo plugins), dina Qt Creator (pilihan), dina JetBrains IDEs (pilihan) ...

    Sadaya ieu panasaran pisan sabab naon sigana éta kusabab éta lami atanapi ti jaman baheula éta lirén dianggo sareng aplikasi anu énggal sareng anu langkung saé kaluar, ieu henteu kajantenan, sabalikna. Anu pangkolotna nyaéta anu langkung éksténsif, tiasa dikonfigurasi, gaduh seueur plugins sareng tiasa ngalakukeun langkung seueur hal anu pondok.

    Dina 95 kuring parantos nganggo Windows 95, sareng kuring diajar program langsung saatos. Kuring henteu ngamimitian nganggo GNU / Linux dugi ka 2008 sareng parobihanana hésé pisan pikeun kuring, biayana kuring tapi mangtaun-taun kuring adaptasi. Kuring henteu nganggo Vim salami 3 taun, janten kuring bakal nganggona ti saprak 2015. Sigana mah éta kedahna tibalik, henteu? Nya éta panasaran pisan, sabab kuring henteu balik atanapi édan xD

    Kanggo catetan, Emacs ngalakukeun langkung ti Vim, samentawis Vim henteu tiasa ngalakukeun sadayana anu Emacs lakukeun, tapi Emacs langkung seueur tibatan anu kuring nyungkeun (ampir siga OS) sedengkeun Vim 100% fokus kana éditor.

    Surak! 🙂

  13.   Pasang Masang Linux cenahna

    Kontribusi unggulan URxvt kawas anu séjén. Pangalaman anjeun sareng GNU / Linux saé ... Mudah-mudahan anjeun tiasa ngawartosan langkung seueur ngeunaan koméntar sanés dina publikasi sanés atanapi publikasi anjeun nyalira. Naha anjeun gaduh blog atanapi halaman wéb anjeun nyalira?

  14.   Onix sareng Petros cenahna

    Éta tulisan anu saé dugi ka kuring ningal Onix sareng Petros xD !!!

  15.   Pasang Masang Linux cenahna

    OK.

  16.   dev.palaku cenahna

    Kuring bogoh ka archlinux saé pisan sanaos sadayana anu kuring nganggo sateuacanna gampang sareng hébat. hatur nuhun kanggo tulisan ieu

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Nuhun kana koméntar hébat anjeun ... Salam, Faiber!
      !

bool (leres)