Nuhun Intel

 

 

Kuring bakal ngamimitian ku netelakeun yén ieu ngan ukur pendapat pribadi sareng éta panginten langkung atanapi kirang tiasa dibagi. Sarerea terang kuring parantos lami crybaby AMD, sababaraha kali kuring ngadu'a di dieu yén radeon 4650 kuring henteu jalan saé, éta ngagaduhan seueur masalah sareng sanaos akselerasi 3d anu saé, dina hal akselerasi 2, kuring sok ngalaman pagelaran anu goréng pisan sareng supir proprietari, anu dilereskeun sakedik sareng supir gratis.

Janten taun kamari, dina bulan Désémber, nalika kuring mutuskeun mésér sareng ngawangun sapotong komputer énggal-énggal, dimana sadayana jalan mimiti sareng kuring tiasa hirup tengtrem. Tungtungna kuring réngsé mésér komputer nganggo Intel core i5 3570k ( Intel hd4000) sareng nvidia gt620, pikeun nguji bédana yén seueur jalma anu nyarankeun kuring nvidia, parantos sponsoran kuring.

Akhirna saatos seueur tes sareng tes, kuring tungtungna tetep nganggo grafik Intel, estu kaget di luhur sadayana ku performa anu kuring peroleh dina cakra sareng kwin, tapi dina waktos anu sasarengan ogé gumbira sareng performa di Ubuntu, dimana kuring tiasa nyobian gim sapertos tf2, amnesia sareng anu sanésna, henteu leres-leres aya masalah sareng saeutik pisan bédana fps, dibandingkeun sareng nvidia.

Kusabab kitu kuring nyebatkeun, hatur nuhun Intel pikeun sadaya padamelan, hatur nuhun kanggo supir anjeun tetep terbuka, hatur nuhun pikeun kasaluyuan sareng vaapi, kalayan akselerasi 2d anu saé, pikeun pembaruan anu sering, hatur nuhun kumargi kuring tiasa ngagunakeun sadaya output mplayer tanpa tearing sareng hatur nuhun parantos ngumbar sahenteuna dina kasus kuring, flash robih (cakra).

Barina ogé ieu kuring heran, naha éta leres-leres mésér grafik nvidia suplemén, kalayan parangkat lunak anu dipiboga dina Linux? Grafik Intel hd3000 / 4000 ngalaksanakeun tugasna sampurna pikeun anu henteu hoyong nyéépkeun seueur artos, sabab éta henteu ngan ukur datang dina icore, tapi ogé di jembatan Intel Pentium ivy.

Grafik Intel mangrupikeun hiji-hijina anu ngamungkinkeun anjeun tiasa nganggo distro gratis kalem sareng gaduh akselerasi anu pangsaéna tanpa ngalakukeun rébuan tweaks, sareng jujur ​​parasaan yén sadayana ngan ukur jalan, éta kernel henteu bakal ngarusak grafik kuring sareng éta Kalayan unggal kernel, kuring nampi seueur paningkatan penting, éta hargana.

Janten kuring ngan ukur tiasa nyarios, hatur nuhun Intel sareng hatur nuhun kanggo naon anu anjeun pasihkeun ka Open Source!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

50 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   freebsdick cenahna

    Viva sis Grafika 765

    1.    ngepung84 cenahna

      parantos gaduh akselerasi 3D di Linux?

      1.    komentator cenahna

        Sigana mah sis atanapi via teu gaduh.

        1.    shnkr3 cenahna

          éta sisindiran hahaha

    2.    enuco cenahna

      Kuring kantos gaduh kartu nvidia dina mesin linux kuring sareng henteu kantos ngalaman masalah, sanaos kuring sok masang supir ku cara ngaunduh langsung tina nvidia.

  2.   YAFU cenahna

    "Naha leres pantes mésér grafik nvidia suplemén, kalayan parangkat lunak anu dipiboga dina Linux?"
    Upami éta patut nVidia anu saé (supir propriétari) upami anjeun anggo contona Blénder pikeun rendering ku GPU (Kalayan toolkit CUDA). Sarua pikeun program sanés anu nguntungkeun tina akselerasi GPU. Sareng kuring ogé nyangka yén nalika ngeunaan kinerja kaulinan anu dipénta tinggi, Intel lags jauh ditukang. Intel dina hardware grafik masih gaduh jalan anu panjang pikeun néang kompetisi (sareng kuring resep pisan ngeunaan rumor dimana Intel bakal mésér ti nVidia). Komo AMD APU pangsaéna ngajantenkeun Intel anu langkung saé dina 3DMark langkung ti dua kali.
    Tapi kuring sapinuhna masihan dukungan kuring ka Intel pikeun ngajaga supir gratis tingkat. Malah CPU anu salajengna mah ogé bakal janten i5-3570k atanapi i7-3770k, sareng kuring ngarepkeun gaduh pangalaman pangguna anu saé upami ngeunaan grafik sareng alat tulis.
    PS ampir offtopik: Naha anjeun sanggup nga-overclock 3570k dina GNU / Linux, atanapi naha dibatesan ku watesan kernel?

    1.    pandev92 cenahna

      Kuring gaduh éta overlocked sareng kuring henteu ngagaduhan masalah oO

      1.    YAFU cenahna

        Kumaha saé!
        Ngan pikeun mastikeun, naha anjeun parantos ngauji yén mic ngalir kalayan gancang teuing dina GNU / Linux?
        Kusabab hiji hal nyaéta dina konfigurasi BIOS kami parantos nga-overclock, tapi hal anu sanés nyaéta GNU / Linux ngamungkinkeun hardware anu tiasa dianggo dina kecepatan anu langkung luhur tibatan tiasa "maca" dina operasi anu aman.

        1.    pandev92 cenahna

          Ayeuna tina naon anu kuring tingali, éta ngalir dina 4,2 Ghz, janten kuring pikir sadayana leres 😛

          1.    YAFU cenahna

            Ok, kuring tetep langkung tenang sareng nyéépkeun sababaraha dolar deui dina CPU anu tiasa overclock tina séri «K» 😉

    2.    pandev92 cenahna

      Abdi gaduh reservasi ngeunaan ngagunakeun spésifikasi sapertos CUDA anu proprietary sareng ngan ukur tiasa dianggo ku NVIDIA, kuring langkung resep kana Opencl

      1.    YAFU cenahna

        Leres, kuring resep langkung resep kana spésifikasi sareng / atanapi implementasi. Tapi baca éta "kuring resep" sacara saksama. Upami dina Blénder sareng CUDA dina waktos ayeuna renders dina waktosna nyandak seueur kaunggulan pikeun OpenCL, sabab kuring nganggo CUDA.
        Pokokna kuring yakin kana OpenCL sareng waktos éta bakal disingget ku palaksanaan anu langkung saé.

    3.    pandev92 cenahna

      Ngomong-ngomong, sakanyaho kuring teu aya buruan sarat tinggi di Linux, sareng upami aranjeunna datang, upami intel hoyongna aranjeunna tiasa ngajalankeun, kuring dina windows sareng mac, kuring maénkeun 1920 x 1080, duanana hideung ops2 sareng 1 ( ieu dina mac), ka batman arkam city, kalayan detilna aya diantawisna, sareng kuring kantos cicing dina 30 fps, sareng upami anjeun overlock sakedik, anjeun ngahontal 40 sareng 90% pangguna anu sanés gamer, anu pamaén kadang, datang ka aranjeunna pikeun luang. Éta ngan kedah ningkatkeun tabel 3d dina Linux.

      1.    YAFU cenahna

        Abdi sanés gamer, abdi jujur ​​ka anjeun. Upami kuring kantos nga-instal game, éta ngan ukur pikeun nguji sababaraha perangkat keras énggal, tapi kuring henteu kantos maén.
        Tapi kuring henteu terang naha anjeun terang "gamer". Aranjeunna hoyong pertandingan pangénggalna aya dina FullHD kalayan setting dina detil ultra sareng fps anu saé. Nya, kaleresan ayeuna nyaéta yén Intel henteu ngagaduhan Hardware anu tiasa nyugemakeun ciri-cirina éta.
        Kuring ogé henteu terang upami ayeuna di GNU / Linux aya gim anu meryogikeun seueur pisan, tapi kuring yakin yén ku datangna Steam (saliwatan, kaulinan proprietary), bakal aya.

        1.    pandev92 cenahna

          Kuring tukang game xD, sareng nalika kuring hoyong maén dina windows di ultra hd, kuring nyandak radeon 7870 sareng dipasang, tapi umumna kuring gaduh seueur intel, éta kirang nyéépkeun sareng sadayana henteu kunanaon ^^. Kaulinan klep sanés kaulinan anu peryogi seueur, teu aya.

  3.   Ruffus- cenahna

    Idem. Anjeun ngan ukur kedah nyebatkeun yén sasarengan sareng paningkatan kinerja sareng stabilitas dina unggal pelepasan, aranjeunna ngagaduhan pangrojong anu langkung saé tibatan anu tara di Windows. Sanaos kuring resep AMD, salami kuring teras-terasan nganggo Linux unggal dinten kuring moal mikir dua kali sareng milih Intel.

  4.   Kaku cenahna

    Tulisan berharga! 😀

  5.   Christopher castro cenahna

    Panulisna INTEL

    Bobodoran, tapi sanaos kuring henteu ngagaduhan masalah sareng Terpadu kuring aya anu langkung saé.

  6.   pagawe cenahna

    Nya, sapertos kitu, hatur nuhun NO.
    Perusahaan-perusahaan ieu henteu ngalakukeun nanaon pikeun ngalakukeun kahadean, aranjeunna ningali kasempetan di pasar anu hina ku AMD sareng sakedik momentum ti Nvidia.
    Tapi teu diragukeun yén komitmen Intel pikeun GNU cocog pikeun urang sadayana.
    Mudah-mudahan visi anu saé na bakal mayar, sabab ayeuna yén Nvidia katingali langkung saé kana Steam dina salah sahiji distro anu pang populerna éta tiasa masihan kuéh anu paling gedé.

    1.    nano cenahna

      Hayu atuh tingali upami kuring ngartos. Janten sanaos anjeun damel padamelan anu saé sareng ngalaksanakeunana nganggo software openource ... "hatur nuhun tapi henteu"? ... Maksad abdi, upami aranjeunna henteu ngalakukeun éta henteu resep sareng manusiawi, padamelanna henteu kaitung, leres? sabab éta anu tersirat.

      Sajauh anu kuring terang, henteu aya perusahaan anu langkung milih, sadayana hoyong potongan pizza sareng kuring bahkan ngartos, ogé anu damel sareng produk kuring didamel pikeun kahadean umat manusa ... aranjeunna didamel pikeun ngasilkeun artos sareng éta ningkatkeun tingkat jalma dina aspék X.

      1.    pagawe cenahna

        Ideu anu kuring badé dikedalkeun sanés anjeunna henteu nampi padamelanana atanapi mikeunana atanapi anjeunna henteu ngahargaan éta.
        Tapi ti éta dugi ka ngajénan anjeunna kusabab ngalakukeun naon anu ditetepkeun ku visi bisnis na, masih kénéh jauh.
        Dina cara anu sami yén kuring henteu tiasa hatur ka pamaréntah kota kuring pikeun ngalereskeun lampu umum di jalan dimana kuring cicing, hayu, henteu paduli kumaha éta ngabantosan kuring, éta tugasna.
        Pangakuan éta ka sadayana anu ngalaksanakeun sababaraha hal pikeun kahadéan umum tanpa kawajiban sareng tanpa tujuanana pikeun imbuhan naon waé.
        Pikeun Intel, pangajen kuring pikeun visi sareng konsumsi produkna.

        1.    Kalangkang cenahna

          Bédana na nyaéta perusahaan ngagaduhan prioritas pikeun ngurus minatna

          Kuring pikir éta mangrupakeun sikep anu saé, pikeun ngucap sukur sabab dina prosés anjeun nyumbang kana komunitas anu seueur kasusah

          Tapi kuring ngartos titik anjeun
          Éta perusahaan, aranjeunna ngalakukeun naon anu dilakukeun, henteu ngarepkeun hatur nuhun tapi tikét, naha urang kedah hatur ka aranjeunna?

      2.    msx cenahna

        Uff, tungtungna komentar sareng kriteria.
        @nano +1

  7.   Intel cenahna

    Wilujeng sumping, hatur nuhun parantos percanten ka kuring 😉

    1.    pandev92 cenahna

      Hahahahah, hébat xD

  8.   F3niX cenahna

    Kuring gaduh laptop abdi nganggo chip intel, anu ieu anu kuring anggo ayeuna, sareng anu leres nyaéta komputer kuring sareng Nvidia Privative langkung saé sareng gt 440, dina inti 2 duo 3..2Ghz, éta langkung saé pisan tibatan kuring. laptop i3 2310M sareng driver intel, sanaos kaleresan intel gaduh kasaluyuan anu saé.

    1.    pandev92 cenahna

      Lalaki, gt440 sanés tungtung handap! Ibaratna nyebatkeun yén laptop nganggo radeon 5670 langkung saé tibatan intél ... saliwatan, ogé intel éta ngagaduhan grafik HD3000 ..., anu henteu kuat sapertos 4000

  9.   ngiker cenahna

    nvidia nembé ngaluarkeun téknologi anyar anu disebut optimus, anu dina kartu vidéo aya 2: intel sareng nvidia (sadayana dina nvidia). Dina windows nalika aplikasi henteu meryogikeun seueur grafik, éta nganggo intel, sareng nalika aplikasi anu peryogi seueur grafik dibuka, program éta nganggo nvidia. Ieu langkung seueur pikeun laptop, kumargi anjeun ngahemat seueur énergi ku teu kedah nvidia sok nyambung 😉 kanggo linux kartu-kartu ieu masih henteu jalan anu saé 🙁 proyek anu disebat bumblebee lahir anu nyobian ngalakukeun ieu, sareng nyatana éta parantos leres ! tapi henteu otomatis; anjeun kedah muka program cenah muka di intel atanapi nvidia (:
    anjeun tiasa parios deui didieu: https://fedoraproject.org/wiki/Bumblebee

    sambutan (:

  10.   elav cenahna

    Kuring kantos nganggo Intel .. panginten éta sababna kuring terang ngeunaan stabilitas anu anjeun carioskeun ..

  11.   ErunamoJAZZ cenahna

    Intel vs nVidia.
    Kuring kedah ngabandingkeun, sareng sanaos grafik Intel anu LUAR BIASA dina supirna, upami anjeun ngabandingkeun sareng gt620, anu low-end, Intel écés langkung pikaresepeun kusabab duanana masihan performa anu sami, tapi ngagaduhan supir gratis anu langkung saé, anjeun parantos terang anu mana anu kedah dipilih.
    Hal anu béda upami anjeun ngabandingkeun sareng GPU anu langkung luhur.

    Salaku tambahan, gumantung kana PC anu anjeun gaduh, GPUs bakal langkung gancang (sapertos memori DDR5 sareng éta) pikeun supir proprietari anu langkung lengkep anu kedah dipasang (Sareng syukur yén jalma tina nVidia henteu masihan seueur masalah sapertos ti AMD ).
    🙂

    1.    pandev92 cenahna

      Ami g620 éta fatal pikeun kuring ku compiz kaleresan sareng kuring henteu tiasa nganggo vdpau dina modeu jandéla, ngan ukur dina layar pinuh, tapi éta bakal ngalambatkeun sakabeh pc :(, dina windows éta ogé goréng, tapi hé, kuring overlocked éta ku tweak asus gpu sareng éta kirang langkung pantes ...

  12.   dahan cenahna

    Kuring gaduh nvidia gt520 dina OS debian 64-bit bahkan kuring bakal nyarios yén éta sami sareng dina jandéla sareng supir propriétari anu aya di repositori debian.

    Kuring nganggap yén anjeun moal tiasa ngabandingkeun kakuatan hiji grafik nvidia ngalawan intel, anu ogé asup kana mikroprosesor éta sorangan.

    Abdi hoyong terang kumaha pangalaman dina linux tina amd sareng grafik ati dina mikro, anu tina naon anu kuring ngartos, ku nempatkeun kartu grafik ati tibatan ngabatalkeun aranjeunna saling ngalengkepan

    1.    pandev92 cenahna

      Sabalikna gt520 aya dina 600, 610, janten éta goréng pisan. sareng dina patokan naon waé anjeun bakal ningali yén éta aya di tukangeun intel hd4000

    2.    william_oops cenahna

      Leres, maksadna APU + "diskrit" grafik. Kuring ngan ukur ngagaduhan tim "htpc" anu kuring henteu acan bérés ngawangun, anu kuring badé nyobian naon anu anjeun nyarioskeun sareng Apu Trinty A6 + a Radeon HD6670 ... Kuring gaduh patarosan anu sami sareng anjeun.

  13.   diazepam cenahna

    Nalika kuring henteu maén game beurat, intél cocog pikeun kuring ogé

  14.   tukang terakhir cenahna

    Kuring kantos ngagunakeun AMD, kumargi kuring resep maénkeun kaulinan. Kuring henteu lahir di Linux, sakedik-sakedik Kuring nyobian nganggo alat open source anu sami lakukeun sareng anu kagungan di Windows.
    Henteu lami ti harita kuring masang Kubuntu 12.10 x64 sareng masang driver AMD, kalayan tutorial ti wiki teu resmi kanggo aranjeunna. Sadayana henteu kunanaon pikeun kuring, kuring kalem tiasa maénkeun sumber kontra-mogok, 150-300 fps sareng suhu sadayana saé (56 ° C)
    Sakedik-sakedik aranjeunna sadar kana pasar anu parantos berkembang di Linux, sareng supirna bakal ningkat, atanapi saur kuring.

    Salam.

  15.   hernan cenahna

    Intel anu goréng teuing henteu kaluar sareng papan akselerator (kumplit), kalayan performa anu sami sareng radeon 7950 atanapi langkung saé, atanapi mangrupikeun panyadia chip grafik pikeun assembler anu saé, sapertos msi atanapi gigabyte

    1.    pandev92 cenahna

      Entong percanten, kami bakal ningali kumaha mikroprosesor intel énggal, hanswells, janji pisan pikeun naon anu aranjeunna carioskeun.

      1.    pagawe cenahna

        Kuring satuju, dina momen-momen ieu nalika aya minat pisan kana GNU / Linux, faktor anu tiasa nangtukeun juara nyaéta pamutahiran perangkat keras ku Intel janten tiasa gaduh grafik anu tiasa bersaing sareng Nvidia anu luhur, (sareng unggal waktos sumping garis anyar prosesor katingali maju ku luncat sareng wates) sareng paningkatan atanapi ngaleupaskeun supir ku Nvidia.
        Perusahaan anu paling sering judi di daérah ieu bakal janten juara anu teu dibantah, sabab dina dunya ieu perangkat lunak gratis jalma-jalma nyandak kaputusan anu langkung seueur nalika mésér alat-alatna sanés ngan ukur pikeun iklan.

        1.    pandev92 cenahna

          Aranjeunna henteu bakal ngadamel grafik anu kawasa sapertos kitu, sabab prosesorna bakal ngarugikeun 600 euro xD, 200 +400 tina grafik, éta sanés séktor pangguna anu dipikahoyong ku Intel, Intel hoyong pangguna anu henteu peryogi grafik anu kuat.

          1.    hernan cenahna

            dina tingkat yén hal-hal janten CPZ dina 1 taun éta henteu kuat teuing dibandingkeun sareng anu sanés, sareng éta bakal tetep janten pilihan pameseran anu saé, upami anjeun hoyong, anjeun tiasa, bakal seueur pembeli anu resep, langkung upami éta leres-leres gratis , tapi upami hargana janten hal anu penting pisan, cap kedahna 120 euro, tanpa kaleungitan kualitas dina komponénna. bebas sareng kinerja anu saé. sabaraha hal tiasa sumping tina hal sapertos kitu.

          2.    pagawe cenahna

            Leres, tapi parantos aya jalma anu mayar harga anu sami pikeun kombinasi Intel CPU + Nvidia GPU. Pastina aranjeunna moal lepas mayar anu sami upami aranjeunna kalebet supir gratis anu saé ti Intel.
            Sadayana gumantung kana pakakas anu gaduh Intel di payun.

  16.   hernan cenahna

    Abdi hoyong pisan mésér kartu vidéo intel khusus

    1.    hernan cenahna

      Kuring lumpat kalayan pagelaran sahenteuna 7850 http://www.gpureview.com/Radeon-HD-7850-card-678.html

      1.    pandev92 cenahna

        Dinten éta kajantenan!, Intel i5, sanés hargana 200 euro, tapi 300….

  17.   kronos cenahna

    Koméntar anjeun pikaresepeun pisan, sareng pastina tulisan anu bakal mawa buntut 😀

  18.   msx cenahna

    Kuring ngan ukur gaduh hiji patarosan pikeun panulis tulisan ieu:
    Nalika anjeun nyarios "teu tiasa dibagi" hartosna anjeun "dibagi"? Kusabab kecap sapertos kitu teu aya dina basa Spanyol, ngan ukur dina basa Italia (sareng éta kajantenan, éta kakurangan 'i'), sahenteuna di jagad raya urang.

    1.    pandev92 cenahna

      Abdi Italia, kasalahan ieu tiasa pisan ...

  19.   Charlie cenahna

    Anjeun leres pisan. Kuring ngagaduhan grafik intel ti saprak 2007, sareng éta hebat. Éta gaduh sakedik memori, sareng éta pisan mirah, tapi sababaraha kaulinan anu goréng pikeun kuring nalika ngagunakeun windows, sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah sareng akselerasi grafik sareng sistem operasi naon waé. Sanés sareng supir, sanés kakuatan atanapi nanaon, tulus, Intel, parantos ngerjakeunana sareng mudah-mudahan ayeuna di 2014 sareng prosesor sareng grafik generasi payun, yén sadayana teras-terasan sapertos sateuacan, tapi langkung saé.