Hayu urang nyarioskeun ngeunaan lisénsi BSD

Dina lisénsi parangkat lunak gratis kami mendakan lisénsi GPL (Gnu Public License) kalayan sagala jinis na sareng BSD (Berkeley Swaspada Dpanyaluran).

GPL henteu ngijinkeun kami pikeun mareuman sistem atanapi aplikasi anu nganggo salah sahiji jinis tina GPL sareng urang kedah salawasna ngadistribusikaeun kode sumber.

Hukum ieu sabagian gratis sareng kusabab éta munafik sabab ngagorowok kabébasan tina hateup teras henteu ngantepkeun urang nutup sistem.

Di sisi anu sanésna, BSD ngamungkinkeun urang ningali kode sareng ngarobihna, tapi ogé ngamungkinkeun urang pikeun nutup sistem atanapi aplikasina.

Biasana, ieu dibaca ku saha waé anu ngabéla sumber terbuka sareng sanés swasta, tapi kabébasan ogé kalebet tiasa nutup sistem urang.

Conto ieu nyaéta sistem apel, sistem ieu nyaéta BSD, kernel Darwin mangrupikeun campuran tina Mach1 sareng sababaraha BSD sareng éta gratis, sanaos bagian sanés sistemna sumberna tertutup.

MATA, ku ieu kuring henteu nyebatkeun yén GPL mangrupikeun lisénsi anu goréng, kuring nganggap éta lisénsi anu saé kusabab éta masihan urang langkung kabébasan tibatan anu swasta, tapi BSD mangrupikeun parangkat lunak gratis anu leres kusabab éta ngamungkinkeun urang sadayana.

Sapanjang sajarah na lisénsi ieu ngalaman sababaraha parobahan:

  • 4 klausa BSD
  • 3 klausa BSD

Teras aya varian, anu disebat klausa 2 atanapi disederhanakeun BSD anu dianggo ku FreeBSD.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

78 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   taragon cenahna

    Kanyataan anu pikaresepeun, penjelasan anu diringkeskeun ngeunaan naon anu ngabédakeun duanana. Kuring moal pernah mopohokeun éta, ayana sababaraha lisénsi parantos matak panasaran ka kuring, pikeun naon waé.

    Salam 😉

  2.   taragon cenahna

    PS: Kuring henteu nganggo ubuntu oO anu mangrupikeun tipu daya tina agén pangguna kuring: O

    1.    kawani cenahna

      Total sakumaha anjeun sanés ubuntoso Abdi moal ngaraoskeun anjeun hahaha

      1.    taragon cenahna

        😀 tina anu nyalametkeun kuring, hehehe

      2.    Michel cenahna

        Pikeun nempelkeun ubuntu ngamuat anjeun ubuntu / Hate - »#pendejos #lol

      3.    lesterzone cenahna

        «Anjeun sanés ubuntoso Abdi henteu badé ngaos anjeun»

  3.   rayonan cenahna

    Kuring ngarti yén éta sanés gpl tapi anu disebat kopyleft anu maksa ngadistribusikaeun kalayan kaayaan anu sami, tapi tangtosna kuring henteu jelas ngeunaan ieu ...

    1.    kawani cenahna

      Sahenteuna GPL henteu ngijinan nutup kode, nyaéta ngaleupaskeun kabébasan

      1.    juanr cenahna

        Tina sudut pandang kuring éta pikeun mastikeun yén kode na bakal gratis, anu tujuanana. Lian ti éta, lisénsi BSD anu pangsaéna.
        Salam.

  4.   jarah cenahna

    Pikaresepeun, tapi hal anu gering.

    Upami BSD masihan kabébasan pikeun mareuman sistem, naha henteu bakal ngawatesan kabébasan pikeun anu sanés pikeun ngalih ka anu langkung saé? Meureun éta dumasarkeun kana GPL sahingga kodeu bébas kalayan cara anu sami pikeun anu sanésna, sahingga, saling gawé babarengan sareng sadayana.

    1.    diazepam cenahna

      Masalahna nyaéta upami anjeun hoyong kolaborasi dina ngembangkeun hal anu ngagaduhan lisénsi GPL, anjeun kedah nyebarkeun kode sumber.

      1.    jarah cenahna

        Upami kuring kolaborasi sareng naon anu dibentuk antara anu kuring pasihkeun sareng anu sanés masihan, éta tetep kanggo sadayana, naha bakal aya masalah di dinya? Atanapi éta masalah éta nyalira, nyaéta anjeun hoyong nyandak kode batur sareng tiasa nutup ku nambihan naon anu kuring terang sareng henteu bagikeun ka saha waé ... naha éta bakal égois pikeun masarakat, sanajan éta kabébasan nyalira?

        1.    diazepam cenahna

          Éta tiasa égois, tapi éta mangrupikeun hiji hal anu kapaksa ngabagi modifikasi anu anjeun damel sareng anu sanés pikeun ngabagi modifikasi sacara sukarela. Copyleft maksakeun anjeun ngabagi, sareng éta mangrupikeun hal anu ngagaduhan GPL tapi sanés BSD.

        2.    jorgejhms cenahna

          Ngan aya bedana. Gagasan Perangkat Lunak Gratis, sakumaha anu diangkat ku Richard Stallman, nyaéta yén perangkat lunak proprietari, nyaéta, mareuman kode, mangrupikeun "jahat" ka masarakat. Pikeun Stallman, sareng éta mangrupikeun hal anu kuring satuju, kabébasan pikeun nutup kode sanés kabébasan anu leres sabab éta nyabut aksés batur kana modifikasi éta. Éta ideu kopyleft, nyaéta, mangrupikeun panyalindungan pikeun masarakat tina batur anu ngamangpaatkeun naon anu dilakukeun ku masarakat.

        3.    pandev92 cenahna

          Hayu urang tingali henteu sareng henteu! GPL maksakeun anjeun pikeun ngadistribusikaeun kodeu sumber proyék, BSD ngamungkinkeun anjeun ngarobih aslina sareng ngadistribusikaeunana salaku kode tertutup tapi henteu aya hal, kuring ngulang, teu aya, ngamungkinkeun anjeun nutup kode mimiti anu anjeun dileupaskeun dina lisénsi, tapi ngan ukur hiji anjeun ngarobih tina lisénsi éta. Kodeu aslina sok gratis.

          1.    jarah cenahna

            Sacara kusut pikeun kuring, sareng kuring hoyong ngaleungitkeun mamang ieu.

            Nyaéta, upami kuring nyandak kode soft_A (kalayan lisénsi GPL), edit sareng kaluarkeun salaku soft_B (kalayan lisénsi BSD sareng kode katutup) ... dileupaskeun ka komunitas sareng ti soft_B1, B2 kalayan lisénsi anu sami, éta moal aya deui kawajiban ngaleupaskeun kode? Atanapi éta nalika anjeun nyarios "kode aslina" anjeun hartosna lisénsi GPL, sabab jelas yén aslina tetep nganggo lisénsi GPL sareng varianna sareng lisénsi anu sanés.
            Bagéan éta mangrupikeun bagian anu kuring henteu ngartos pisan, upami anjeun tiasa netelakeun deui, kuring bakal ngahargaan pisan.

            Kusabab upami cara anjeun nyarioskeun, nyaéta kuring tiasa nyandak kode tina soft_A kalayan lisénsi GPL sareng ti saprak éta tutup kode ku modifikasi kuring sareng henteu ngabébaskeun komunitas, éta bakal sakedik atanapi egois pisan pikeun ngalakukeun ieu sareng kode anu sacara bébas dileupaskeun pikeun sakumna masarakat sareng henteu ngadukung sabab pikeun terus tumuh babarengan.

          2.    Windousian cenahna

            Tapi aranjeunna ngamangpaatkeun sumber terbuka pikeun nyiptakeun perangkat lunak anu gratis. Aranjeunna ningkatkeun proyek ku opat puff sareng nguntungkeun tina usaha batur (omong kosong pikeun anu hoyong ngamajukeun perangkat lunak gratis).

          3.    Windousian cenahna

            @Wild, GPL henteu ngamungkinkeun parobihan lisénsi sapertos kitu. BSD henteu.

          4.    pandev92 cenahna

            Hayu urang tingali liar kuring ngajelaskeunna ogé, kusabab tangtosna, kode gpl saur anjeun henteu tiasa ngalirkeun ka bsd sapertos éta kusabab enya. Conto:

            Anjeun nyiptakeun peramban anyar anu disebat Wildoksona sareng ngaleupaskeun handapeun lisénsi bsd anu dirobih (teu kedah bingung sareng lisénsi bsd aslina), anjeun tiasa kana versi 7 sareng akhirna mutuskeun ngaleupaskeun vérsi 8 salaku kode tertutup, sadaya kode dugi ka versi 7 bakal gratis, ti vérsi 8 éta bakal ditutup, sanaos anjeun kedah namina saha anu ngembangkeun kode pikeun vérsi sateuacana, dina hal ieu anjeun nyalira.
            Nyarios yén perusahaan masihan aranjeunna 4 hits, éta henteu sering kajadian, sababaraha kali upami perusahaan-perusahaan éta henteu nempatkeun jutaan euro dina pangwangunan, kode anu anjeun kembangkeun panginten bakal katinggaleun.

          5.    Windousian cenahna

            Tapi ku ngarobih opat jago anjeun ogé tiasa nutup kode, pandev. Sakanyaho kuring teu aya klausa anu maksa anjeun nempatkeun X garis kode anyar atanapi nanem modal Z juta euro pikeun nutupkeunana.

            Proyék komunitas anu ngagaduhan lisénsi BSD, anu dikembangkeun ku sababaraha sukarelawan, tiasa janten "kabaruan" anu katutup dina sistem operasi X ku ngagentos logo, nami, sareng anu sanés. Kalayan lisénsi GPL anu teu tiasa kajantenan. Upami CUPS ngagaduhan lisénsi BSD, Apple bakal mareuman bar dina sakotéap panon.

          6.    pandev92 cenahna

            Ahem, hayu urang tingali, éta Apple anu masihan cangkir lisénsi éta, sadayana kanggo merenah, saur kuring, upami aranjeunna hoyong aranjeunna bakal nempatkeun lisénsi anu sanés ti mimiti.

            http://www.cups.org/documentation.php/license.html

          7.    Windousian cenahna

            Serius? Kuring yakin yén pamekar proyék parantos nyewa nalika éta parantos dilisensikeun salaku GPL. Pasti jalma alus éta kuciwa kusabab kode henteu katutup (atanapi gratis gratis).
            Sami waé sareng Anggur anu kuciwa kusabab nganggo lisénsi X11 (sami sareng BSD), aranjeunna ngamanpaatkeun anu kagungan Cedega pikeun ngalakukeun bisnis. Aranjeunna henteu lami lami ngalih kana GPL.

          8.    pandev92 cenahna

            Naha anjeun nyarios yén kuring henteu tiasa ngalakukeun bisnis nganggo parangkat lunak atanapi naon? Éta disebutna Talibanisme atanapi ku cara anu sanés, kusabab dengki yén aya jalma langkung pinter tibatan anjeun sareng mutuskeun ngagunakeun kode anjeun pikeun ngahasilkeun artos, anu teu aya anu nitah anjeun henteu, ku cara kitu, dinten anu anggur ngagaduhan kinerja cedega, dina hartos anjeun tiasa nyarios yén aplikasi tangtu dianggo 100%, maka éta tiasa ngawadul.

          9.    Windousian cenahna

            Ieu sanés perkawis Talibanisme. Abdi ngajelaskeun:
            Pamekar CUPS Kuring ngarti yén anjeunna milih lisénsi GPL sabab anjeunna percanten kana prinsip software gratis. Apel anu gigit muncul, mésér kode sareng ngiring anjeunna (tapi henteu tiasa ngarobih lisénsi). Nyaéta, sanajan anjeun kuciwa, anjeun bakal tetep ngabantosan parangkat lunak gratis.
            Pengembang anggur kedah milih lisénsi sanésna ti mimiti, sabab parantos katingali yén aranjeunna henteu resep anu sanés anu nutup kode na.
            Naha anjeun milih GPL atanapi BSD, anjeun kedah nanggung balukarna. Hal anu saé ngeunaan BSD nyaéta éta ngamungkinkeun anjeun ngarobih lisénsi. Hal anu saé ngeunaan GPL nyaéta anjeun maksakeun tetep sumberna terbuka.

  5.   Titan cenahna

    Wani, leres: "bagian-bagian sanés sistem"

    1.    kawani cenahna

      Waduh

      Kuring nyerat tulisan ieu lami pisan dina blog anu sanésna sareng kuring bahkan henteu merhatoskeun

      1.    KZKG ^ Gaara cenahna

        Éta sabaraha yuswa anjeun sapertos kieu ... mopohokeun hal-hal parantos ... HAYANG !!

        1.    Windousian cenahna

          Sareng hal "konyol" kuring henteu pati ngarti. Jargon nonoman / senil anjeun kuring henteu ngartos.

          1.    KZKG ^ Gaara cenahna

            NGABARAKATAK!!!! HAHAHAHAHA TOOOOMMMMAAAA !!! anu sanés anu dilakukeun ku Wani ... uff… antara «haño» sareng «harticle» parantos urang seuri pati haha

          2.    Perseus cenahna

            Upami éta kumaha nyeratna sabaraha, jam 17? Kuring henteu hoyong terang kumaha anjeun bakal ngalakukeun éta nalika umur kuring XD.

            Dina tingkat ieu anjeun kedah pensiunan dina 26 XD ...

          3.    kawani cenahna

            Kaleresan kuring henteu hoyong ngahontal 26, éta henteu patut

        2.    kawani cenahna

          Hate ieu keyboard netbook lucu, teu aya anu tiasa nyerat sareng aranjeunna.

          Upami janten sanés henteu kajantenan kuring

  6.   Windousian cenahna

    Apple resep lisénsi BSD. Upami kuring mangrupikeun programer parangkat lunak gratis kuring moal nganggo éta, naha? Kusabab kuring moal girang upami batur nyandak kauntungan tina kode kuring, ngarusak gerakan anu kuring dukung. Abdi langkung resep lisénsi GPLv2.

  7.   lain ngaran cenahna

    upami nutup sistem, éta ngarujuk kana nutup kode ...

    Kuring pikeun GPL sareng ngalawan BSD

    1.    taragon cenahna

      Nya, ku alesan lisénsi ieu aya, masing-masing aya GRATIS pikeun milih anu paling cocog sareng anjeun 🙂 ieu detilna.

      1.    Windousian cenahna

        Oh kumaha Stallman maca anjeun.

      2.    lain ngaran cenahna

        Sigana kuring henteu pantes pikeun batur nyandak kode gratis, nempatkeun 3 garis deui sareng nutup kode na

        konsép kabébasan lumayan relatif

        ku aturan tilu, masing-masing GRATIS nyandak péso sareng maéhan 20 jalma xD

  8.   Titan cenahna

    Tulisan kawani

  9.   Anon cenahna

    tapi naon anu kuring henteu ngartos, upami ieu parantos aya sareng seuseueurna anu urang baca di dieu. kami programer atanapi inisiator dina dunya program ieu. Kusabab masih aya perusahaan anu didaptarkeun pikeun ngagugat programmer bisnis alit atanapi alit pikeun hak cipta sareng hak cipta na di luhur.

    1.    Windousian cenahna

      Urang kedah henteu bingung patén-patén sareng hak cipta.

  10.   Anon cenahna

    Kuring ngalirkeun anjeun catetan http://noticiaspe.terra.com.pe/tecnologia/noticias/0,, OI5322396-EI12471,00-Perang + patén + patén + ngahontal + sakedik + programer.html

  11.   Anon cenahna

    Tapi kuring terang programer di lapangan anu nutup kodeu na, henteu sakedik pisan pikeun henteu ngabagikeunana ka batur atanapi ngabantosan ningkatkeun perangkat lunak gratis, éta pikeun nyalindungan diri, upami perusahaan ageung sumping sareng ngagugat aranjeunna, janten aranjeunna henteu nutup kode kaluar tina pamrih lamun henteu ngajaga dirina tina perusahaan. Janten sah kumaha lisénsi BSB?

    1.    Windousian cenahna

      Conto anu anjeun sebatkeun nyarios patén-patén. Patén konsép anu katingali dina aplikasi éta sorangan. Henteu paduli kumaha nutup kode na, aranjeunna bakal ngancam anjeun dina cara anu sami. Masalah patén henteu direngsekeun ku nutup kode.

  12.   Jibril cenahna

    Nutup sistem ibarat nyolong usaha batur, anjeun tiasa langkung bébas tapi ngancam kabébasan batur.

  13.   Anon cenahna

    Ieu anu kuring pikahoyong, upami anjeun niténan yén masih aya sababaraha awan dina lisénsi GPL BSD sareng seueur deui anu sanés, janten, urang moal némpél kana sabab éta bakal ninggalkeun blog ieu sacara lengkep, sabab aya ieu Ambiguitas mangrupikeun seueur perusahaan penting anu ngamangpaatkeun, sareng aranjeunna nganyenyeri atanapi henteu ngijinkeun pamekaran gratis programmer (paningal pamekaran gratis programmer) Kuring nempatkeun dua kali supados aranjeunna ningali yén kuring henteu nyarioskeun program éta. Kuring nyarios ngeunaan diri urang sorangan, tapi sanajan urang hoyong ngasilkeun artos ku padamelan urang éta rada sesah, upami kuring ngaleupaskeun kodeu, batur atanapi sakelompok jalma tiasa ngembangkeun sistem atanapi gim anu langkung saé tibatan diri urang sorangan (émut 5 sirah panginten langkung saé tibatan a), kumaha urang bersaing salaku programer bumi atanapi bisnis alit, naha aya anu tiasa ngajelaskeun ka kuring? . Tapi, upami nutup kode, aranjeunna nuduh anjeunna henteu ngadukung parangkat lunak atanapi kamekaran program anu ngarencanakeun goréng bad

    1.    Perseus cenahna

      Ok, kuring bakal nyobian ngabantosan anjeun nyerna sakedik ieu (mudah-mudahan kuring bakal: P).

      Bédana antara parangkat lunak propriétari sareng parangkat lunak bébas umumna aya dina modél bisnis (enya, saha anu nyarios yén anjeun teu tiasa bisnis sareng Free Software? Upami anjeun henteu percanten ka kuring, tanyakeun ka Red Hat sareng triliun dolar na berkat ieu Modél XD).

      Parangkat lunak sumber propérétari atanapi tertutup hoyong ngajantenkeun pangguna ningali yén aplikasina sami sareng produk, ieu bakal kurang leuwih siga anu ngajantenkeun anjeun yakin yén ku ngajual aplikasi na aranjeunna ngajual anjeun katumbiri, kandaraan, jst. Jelas ieu moal mungkin, kusabab program na mangrupikeun tulisan anu teu hirup sareng teu berwujud, tapi tanpa katumbiri sareng kendaraanna, upami éta produk, ayeuna, aranjeunna nutup kode na ku alesan anu sami: saha anu tiasa nyalin katumbiri atanapi kendaraan? Saha waé tapi anu nyalin aplikasi anjeun? Sadayana tiasa ngalakukeun éta, kusabab ieu tiasa sareng éta saderhana pisan dilakukeun. Salaku pamekar aplikasi proprietary gaduh alternatif sanés? Henteu sabab? Kusabab aranjeunna sorangan milih ngagunakeun modél bisnis ieu. Modél bisnis ieu nyandak résiko kieu, anjeun salaku programmer proprietary software ngembangkeun aplikasi X, sebutkeun, panyungsi wéb, anjeun paténkeun sareng nyobian ngicalna, percanten ka kuring yén nalika anjeun ngalakukeun ieu, anjeun sacara praktis bakal ngahukum aplikasi anjeun sorangan pikeun maot tanpa gaduh malahan ningali cahayana, kunaon? Gampang, sabaraha patén saur anjeun anjeun parantos "kaburu" salami ngembangkeun aplikasi anjeun? Ratusan, upami henteu rébuan, janten anjeun kedah ngungkulan hiji atanapi langkung perusahaan anu langkung ageung, kuat sareng pangaruh tibatan anjeun, perusahaan anu ngagaduhan ratusan programer dina jajaranana dina daptar sareng, sapertos anjeun nyarios sorangan, 5 sirah Aranjeunna pikir langkung saé tibatan 1. Anggap anjeun ngan ukur "nyerang" hiji perusahaan: P, perusahaan ieu ngan ukur bakal masihan anjeun 3 alternatif:

      <° 1 Upami program anjeun cekap saé, anjeunna bakalan nyandak tina anjeun ku nganggo sadayana portopolio patén ngalawan anjeun, ngan ukur masihan anjeun jumlah moneter token.
      <° 2 Anjeun kedah mayar kanggo nganggo patén na, anu sacara éksponénsial bakal ningkatkeun biaya aplikasi anjeun, sahingga sacara praktis henteu mampuh.
      <° 3 Entong ngajual aplikasi anjeun sareng alungkeun usaha anjeun ka luar negeri.

      Ayeuna, modél anu diusulkeun ku Free Software nyaéta kieu:

      Modél ieu boga tujuan yén aplikasi anjeun mangrupikeun konci atanapi kartu bisnis tina bisnis anjeun sanés batu dasar na. Pondokna, anjeun moal ngajual aplikasi anjeun salaku produk, anu anjeun bakal laksanakeun nyaéta ngajual jasa, sapertos kitu? Sederhana, anggap anjeun ngembangkeun sistem anu tanggel waler pikeun ngajaga akuntansi umum perusahaan, anjeun ngaleupaskeun salaku perangkat lunak gratis sareng ngadistribusikaeun, anjeun tiasa ngeusi batre jumlah minimum pikeun ngadistribusikaeun, pikeun ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nguji, jsb. Ayeuna, hayu urang anggap yén kuring mendakan program anjeun, kuring nyobaan sareng kuring resep, tapi sakumaha urang terang, henteu sadayana bisnis ditangan dina cara anu sami, kuring nuju kontak sareng anjeun pikeun ngadamel sababaraha modifikasi alit pikeun aplikasi anjeun pikeun museurkeun kana kuring. kasus akuntansi khusus, atanapi kontrak jasa dukungan téknis anjeun, jsb. Naha anjeun ningali dimana konci pikeun ayaan dina modél ieu?

      Hal sanés anu diijinkeun ku parangkat lunak bébas nyaéta kolaborasi, program anjeun tiasa saé pisan, tapi kumaha upami langkung seueur 5 programer ngabantosan anjeun? Program anjeun bakal janten saé pisan, ieu mangrupikeun kolaborasi anu kuring carioskeun, ogé, upami aya anu nyandak bagian tina kode anjeun sareng nerapkeunana dina versi sorangan, éta henteu ngan ukur bakal nguntungkeun pikeun duanana, kusabab anjeunna diajar ti anjeun sareng anu pangpentingna Kamungkinan anjeun bakal diajar ti dinya, ogé éta bakal Ngaiklankeun ka anjeun ku kedah ngakuan yén éta mangrupikeun bagian tina kode aplikasi anjeun 😛

      Janten bro, modél bisnis mana anu saur anjeun langkung produktif?

      Upami anjeun peryogi anu sanés, kantun naros, di dieu teu aya anu gélo ngeunaan ieu, salam ...

      1.    Anon cenahna

        Ok, dugi ka ayeuna sagala anu kuring baca kuring satuju kana lisénsi Software, kuring henteu bakal milih anu pangsaéna sakumaha anu aranjeunna nyarios, anu bakal milih anu pangsaéna pikeun proyek anjeun, tapi, anu matak pikasieuneun kuring nyaéta Upami kuring ngagaduhan lisénsi proyek anu 100% milik kuring, sareng nempatkeun éta sareng lisénsi tipe GPL atanapi BSD, kuring bakal ngagaduhan masalah sareng perusahaan ageung.
        Komo deui upami proyek kuring mimiti ngahasilkeun sababaraha artos sareng mimiti tumuh.
        Kusabab tungtungna, sakumaha aranjeunna nyarios, upami anjeun angkat ka pengadilan, anu meunang nyaéta anjeunna ngagaduhan langkung artos atanapi anu langkung ageung hulu na langkung ti hiji.

  14.   Perseus cenahna

    @Courage Aya sababaraha hal anu henteu jelas pisan pikeun kuring:

    Hukum ieu (GPL) sabagian gratis sahingga munafik sabab ngagorowok kabébasan tina hateup teras henteu ngantepkeun urang mareuman sistem.

    Naha anjeun kedah nutup sistem?
    Kusabab éta munafik, sabab éta teu ngijinkeun anjeun ngalakukeun "sadayana"?

    kabebasan ogé kalebet tiasa mareuman sistem urang.

    Sobat, anjeun bébas nganggo lisénsi GLP, BSD atanapi nutup kode sakumaha anu anjeun pikahoyong, moal aya anu maksa anjeun ngalakukeun nanaon ... Tapi tibatan, upami anjeun badé nyandak karya batur sareng kéngingkeun untung ngan ukur pikeun nutup kode na, Kuring pikir anjeun bakal ngalakukeun anu étika salah, kecuali upami anu ngagaduhan kode éta masihan anjeun sadayana hak. Ieu sami sareng nyandak tulisan tina blog anu sanés sareng ngeposkeunana ka anjeun, nyobian ngabobodo saha waé yén éta ti anjeun.

    Éta gambar regaytonera kotor naon? Naha anjeun badé bersaing sareng Pa Yankee? XD

    1.    kawani cenahna

      <° Naha anjeun kedah nutup sistem?

      Sanés éta diperyogikeun tapi mangrupikeun pilihan

      <° Kusabab munafik, naha éta henteu ngijinkeun anjeun ngalakukeun "sadayana"?

      Pikeun éta pisan

      Ieu sami sareng nyandak tulisan tina blog anu sanés sareng ngeposkeunana ka anjeun, nyobian ngabobodo saha waé yén éta ti anjeun.

      Blog ti mana kuring kéngingkeun éta milik kuring, kuring nyeratna tiheula di dinya, upami kuring henteu nyebatkeun sumberna.

      <° Éta gambar regaytonera kotor naon? Naha anjeun badé bersaing sareng Pa Yankee? XD

      Lalaki, éta gambar, saleresna anu kuring nyempad Sandy nyaéta nempatkeun budak awéwé asli dina handapeun bikini, atanapi nempatkeun éta di saluruh tulisan.

      Sigana kuring kurang hormat ka awéwé.

      Lalaki kuring teras-terasan ngupingkeun logam, abdi moal turun-turun sakumaha anu handap hahaha

      1.    Perseus cenahna

        Lalaki, naha saur anjeun yén budak awéwé digambar dina bikini (atanapi kirang ¬.¬) langkung ngahias tibatan awéwé asli? OMFG !!!

        Sacara pribadi, kuring ngaraos raos pisan ningali gambar budak awéwé "animasi" kalayan baju sakedik atanapi henteu, dina pose sugestif atanapi kaleuleuwihan dina "atribut" na, sigana kuring anjeun kedah gering atanapi sapertos kitu, enya Aranjeunna nyata, tah, sadayana bakal terang kumaha nangtoskeun naha pantes atanapi henteu ...

        1.    kawani cenahna

          Anjeun parantos ngalangkungan umur kencan 10 taun ka pengker, éta anu kajantenan ka anjeun hahahaha.

          1.    Perseus cenahna

            XD, meureun, XD, tapi kuring langkung resep ngaitkeun hal anu nyata pikeun anu henteu hirup 😉

          2.    kawani cenahna

            Bujang tetep nyaéta naon anu dipiboga ku aranjeunna, henteu kersa ngagoda.

  15.   Hugo cenahna

    Wani, sigana mah kabébasan masih ngabingungkeun anjeun.

    Teu aya anu munafik ngeunaan lisénsi GPL; éta lisénsi ogé saluyu sareng tujuanana.

    Anjeun ningali: lisénsi henteu didamel pikeun panulis, tapi utamina pikeun konsumén. Lisénsi anu langkung permisif pikeun konsumén, bakal kirang pikeun pangarang, sabalikna.

    Lisénsi anu ngamungkinkeun panulis nutup kode, contona pikeun masarkeunana dina watesan anu tangtu pikeun pangguna tungtung, umumna nunjukkeun yén aranjeunna moal ngagaduhan deui hak pikeun nganggo, diajar, ngarobih sareng ngadistribusikaeun karya turunan anyar ieu. Kalayan kecap sanésna, sanaos pangarang pasti bakal ngagaduhan kabébasan, pikeun pangguna tungtungna parangkat lunak na moal bébas deui, sabab éta bakal nyabut opat kabébasan dasar tina perangkat lunak gratis.

    Di sisi anu sanés, bayangkeun kumaha perasaan anjeun upami saatos nyéépkeun 5 taun ngembangkeun proyek nganggo lisénsi BSD, sareng nalika mimiti kasohor, ieu kajadian: sababaraha jelema datang anu ningali kasempetan pikeun ngahasilkeun artos, nyandak kode anjeun, anjeunna garpu, nutup, sareng mimiti masarkeun parangkat lunak persis sapertos milik anjeun atanapi mirip pisan, tapi ku kampanye iklan agrésif, ngumumkeun éta saolah-olah mangrupikeun prestasi hébat na (sareng sigana tanpa mayar artos anjeun).

    Upami anjeun nganggo Linux éta berkat lisénsi GPL. Lisénsi BSD henteu diragukeun ogé ngagaduhan tempatna di dunya sareng aya anu langkung milih éta kusabab ngamungkinkeun kalenturan anu langkung ageung nalika ngagabungkeun kode tina proyék anu béda pikeun ngajantenkeun anu énggal, tapi GPL ngan saukur nawiskeun perlindungan anu langkung saé pikeun proyék-proyék anu badé tetep bébas, sabab Karya turunan anu kalebet parangkat lunak anu dijagaan ku GPL ogé kedah disebarkeun sareng GPL, ku sabab éta disebatkeun yén lisénsi ieu ngagaduhan karakter "viral".

    1.    pandev92 cenahna

      Upami dina 5 taun anjeun henteu ngahontal nanaon sareng aya anu sumping sareng nyandak kode anjeun sareng nutup, maka naon ubarna, kasalahan anjeun pikeun henteu langkung saé tibatan persaingan anjeun, pikeun hal anu urang hirup dina ékonomi pasar gratis, anjeun kedah terang kumaha ngamangpaatkeun kasempetan sareng tapi teras tuang bawang bodas sareng bawang.
      Éta henteu bakal ngaganggu kuring pisan upami aya anu nga-komérsial kode kuring, ngan ukur ningali yén éta aya manpaat pikeun batur sabab éta bakal ngabahagiakeun kuring.

      1.    Hugo cenahna

        Sanés dina 5 taun anjeun henteu ngahontal naon-naon, tapi proyék anjeun 5 taun janten populér (anu istilahna rada pondok).

        Jalma éta bakal atribut prestasi anu teu saluyu sareng anjeunna, sareng ogé moal ngahargaan panyipta aslina naha kalayan ningkatna kode atanapi pembiayaan. Éta sanés pilihan lisénsi anu pangsaéna pikeun parangkat lunak anu ngaku bebas (atanapi kode sumberna moal dileupaskeun).

        Kalayan lisénsi GPL, parangkat lunak ogé bakal nguntungkeun batur tapi sahenteuna panulis aslina gaduh hak ningali optimasi anu dilakukeun ku karya turunan pikeun ningkatkeun proyék na nyalira.

        Ayeuna, upami anu anjeun pikahoyong nyaéta ngadamel parangkat lunak proprietary, henteu aya anu ngahalangan (kacuali panginten hukum nagara) ngadamel lisénsi sapertos kieu:

        Parangkat lunak ieu sadayana milik kuring.
        Dilarang pisan ngalakukeun ieu, éta, sareng naon deui anu nganggo parangkat lunak ieu.
        Ngan panulis anu tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong ku parangkat lunak, anu kalebet tapi henteu diwatesan ku: kéngingkeun data tina komputerna kanggo kaperluan kuring nyalira, ngadamel panto panto, ngarobih kasaluyuan mundur, jsté. »

        Saluareun anu masangna ku ngaklik nampi tanpa ningali istilah-istilahna (prakték sering), tapi kuring anggap yén pikeun dunya janten dunya pasti aya sadayana.

        1.    kawani cenahna

          Bener sadaya lisénsi ieu sigana henteu omong pikeun kuring, kuring henteu ngarti naha pangguna Linux anu paranoid ngeunaan éta, sabab upami aranjeunna badé maok éta, aranjeunna ogé bakal maok éta, naha éta BSD, GPL, CC atanapi naon waé.

          Upami anjeun ngalaporkeun aranjeunna, éta bakal masihan anjeun sami pisan, sabab sidang bakal meunang jalma anu ngagaduhan paling artos, sareng aranjeunna bakal masihan anjeun karung.

          1.    Hugo cenahna

            Kami henteu nyarios didieu ngeunaan maling, tapi ngeunaan panggunaan hukum anu diidinan ku lisénsi. BSD ngamungkinkeun anjeun nutup kode, GPL henteu. Sacara hukum aya bédana anu gedé antara dua.

            Keluhan éta kadang-kadang leres, tapi henteu kedah teras-terasan, sareng dina kaayaan naon waé henteu janten argumen pikeun masihan teu pati penting pikeun jinis lisénsi anu kami pilih pikeun nyiptakeun proyek anyar.

    2.    Perseus cenahna

      Amin bro.

    3.    dekoder cenahna

      Kuring pikir yén solusi anu saé pikeun sadaya masalah lisénsi ieu nyaéta nyaéta nyieun kombinasi GPL sareng BSD. Abdi ngajelaskeun:

      1) Upami pangguna hoyong kéngingkeun kode sumber sareng ngaleupaskeun modifikasi, anjeunna diijinkeun
      2) Upami pangguna hoyong ngajantenkeun kode sumber sareng ngajantenkeunana milik, anjeun nungtut dugi ka anjeunna mimiti ngiklankeunana ku kampanye iklan anu jahat anjeunna kedah ngadamel perobihan anu cekap dugi ka ngémutan yén forker ngagaduhan jasa nyalira sareng anjeun ngantepkeun ngagunakeunana.

      Kuring henteu terang naha kuring parantos ngajelaskeun nyalira leres sareng panginten aya anu nyalahkeun kuring, anu kuring carioskeun nyaéta pikeun seueur lisénsi, hal anu paling gampang nyaéta mutuskeun "dinamika" saha anu anjeun pasihkeun sareng saha anu anjeun henteu, yén aranjeunna naroskeun ijin anu jelas pikeun garpu sumber katutup, jaman. Sareng upami aranjeunna henteu hoyong ngantosan anjeun sumping kana jutaan permintaan garpu tertutup anu anjeun gaduh, maka ngadamel garpu gratis anu henteu meryogikeun otorisasi

      Resumen

      Cuti disampurnakeun
      ===================

      1) Kodeu gratis, kalayan 4 kabébasan
      2) Garpu gratis, sok diidinan
      3) Garpu swasta, anu ngadamel garpuh kedah naros ka pamekar aslina tina program pikeun ijin mutuskeun saha anu ngadamel garpu ngagaduhan cukup jasa sareng parantos nempatkeun kode énggal pikeun nganggap éta program anu misah. Ku cara kieu urang bakal nyegah saha waé pikeun nambihan 3 garis kode sareng nutup kode na

      Wasalam

  16.   moony cenahna

    GPL sanés "munafik" (kuring masih ragu yén henteu kunanaon ngagunakeun kecap éta pikeun ngahartikeun hiji hal anu dipikaterang ku masarakat). GPL nyaéta "terang naon anu anjeun pikahoyong sareng hindarkeun dicandak." Kuring henteu pisan ngalawan BSD, ngan éta nalika kami aya pikeun milih lisénsi atanapi jalur filosofis anu cocog sareng kami, henteu masuk akal pikeun nempatkeun kualitas atanapi sikap anu khas pikeun manusa dina lisénsi atanapi tawaran teras ngobrolkeun hal-hal ieu. Ieu dina literatur katelah "oxymoron", sareng sigana kuring yén urang kedah nyarios langkung seueur perkawis diri urang sorangan henteu teuing ngeunaan hal-hal anu urang lakukeun. mun dipikir henteu

    1.    pandev92 cenahna

      Katingali sapertos kieu, GPL ngawatesan kabébasan anjeun, éta nyaritakeun naon anu anjeun gaduh atanapi henteu kedah dilakukeun, janten sacara bébas privatip, éta nyabut kabébasan pikeun nutup kode anu kuring damel. pikeun niat, tapi ngan kusabab kuring yakin yén éta anu pangsaéna pikeun anjeunna dina waktos éta ogé nyandak kaluar sareng lisénsi swasta. Dina hal ieu, upami anjeun kéngingkeun naon waé anu ngagaduhan lisénsi bsd, éta pikeun urang sadayana nguntungkeun, contona nyaéta google chromium (bsd) sareng chrome na (dina prinsipna, lisénsi swasta)

  17.   komentator cenahna

    Naon anu kedah dibaca.
    Kuring henteu kantos maca tulisan anu kagok sapertos kitu, éta nunjukkeun yén anjeun terang kirang ti nanaon tentang parangkat lunak gratis.
    Naon anu anjeun nyarioskeun yén lisénsi GNU GPL munafik ngan saukur bodo, sareng sanés éta mangrupikeun anu radikal, anjeun ngan saukur henteu terang nanaon tentang filosofi perangkat lunak gratis.
    PS: Saur jalma anu nyebarkeun tulisan dina blog kedah dipilih sakedik deui.

    1.    komentator cenahna

      Henteu perlu disebatkeun, anjeun moal resep kursus nyerat pisan, anjeun ogé rada goréng ngeunaan éta.
      Saatos maos "tulisan" dua kali upami tiasa disebat kitu, kuring henteu terang naon tujuanana.
      Hapunten upami kuring tangguh, tapi nalika anjeun moal ngadamel dokumén anu nyumbangkeun hal anu énggal, langkung saé anjeun henteu ngalakukeun nanaon. 😉

      1.    Windousian cenahna

        Tujuan tina tulisan éta nyaéta "hayu urang ngobrol ngeunaan lisénsi BSD" ... Tujuanana parantos kahontal.

    2.    kawani cenahna

      Hahahaha teu terang nanaon ???

      Langkung ti winbuntosete Anjeun.

      Pikeun kuring No Anjeun ngawartosan upami kuring kedah nyerat atanapi henteu sabab pikeun ngamimitian anjeun henteu ngintun ka dieu, anjeun sanés ti pagawé, anjeun ngan saukur troll khas anu mairan, angkat sareng henteu balik,

      Éta bakal terakhir kali kuring ngalirkeun koméntar sapertos kieu, anu terakhir.

      Éta jelas?

      Sareng omonganana, kuring No Anjeun wartosan abdi

  18.   jlop cenahna

    Nyebatkeun yén BSD langkung bébas tibatan GPL, sapertos nyarios yén nagara "A" langkung bébas sareng demokratis tibatan "B", kusabab perbudakan diidinan di mimiti sareng sanés sanésna. Punten entong murag kana kasalahan. Ngajantenkeun kabébasan urang dihormat sanés nyerang éta.

    1.    kawani cenahna

      Aranjeunna hal anu béda.

      Kabebasan ogé kalebet sanggup mareuman sistem.

      1.    dekoder cenahna

        Abdi satuju sareng conto perbudakan. Éta sapertos nyarios yén hal A langkung bébas tibatan hal B kusabab A ngamungkinkeun kabébasan dicandak. Pikeun milarian terang upami sadayana upami ngabandingkeun ieu leres, hayu urang tingali:

        1) Naha pikeun ngaleungitkeun kabébasan pikeun nyiptakeun garpu katutup? Muhun kantenan
        2) Janten ngamungkinkeun garpu katutup mangrupikeun lisénsi, sapertos BSD, anu ngamungkinkeun ngaleungitkeun
        kabebasan, nyaéta, aranjeunna nyarios yén lisénsi na langkung gratis sabab ngamungkinkeun garpuh nganggo lisénsi non-gratis.

        Anu jelas nyaéta hésé pisan mutuskeun ieu, tapi hé, solusi anu pangsaéna biasana kompromi. Kuring parantos ningali seueur proyek anu aya kombinasi kode anu dilisensikeun sareng LGPL atanapi BSD (perpustakaan), sareng sareng GPL (program). Hal ieu ngamungkinkeun perpustakaan tiasa dianggo dina proyék parangkat lunak propriétari, tapi sanés inti tina program.

        Salam!

    2.    pandev92 cenahna

      Anjeun moal tiasa ngabandingkeun hak anu teu tiasa dibebaskeun tina deklarasi hak asasi manusa sareng parangkat lunak, conto anu anjeun pasihkeun upami éta munafik.

    3.    jlop cenahna

      @courage @ pandev92 Upami kuring pikir éta mangrupakeun analogi anu saé, éta jelas dina kontéks anu langkung kawates. Ogé frasa sanés milik kuring, kuring nyandak tina wikipedia: http://es.wikipedia.org/wiki/Software_libre#Licencias_estilo_BSD.
      @Courage sigana adil pikeun anjeun pikeun mareuman sistem anu urang sadayana jieun.

      1.    kawani cenahna

        Éta sanés patarosan naha sigana adil atanapi henteu, éta mangrupikeun patarosan yén GPL ngalanggar kabébasan.

        Kabébasan aya dina sagala akibat, lamun henteu éta lain kabébasan.

      2.    pandev92 cenahna

        Wikipédia nyarios yén pangrédah sanés nganggo frasa anu aya dina bongkokan integral, tapi éta sanés sabab éta mangrupikeun frasa anu akurat, anjeun moal tiasa ngabandingkeun hak sareng anu sanés hak sareng anu henteu kalebetkeun dina konstitusi naon waé, éta anu disebat dilakukeun demagoguery sami sareng sababaraha présidén Amérika Kidul (chavez di jero)

  19.   manajemén diri cenahna

    Kumaha anjeun tiasa nyarios yén lisénsi gratis anu leres nyaéta anu ngamungkinkeun anjeun nutup sistem, nyaéta anu ngamungkinkeun anjeun nyandak kabébasan tina sésana? Cara anu saé ngartos kabébasan, kabébasan nyandak kabébasan ti batur.
    Hayu urang jelaskeun sakali waé, lisénsi BSD sanés lisénsi gratis sareng BSD sanés perangkat lunak gratis.

  20.   msx cenahna

    Sanaos sacara téknis éta * HUBUNGAN * lereskeun kasimpulan anjeun kanyataanna nyaéta seuseueurna produksi F / Kaleungitan dinten ayeuna moal tiasa tiasa tanpa GPL - sareng éta sababna terus dipilih.

    Ayeuna dimana anjeun lepat nyaéta dina titik ieu:
    GPL mangrupikeun lisénsi anu leres-leres Gratis kumargi NGALindungan kabébasan; Sanaos persépsi awal nyaéta ngawatesan hak ngagunakeun kode anu dihasilkeun nalika dinyanyikeun ka kami, kanyataanna ieu sanésna kusabab GPL ningali ka hareup; éta ngan saukur cemerlang dina peranna ngajaga 4 kabébasan anu kedah dihormat ku SL.
    *** Dina pengertian ieu, naon anu anjeunna tétéla nyandak tina hiji sisi, anjeunna mulih langkung ti anu sanés. ***

    BSD, di sisi sanésna, sanés lisénsi langkung bébas tibatan GPL tapi langkung LIBERTARIAN: sanaos sumanget atanapi maksud lisénsi éta nyaéta masihan kabébasan anu maksimal sareng mutlak, hasilna ngabingungkeun, teu jelas, sareng teu pasti pisan. *** Upami salah sahiji cara pikeun ngartos Kabébasan nyaéta "aksés universal sareng bébas pikeun ilmu anu teu diwatesan" maka BSD * henteu ngajamin aksés bébas ieu élmu * janten éta sanés lisénsi Libertarian upami -which éta henteu kondusif-, Bébas NO. ***

    Nyebatkeun yén BSD langkung saé tibatan GPL mangrupikeun kalepatan, kasalahan anu parah ... tapi hé, kuring ngartos yén éta mangrupikeun alesan anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun.

    1.    msx cenahna

      Upami salah sahiji cara pikeun ngartos Kabébasan nyaéta "aksés universal sareng bébas pikeun ilmu"

      Ngan ukur élmu anu ngajadikeun urang bébas, otonom, ngawasa diri urang sorangan sareng ngamungkinkeun urang ngalaksanakeun kritik analitis, sabab hal mangrupikeun hal anu pangheulana _ anu salawasna_ nyobian ngarusak sistem pamaréntahan totaliter ...

  21.   Diperyogikeun cenahna

    Pikeun kuring, lisénsi anu ngamungkinkeun individu pikeun ngamangpaatkeun padamelan sadidinten komunitas, ngadamel opat parobihan sareng tiasa nutup lisénsi produkna, sigana kuring éta henteu nyumbang pisan kana kabébasan parangkat lunak. Naon deui, lisénsi BSD ngamajukeun parasitism ku perusahaan sareng nampi padamelan parantos réngsé. Perusahaan anu maok parangkat lunak ti komunitas open source sareng ngajual deui produk anu prinsipna gratis sareng terbuka teu pantes dihormat.

    Di sisi anu sanésna, lisénsi GPL masihan kabébasan éta, sareng upami anjeun gaduh perusahaan anjeun, anu anjeun badé nyobian kéngingkeun manpaat anjeun ku ngajual perangkat lunak, anjeun ngerjakeunana sareng anjeun nyiptakeunana, henteu ngamangpaatkeun padamelan sadidinten komunitas pikeun hirup tina carita.

    Salam.

    1.    msx cenahna

      Kacida alusna dikedalkeun.