Tiasa hiji aplikasi (atanapi sababaraha) mutuskeun masa depan Sistem Operasi?

Firefox OS + WhatsApp

Firefox OS + WhatsApp

Kompetisi ningkat, alternatipna muncul sareng parantos aya Android, ios, Windows Phone... jsb, aranjeunna sanés hiji-hijina Sistem Operasi anu anjeun nguping ayeuna.

Tizen, Firefox OS, Lauk Layar, mangrupikeun 3 conto anu saé bilih aya anu robih janten langkung saé. Tapi hanjakalna, aya spidol anu ngahartikeun panggunaan atanapi popularitas anu tiasa dicandak ku Sistem Operasi ieu: aplikasi.

Kami henteu deui milarian aplikasi anu saé pikeun ngatur poto kami, pikeun nonton video, atanapi maénkeun dina waktos luang.

Dina waktos ayeuna aplikasi anu paling dituntut nyaéta anu aya hubunganana sareng bursa sosial, saur Facebook, Twitter, tapi anu pangpentingna, anu paling penting, anu anjeun moal sono: whatsapp.

Henteu janten masalah naha operator ngeusi jasa jasa langkung mirah atanapi langkung mahal, kalayan panggunaan Internét dina aplikasi sélulér sapertos whatsapp parantos nyandak booming sareng naha éta mayar nalika kuring tiasa ngirim poto, pesen, sareng video ka réréncangan urang gratis?

Henteu perlu dijelaskeun naon ari WhatsApp, sabab Wikipedia ngurus éta. Upami anjeun hoyong arahan lengkep atanapi cara alternatif pikeun ngalaksanakeunana, anjeun tiasa didatangan situs ieu WhatsApp Rasul dimana dipedar pisan saderhana cara ngalakukeun éta dina unggal OS.

Sanaos tangtosna, urang ogé tiasa masang tina Situs resmi WhatsApp nganggo peramban hapé. Atanapi urang tiasa ngagaleuh éta di toko online tina:

  • iPhone
  • Android
  • BlackBerry
  • Nokia S40
  • nokia symbian
  • Windows Phone

Kituna, éta mangrupikeun titik anu langkung seueur pikeun aplikasi, tapi hayu urang balik kana topik awal.

Upami pangguna badé mésér hapé, hargana henteu penting, batré atanapi ukuranana henteu janten masalah, upami éta TEU BOGA WhatsappNya, anjeunna henteu hoyong éta.

Sajauh ieu sakedik anu dipikaterang ngeunaan Tizen o Lauk Layar, tapi anu urang terang éta Firefox OS upami anjeun gaduh whatsapp, hatur nuhun kana aplikasi anu disebat gelo o SambungkeunA2:

https://www.youtube.com/watch?v=6TrmsRIRo1g

Intina mah, upami Sistem Operasi ayeuna pikeun alat sélulér teu ngagaduhan kisaran aplikasi anu saé, sareng diantarana, anu paling sering dianggo ku pangguna, henteu janten masalah kumaha répolusionérna, kumaha gratisna, atanapi kumaha geulisna sareng gancangna éta.

Sareng kuring mikir yén leres, aplikasi tiasa nangtoskeun popularitas sareng panggunaan sistem operasi seluler ka hareup. Kumaha saur anjeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ridri cenahna

    Ieu alam. Kami henteu nganggo sistem operasi. Kami nganggo aplikasi. Sistem operasi tiasa "henteu katingali" ku seuseueurna pangguna. Sareng urang sangsara ieu sareng Linux anu sanaos kami terang yén éta mangrupikeun sistem operasi anu saé, éta ngagaduhan sababaraha kakurangan aplikasi sareng gim anu ngabahayakeun. Android sahenteuna parantos berhasil mastikeun yén windows henteu ngagaduhan monopoli dina telepon sareng ngantepkeun kamungkinan kabuka pikeun sistem anu sanés tapi urang henteu terang naha google bakal tiasa ngadorong sahingga contona henteu whatsapp anu henteu diangkut kana sistem anu sanés. Firefox ngagaduhan kaunggulan tina Movistar sareng perusahaan sanés anu ogé bakal tiasa ngamangpaatkeun minat anjeun. Sareng Tizen gaduh Samsung di tukang.

  2.   poék Ungu cenahna

    WhatsApp TEU gratis.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta nyaéta Percobaan 365 dinten, anu sanés sanésna. Kuring ninggalkeun éta sabab kuring henteu ningali éta mangpaat.

      Ku cara kitu, kontalk mangrupikeun pilihan anu langkung saé, sareng upami aya anu terang kumaha ngagunakeun protokol XMPP, WhatsApp moal perlu.

      1.    tukang terakhir cenahna

        Di dieu di Panama seuseueurna nganggo WhatsApp, henteu masalah telepon sélulér anjeun, anjeun henteu ngagaduhan WhatsApp, anjeun henteu tiasa komunikasi sareng seuseueurna. Kuring kantos nguping nalika kuring angkat ka toko sélulér anu naroskeun naha anjeun ngagaduhan whatsapp?, Sareng leres naon anu disebatkeun ku tulisan éta, aranjeunna henteu ngagaduhan whatsapp anu henteu dipikahoyong ku pelanggan.
        Leres naon anu dicarioskeun ku @ridri, ngabandingkeun sistem sélulér sareng Linux, upami anjeun henteu ngagaduhan sababaraha aplikasi atanapi gim, anjeun bakal dirugikeun.

  3.   Yesus Israel Perales Martinez cenahna

    Kuring pikir yén ieu mangrupikeun hal anu penting pikeun balarea, aranjeunna hoyong jasa modis dina telepon sélulér ku naon sababna, aranjeunna henteu resep kana alternatif atanapi diajar ngeunaan kumaha jalanna sareng naon résiko anu dibutuhkeun pikeun ngagunakeun aplikasi anu tangtu, janten upami éta Éta mangaruhan, nyatana di tempat gawé sadayana nyarios ka kuring 😮 anjeun parantos gaduh telepon sélulér anyar, kirimkeun ka WhatsApp kuring sareng kuring naon ari éta xD, sareng aranjeunna parantos ngajelaskeun ka kuring yén éta mangrupikeun obrolan anu saderhana, tapi éta modél, éta naon anu dianggo, jawaban kuring henteu, OS sél kuring teu acan gaduh klién kanggo obrolan éta, atra yén kuring mésér hapé kusabab alesan anu sanés dibandingkeun ku obrolan klien saderhana

  4.   Babel cenahna

    Kuring teu satuju pisan yén sakedik atanapi henteu aya anu terang perkawis Sailfish atanapi tizen. Sahenteuna urang terang yén Sailfish ngajalankeun aplikasi Android, anu ngeureunkeun masalah aplikasi (sahenteuna dina tiori).
    Pokokna, FirefoxOS lancar pisan, sareng iraha waé aplikasi nolak sumping, teu aya kakirangan peretas kalayan daék ngalayanan saha waé anu bakal ngalakukeun sababaraha hal pikeun ngahalangan masalah éta.

  5.   Jibril cenahna

    Nya urang tiasa nyebatkeun yén layar laut henteu ngagaduhan masalah, aranjeunna parantos ngumumkeun yén sistemna cocog sareng aplikasi android ... urang kedah ningali kumaha jalanna tizen sareng fitur naon pikeun narik pangguna anyar….

  6.   nano cenahna

    Éta nyaéta sistem operasi anu jaya atanapi mati persis kusabab aplikasi na. Naha aya anu émut ka Maemo 5?

    Maemo mangrupikeun sistem operasi anu galak, dasarna Linux dina telepon anjeun, nyatana éta Linux asli anu mimiti dina telepon sareng N900 ngagaduhan kamampuan ngajalankeun distro dina kernel na ... Sareng? Bangsat, anjeunna ampir teu aya App sareng anjeunna maot.

    MeeGo? Éta henteu leres-leres lahir, ngan aya hiji telepon anu nganggo sistemna, N9, sareng dasarna éta ngan ukur "naon anu tiasa janten MeeGo", siap, pikeun telepon.

    Bada? Caritana sarua.

    Ayeuna, didieu urang gaduh sababaraha kaunggulan. Anu mimiti nyaéta fenomena HTML5 mimiti pencét pisan; anu pangpayunna nyaéta FxOS, teras Tizen sumping sareng dukungan duaan, anu ngamungkinkeun pribumi (saur C ++, kuring henteu yakin, kuring henteu acan maca) sareng HTML5, tanpa lapisan kasaluyuan atanapi naon waé, anjeun tiasa nganggo API sareng SDK pikeun HTML5 kalayan aksés kana sadaya telepon.

    Ubuntu Phone mangrupikeun hal anu sanés anu nawiskeun sami sareng Tizen, ngan éta henteu acan dileupaskeun sareng, upami anjeun katingali Salifish dina halaman wéb na, aya bagian anu aranjeunna yakin yén aranjeunna parantos nalungtik sareng damel dina ngahijikeun kana HTML5. SDK, kanyataanna tétéla aranjeunna resep nganggo tokek atanapi anu sapertos kitu sabab langsung nyebut kasaluyuan sareng usaha gabungan sareng FxOS.

    Kacindekan? Leres, sistem gumantung kana ékosistem aplikasi, saha waé anu nolak éta ngan ukur omong. Tapi anjeun gaduh kaunggulan yén aya pasukan alit anu gaduh alternatip anu hadé pisan anu merjuangkeun standar, anu dina jangka panjang bakal maksa pasar ngalih ka arah éta. Sabaraha lami waktosna? Éta carita sanésna.

  7.   Pagawe cenahna

    30 taun urang parantos ningal dina sérver sareng méja yén ieu halna, program anu sayogi pikeun sistem mangrupikeun faktor anu pasti, kuring henteu ningali naha éta béda dina smartphone.

  8.   PabloOz cenahna

    Nya, kuring mikir yén popularitas OS bakal ngajantenkeun aplikasi ngahontal sistem éta.
    Dugi ka ayeuna kuring dugi ka Android sareng kuring ngalakukeun éta kusabab Symbian kuring maot, kuring ngagaduhan whatsapp sareng kuring ngagaduhan gravitasi (manajer jaringan sosial anu pangsaéna anu kuring terang) sanés hiji manajer anu aya dina android anu ngalakukeun gravitasi pikeun simbian ... ti dinya seueur aplikasi ngan ukur sampah jadi mun nyarios dina android janten macem-macem aplikasi sigana mah ngajantenkeun OS langkung kuat tapi kualitas aplikasi na.

  9.   F3niX cenahna

    Tangtos éta.

  10.   Gerardo Flores cenahna

    Anjeunna yakin yén upami éta penting pisan sareng panginten éta sababna linux henteu tumuh sakumaha anu dipikahoyong, tina pangalaman kuring, seueur jalma anu nunjukkeun kaunggulan sareng kaéndahan linux sababaraha kali henteu mutuskeun pikeun ngarobih sababaraha aplikasi, sanaos aya seueur alternatif sareng dina sababaraha kasus anu langkung saé, untungna ios sareng android ayeuna jalma ningali yén aya alternatif pikeun parangkat lunak naon waé sareng aranjeunna langkung rela nyobian hal anu béda-béda tapi tetep aya anu masih seueur beurat. Sareng whatsapp pastina mangrupikeun salah sahiji hal anu penting dina telepon sélulér, hésé pisan nyobaan naroskeun kontak anjeun pikeun ngarobih anu langkung saé atanapi langkung aman dina seueur kasus sareng aranjeunna jarang terang kumaha ngahurungkeun telepon hahaha sareng aranjeunna diajar ngagunakeunana sareng aranjeunna henteu hoyong nyobian anu sanés.

  11.   Houndx cenahna

    Jigana ieu masalah anu lami pisan, jauh sateuacan "jaman smartphone." Salaku conto urang gaduh seueur jalmi anu ngagunakeun sareng sok ngagunakeun Windows dina desktop pikeun video game atanapi pikeun sababaraha aplikasi na anu sanés kanggo GNU / Linux, sanaos seueur diantarana henteu resep Windows nyalira.

    Tapi ku sadayana jaringan sareng sosial "sosial" ieu, monopoli didorong ka ekstrim anu langkung bermasalah.

    Upami kuring henteu hoyong nganggo aplikasi proprietari tinangtu atanapi anu henteu aya dina sistem operasi kuring, sapertos Photoshop atanapi Microsoft Office, kuring tiasa gampang ngungkulanana nganggo GIMP sareng LibreOffice kalayan boro-boro masalah.

    Tapi upami kuring henteu gaduh telepon "pinter" sareng WhatsApp atanapi kuring henteu hoyong gaduh telepon, kuring boro-boro tiasa komunikasi sareng jalma-jalma anu ngan ukur aya dina jinis aplikasi éta.
    Aya ton alternatif anu gratis, terdesentralisasi, sareng seueur deui etika, sapertos XMPP / Jabber sareng jaringan sapertos Pump.io sareng Diaspora. Tapi hanjakalna dina sagala gulungan asosial-virtual ieu, naon anu paling mangaruhan jumlah pangguna, sanés kualitas jasa atanapi aplikasi. Salami mayoritas jalma neraskeun di penjara maya sareng terpusatna, urang teu gaduh kabébasan nganggo parangkat lunak atanapi jasa anu paling raoseun pikeun urang upami urang hoyong teraskeun hubungan sareng jalma anu sami.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Éta leres. Sareng ku cara kitu, Diaspora * mangrupikeun jaringan sosial anu pangsaéna anu kuring anggo dugi ka ayeuna, sabab éta sanés ngan kusabab kahaneutan pangguna, tapi ogé aya kasadaran anu langkung saé ngeunaan opini anu dituang kana jaringan éta.

      Sedengkeun pikeun Facebook, kuring nganggo éta pikeun ngahubungi sababaraha kontak anu kuring aya di dinya sareng bersantai sareng sababaraha mémo, tapi dina dirina, kuring resep bagian Facebook Developers, anu kuring sadar kana bagian anu dipiboga.

  12.   arcnexus cenahna

    Tapi éta henteu ngan ukur lumangsung dina OS sélulér, éta ogé kajantenan dina OS desktop. Dina sababaraha taun kuring digawé pikeun Linux di séktor bisnis kuring parantos ngadéngé rébuan kali: «Nya, upami kuring henteu ngagaduhan MS Office dina Linux, kuring moal nganggo éta, kusabab LibreOffice atanapi OpenOffice atanapi Calligra henteu terang aranjeunna. sareng kuring sieun teu tiasa muka .doc atanapi xls. "

    Janten éta parantos mangtaun-taun. Kuring yakin yén upami aya MS-Office pikeun Linux, perséntase panggunaan OS kami dina desktop sareng laptop bakal langkung saé. Éta kumaha hanjakalna poko, jalma gumantung kana program sabab éta mangrupikeun program anu sanés dianggo sareng aranjeunna sieun katinggaleun upami aranjeunna henteu nganggona.

  13.   eliotime3000 cenahna

    Pikeun nyatana, kuring 100% satuju sareng sadaya anu anjeun carioskeun, ti saprak sababaraha kali, kusabab jalma-jalma anu nganggo aplikasi proprietari ieu pikeun adat anu urang parantos ditumpukeun di lembaga pendidikan sareng / atanapi ku seuseueurna.

    Kuring ngagunakeun suite Adobe sareng CorelDraw sabab kuring parantos biasa ngagunakeun pakakasna. Kuring nyobian ngalakukeun hal anu sami sareng GIMP sareng sasaruaan, sareng kuring ngan saukur henteu mendakan kapraktisan yén jinis-jinis tara gratis ieu dibandingkeun sareng propriétari. Kaleresan aya musibah seueur jalma anu terus kabawa ku tren éta, terang pisan yén aya alternatif anu langkung saé.

    Kuring miharep Kontalk bakal nangkep WhatsApp, sabab ngagaduhan langkung ti 10MB pikeun hiji aplikasi olahtalatah instan ngan saukur aya gunana.