IPFS: Sistem File anu maju sareng P2P sareng Blockchain Technology

IPFS: Sistem file anu maju sareng P2P sareng Blockchain Technology

IPFS: Sistem file anu maju sareng P2P sareng Blockchain Technology

IPFS janji pikeun nyetir a Wéb anu disebarkeun, saprak éta Protokol hypermedia P2P (Peer-to-Peer - Person to Person) dirancang pikeun wéb gancang, aman sareng langkung kabuka.

Éta ngagaduhan nami kana inisial frasa dina basa Inggris, Sistem File antara planét, anu dina basa Spanyol hartosna, Sistem File Antar Daérah, sareng anu nyatana éta, Sistem File anu maju sareng P2P sareng téknologi Blockchain.

IPFS: Bubuka

Siga teh Téknologi Blockchain, anu masih teu dipikaterang ku seueur jalma, IPFS anu didukung ku éta, bahkan langkung. Tapi naon anu langkung seueur anu disebatkeun dina médan téknologi, Kusabab éta ngagambarkeun transformasi internét, sakumaha urang terang ayeuna.

Janten IPFS, tiasa ngalengkepan atanapi ngagentos arus Protokol Transfer Hypertext (HTTP), anu mangrupikeun anu ayeuna, sareng dina tingkat global, ngalaksanakeun mindahkeun inpormasi dina awan (wéb). Kukituna, IPFS tujuanna pikeun ngarobah tindakan ayeuna tina Internet dumasar kana server terpusat dina halaman wéb anu disebarkeun lengkep dina P2P sareng téknologi Blockchain.

Dina raraga janten a sistem file anu disebarkeun, sareng diréktori sareng file, anu tiasa nyambungkeun sadaya alat komputasi sareng eusi digital, sacara global, sareng sistem file anu sami.

IPFS: Sistem File Antar Daérah

IPFS: Sistem File Antar Daérah

di na ramatloka resmi aya seueur inpormasi anu bermanfaat ngeunaan téknologi cenah, ogé dina situs resmina na di GitHub. Nanging, diantara anu paling luar biasa anu tiasa dicarioskeun ngeunaan ieu nyaéta:

Fitur IPFS

  • Tujuanana nyaéta ngajantenkeun wéb langkung gancang, aman sareng langkung kabuka.
  • Éta nganggo téknologi enkripsi dina tingkat sistem file.
  • Éta mangrupikeun arsitektur lengkep desentralisasi ti mimiti.
  • Éta ngamungkinkeun nyiptakeun aplikasi anu disebarkeun lengkep.
  • Mangrupikeun sistem file global anu tiasa dipasang nganggo téknologi FUSE.
  • Eusi anu dikaitkeun kana panggunaan HASH ngajamin kaaslianana.
  • Éta ngagabungkeun panggunaan téknologi, sapertos, Blockchain, Kademlia, BitTorrent, sareng Git.
  • Protokol distribusi Hypermedia, disetir ku eusi sareng idéntitas.
  • Éta ngagaduhan jasa namina disebat, IPNS, anu mangrupikeun sistem namina anu diilhamkeun ku SFS.
  • Operasi na nyarupaan ngagimbung bittorrent tukeur obyék git.
  • Éta modular, sabab éta ngadukung seueur lapisan padamelan anu béda-béda fungsina sareng téknologi.
  • Wéb dobel, nyaéta, ngamungkinkeun anjeun pikeun ningali dokumén sapertos dina wéb tradisional, nyaéta ngalangkungan klasik HTTPdi «https://ipfs.io/<path>», atanapi ku cara modéren dina panyungsi atanapi aplikasi, kitu waé IPFS: «ipfs://URL» o «dweb:/ipfs/URI».

operasi

IPFS mangrupakeun sistem filing disebarkeun anu ngajamin teh kasadiaan permanén diantarana, ku ngamungkinkeun sababaraha salinan dina béda simpul anu ngadukung jaringan. IPFS ngatur komunikasi dumasar kana kontén anu ditanganan, ngaganti anu nami (alamat IP atanapi URL) sapertos ayeuna, nyayogikeun a modél gudang blok pikeun kontén kinerja tinggi, kalayan hyperlink anu tiasa ditujukeun pikeun kontén anjeun.

Ogé, anggo Identifier IPFS anu aya hubunganana sareng a Hash kriptografi tina eusina, anu ngajamin ku cara kriptografi, yén éta ngagambarkeun eusi file sapertos aslina, dugi ka modifikasi na salajengna, henteu paduli kumaha sakedikna. Ieu nguntungkeun, perlindungan kontén ngalawan manipulasi anu teu sah, sareng dégradasi na, nyaéta, mihak ka teu aya parobahan eusi.

Akhirna, diantara seueur hal anu langkung menarik ngeunaan téknologi ieu, nyaéta kanyataan yén mahluk jaringan simpul, mitigates atanapi ngabatalkeun kagagalan aksés kana kontén, kumargi upami komunikasi sareng kontén anu disayogikeun dina hiji node jaringan gagal, éta tiasa diakses dina jaringan anu sanés. Sareng ogé, dina IPFS, komunikasi biasana langkung épisién, kumargi transmisi ngalangkungan sababaraha titik sakaligus mangrupakeun hal anu diijinkeun.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Pikeun ngaunduh file sumberna atanapi pamasang lintas platform (Windows, MacOS sareng Linux) sayogi sareng ngalaksanakeun prosedur instalasi sareng panggunaan tina aplikasi anu béda-béda, anjeun tiasa mimitian ku konsultasi tautan ieu: Desktop IPFS en GitHub.

Kacindekan dina Sistem File Interplanetary

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" on «IPFS», naon éta hartosna «Sistema de Archivos Interplanetario», sareng anu saleresna, anu maju File System sareng P2P sareng Blockchain Technology kalayan panggunaan sareng wengkuan global, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   luiguiok cenahna

    Naha jenis téknologi ieu parantos didukung atanapi dina rencana pikeun panyungsi pikeun nerapkeunana?

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Luiguiok! IPFS ngagaduhan klien desktop nyalira sareng aplikasi sanésna pikeun nganapigasi sareng ngaksés téknologi ieu. Dugi ka ayeuna teu mungkin ngalangkungan panyungsi tradisional.