Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Gerentes Jandela: Antarmuka Anggota Grafis pikeun GNU / Linux

Ti saprak mimiti Lisénsi / Linux Ubuntu, kagunaan sareng karagaman Antarmuka Pamaké Grafis (GUI) sayogi parantos tumuh. Sareng dina waktos anu sami, sababaraha persaingan ogé parantos dipelak diantawis pangguna, énggal sareng anu berpengalaman, anu mana anu pangsaéna diantara seueur pilihan anu aya.

Nanging, pilihan ayeuna aya ti GUI pikeun GNU / Linux, nyaéta, éta Gerentes Jandéla (Windows Managers - WM, dina basa Inggris) paling populér atanapi kawéntar, biasana terpadu di jero anu ogé kawéntar sareng lengkep Lingkungan Desktop (Lingkungan Desktop - DE, dina basa Inggris) sedengkeun seueur anu sanés, sapertos anu saé, tapi panginten kirang dikenal atanapi dianggo, biasana asalna mandiri a Lingkungan Desktop spésifik.

Gerentes Jandéla: perkenalan

Hayu urang émut yén, antara a Lingkungan Desktop jeung Manajer Jandéla aya béntenna anu jelas pisan nalika nyarioskeun a Sistem Operasi GNU / Linux.

Mimiti, éta perlu disorot ayana Sistem Jandéla X (X Windows, dina basa Inggris), kang Éta dianggap dasar anu ngamungkinkeun ngagambar elemen grafis dina layar. Salaku, X Windows nyayogikeun pangrojong anu ngamungkinkeun gerak jandéla, interaksi sareng keyboard sareng beurit, sareng ngagambar jandéla. Sareng sadaya ieu diperyogikeun pikeun desktop grafis naon waé.

Ku diémutan ieu, urang tiasa langkung ngartos yén éta téh a Gerentes jandéla jeung Lingkungan Desktop.

Gerentes jandéla

Éta mangrupikeun potongan teka-teki anu ngatur panempatan sareng tampilan jandéla. Sareng anu meryogikeun X Windows fungsina tapi sanés ti a Lingkungan Desktop, tina bentuk wajib. Sareng numutkeun Wiki Resmi ArchLinux, dina bagian na didaptarkeun pikeun «Windows Manajer«, Ieu dibagi kana 3 jinis, ieu di handap:

  • Nyumputkeun: Jalma anu niru penampilan sareng fungsionalitas Windows sareng OS X, janten ngatur jandéla sapertos potongan kertas dina desktop, anu tiasa ditumpukkeun dina silih.
  • Ubin: Éta mangrupikeun jinis "mozaik" dimana jandéla henteu tumpang tindih, sareng dimana biasana aya cara pintas pikeun pintasan keyboard, sareng kirang gumantungna kana panggunaan beurit diala.
  • Dinamika: Anu ngamungkinkeun anjeun ngaganti desain jandéla sacara dinamis antara mozaik atanapi ngapung.

Lingkungan desktop

Mangrupikeun unsur atanapi sistem anu langkung terintegrasi tibatan a Manajer Jandéla. Sareng kusabab kitu peryogi duanana X Windows siga a Manajer Jandéla, damel. Kusabab kitu biasana biasana kalebet sorangan sareng / atanapi nganggo salah sahiji atanapi langkung WMs anu mandiri pikeun fungsina sacara optimal.

Salajengna, penting pikeun dicatet yén a Lingkungan Desktop umumna kalebet sakumpulan aplikasi anu terintegrasi pageuh sahingga sadaya aplikasi silih terang, sapertos aplikasi jinisna panel (taskbar) anu ngagampangkeun operasi anu tangtu sapertos nempatkeun alit elemen (widget) pikeun aksi gancang atanapi inpormasi dina ni'mat ningkatkeun pangalaman pangguna.

Bisi, anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan Lingkungan Desktop, kami nyarankeun ngajajah éntri anu aya di handap ieu:

Gerentes Jandéla: Eusi

Gerentes Jandéla ngalawan Lingkungan Desktop

Patali sareng Lingkungan Desktop khusus

  1. metacity: Ti GNOME
  2. Mutter: Tina GNOME Shell
  3. KWin: Tina KDE sareng KDE Plasma
  4. XFWM: Ti XFCE
  5. Muffin: Ti Kayu manis
  6. Marco: Matte
  7. DeepinWM: Ti Deepin
  8. Gala: Ti Pantheon
  9. BudgieWM: Ti Budgie
  10. UKWM: Ti UKUI

Bebas tina Lingkungan Desktop khusus

  1. 2 BWM: https://github.com/venam/2bwm
  2. 9WM: https://github.com/9wm/9wm
  3. AEWM: http://freshmeat.sourceforge.net/projects/aewm
  4. Lengkah saterusna: http://afterstep.org/
  5. Heboh WM: https://awesomewm.org/
  6. BerryWM: https://berrywm.org/
  7. Kotak hideung: https://github.com/bbidulock/blackboxwm
  8. BSPWM: https://github.com/baskerville/bspwm
  9. Byobu: https://byobu.org/
  10. nyusun: http://www.compiz.org/
  11. CWM: https://github.com/leahneukirchen/cwm
  12. DWM: http://dwm.suckless.org/
  13. Pencerahan: http://www.enlightenment.org
  14. EvilWM: https://github.com/nikolas/evilwm
  15. EXWM: https://github.com/ch11ng/exwm
  16. Kotak fluks: http://www.fluxbox.org
  17. FLWM: http://flwm.sourceforge.net/
  18. VWF: https://www.fvwm.org/
  19. Halimun: http://www.escomposlinux.org/jes/
  20. Herbstluftwm: https://herbstluftwm.org/
  21. I3WM: https://i3wm.org/
  22. IceWM: https://ice-wm.org/
  23. ion: http://freshmeat.sourceforge.net/projects/ion/
  24. JWM: https://joewing.net/projects/jwm/
  25. Kotak Kocok: https://www.yoctoproject.org/software-item/matchbox/
  26. Metisse: http://insitu.lri.fr/metisse/
  27. Musca: https://github.com/enticeing/musca
  28. MWM: https://motif.ics.com/
  29. OpenBox: http://openbox.org/wiki/Main_Page
  30. Pekwm: https://github.com/pekdon/pekwm
  31. PlayWM: https://github.com/wyderkat/playwm
  32. Qtile: http://www.qtile.org/
  33. Racun beurit: http://www.nongnu.org/ratpoison/
  34. Sawfish: https://sawfish.fandom.com/wiki/Main_Page
  35. Spéktrum: https://github.com/conformal/spectrwm
  36. Steamcompmgr: https://github.com/ValveSoftware/SteamOS/wiki/steamcompmgr
  37. StumpWM: https://stumpwm.github.io/
  38. gula: https://sugarlabs.org/
  39. SwayWM: https://swaywm.org/
  40. TWM: https://www.x.org/releases/X11R7.6/doc/man/man1/twm.1.xhtml
  41. UltimateWM: http://udeproject.sourceforge.net/
  42. VTWM: http://www.vtwm.org/
  43. wayland: https://wayland.freedesktop.org/
  44. Wingo: https://github.com/BurntSushi/wingo
  45. WM2: http://www.all-day-breakfast.com/wm2/
  46. WMFS: https://github.com/xorg62/wmfs
  47. WMX: http://www.all-day-breakfast.com/wmx/
  48. Jandéla: https://www.windowmaker.org/
  49. WindowLab: https://github.com/nickgravgaard/windowlab
  50. Xmonad: https://xmonad.org/

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «Gestores de Ventanas», aya anu dianggo di jero atanapi di luar a «Entorno de Escritorio», nyaéta, dina cara gumantung atanapi mandiri tina salah sahiji hal ieu, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juvenal Salinas Maldonado cenahna

    halo
    Inpormasi anu matak. Kuring kantos nguping sababaraha manajer jandela tapi daptar anu anjeun sayogi leres-leres matak ngesankeun. Hatur nuhun.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Juvenal. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Kami senang anjeun resep inpormasi sareng éta mangpaat.

  2.   Jonathan System Insinyur cenahna

    pasangan mangrupakeun lingkungan desktop anu saé, kuring parantos ngaraos luar biasa pikeun laptop lami sareng komputer desktop kuring, dina laptop lami kuring nganggo ubuntu normal sareng éta nyéépkeun 6-7% tina prosésor, sedengkeun dina pasangan ubuntu éta ngonsumsi 1-2 % tina prosesor ngonsumsi kirang, dina komputer desktop kuring ubuntu normal ngonsumsi 2-3% tina prosesor, sedengkeun dina ubuntu mate éta ngonsumsi 0.5-1% tina prosesor, dina sababaraha kecap ubuntu sareng lingkungan mate dikonsumsi langkung kirang CPU dina laptop lami kuring 64 2012 sakedik sapertos pc myze 8 desktop kuring.

    1.    Bryan Vicente Urquiza cenahna

      Anjeun leres, konsumsi kirang sareng éta muka aplikasi kalayan gancang, kuring nganggo saminggu sareng mugia tetep sapertos kieu

  3.   elizabeth montana cenahna

    Abdi resep pisan ngeunaan pasangan, sanaos henteu ngagaduhan kustomisasi sapertos lingkungan anu sanés, éta nawiskeun kuring naon anu kuring peryogikeun, sababaraha kustomisasi saderhana dasar, tapi pikeun ngagentos kagancangan nalika muka aplikasi, salian ti gaduh konsumsi prosesor rendah sareng mémori ram, sanaos dina mémori ram kuring henteu hariwang pisan ngeunaan gaduh 8gb ram, tapi konsumsi prosesor na anu handap ngajantenkeun kuring cinta, 0.5% konstan istirahat, kuring parantos nyobian lingkungan anu sanés sareng aranjeunna ngahontal 3-4% sapertos cangkang gnome sareng kde plasma ngahontal 2-3% sedengkeun pasangan langkung handap tina 0.5% WOWOWOWOWOW, sareng kuring parantos nyobian langkung ti 8 bulan dina pc desktop utama kuring sareng henteu kantos masihan kuring masalah lemes, kuring nonton video dina youtube sareng éta hebat kuring henteu terang Éta sadayana cairan sakumaha kuduna, hal anu nyangkut dina gnome sareng sami pikeun kde plasma.

  4.   Mario trivia cenahna

    Mate gancang kuring henteu pernah mikir yén éta bakal ngarobah lingkungan kuring sareng tampilan dasar, sareng kuring ngalakukeun éta kusabab gancangna kabuktosanna, kuring muka google Chrome sareng dibuka 1 detik teuing gancang, sami pikeun sababaraha program alit anu Abdi anggo pikeun pamekaran kuring.

  5.   Jean Carlos Grande cenahna

    MATE DESKTOP ENVIRONMENT mangrupikeun kesan anu luar biasa, sadayana stabil sareng kuring teu ngagaduhan masalah, éta ogé pencét gancang sareng aplikasi anjeun parantos dibuka, kanggo anu teu acan nyobian, lakukeun, éta bakal aya artos.

  6.   Jean Carlos Grande cenahna

    MATE DESKTOP ENVIRONMENT mangrupikeun kesan anu luar biasa, sadayana stabil sareng kuring teu ngagaduhan masalah, éta ogé pencét gancang sareng aplikasi anjeun parantos dibuka, kanggo anu teu acan nyobian, lakukeun, éta bakal aya artos.

  7.   Fransisco Diaz cenahna

    Abdi resep warna héjo anu dianggurkeun ku lingkungan hehe kusabab diideuan ku ramuan, kuring resep lingkungan ieu kuring ngagaduhan éta tina komputer desktop ryzen 7 kuring salami 3 taun sareng percanten ka kuring yén éta gancang pisan, ngajaga konsumsi low CPU na, Kuring ngagaduhan masalah sareng lingkungan anu sanés, tapi kuring resep kuring gaduh ieu salaku anu utami, ku cara kuring nganggo ubuntu ti saprak 2013 sareng kuring nganggo pasangan ubuntu saprak 2018 salaku anu utami.

  8.   Steven Karion cenahna

    Kuring parantos ngagunakeun fedora sareng SPING DE MATE, sareng sana mimitina kuring ngagaduhan masalah, maka éta direngsekeun sareng dugi ka ayeuna kuring ngalakukeun anu hadé, lingkungan ieu gancang teuing.

  9.   Abraham Vizcarra cenahna

    Kuring tetep nganggo éta salami 7 bulan sareng dugi ka éta masihan kuring hasil anu saé pikeun anu kuring peryogikeun.

  10.   Alejandro Rodriguez cenahna

    tinggalkeun kde plasma kanggo lingkungan ieu, kuring nganggo dina debian abdi sareng kuring henteu nyungkeun langkung seueur.

  11.   leonardo garcia cenahna

    Abdi badé masangkeun pasangan ubuntu kanggo ningali naha éta saé.

  12.   Eduardo Madinah cenahna

    Pikeun ngamutahirkeun sistem upami anjeun gaduh jodoh ubuntu, buka sareng milarian "Pembaruan parangkat lunak" di dinya upami anjeun kéngingkeun apdet teras pasihan sareng saatos réngsé anjeun kedah ngabalikan sistem, kanggo nerapkeun perobihanna.

bool (leres)