AutoScan Network (II): scan jaringan anjeun sareng mendakan anu nyusup

Ayeuna urang terang kumaha carana masang Jaringan AutoScan, urang badé ningali kumaha ngonpigurasikeunana sareng kumaha cara mendakan panyusud dina jaringan kami, naha éta kabel atanapi nirkabel.


Sateuacan neraskeun Abdi hoyong netelakeun yén sanaos parantos aya dina versi 1.50 masih aya hal anu kedah ditingkatkeun dina operasi AutoScan Network. Sababaraha conto nyaéta unggal-unggal anjeun ngamimitian tukang sihir pikeun nambihan jaringan anyar dibuka tibatan nunjukkeun scan pamungkas, anu rada ngaganggu; sareng kamungkinan ogé yén dina hiji scan éta ngadeteksi komputer atanapi alat tapi henteu dilakukeun dina waktos salajengna.

Miharep éta bakal ningkat sakedap deui, urang badé naon anu dipikaresep ku urang ayeuna: nyeken jaringan kami sareng ngadeteksi panyusud.

Léngkah pikeun nyeken jaringan kami sapertos kieu:

  1. Unggal-unggal urang ngamimitian AutoScan Netwowrk, tukang sihir dibuka pikeun ngonpigurasikeun detil alit ngeunaan jaringan anu badé dipindai. Dina layar munggaran, anu kedah urang lakukeun nyaéta mencét di payun.
    Tukang sihir pikeun nambihan jaringan dimimitian
    Tukang sihir pikeun nambihan jaringan dimimitian
  2. Pikeun nambihan jaringan énggal kami kedah nyerat nami anu bakal kami pasihkeun. Bisi kuring, kuring badé nyauran anjeunna Jaringan kuring. Nanging, kumargi urang parantos ngagaduhan jaringan anu disimpen tina scan anu sateuacanna, urang bakal milih ngalereskeun sareng kami bakal muka file anu saluyu.
    Kami masihan nami jaringan
    Kami masihan nami jaringan
  3. Teras, urang kedah nunjukkeun dimana ayana jaringan kami: langsung nyambung ka alat-alat kami (localhost) atanapi ngalangkungan komputer jarak jauh (sambung kana host). Dina kasus kuring, kuring milih Localhost.
    Kami milih dimana ayana jaringan kami
    Kami milih dimana ayana jaringan kami
  4. Dina léngkah salajengna urang milih panganteur jaringan anu ku kami bade dipindai jaringan. Sacara standar, program sacara otomatis bakal ngadeteksi antarbeungeut anu urang sambungkeun sareng anu bakal janten anu ditingalikeun ku urang. Bisi kuring nunjukkeun interface nirkabel wlan1 tapi upami anjeun nyambung ku kabel anjeun bakal ningali ét0 o ét1.
    Kami milih panganteur jaringan
    Kami milih panganteur jaringan
  5. Akhirna, kami mastikeun inpormasi yén kami parantos lebet teras pencét tombol di payun.
    Urang béréskeun sareng asisténna
    Urang béréskeun sareng asisténna
  6. Alat-alat anu nyambung kana jaringan kami bakal némbongan sakedap sareng AutoScan Network ngawartosan kami ngeunaan alamat IP na, nami, sistem operasi, jsb.
    Kami parios saha anu nyambung kana jaringan kami
    Kami parios saha anu nyambung kana jaringan kami

    Salaku tambahan, upami urang pencét kana salah sahiji na, dina panel di belah katuhu, urang tiasa ningali inpormasi lengkep ngeunaan masing-masing na. Entong liren nyobian na.

Ngadeteksi panyusud

Sakali kami parantos nyeken jaringan, urang tiasa ngaktipkeun fungsi deteksi intrusi. Janten, Jaringan AutoScan bakal ngabéjaan ka kami ngeunaan alat naon waé atanapi alat anu nyambung kana jaringan kami.

  1. Pikeun ngadeteksi lintah (sakumaha anjeun nyauran aranjeunna salah sahiji sababaraha) anu nyambung ka jaringan kami pencét tombol Peringatan Intrusion.
    Tombol pikeun ngadeteksi panyusud
    Tombol pikeun ngadeteksi panyusud
  2. Sareng kami maca béwara anu nyarioskeun yén lamun urang ngaktipkeun pungsi ieu, alat-alat anyar anu dipendakan bakal dianggap panyusud. Kusabab urang resep ngaktipkeun pungsi, urang pencét kana nuhun.
    Alat naon waé anu nyambung bakal dianggap panyusud
    Alat naon waé anu nyambung bakal dianggap panyusud
  3. Ayeuna urang ngan kedah ngantosan panyusug nyambung.

Naha ieu ogé tiasa dianggo upami anjeun lintah? Nya ogé.

Kuring miharep anjeun mendakan éta mangpaat.

Ditempo dina | Linux sareng Langkung seueur


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun kana koméntar anu jembar !! Kuring ngirim anjeun rangkulan ageung sareng kuring ngarepkeun pendak deui sareng anjeun deui pas! Paul.

  2.   JAVI MG cenahna

    Naon anu anyar Pablo? ... Mudah-mudahan anjeun fenomenal sapertos biasa ... 😉

    Kusabab kuring henteu ngalangkungan situs éta, kuring sibuk sareng kanyataanna kuring henteu ngagaduhan waktos langkung ti dinten ka dinten sareng sakedik deui, sanaos ieu kuring henteu hilap kana situs karesep kuring sareng, tangtosna, nalika kuring butuh aplikasi Kanggo kaperluan Éntri ieu, kuring milarian di dieu ... dinten-dinten ieu konéksi kuring rada lambat sareng ideu kuring nyaéta ngamimitian miceun hal-hal sateuacan nelepon panyadia kuring ...

    Gampang pisan pikeun masang sareng "ngonpigurasikeun" hatur nuhun ka tukang sihir sareng tangtosna pikeun panjelasan anjeun anu megah;) ... sakali tukang sihir réngsé éta ngakuan sadaya alat anu nyambung kana jaringan kuring ... (telepon sélulér nganggo android-kang mimitina ngakuan kuring tanpa masalah tapi saatos scan kadua éta nunjukkeun kuring di tukangeun firewall: Leres kuring ngabayangkeun éta bakal janten sababaraha jinis kaamanan alat - Abdi parantos nganggo android salami tilu dinten- éta henteu hariwang pisan kuring kusabab kuring parantos nempatkeun éta "sobat" -, laptop nganggo windows, komputer desktop - Abdi uji coba ngalangkungan laptop nganggo XP anu kuring mendakan sareng nyalametkeun tina sampah 🙂 - sareng hard disk multimédia anu nyambung kana jaringan kuring anu kuring bagikeun file-file kuring hatur nuhun ka samba ... :)).

    Éta ogé leres yén kagagalan anu disebatkeun anjeun ngaganggu pisan ... kedah nga-scan unggal-unggal anjeun muka program ... nyatana aya "simpen" pilihan pikeun nyingkahan ieu ku nyimpen file .xml pikeun ngamuatna dina awal program (janten nunjukkeun pamekar dina halaman na) ... tapi file .xml ieu sigana anjeunna henteu nyimpenna dimana-mana, pasihan jalan anu anjeun pasihkeun ... sanaos ieu kuring ningali pisan lengkep sareng gunana pikeun digawé di tukang ku jaminan yén moal aya anu nyalahgunakeun konéksi kuring ... (Nyaan moal kabeuratan koneksi kuring kabuka ... tapi hanjakalna aya jalma anu bakal ngamangpaatkeun éta pikeun goréng kasenian ...: (... ieu leres-leres siga surupna ayeuna) ... Kuring kedah nyobian ningali Kumaha réaksina ... Kuring bakal ngundang rerencangan ngopi kalayan laptop na ningali kumaha hasil peringatan sora ... hahaha

    Hayu urang antosan vérsi salajengna pikeun ningali naha scan ieu dilereskeun ... kanggo ayeuna kuring bakal neraskeun ngotéktak masalah éta pikeun ningali kumaha kuring tiasa memeres ...

    Nya ieu mangrupikeun kesan kuring ... punten ku dugi ka mana ...

    Nampi rangkulan ageung sareng hatur nuhun parantos aya ...

    Javi

  3.   JAVI MG cenahna

    … EPPPPPPPP …………… Kuring henteu nyarios nanaon: S

    Saatos ditutup di dieu kuring balik deui kana browsing sareng ngatur nyimpen file .xml kanggo mulangkeun scan na muatna hasil ... Sigana mah kuring nyobian deui nalika nyobian pikeun pertama kalina ... tapi panginten éta kalepatan kuring .. .? ...

    Nya ngan ieu ...;)

    Javi

  4.   nu boga imah cenahna

    Halo sobat kuring nyobian nganggo nmap sareng nast pikeun ningali alat anu nyambung tapi nganggo nmap éta ngan ukur ngadeteksi kuring sanaos aya deui anu nyambung kana jaringan.

    sareng ku nast kadang-kadang nunjukkeun kuring sadayana kadang henteu sareng éta henteu nembongkeun telepon sélulér anu kasalahan ieu disababkeun. Surak