PSeInt: Juru Basa Pseudocode pikeun Programmer Siswa

PSeInt: Juru Basa Pseudocode pikeun Programmer Siswa

PSeInt: Juru Basa Pseudocode pikeun Programmer Siswa

Dina entri munggaran taun ieu dina bagian kuring, kahiji, a bagja, suksés sareng berkah dimimiti taun 2020 pikeun sadaya pamiarsa, pangguna sareng anggota «Blog DesdeLinux». Dinten ieu, urang bakal nyarioskeun PSeInt naon a software dina basa Spanyol anu tiasa dianggo sapertos a juru pseudocode dirancang khusus pikeun padamelan pikeun guru sareng murid program. Kusabab, tujuan anjeun ngadukung program pangajaranKalayan kecap séjén, pikeun ngabantosan murid dina léngkah munggaranna dina diajar sareng diajar program.

PSeInt, salian ti gaduh panganteur anu gaduh saderhana sareng intuitif bahasa samaran dina basa Spanyol, kalebet a éditor alur. Sadaya ieu ngamungkinkeun para pangguna na fokus kana konsép dasar tina algoritma komputasional, Tanpa kedah ngalangkungan kasusah dina menguasai basa khusus pikeun ngamimitian. Ku cara kitu PSeInt nyaéta saderhana tapi mangpaat parangkat lunak diajar program Éta nyayogikeun lingkungan damel sareng seueur alat bantu pengajaran sareng sumber daya.

PSeInt: Bubuka

Numutkeun ka anjeun situs resmi Di Sourceforge, Software ieu nyaéta:

"Juru bahasa samodel kode pikeun mahasiswa program anu nyarios basa Spanyol. Tujuan utamina nyaéta janten alat pikeun diajar sareng ngartos konsép dasar tina program sareng nerapkeunana nganggo pseudocode dina basa Spanyol anu gampang dipikaharti". PSeInt di sourceforge.net

Hal anu sanés anu matak disorot ngeunaan ieu mangpaat, praktis sareng saderhana «Software Libre», gratis sareng dina basa Spanyol, nya éta platform salibKu alatan éta, éta ngagaduhan installer sareng / atanapi laksana pikeun: Windows, MacOS sareng Linux. Sakitu kanggo 32 arsitéktur Bit Sedengkeun pikeun 64 bit. Datang sareng «Licencia GPL Versión 2».

PSeInt: Eusi

PSeInt - Pseudocode Interpreter

Naha nganggo PSeInt?

  1. Ngabantosan ngamimitian murid dina pangwangunan program komputasi atanapi algoritma. Sareng kusabab kitu, bantosan aranjeunna ngartos logika algoritma.
  2. Diajar ngadamel, ngartos sareng nganggo pseudocodes pikeun ngasimilasikeun konsép dasar anu aya hubunganana, sapertos: struktur kontrol, éksprési, variabel, sareng anu sanésna.
  3. Hindarkeun ngagunakeun basa pamrograman anu nyata dina tahap awal diajar.
  4. Mempermudah tugas nyerat algoritma ngalangkungan sababaraha bantosan sareng bantosan.
  5. Nyayogikeun sababaraha alat tambahan pikeun deteksi kasalahan sareng resolusi.

Fitur PSeInt sareng Fungsionalitas

diantara nu fitur utama program anu kasebut di handap tiasa disorot:

  • Hadirkeun pakakas éditan pikeun nyerat algoritma dina pseudocode dina basa Spanyol
  • Mibanda fungsi parantosan otomatis
  • Nawarkeun pesen pitulung munculan
  • Bawa Paréntah Paréntah
  • Ngawarnaan sintaksis
  • Ngalakukeun panyorot blok logika sareng Smart Indentation
  • Ngawengku daptar fungsi, operator sareng variabel
  • Ngidinan anjeun ngahasilkeun sareng ngédit diagram alur algoritma
  • Tiasa dianggo kalayan diagram klasik sareng Nassi-Shneiderman
  • Ngidinan éditan sakaligus sababaraha algoritma
  • Pseudo-bahasa anu digunakeun tiasa dikonfigurasi
  • Nawiskeun profil konfigurasi anu parantos ditangtoskeun pikeun sababaraha lembaga
  • Tiasa napsirkeun (ngaéksekusi) algoritma tulisan
  • Anjeun tiasa ngarobih algoritma sareng ningali parobihan sacara langsung (tanpa ngalebetkeun deui data)
  • Nawarkeun modeu khusus dimana anjeun ngajelaskeun tindakan anu dilakukeun dina unggal léngkah
  • Nangtukeun sareng jelas nyirian kasalahan
  • Laporkeun kasalahan sintaksis sacara real waktos (nalika anjeun ngetik)
  • Jelas sinyal kasalahan dina waktosna
  • Nyayogikeun pedaran lengkep pikeun tiap kasalahan, kalayan panyabab na paling umum.
  • Éta ngamungkinkeun ngarobih algoritma tina pseudocode kana kode dina seueur basa pamrograman, sapertos: C, C ++, C #, Java, JavaScript, MatLab, Pascal, PHP, Python 2, Python 3, QBasic Visual Basic.

Diantara seueur anu sanés, anu tiasa dibaca dina halaman wéb na.

kacindekan

kacindekan

Kami arepkeun éta nyaéta "gunana tulisan saeutik" on «PSeInt», un juru pseudocode dirarancang khusus pikeun tugas pikeun guru sareng siswa program, dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang pikeun sareng kanggo «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux pikeun maca tulisan anu pikaresepeun ngeunaan «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.