Kalayan terminal: Pormat mémori USB

Nalika urang henteu ngagaduhan alat grafis sapertos GParted atanapi pilihan pikeun pormat kenangan sapertos dina Gnome, urang tiasa nganggo paréntah anu leres-leres ngalakukeun hal anu sami sareng dua alat anu disebatkeun di luhur.

Hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta pastikeun yén paket parantos dipasang Dosfor.

$ sudo aptitude install dosfstools

Sakali dipasang, urang bakal mariksa dimana ayana mémori flash urang. Urang tiasa nganggo paréntah:

$ sudo fdisk -l

Anu bakal ngabalikeun sapertos kieu:

Garis anu dipikaresep ku urang nyaéta anu nyatakeun:

/dev/sdc1  *      62       7983863     3991901   b  W95 FAT32

Sakali urang terang mana alat pikeun pormatna, urang nganggo paréntah:

sudo mkfs.vfat -F 32 -n Mi_Memoria /dev/sdc1

Kalayan pilihan -F32 kami ngawartosan anjeun yén éta bakal diformat salaku Gajih32, sareng sareng pilihan na -n Kami nempatkeun labél atanapi nami kana alat.

Leres kan?

Édit: Abdi hilap nyarios yén pikeun ngajalankeun operasi ieu, alatna kedah dibongkar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

36 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

    mmm Abdi ngalaksanakeunana ku cara anu sanés:
    mkdosfs ("-n", "MI-PENDRIVE", "-v", "/dev/sdb1")

    -n hayu atuh nami atanapi labél alat USB.
    -v éta bakal nunjukkeun alat mana anu tiasa diformat.

    1.    moal cenahna

      Anjeun kedah ngajalankeunana tanpa tanda petik sareng tanda kurung anu kuring bayangkeun

  2.   Oscar cenahna

    Kuring mendakan tautan ieu dina net tina dimana anjeun tiasa kéngingkeun paket deb kanggo dipasang, kuring nyobian na éta tiasa dianggo pisan.

    https://sites.google.com/site/kubuntufacil/formatear-memorias-usb-en-kubuntu

    Kuring miharep éta mangpaat pikeun anjeun.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Kusabab kami di Kuba, kami henteu ngagaduhan aksés kana situs Google atanapi kode. Google atanapi naon waé sapertos éta, upami anjeun tiasa ngaunduh perangkat lunak sareng kirimkeun ka kzkggaara@myopera.com ????

      1.    Neo61 cenahna

        KZKG ^ Gaara, rerencangan, hiji patarosan, kumaha kuring tiasa ngaganti nami alat tanpa pormat? Anjeun ningali senar paréntah sareng kuring panginten ngeunaan éta.

      2.    Blackhack cenahna

        Dupi anjeun parantos nyobian….?

  3.   Oscar cenahna

    Kuring parantos ngintunkeun ka anjeun ku Gmail, wartoskeun upami anjeun henteu nampi pikeun ngirimkeunana ku mail anu sanés.

    1.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Yap éta datang ka kuring, sareng kuring ngajawab anjeun sareng patarosan 😉
      Nuhun sih sobat 😀

  4.   KubaRéd cenahna

    Dokuméntasi anu tiasa urang gaduh di dieu saé pisan ...

    1.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun kana komén CubaRed. A pelesir gaduh anjeun didieu.

      Wasalam

    2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar sareng wilujeng sumping kana situs 😉

  5.   elynx cenahna

    Kuring lumpat ti Slax Linux (CD Langsung tangtosna: P) sareng nganggo paréntah ieu:

    mkfs -T -F32 / dev / sda

    / dev = titik gunung
    / sda = drive atanapi média anu tiasa dicabut

    Salam!

  6.   Panonpoé cenahna

    Genie, anjeun nyalametkeun nyawa abdi.

  7.   Wayne7 cenahna

    Mangtaun-taun ngalangkung sareng kuring tetep mariksa pos xD.
    Alus tuto elav.
    Salam!

    1.    meriah cenahna

      Hahaha nuhun

  8.   Ramon cenahna

    Nya, teu nanaon, teu aya jalan, sanés ku gparted atanapi konsol sareng pilihan anjeun: éta ngajawab kuring:

    mkfs.vfat: teu tiasa muka / dev / sdg1: Sistem file baca-hijina

    1.    HELLO GÉRÉN cenahna

      Anjeun kedah gaduh paket dosfstools anu dipasang, pikeun tiasa pormat dina terminal, saolah-olah anjeun aya di lingkungan Gnome anjeun tiasa nganggo utiliti Disk, éta gampang pisan.

  9.   USB Asli cenahna

    Panginten rada rumit, ku guru na parantos langkung gampil.

  10.   jamil cenahna

    Nuhun, saatos milarian sababaraha tempat, kuring tiasa ngalereskeunana nganggo inpo ieu, kuring nempatkeun paréntah sudo mkfs.vfat -F 32 -n My_Memory / dev / sdx maka kuring muka gparted sareng diformatkeun kana fat32, sareng ayeuna tiasa dianggo saé pisan, sadayana tai parantos kajantenan ku nyandak pulpén kana mesin cetak kalayan angin. Kuring miharep kuring henteu ngalakukeun kasalahan éta deui.
    Salam, blog saé.

  11.   Claudia cenahna

    Pangguna réncang Elav sareng Linux,

    Hatur nuhun ! Parantos 2 taun ti saprak anjeun nyerat ieu sareng dina unggal situs aranjeunna nyarios anu béda, anu paling henteu jalan, henteu akurat atanapi léngkah-léngkah leungit. Langkung saé upami solusi anu leres sapertos kieu némbongan dimana waé anjeun henteu gélo nyobian hal-hal anu henteu jalan. Abdi nyatet blog ieu. Surak

  12.   gabux22 cenahna

    Bener nya éta kuring ngalakukeun léngkah-léngkah anu elav nunjukkeun ka kami, dinten ayeuna, sareng kuring ngahirupkeun deui pendrive 16GB kuring ... hatur nuhun elav, pangetahuan anjeun tepat waktuna ... 🙂

  13.   Miguel cenahna

    Lanceuk kuring bogoh ka anjeun. Hatur nuhun pisan dijelaskeun

  14.   René Izarra Izarra cenahna

    Dina paréntah:

    mkfs.vfat -F 32 -n My_Memory / dev / sdc1

    kedah nganggo "-Saya" supados tiasa nimpa partisi usb.

  15.   disumputkeun cenahna

    Kuring mendakan pilihan séjén anu ogé dijelaskeun pisan dina http://wp.me/p2mNJ6-3I

  16.   Rodrigooo cenahna

    Sakumaha ageung!
    Tutorial ieu nyalametkeun kuring ku cara anu penting !!!

  17.   Eduardo cenahna

    Batur terang kumaha ngadamel usb anu tiasa dibotosan nganggo gambar linux iso langkung ti 4 Gb kumargi pikeun Fat 32 gambar ieu moal tiasa dilakukeun, aya anu tiasa ngantunkeun kuring kumaha nyiapkeun usb, salam sareng hatur nuhun

  18.   ferreyrawm cenahna

    parios unetbootin atanapi clonezilla

  19.   Isaac cenahna

    Halo, tingali, kuring gaduh USB anu kuring teu tiasa pormat, kumargi éta nganggo ijin hungkul, kuring parantos nyobian kalayan gparted sareng sia, kuring bakal nyarankeun sababaraha parangkat lunak, mémori ngenalkeunana, kuring tiasa ningali naon anu aya dina mémori, Abdi tiasa nyalin tina mémori kana pc, tapi henteu tina pc kana mémori kumargi kuring ngagaduhan tujuan anu dibaca hungkul, punten. Upami anjeun gaduh elmuna, pasihan abdi. surak ...

    1.    Ignacio cenahna

      Kuring ogé ngagaduhan masalah anu sami, tétéla sababaraha malware dina komputer sanés ngarobih mémori kanggo dibaca hungkul sareng eusina henteu tiasa dihapus atanapi bahkan diformat, bahkan sareng linux, sanés sareng windows, kuring nuturkeun sababaraha tutorial sareng paréntah konsol anu konon ngatasi éta sareng henteu , teu aya anu tiasa dilakukeun ku mémori, naha aya anu terang kumaha cara ngahanca panggunaan mémori usb ku masalah ieu?

    2.    eastlondon cenahna

      Halo Ishak!
      Kadang-kadang éta kajantenan kuring. Éta parantos dianggo pikeun kuring, kalayan gparted, nganggo pilihan pikeun "ngancurkeun" (henteu ngan ukur mupus) partisi teras nyiptakeun tabel partisi énggal. Kadang-kadang kuring kedah ngaleungitkeun sareng sambungkeun mémori supados kuring tiasa nyiptakeun tabel anyar.
      Kuring miharep éta mantuan anjeun.

  20.   budak lalaki cenahna

    Masalahna nyaéta format ieu dina b W95 FAT32 tapi ku windows XP lami kuring henteu maca pendrives, kuring kedah pormat ku cara sanésna kalayan format c W95 FAT32 (LBA)

  21.   Javier cenahna

    Henteu salah sahiji paréntah ieu ngabantosan kuring, kuring henteu terang dimana masalahna.

  22.   Hector cenahna

    hatur nuhun, kuring sok konsultasi ka dinya

  23.   henteu aya namina cenahna

    Hai Upami anjeun tiasa bantosan kuring pikeun pormat mesin punten

  24.   Richard cenahna

    Anjeun kedah ngaleupaskeun drive usb ku paréntah jumlahna pikeun tiasa pormat

  25.   sergio.59 cenahna

    Halo Kuring gaduh USB anu sistem henteu dikenal, kuring ngirimkeun inpormasi upami anjeun tiasa ngabantosan nuhun

    dmesg

    [83384.348839] usb 1-1: alat USB gancang-gancang anyar nomer 8 ngagunakeun ehci-pci
    [83384.506219] usb 1-1: Alat USB énggal dipendakan, idVendor = 0c76, idProduct = 0005, bcdDevice = 1.00
    [83384.506225] usb 1-1: Senar alat USB anyar: Mfr = 1, Produk = 2, SerialNumber = 0
    [83384.506228] usb 1-1: Produk: USB Mass Storage
    [83384.506231] usb 1-1: Pabrikan: UMUM
    [83384.506848] usb-storage 1-1: 1.0: Alat Panyimpenan Massa USB dideteksi
    [83384.508235] scsi host5: usb-storage 1-1: 1.0
    [83385.524951] scsi 5: 0: 0: 0: Langsung-aksés GENERIC USB Mass Storage 1.00 PQ: 0 ANSI: 2
    [83385.556757] sd 5: 0: 0: 0: Digantelkeun sareng scsi generik sg3 tipe 0
    [83385.561706] sd 5: 0: 0: 0: [sdc] Terlampir SCSI removable disk

    root @ localhost: ~ # fdisk -l
    Disk / dev / sda: 698.7 GiB, 750156374016 bait, 1465149168 séktor
    Unit: séktor 1 * 512 = bait 512
    Ukuran séktor (logis / fisik): 512 bait / 4096 bait
    Ukuran kuring / O (minimum / optimal): 4096 bait / 4096 bait
    Jenis disklabel: gpt
    Disk identifier: 995F9474-C5F1-4EE9-8FD7-13EA790423DC

    Alat Mimitian Tungtung Séktor Ukuran Tipe
    / dev / sda1 2048 1050623 1048576 512M EFI System
    / dev / sda2 1050624 49879039 48828416 23.3G Linux filesystem
    / dev / sda3 49879040 69410815 19531776 9.3G Linux filesystem
    / dev / sda4 69410816 76107775 6696960 3.2G Linux swap
    / dev / sda5 76107776 80013311 3905536 1.9G Linux filesystem
    / dev / sda6 80013312 1465147391 1385134080 660.5G Linux filesystem

    root @ localhost: ~ # fdisk -l / dev / sdc
    Fiskisk: henteu tiasa dibuka / dev / sdc: Henteu aya medium anu kapendak

    root @ localhost: ~ # hdparm / dev / sdc

    / dev / sdc:
    SG_IO: data akal goréng / leungit, sb []: f0 00 02 00 00 00 00 0b 00 00 00 00 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 XNUMX
    multcount = 0 (pareum)
    readonly = 0 (pareum)
    maca payun = 256 (dina)

    root @ localhost: ~ # hdparm -C / dev / sdc

    / dev / sdc:
    kaayaan drive nyaéta: sayaga

    root @ localhost: ~ # hdparm -I / dev / sdc

    / dev / sdc:
    SG_IO: data akal goréng / leungit, sb []: f0 00 02 00 00 00 00 0b 00 00 00 00 3a 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 XNUMX

    Alat ATA, kalayan média anu henteu tiasa dicabut
    standar:
    Dipaké kamungkinan: 1
    konfigurasi:
    Logis max ayeuna
    silinder 0 0
    huluna 0 0
    séktor / lagu 0 0
    -
    Ukuran Séktor Logis / Fisik: 512 bait
    ukuran alat sareng M = 1024 * 1024: 0 MBytes
    ukuran alat sareng M = 1000 * 1000: 0 MBytes
    ukuran cache / buffer = teu dikenal
    Kamampuhan:
    IORDY moal dipikaresep
    Teu tiasa ngalaksanakeun kecap dobel IO
    R / W sababaraha alih séktor: henteu dirojong
    DMA: henteu didukung
    IOP: pio0