Kacerdasan jieunan: Sumber terbuka AI anu paling dikenal sareng paling sering dianggo

Kacerdasan jieunan: Sumber terbuka AI anu paling dikenal sareng paling sering dianggo

Kacerdasan Jieunan: Sumber terbuka AI anu paling dikenal sareng paling sering dianggo

Artikel kami dinten ieu bakalan ngeunaan lapangan anu pikaresepeun atanapi dunya Téknologi "Kacerdasan Jieunan". Leres, éta "Kacerdasan buatan" lolobana dikenal ku akronimna dina basa Spanyol atanapi Inggris, "IA" atanapi "AI" masing-masing. Sareng tangtosna, nekenkeun anu asalna Sumber Terbuka.

Pikeun aranjeunna anu panginten henteu jelas ngeunaan naon Téknologi "Kacerdasan Jieunan", ieu téknologi anu dumasar kana Simulasi prosés Kecerdasan Manusa ku mesin, khususna sistem komputer. Prosés ieu kalebet diajaréta nalar sareng koréksi diri. Salaku tambahan, aplikasi khusus tina "IA" kalebet sistem ahli, pangakuan sora sareng visi ponggawa.

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Kecerdasan Jieunan dina Revolusi Industri Kaopat

Sareng sateuacan leres-leres ngalebetkeun hal éta, perhatoskeun yén Téknologi Kecerdasan Jieunan, diantara anu sanésna, anu ngalangkungan arus Internet atanapi aranjeunna condong pisan kana éta, aranjeunna anu masihan awak atanapi jelas nangtoskeun arus ieu Revolusi Industri Kaopat, yén urang hirup. Sareng nyebatkeun sareng netelakeun aranjeunna téknologi anu paling relevan dina tahap ieu, urang bakal nyebatkeun aranjeunna deui di handap ieu:

  1. Kacerdasan Jieunan sareng Robotika
  2. Internét Hal, Internét Jalma sareng Internét Sadayana
  3. Nyetir Otonom sareng Drone
  4. Jaringan 5G sareng Jaringan WiFi 6
  5. Kuantum sareng Komputasi Awan
  6. Biotéhnologi, Nanotéhnologi sareng Neurotéhnologi
  7. Tele-médis, Tele-pendidikan sareng Tele-karya
  8. Deep Learning sareng Data Ageung
  9. 3D Percetakan, Realitas Augmented sareng Realitas Maya
  10. Generasi tanaga énggal sareng sistem panyimpenan

Para inpormasi lengkep ngeunaan titik ieu, anjeun tiasa ngajajah urang pos patali saméméhna sareng éta, anu langsung aya di handap:

Tulisan anu aya hubunganana:
Revolusi Industri Kaopat: Peran Parangkat Lunak Gratis dina jaman anyar ieu

Kecerdasan Buatan Sumber Terbuka

Kecerdasan Buatan Sumber Terbuka

Naon Téknologi Kecerdasan Ponggawa aya dina Open Source?

diantara nu "IA" parantos ditalungtik, dina publikasi samemehna kami gaduh:

OpenAI

"OpenAI" langkung ti proyek nyalira, éta mangrupikeun organisasi nirlaba swasta anu ngembangkeun Proyék Kecerdasan Jieunan gratis sareng terbuka pikeun sadayana. Anu misi na sacara umum nyaéta ngajamin yén "IA" pedah sakumna umat manusa.

Nanging, sami ngaharepkeun ngahontal kauntungan ieu ku ngadamel proyék-proyék na "IA" katelahna «Kecerdasan Umum Ponggawa (AGI)», janten kahareup Sistem Kacepetan Otonom, sanggup ngalangkungan manusa dina padamelan anu paling berharga, ku cara anu kamanusaan sacara progresip ngamangpaatkeun waktos manusa anu aya. Salah sahiji proyék anu paling dikenal anu mimiti dimimitiana, nyaéta GitHub Copilot.

Tulisan anu aya hubunganana:
OpenAI: Proyék Kecerdasan Buatan gratis sareng kabuka pikeun sadayana
Tulisan anu aya hubunganana:
GitHub Copilot, asistén kecerdasan buatan pikeun nulis kode

TensorFlow

Ieu salah sahiji Platform Kecerdasan Jieunan panglobana dipaké di dunya. Éta diciptakeun ku Google (Otak) pikeun panggunaan internal sareng dileupaskeun dina lisénsi sumber terbuka Apache 2.0 dina 9 Nopémber 2015, ngagantikeun sumber sateuacanna anu ditutup, disebat Kapercayaan.

Éta disaluyukeun salaku a perpustakaan sumber kabuka ditujukeun ka diajar jero, anu ogé sayogi pikeun Windows, Linux, MacOS, sareng platform seluler anu kalebet Android sareng iOS. Sareng tujuanana pikeun nyumponan kabutuhan sistem anu sanggup ngawangun sareng ngalatih jaringan saraf pikeun ngadeteksi sareng ngartikeun pola sareng korélasi, mirip sareng diajar sareng penalaran manusa.

Tulisan anu aya hubunganana:
TensorFlow sareng Pytorch: Open Source AI Platforms

PyTorch

Éta mangrupikeun salah sahiji Platform Kecerdasan Ponggawa anu paling sering dianggo di dunya, sareng TensorFlow. Luhureun sadaya, pikeun janten toko buku utama Facebook pikeun aplikasi tina diajar jero. Salaku tambahan, éta paket tina Python dirancang pikeun ngalakukeun itungan angka ngamangpaatkeun éta programer tensioner. Sareng biasana dianggo salaku gaganti paket Numpy.

Ngamungkinkeun dijalankeunnana dina GPU pikeun nyepetkeun itungan anu dilakukeun. Sareng éta seueur dianggo dina prosés panilitian sareng pamekaran dina bidang pembelajaran jero, utamina difokuskeun kana pamekaran jaringan saraf, ngalangkungan panganteur anu saderhana pisan.

Tulisan anu aya hubunganana:
TensorFlow sareng Pytorch: Open Source AI Platforms

Microsoft's Cognitive Toolkit (CNTK)

Ieu mangrupakeun Solusi AKAL Jieunan jeung toolkit diajar jero kalayan poténsial anu ageung pisan. Éta ogé gratis, gampang dianggo, sareng ngagaduhan kualitas kelas komersial anu ngamungkinkeun anjeun nyiptakeun algoritma diajar jero sanggup diajar dina tingkat anu caket kana otak manusa.

Microsoft, panyipta na, mastikeun yén cenah alat sumber kabuka nyayogikeun skala anu henteu kompromi, gancang kualitas saé sareng presisi, sareng dukungan pikeun basa pamrograman anu seueur sareng algoritma ayeuna.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pakakas Kognitif: Sumber Terbuka Deep Learning SW

Proyék open source AI / ML / DL sanés anu langkung terang

Upami, hoyong langkung jero dina proyék sanés anu aya hubunganana sareng Téknologi "Artificial Intelligence (AI)" jeung "Deep Learning (AP)" o «Deep Learning (DL) / Machine Learning (ML) », anjeun tiasa ngajajah proyék-proyék ieu sareng publikasi anu aya hubunganana sareng sebelumnya:

  1. Kasepakatan.NET
  2. Akumulasi
  3. Aesara
  4. Apache mahout
  5. Ramalan ApacheIO
  6. Kafe
  7. H2OH
  8. IBM Watson
  9. Jasper
  10. Keras
  11. Kubeflow
  12. ML.Net
  13. OpenNN
  14. Scikit-Diajar
  15. Theano
  16. Wit.ai
Tulisan anu aya hubunganana:
Kubeflow: Alat Pembelajaran Mesin pikeun Kubernetes
Tulisan anu aya hubunganana:
.NET sareng ML.NET: Platform Terbuka Microsoft

Sareng pamungkas sanaos «éta sanés Proyék Open Source AI », éta patut ngajalajah sakedik pikeun terang sareng diajar, naon sababna Amazon AI / ML Layanan.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna, sakumaha urang tiasa ningali ieu novel sareng bidang téknologi anu tuwuh anu museur kana pangwangunan sareng palaksanaan "Kacerdasan buatan" jeung "Deep Learning (AP)", henteu luput tina booming dina panggunaan Software gratis sareng Sumber Terbuka dina sagala bidang produktif sareng komérsial organisasi publik, swasta sareng komunitas. Sareng dina waktosna, anjeun Sumber Terbuka AI bakal teraskeun ningkatkeun, mekar sareng nawiskeun kami solusi pangalusna sareng pamanggihan kana masalah anu aya sareng pikahareupeun.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.