Knative 1.0, platform pikeun serverless Kubernetes

Google nembe ngumumkeun versi anyar tina platform Knative 1.0 nu diposisikan salaku stabil sarta dirancang pikeun nyieun infrastruktur komputasi serverless dilaksanakeun dina sistem isolasi wadahna dumasar kana platform Kubernetes.

Salian Google, pausahaan kayaning IBM, Red Hat, SAP na VMware ogé kalibet dina ngembangkeun Knative. Pelepasan Knative 1.0 nandaan stabilisasi API pikeun pamekaran aplikasi, anu bakal tetep teu robih ti ayeuna sareng bakal tetep cocog ka tukang.

Dinten ayeuna, proyék Knative ngarilis versi 1.0, ngahontal tonggak penting anu dimungkinkeun ku kontribusi sareng kolaborasi langkung ti 600 pamekar. Salila tilu taun katukang, Knative janten tingkat serverless anu paling seueur dipasang di Kubernetes.

Proyék Knative diluncurkeun ku Google dina bulan Juli 2018, kalayan visi pikeun sistematisasi prakték pangsaéna dina pamekaran aplikasi asli dina méga, kalayan fokus kana tilu daérah: pangwangunan wadah, jasa sareng skala beban kerja sareng acara. .

Pikeun anu teu wawuh sareng platform Knative, aranjeunna kedah terang éta ieu specializes dina peluncuran wadahna disiapkeun sakumaha diperlukeun (aplikasi teu dihijikeun kana sagala wadahna husus), organizes manajemén jeung nyadiakeun skala lingkungan diperlukeun pikeun ngalakukeun fungsi jeung aplikasi.

platform nu éta tiasa disebarkeun di tempat tanpa kedah dihubungkeun sareng jasa awan éksternal. Ngan Kubernetes anu diperlukeun pikeun ngajalankeun, nyadiakeun kabeungharan parabot pikeun ngarojong rupa-rupa frameworks umum, nu Django, Ruby on Rails, sarta Spring geus kaasup.

Éta ogé penting pikeun nyebut éta panganteur garis paréntah (CLI) bisa dipaké pikeun ngadalikeun operasi platform. Platform nyadiakeun dua komponén utama:

  • porsi- Panyebaran sareng manajemén aplikasi sareng fungsi dina bentuk wadah tanpa server. Wadahna dijalankeun dina Kubernetes kalawan konfigurasi jaringan otomatis, routing, robah tracking (nyieun snapshots kode hosted tur konfigurasi), sarta ngajaga tingkat nu diperlukeun skala (handap ka enol pods dina henteuna aktivitas). Pamekar ngan ukur museurkeun kana logika, sadayana anu aya hubunganana sareng palaksanaan diurus ku platform. Subsistem jaringan Ambassador, Contour, Kourier, Gloo, sareng Istio tiasa dianggo pikeun ngatur pamundut jaringan sareng rute. Aya dukungan pikeun HTTP / 2, gRPC, sareng WebSockets.
  • Acara: nyaéta sistem universal pikeun ngalanggan (ngalampirkeun supir), nganteurkeun sareng ngatur acara. Hal ieu ngamungkinkeun kreasi aplikasi asynchronous ku cara ngagantelkeun sumberdaya komputasi kana aliran data ngagunakeun modél objék jeung penanganan acara. Misi tingkat luhur Knative Eventing nyaéta: Aktipkeun pamekaran aplikasi asinkron ku ngirimkeun acara ti mana waé.

Naon anu anyar dina Knative 1.0?

Dina vérsi anyar ieu 1.0 autoscaling parantos dilakukeun (kaasup skala nol), ditambah tracking révisi sareng abstraksi pamekar mangrupikeun sababaraha tujuan munggaran Knative.

Salian pikeun nyumponan tujuan éta, proyék ogé diasupkeun rojongan pikeun sababaraha lapisan HTTP routing, rojongan pikeun sababaraha lapisan gudang pikeun konsép acara kalawan métode langganan umum, sarta dirancang hiji abstraksi "tipe bebek" pikeun ngidinan ngolah sumberdaya Kubernetes sawenang nu boga widang umum, pikeun ngaran sababaraha parobahan.

Knative ayeuna sayogi dina 1.0, sarta sanajan API ditutup keur parobahan, harti na sadia umum supados saha waé tiasa nunjukkeun patuh kana Knative. API stabil ieu ngamungkinkeun para nasabah sareng ngical paralatan ngadukung portabilitas aplikasi sareng ngadamel arsitektur pangembang asli awan.

Tungtungna, upami anjeun resep terang langkung seueur ngeunaan versi énggal ieu, anjeun tiasa konsultasi detilna Dina tautan ieu.

Pikeun anu hoyong terang ngeunaan platform ieu, aranjeunna tiasa konsultasi link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.