Knoppix 8.6 aya di dieu sareng mangrupikeun vérsi munggaran anu ninggalkeun sistemd

Knoppix 8.6

Minggu kamari versi anyar Knoppix 8.6 dileupaskeun, anu mangrupikeun sebaran Linux anu berbasis di Debian. Versi anyar ieu Knoppix 8.6 nyandak pondasi Debian 10 Buster (dileupaskeun 9 Juli) kalayan bungkus anu dipilih dina anu disebut tés Debian sareng cabang anu henteu stabil pikeun ngamungkinkeun pangrojong pikeun hardware grafik anu langkung énggal.

Knoppix mangrupikeun salah sahiji sebaran Linux munggaran anu tiasa diputer langsung tina DVD sareng teras-terasan kasohor ku peminat Linux anu béda. Sakumaha seueur anjeun panginten anu aya sababaraha cabang Debian sayogi., masing-masing ngagambarkeun tahap khusus dina évolusi sebaran.

  • dahan stabil
  • cabang tés
  • dahan teu stabil

Debian "henteu stabil" (ogé katelah kode Sid) sanés ketat mangrupikeun vérsi Debian, tapi versi kontinyu tina distribusi anu ngandung paket pangénggalna sareng anu pang anyarna anu nembé diwanohkeun kana Sistem Debian.

Naon anu énggal dina Knoppix 8.6

Vérsi anyar ieu Knoppix 8.6 menonjol, sabab mangrupikeun vérsi munggaran tina distribusi pikeun nilar sistemd (sistem boot sareng daemon anu khusus dirarancang pikeun kernel Linux salaku alternatip pikeun System V).

Systemd mangrupikeun sistem standar sareng manajer jasa pikeun sebaran ageung Linux.

Vérsi na Knoppix 8.5 mangrupikeun vérsi purwakarta dina prosés ninggalkeun sistemd. Pencipta Knoppix, Klaus Knopper, sakedik ngajelaskeun alesan ngaleungitkeun systemd tina masalah ieu.

"Sistemd anu kontroversial, nembé janten skandal kusabab kerentanan kaamanan, parantos diintegrasikeun sareng Debian ti saprak Jessie [8.0] sareng dipiceun ti Knoppix 8.5.

Ieu nyingkahan kagumantungan beurat dina sistem boot kalayan bungkus kuring nyalira.

«Kanggo neraskeun kéngingkeun manajemén sési anu sami sareng Systemd sahingga ngajaga kamampuan pikeun mareuman sareng ngabalikan deui salaku pangguna normal, kuring ngajalankeun sési manajer» elogind «tibatan.

Ieu nyegah gangguan sistem sareng seueur komponén sistem sareng ngirangan kompleksitas sistem sacara gembleng. Upami anjeun hoyong ngamimitian jasa anjeun nalika ngamimitian, anjeun henteu kedah ngadamel unit sistemd, kantun lebetkeun kana file téks /etc/rc.local, anu ngandung conto anu jelas.

Ngeunaan parobihan Knoppix 8.6 nampi salian ti ninggali systemd, poUrang bakal mendakan yén vérsi énggal ieu sumping sareng Kernel 5.2.5 (pikeun ngadukung perangkat keras anu langkung énggal).

Di sisi pangguna, urang tiasa mendakan yén éta aya sareng tilu lingkungan desktop: LXDE, Gnome 3 sareng KDE 5.

Sareng kanggo aplikasi anu tos dipasang, urang tiasa mendakan Firefox 68.0.1 sareng Ublock (ad blocker), Chromium 76.0.3809.87 sareng Noscript.

Sareng deuih Anggur 4.0, Gimp 2.10.8, Kantor Libre 6.3.0-rc2, Maxima 5.42.1 (pikeun matématika / aljabar), kdenlive 18.12.3, sareng seueur deui.

Diideuan ku paguneman Klaus Knopper ngeunaan desain 3D sareng percetakan 3D, pamekar ogé mutuskeun pikeun nambihan Freecad, Blender, Slic3r, sareng OpenScad kana DVD sékrési ieu.

Salaku tambahan, pangguna tiasa boot Knoppix 8.6 kana Secure Boot sareng UEFI saatos dipasang kana USB. Nanging, ieu ngabutuhkeun anjeun pikeun ngalebetkeun firmware UEFI bari nyobian boot pikeun pertama kalina.

Knoppix ogé nawiskeun varian ADRIANE (Audio Desktop and Network Environment Reference Reference Implementation), anu nyayogikeun 'sistem ménu anu nyarios, anu kedahna mempermudah panggunaan sareng aksés Internét pikeun novice komputer, bahkan upami aranjeunna henteu ngagaduhan kontak mata sareng monitor komputer. Komputer', panginten kalebet lingkungan grafis didukung ku Compiz anu ngadukung skala.

Éta ogé diperhatoskeun yén sistem operasi ngadukung arsitektur 32-bit sareng 64-bit, janten pangguna anu nganggo komputer anu langkung lami ogé tiasa nyobian sistem operasi berbasis CD langsung ieu.

Unduh sareng kéngingkeun Knoppix 8.6

Pikeun aranjeunna anu resep tiasa nyobian atanapi masang versi anyar ieu distribusi dina komputerna. Anjeun kedah terang yén 4.5 GB gambar LiveDVD distorsi sayogi pikeun diunduh.

Link download ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel Mayol cenahna

    Nuhun kana tulisanna, sok pikaresepeun maca ngeunaan Knoppix
    Tapi sababaraha detil:
    Éta anu paling relevan pikeun LiveCD - sanaos aya anu sateuacanna teu hasil - sabab éta anu pangpayunna nganggo CLOOP anu ngamungkinkeun nempatkeun 2 Gb dikomprés dina CD 640 Mb ti harita.
    sareng di sisi anu sanésna, éta sanés anu mimiti henteu nganggo systemd, ogé pikeun ngarobihna.
    Devuan atanapi Chromium OS anu paling terkenal, tapi kuring parantos maca Knoppix dina daptar distribusi tanpa systemd, dina bulan April yén anjeunna nyarios yén anjeunna nganggo SysV maslinux.es/listado-de-distributions-gnu-linux-sin-systemd/

    1.    David naranjo cenahna

      Hai miguel.

      Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Sedengkeun pikeun anu pangheulana ninggali systemd, kuring henteu ngarujuk janten distro munggaran, upami sanés versi munggaran Knoppix. (Kasalahan kuring, kuring panginten henteu tiasa nyerat bagian éta ogé pikeun hartosna éta).

  2.   01101001b cenahna

    Nya, dulur-dulur, anjeun kaleungitan kuring. Tungtungna, naha distro ieu anu pangheulana ninggali systemd atanapi henteu? (didaptarkeun sareng distro (meta) sanés anu henteu nganggo systemd parantos jelas). Sareng upami sanés anu kahiji, anu mana anu (parantos) parantos ngalaksanakeunana?
    Salam!

    1.    David naranjo cenahna

      Ti pihak-pihak anu kuring terang, sajaba ti anu paling sering dibahas ngeunaan Devuan, anu mimitina siga anu ngaganggu masarakat anu kabagi, ku jalanna waktos éta parantos leres-leres nempatkeun dirina.

      Anu sanés anu kuring terang nyaéta:

      Linux absolut
      antiX
      Artix
      OS krom
      MX Linux
      NuTyX
      PCLinuxOS

      1.    salah sahiji sababaraha cenahna

        Kuring parantos nganggo Artix sababaraha bulan ayeuna sareng kuring henteu tiasa langkung bahagia. Sadaya kaunggulan Arch tapi tanpa masalah systemd. Teu aya backlogs atanapi kasalahan anu anéh. Éta jalan sakumaha distro anu biasa dilakukeun dugi ka ayeuna, lincah, gancang sareng tanpa masalah. Tangtosna, anjeun kedah maca sakedik (henteu seueur) pikeun terang kumaha OpenRC (dina kasus kuring) atanapi Runit jalan, tapi hayu, teu aya anu raoseun, sakedik maca sareng éta bakal gampang sapertos sistemd sareng henteu kasieunan anu aya. nyaéta tibatan janten guru pikeun ngatasi hal anu sanés. Tina pangalaman kuring OpenRC henteu ngarugikeun kuring langkung seueur tibatan butuh kuring pikeun ngabiasakeun sistemd.