Komorebi: Kumaha ngaropea Desk kami nganggo latar animasi?

Komorebi: Kumaha ngaropea Desk kami nganggo latar animasi?

Komorebi: Kumaha ngaropea Desk kami nganggo latar animasi?

Teraskeun sareng urang tulisan ngeunaan personalisasi, dinten ieu urang bakal ngajantenkeun aplikasi anu hébat sareng mangpaat pisan pikeun tujuan ieu, disebat Komorebi.

Enya Komorebi mangrupikeun aplikasi anu saé anu tiasa dianggo salaku anu saé sareng tiasa disesuaikan wallpaper manager (wallpaper) dibereskeun sareng animasi pikeun Linux, sareng anu sapertos Conky, ngamungkinkeun urang pikeun masihan touch khusus pikeun urang Méja, pikeun nunjukkeun aranjeunna di urang nembak layar dinten urang ngagungkeun urang #DesktopDay.

Komorebi: Panél konfigurasi lami

Kami moal jauh teuing ngajelaskeun naon éta Komorebi, kumargi, ampir 3 taun ka pengker urang parantos nyarioskeun perkawis aplikasi nalika éta dina tahap béta. Nanging, nyebatkeun éta pos patali saméméhna, urang tiasa nyarios yén:

"Komorebi mangrupikeun pangatur wallpaper anu saé sareng berkesan pikeun distro Linux mana waé, éta sumber terbuka sareng dikembangkeun di Vala ku Abraham Masri. Alatna ngagaduhan latar tukang anu tiasa diatur dina sababaraha cara sareng iraha waé, éta ngagaduhan sababaraha latar layar (animasi, statis, gradién, sareng anu sanésna), sareng aranjeunna dieuyeuban ku sababaraha pilihan anu ditawarkeun ku alat éta." Komorebi: Pangatur wallpaper anu indah sareng tiasa disesuaikan

Dina ieu publikasi ayeuna urang bakal langkung difokuskeun kumaha ngagunakeun vérsi anjeun ayeuna.

Komorebi: Eusi

Komorebi dina XFCE

Ngagunakeun Komorebi + Windows Header + AppMenu Module

Pikeun ngajelaskeun kumaha kéngingkeun Desktop anu dipersonalisasi sareng animasi, sapertos anu dipidangkeun dina gambar luhur langsung, kami bakal nganggo GNU / Linux Distro nelpon MX Linux Ubuntu 19.3, khususna Respin pribadi namina Kaajaiban.

lengkah 1

Hal kahiji anu kedah dilakukeun nyaéta masang Komorebi, ngaunduh ti anjeun halaman wéb resmi dina GitHub, installer anu pas pikeun a GNU / Linux Distro salaku anu dianggo ku kami pikeun Tutorial ieu, anu dumasar kana Debian 10 sareng anggo XFCE. Kanggo ngalakukeun ieu, anjeun ogé tiasa pencét kana tautan ieu: komorebi-2.1-64-bit.deb.

Teras urang teraskeun masangna ku cara anu paling raoseun kanggo masing-masing. Dina kasus kami, kami nganggo paréntah paréntah ieu:

«sudo apt install ./Descargas/komorebi-2.1-64-bit.deb»

lengkah 2

Saatos dipasang, urang teraskeun ngajalankeunana ku milarian dina Menu Aplikasi, kategori sistim. Sakali dibuka, éta bakal dieksekusi dimimitian sacara standar, anu énggal Téma Desktop (Wallpaper) standar. Ka anu Menu Konfigurasi Éta diaksés ku ngaklik katuhu dina Desktop. Ngeunaan ieu, sareng dina pilihan tina «Ganti Wallpaper» (Ganti Wallpaper) urang tiasa milih anu dipikahoyong.

Padahal upami urang hoyong nambihan anu énggal, urang kedah nyalin folder anu aya ti jalurna «/System/Resources/Komorebi/» jeung ganti ngaran éta. Teras gentos file na «video.mp4» y «wallpaper.jpg», ku anu dipikaresep ku urang tetep nami anu sami. Janten urang tiasa ningali sareng milih éta tina Menu Konfigurasi, ngaktipkeunana. Sadaya ieu, sakumaha katingal dina gambar handap langsung.

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

Komorebi: Léngkah 2

nyatet: Pidéo kami (latar tukang animasi) parantos diunduh tina wéb Pondok Desktop.

lengkah 3

Pikeun aranjeunna anu hoyong ngatur a Menu Global kanggo aplikasi anjeun di Gaya Mac OS ngalangkungan XFCE, kantun nambihan a Panel luhur tambahan (Panel 2), sareng nambihan unsur-unsur ieu: «Windows Header - Buttons» y «Módulo AppMenu». Sakumaha ditingali dina gambar ieu di handap:

Komorebi: Léngkah 3

Sakali sadaya léngkah ieu parantos dilaksanakeun, dina saluyu na GNU / Linux Distro jeung XFCE jeung ngagunakeun Komorebi y AppMenu, saha waé anu ngagaduhan Meja anyar ngagurilap kanggo ditingalikeun dina Grup atanapi Komunitas karesepna, dina dinten anu sami anu «DiaDeEscritorio».

Sareng upami anjeun hoyong anggo Conky sapertos anu ditingali seueur di luhur, kami nyarankeun maca tulisan kami anu aya hubunganna sareng Konkrit:

Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?
Tulisan anu aya hubunganana:
Conkys: Kumaha ngarobih Konkét kami pikeun henteu nganggo Neofetch?

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Komorebi», Éta aplikasi anu saé anu tiasa dianggo salaku anu saé sareng tiasa disesuaikan pangatur wallpaper teratur sareng animasi pikeun Linux, sareng anu sapertos Conky, ngamungkinkeun urang pikeun masihan sentuhan khusus pikeun urang Méja, pikeun nunjukkeun aranjeunna di urang nembak layar dinten urang ngagungkeun urang «DiaDeEscritorio»; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.