Kéngingkeun sadayana konfigurasi jaringan kami kalayan paréntah

Boh kusabab urang ngatur sérver atanapi kusabab urang henteu ngagaduhan lingkungan anu grafis, aya kalan-kalan urang peryogi terang sadaya data jaringan anu ngagaduhan komputer anu urang sambungkeun, didieu kuring bakal ngajelaskeun kumaha kéngingkeun data ieu.

Alamat IP

Paréntah saderhana tiasa nyaritakeun IP kami, hartosna kuring: ifconfig

ifconfig

Éta bakal nunjukkeun urang sapertos kieu:

ifconfig Sakumaha anjeun tiasa tingali, sadaya panganteur jaringan némbongan, dina garis ka 2 unggal antar muka urang tingali sapertos: «inet 192.168.1.5»… Inet nyaéta alamat IP, contona, upami kuring ngalakukeun grep nyaring inet Kuring ngan ukur tiasa ningalikeun IP:

sudo ifconfig | grep inet

Éta bakal nunjukkeun urang IPv4 sareng IPv6 IP kami.

MAC

Paréntah anu sami ngamungkinkeun urang terang alamat MAC kami, urang tiasa ningali éta dina garis anu dimimitian ku "éter", urang masih tiasa nganggo grep pikeun nyaring ku éter sareng ngan ukur MACs kami anu némbongan:

sudo ifconfig | grep ether

DNS server

Pikeun terang sérver DNS kami kami tiasa ningali eusi file /etc/resolv.conf:

cat /etc/resolv.conf

Di dinya urang bakal ningali domain jaringan kami (upami urang gaduh LAN) atanapi IP tina server DNS anu kami anggo.

Gerbang atanapi Gerbang

Nyaho gateway atanapi gateway urang sami-sami gampil, kami bakal nganggo:

ip route show

Urang bakal ningali yén sababaraha garis tiasa muncul, tapi garis (umum) kahiji ngandung gateway urang di awal, nyaéta garis anu dimimitian ku standar

ip-rute Pokokna ... jelas anjeun tiasa nganggo grep deui pikeun nyaring sacara standar:

ip route show | grep default

Sareng ... kénging langkung éndah urang tiasa nganggo awk pikeun nembongkeun kolom anu ka-3, IP:

ip route show | grep default | awk {'print $3'}

Tapi hei, ieu pikeun ngajelaskeun urang detailed

Hostname atanapi Nami Komputer

Sederhana, saderhana pisan ... ngan ukur ngaji: hostname

hostname

Tungtungna!

Sajauh ieu tulisanna, kuring henteu terang upami kuring ngagaduhan konfigurasi anu ngantosan ... upami kitu, bagikeun paréntah pikeun nunjukkeun éta dina terminal 😉

Ngarasakeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gonzalo cenahna

    Teu pernah raoseun émut aranjeunna

  2.   Hugo cenahna

    Dina kasus DNS, ieu sanés masalahna.
    Dina Ubuntu atanapi sababaraha turunanana file '/etc/resolv.conf' ngandung 'nameserver 127.0.1.1'
    Kumaha nangtukeun DNS anu ngonpigurasi dina kasus ieu?

    1.    xurxo cenahna

      Ieu kajantenan sabab sistem na nganggo: / usr / sbin / NetworkManager sareng program ieu anu tanggung jawab nelepon / sbin / dhclient.

      Upami anjeun hoyong ningali sadaya inpormasi kalebet nami IP tina nameserver, jalankeun paréntahna:

      "Nm-alat"

      Di Ubunto sareng Mint éta bakal nawiskeun anjeun sapertos kieu:

      Alat NetworkManager

      Nagara: nyambung (global)

      - Alat: eth0 ———————————————————————–
      Jenis: Kabel
      Supir: jme
      Nagara: teu aya
      Default: henteu
      Alamat HW: 00: 90: F5: C0: 32: FC

      Kamampuhan:
      Carék Detéksi: leres

      Pasipatan kabel
      Pamawa: pareum

      - Alat: wlan0 [Otomatis MOVISTAR_JIJIJI] ———————————————
      Ketik: 802.11 WiFi
      Supir: rtl8192ce
      Kaayaan: nyambung
      Default: enya
      Alamat HW: E0: B9: A5: B3: 08: CA

      Kamampuhan:
      Laju: 72 Mb / s

      Pasipatan nirkabel
      Énkripsi WEP: enya
      Énkripsi WPA: leres
      Énkripsi WPA2: leres

      Poin aksés nirkabel (* = AP ayeuna)
      * MOVISTAR_D44A: Infra, F8: 73: 92: 50: D4: 53, Freq 2452 MHz, Laju 54 Mb / s, Kakuatan 40 WPA

      Setélan IPv4:
      Alamat: 192.168.1.37
      Awalan: 24 (255.255.255.0)
      Gerbang: 192.168.1.1

      DNS: 80.58.61.250
      DNS: 80.58.61.254
      DNS: 193.22.119.22
      DNS: 208.67.222.222

      Nyaéta, sadaya inpormasi anu paréntah dina pos ieu (sareng sababaraha deui) nawiskeun anjeun sacara sakaligus. Kanggo terang pilihan anu sanés, anjeun parantos terang: «man nm-tool» 🙂

      Salain tina paréntah:

      "Hostname"
      "Rute"

      1.    barnarasta cenahna

        # ngali http://www.google.com | grep SERVER

        sareng éta bakal nyaritakeun DNS anu dianggo

      2.    kimiawi cenahna

        Ti Ubuntu 15.04 anjeun kedah nganggo:

        acara alat nmcli

        sabab nm-tool ngaleungit:
        http://askubuntu.com/questions/617067/why-nm-tool-is-no-longer-available-in-ubuntu-15-04

  3.   cohiote cenahna

    Dear, kuring masang Huayra 2.0 sareng kuring parantos dianyarkeun janten 2.1.
    Sahenteuna dina vérsi ieu, sacara standar teu aya paréntah "ifconfig", upami henteu abdi nganggo paréntah "ip" pikeun ningali status kartu jaringan:

    ip addr sh

  4.   jhb cenahna

    xd lalaki jnbkj kjbkjbk kjbkj kj kj

  5.   JMonzon cenahna

    Kumaha kuring ngamutahirkeun parobihan alamat IP tina sérver mail kuring dina ISP's DNS?