Steam Deck, konsol Valve pikeun bersaing sareng Switch

Anyar klep dileupaskeun rinci ngeunaan "Steam Deck" anu diposisikan salaku konsol gim genggam pikeun kaulinan Valve (Steam) sareng disebatkeun yén ditargetkeun pikeun diluncurkeun akhir taun ieu.

Sareng éta anu hébat sanésna museurkeun kana proyék konsol portabel pikeun PC anu ngadopsi penampilan Nintendo Switch sareng dijalankeun dina Windows, Valve parantos ngerjakeun pisan proyekna sareng ayeuna éta kanyataan.

Tina ciri-cirina anu ngawangun Dek Kukus:

  • processor AMD Zen 2 custom APU + RDNA 2 (8 CU) chip grafik
    Jam 2 Zen: 2.4 dugi 3.5 GHz
    Kecepatan jam RDNA 2: 1000 dugi ka 1600 MHz
    4 ka 15 W TDP
    Memoria 16 GB RAM LPDDR5 5500 MT / s
    Gudang data 1) 64GB eMMC
    2) 256GB SSD PCIe 3.0 x4 NVMe
    3) 512GB SSD PCIe 3.0 x4 NVMe
    layar 7 ″ 1280 × 800 piksel LCD, 16:10, 60 Hz, 400 nits luminance
    Kurung kartu ékspansi Leres, microSD UHS-I (microSD, microSDHC, microSDXC)
    komunikasi WiFi nirkabel 6, Bluetooth 5.0
    Palabuhan tambahan USB Type-C (DisplayPort 1.4 patuh, maksimum 8K @ 60Hz atanapi 4K @ 120Hz), USB 3.2 Gen.2
    batre 40 Wh, waktos maén: 2 dugi 8 jam
    Carger dilebetkeun ku kabel USB C: ngecas gancang kalayan kakuatan 45 W
    dimensi X x 298 117 49 mm
    beurat 669 gram
    sistim SteamOS 3.0 (basis Linux)

 

Pikeun bagian na tina perangkat keras urang tiasa ningali yén éta rada pikaresepeun, kumargi dumasarkeun dina prosésor AMD APU anu henteu standar, anu spésipikasina sami sareng séri Van Gogh, nyaéta, prosésor anu disiapkeun pikeun alat-alat leutik premium anu mana jam dasar nyaéta 2.4 GHz kalayan kamungkinan ningkat dina modeu Turbo dugi ka maksimal 3.5 GHz, salian ti ngajangjikeun otonomi dugi ka 8 jam (ciri anu kuring pribadi rada teu percanten sareng kuring yakin yén batréna tiasa tahan sababaraha jam, kecuali upami anjeun maén sareng layar pareum ...)

Dina hal sambungan dek uap Éta ngagaduhan port USB-C 3.2, port 3.5 jack, sedengkeun dina hal panganteur, salian ti layar, aya dua touchpad (kénca sareng katuhu), dua iteuk analog, palang arah, opat tombol dina panel payun, tapi ogé a Tombol uap sareng aksés gancang d-pad, opat tombol di tepi sareng opat tombol di tukangna sareng gyro genep sumbu.

Estetika, konsolna mirip pisan sareng SwitchSanaos perenah analog, d-pad, sareng tombol aksi sakedik bénten, janten panempatan iteuk analog pikaresepeun. Aranjeunna biasana aya di luhur atanapi di handapeun setir sareng tombol payun, tapi Valve nempatkeun batang analog di gigirna, caket layar.

Fitur sanés Steam Deck nyaéta sapertos Nintendo Switch, ngagaduhan dukungan pikeun basa anu bakal nyambungkeun alat kana tipi (dipésér nyalira).

Pikeun bagian parangkat lunak, Disebutkeun yén sistem operasi anu bakal nguatkeun Steam Deck bakal SteamOS 3.0 (dumasar kana Arch Linux) kalayan panganteur: KDE, anu hartosna seueur gim Uap kedah dianggo sareng Proton (lapisan di luhur Anggur supados pertandingan cocog sareng Linux).

Ogé, Valve nyebatkeun dina FAQ na yén aranjeunna damel sareng BattlEye sareng EAC pikeun ngajalankeun perangkat lunak anti curang, anu sering janten topik pikeun kaulinan Windows dina Linux.

Kusabab mesinna mangrupikeun PC miniatur, pangguna tiasa sering masang naon anu dipikahoyongna (bahkan Windows). Pakakas pamekar aya dina pamekaran sareng kedah sayogi kanggo aksés sanés.

Konsol bakal sayogi dina sababaraha variasi dimana ukur panyimpenan anu robih, harga mimiti Steam Deck nyaéta $ 400 kalayan gudang 64GB internal, sedengkeun modél salajengna bakal ngarugikeun $ 530, tapi ku 256GB dina SSD sareng modél pang anyarna bakal ngarugikeun $ 650 sareng éta bakal sumping sareng 512GB Panyimpenan internal SDD sareng kaca eunteung anti-réfléktif. Kedah disebatkeun deui yén unggal modél Steam Deck gaduh slot microSD pikeun panyimpenan tambahan.

Sistemna bakal mimiti dikirim Désémber ieu di Amérika Kalér sareng Éropa.

Tungtungna, upami anjeun resep tiasa terang langkung seueur ngeunaan éta ngeunaan Steam Deck, anjeun tiasa konsultasi sacara rinci dina link ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gordon cenahna

    Milik kuring, kuring miharep éta mangrupakeun kasuksesan henteu ngan sabab éta bakal janten dukungan anu luar biasa pikeun Linux tapi kusabab Valve pantes éta!

  2.   Chema Gomez cenahna

    Pikeun nyieun persaingan nyata ka Switch aranjeunna peryogi langkung ti kakuatan kasar. Sesuatu anu moal aranjeunna gaduh: kaulinan Nintendo.