Kumaha Cara Fedora: Sadayana anu anjeun hoyong terang ngeunaan YUM sareng henteu wani naros (Bagian I)

Yeuh (Updater anjing konéng, Dirobih): Éta mangrupikeun manajer paréntah parangkat lunak (CLI) pikeun ngapdet, masang, sareng ngaleupaskeun bungkusan ku résolusi kagumantungan otomatis. Éta ditulis dina Python, anu ngamungkinkeun fungsionalitasna dilegaan ngalangkungan plugins. Yum ogé sayogi dina Debian.

Yum nawiskeun manajemén paket anu aman sabab ngadukung sistem verifikasi tanda tangan GPG (Penjaga Privasi GNU, ogé katelah GnuPG). Nalika verifikasi tanda tangan diaktipkeun, Yum moal nolak masang paket naon waé anu henteu ditandatanganan kalayan konci GPG anu leres pikeun Repository éta. Ieu ngandung harti yén anjeun tiasa percanten kana paket éta rpm anu anjeun unduh sareng pasang dina sistem anjeun mangrupikeun sumber anu dipercaya sareng henteu dirobah nalika ditransper.

Dina ieu How To (dibagi kana sababaraha bagian) urang bakal ningali kumaha ngamangpaatkeun pangatur perangkat lunak anu kuat sareng fleksibel ieu anu, dina pamendak pribadi kuring, mangrupikeun anu pangsaéna anu aya salian ti pacman (Archlinux);). Urang bakal ningali sacara praktis sadaya pilihan anu aya, plugins sareng cara ngaturana numutkeun kabutuhan urang sorangan: D.

Pikeun nganggo salah sahiji pilihan anu dipidangkeun di handap ngan ukur diperyogikeun pikeun aksés sakumaha akar atanapi anggo sudo sareng nyerat:

yum [opciones] comando {paquete1} {paquete2} {...}

contona:

yum -y install clementine

Catetan: Parameter anu aya diantara [] opsional, parameter anu aya di antara {} bakal gumantung kana paréntah anu bakal dianggo.

Daptar paréntah yum ngagaduhan nyaéta:

  • pasang package1 [package2] […]
  • ngapdet [package1] [package2] […]
  • update-to [package1] [package2] […]
  • cek - update
  • ningkatkeun [package1] [package2] […]
  • tingkatkeun-ka [package1] [package2] […]
  • sebaran-sinkronisasi [package1] [package2] […]
  • miceun | mupus package1 [package2] […]
  • daptar […]
  • inpo […]
  • nyayogikeun | whatprovides feature1 [feature2] […]
  • bersih [bungkus | metadata | kadaluarsa-cache | rpmdb | plugins | sadaya]
  • makecache
  • grup […]
  • milarian string1 [string2] […]
  • cangkang [nami nami]
  • resolep dep1 [dep2] […]
  • (dijaga ukur alesan warisan - anggo réoquery atanapi yum nyayogikeun)
  • localinstall rpmfile1 [rpmfile2] [...]
  • (dijaga ngan ukur alesan warisan - anggo install)
  • localupdate rpmfile1 [rpmfile2] [...]
  • (dijaga ngan ukur alesan warisan - anggo update)
  • pasang deui paket1 [package2] […]
  • turunkeun paket1 [package2] […]
  • béréskeun paket1 [package2] […]
  • repolist [sadaya | diaktipkeun | ditumpurkeun]
  • vérsi [sadayana | dipasang | sayogi | kelompok- | nogroups | grouplist | groupinfo]
  • sajarah [info | daptar | bungkus-daptar | bungkus-inpo | ringkesan | addon-info | nyieun deui | batalkeun | rollback | anyar | singkronisasi | stats]
  • muatan-urus [txfile]
  • cek
  • bantosan [paréntah]

Descripción tina paréntah

masang

Hal ieu dianggo pikeun masang versi panganyarna tina paket atanapi kelompok bungkus bari mastikeun yén sadaya katergantungan parantos wareg. Upami henteu aya paket anu cocog sareng nami rangkep anu dipasihkeun, maka pertandingan bakal dipasang. Upami nami dimimitian ku karakter "@", sésana nami dianggo saolah-olah paréntah groupinstall dilaksanakeun. Upami nami dimimitian ku karakter "-" maka pamilarian dilakukeun dina transaksi sareng pertandingan mana waé dihapus. Upami namina mangrupikeun file, maka instalasi dilakukeun saolah-olah éta dilakukeun ngalangkungan localinstall.

update

Upami ngajalankeun tanpa nganggo nami paket, perbarui apdet sadaya paket anu ayeuna dipasang dina sistem. Upami hiji atanapi langkung paket parantos ditangtoskeun, yum ngan ukur bakal ngamutahirkeun bungkus anu ditunjuk. Yum bakal mastikeun yén sadaya kagumantungan parantos wareg nalika di pembaruan.

update-ka

Paréntah ieu lumaku sapertos "perbarui", tapi anjeun sok nangtoskeun vérsi pakét anu anjeun badé perbarui.

cek - update

Éta parantos dilaksanakeun sahingga anjeun tiasa terang naha mesin anjeun parantos ngantosan dugi teu kedah sacara interaktif ngajalankeun pembaruan. Éta ogé mulih daptar bungkus kanggo diénggalan dina format daptar. Nalika dijalankeun dina modeu verosa éta ogé nunjukkeun bungkusan luntur.

pamutahiran

Éta sami sareng paréntah pembaruan sareng bandéra --obsoletes.

sebaran - sinkronisasi o distro - singkronisasi

Singkronkeun paket anu dipasang sasarengan sareng bungkusan anu paling anyar, ieu dilakukeun naha kusabab kasepuhan, pembaruan atanapi katinggaleun jaman, sakumaha pantes. Upami anjeun masihan arguméntasi opsional "lengkep", paréntah ogé bakal masang deui bungkusan dimana tékstum instalasi sareng checkum anu sayogi henteu cocog. Sareng nyabut bungkus lami (tiasa dianggo pikeun nyingkronkeun vérsi rpmdb). Argumen opsional "béda" tiasa dianggo pikeun netepkeun operasi standar. Paréntah ieu moal ngajalankeun operasi kana kelompok, bungkus lokal, atanapi pilihan négatip.

mindahkeun o mupus

Éta dipaké pikeun ngaleungitkeun bungkusan anu ditangtoskeun tina sistem, ogé ngaleungitkeun bungkusan anu gumantung kana paket anu dikaluarkeun.

Catetan: anjeun teu kahaja ngaluarkeun yum ku nyalira.

daptar

Hal ieu dianggo pikeun nembongkeun sababaraha inpormasi ngeunaan bungkusan anu sayogi. Pilihan lengkep pikeun paréntah ieu lengkep di handap:

  • daptar yeuh [sadayana | patron1] [patron2] […]

Nembongkeun sadaya bungkusan anu sayogi sareng dipasang.

  • yeuh daptar sayogi [patron1] […]

Tembongkeun sadaya bungkusan dina repositori yum anu sayogi pikeun dipasang.

  • daptar daptar apdet [patron1] […]

Éta nunjukkeun sadaya bungkus sareng pembaruan anu sayogi dina repositori yum.

  • daptar yaum dipasang [patron1] […]

Daptar bungkusan dianggap salaku alesan. Upami argumen henteu cocog sareng nami paket anu sayogi, pertandingan bakal dicitak.

  • daptar tambahan yum [patron1] […]

Éta daptar bungkus dipasang dina sistem anu henteu sayogi dina yum repository mana waé sareng anu muncul dina file konfigurasi.

  • yeuh daptar luntur [patron1] […]

Éta daptar paket-paket anu dipasang dina sistem anu parantos luntur dina repository yum anu mana waé sareng anu muncul dina file konfigurasi.

  • daptar yeuh nembé [patron1] […]

Daptar bungkusan anu nembe ditambihan dina Repository. Ieu biasana henteu kapaké, tapi upami anjeun leres-leres hoyongna anjeun tiasa nganggo nyaéta plugin na yeuh list-updateinfo sapertos kieu: "yum list-updateinfo new".

Catetan: anjeun tiasa ngagentos parameter «papayung1","papayung2', Jsb., Kalayan nami paket anu anjeun badé parios. Inget yén pilihan anu ditandaan antara [] opsional.

Dina waktos ayeuna bagian kahiji aya didieu supados henteu manjangan teuing;).

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

16 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   rogertux cenahna

    Bunuh diri aman
    Catetan: anjeun teu kahaja ngaluarkeun yum ku nyalira.

  2.   azavenom cenahna

    inpo anu saé pisan, sababaraha patarosan XD anu ogé tiasa dipasang dina ubuntu? sareng upami anjeun tiasa nganggo debo repo dina ubuntu?

    1.    Perseus cenahna

      Anjeun tiasa nganggo yum salaku manajer paket salaku alternatip pikeun apt-get atanapi aptitude, kuring henteu yakin lamun anjeun tiasa nganggo paket debian di Ubuntu sareng jalanna leres, éta bakal janten masalah uji coba :).

  3.   rockandroleo cenahna

    Anjeun parantos nyiptakeun ragu pikeun kuring ... Yum on Debian! (jeung enya, éta; Kuring nguatkeun éta ku mariksa gudang). Naha ieu hartosna paket .rpm tiasa dipasang dina debian (naha kuring kedah nambihan gudang?) Atanapi kuring tiasa ngamangpaatkeun paréntah yum sareng GUI pikeun masang bungkus .deb? Hapunten upami kuring nyarios jahat, tapi kuring kaget ku naon anu kuring baca.
    Salam.

    1.    pandev92 cenahna

      Éta bakal dianggap anjeun tiasa masang bungkus .deb kalayan yum, sapertos dina pclinux os paket rpm kalayan synaptic sareng apt xD

    2.    ditangtoskeun cenahna

      Ningali tina sudut pandang anu logis, hal anu normal nyaéta ku yum anjeun tiasa masang paket .deb, janten tibatan nyerat "apt-get install firefox" anjeun nyerat "yum install firefox"

      1.    Juan Carlos cenahna

        Sareng éta cara anu kedahna, kumargi installer mangrupikeun hiji hal sareng iketna sanés.

  4.   Juli cenahna

    Kaleresan kuring sadar yén urang sadayana nganggo sistem operasi tapi teu aya urang anu gaduh sakedik pamendak kumaha jalanna.

    http://www.mylifeUnix.org

    1.    Perseus cenahna

      Anjeun sobat anu leres pisan, seueur urang panginten urang terang seueur hal ngeunaan distro kami, tapi nalika urang nalungtik sakedik tétéla yén anu kami terang nyaéta XD leutik.

  5.   Juan Carlos cenahna

    Sareng nyarios yum, naha anjeun sadar yén jalma-jalma Fedora parantos langsung mamatahan pikeun masang sistem 64-bit?

    1.    ditangtoskeun cenahna

      Kuring henteu terang, atoh kaunggulan sistem 64-bit seueur 🙂

    2.    Perseus cenahna

      Kumaha upami bro, sakumaha anjeun ogé nunjukkeun, disarankeun pisan pikeun nganggo vérsi 64-bit, tina anu kuring baca, Fedora x86_64 ngagunakeun bungkus salami 64 saloba mungkin sareng ngan upami aranjeunna henteu aya, éta ngagabungkeun sareng anu ka 32. Ieu leres-leres keren sabab kami sering ngeluh ngeunaan kasaluyuan anu goréng antara sistem 32 sareng 64 bit.

      Surak :).

  6.   Carlos Emilio cenahna

    YUM dina Debian henteu kaget kuring, kusabab Fedora inti dianggo apt-get salaku manajer, kuring bahkan nyiptakeun versi 7 atanapi anu sapertos kitu, sabab kuring resep ngagabungkeun manajer paket kuring seueur ningali aranjeunna, sareng nembé kuring ngaco fedora 17 pikeun nempatkeun Pacman (enya, manajer ArchLinux) sareng sadayana jalan dugi ka kuring ngabalikan XD

    1.    Perseus cenahna

      Wah, pacman di Fedora *. *, Goréng éta henteu dianggo pikeun anjeun :(. Naon anu anjeun carioskeun ngeunaan ngarobih manajer paket antara distro mangrupikeun hal anu seueur urang henteu terang, éta sababna kuring ngagaduhan ide anu saé nunjukkeun data :).

      Nuhun kana koméntar sareng neng, salam bro;).

  7.   Emiliano cenahna

    Kuring parantos nganggo Fedora x86_64 sakitar dua taun.
    Abdi henteu ngagaduhan masalah.
    Gawéna langkung saé tibatan vérsi 32-bit.
    Yum mangrupikeun salah sahiji program anu paling saé pikeun dipasang.
    Kuring parantos lami lirén lirén nganggo paréntah "rpm" pikeun
    laksanakeun pamasangan paket anu diunduh sareng éta
    aranjeunna henteu aya dina gudang. Upami anjeun ngagabungkeun sareng «Yumex»,
    antarbeungeut grafis, aranjeunna alat anu kuat pisan.
    Dina vérsi panganyarna Fedora ieu, "apper" tiasa dianggo pisan,
    sahenteuna dugi ka kuring nyobian, masang bungkus
    dilakukeun ti Firefox, sabab salah sahiji tindakan nyaéta masangna ku
    aper.

    Pangalusna Wasalam,

    Emiliano
    Badajoz

    1.    pipi cenahna

      D: