Kumaha cara ngadamel pendrive multiboot: pituduh step by step

Pikeun ngabuktikeun sareng ngamungkinkeun dina a hirup USB ngabogaan sagala rupa sebaran Linux teu kedah masang nanaon dina PC. Ieu ngandung harti yén anjeun tiasa masang saloba versi Linux sabab rohangan gaduh pendrive sareng anjeun bakal tiasa milih kalayan anu ngamimitian sistem tina menu grafis tina GRUB 2.


Pikeun masang program, kantun turutan pitunjuk dina halaman na (http://liveusb.info), upami anjeun gaduh Ubuntu anjeun tiasa langsung ngaunduh skrip instalasi sapertos kieu:

Unduh file na:

wget http://liveusb.info/multisystem/install-depot-multisystem.sh.tar.bz2

Kuring unzip file anu diunduh:

tar -xvf install-depot-multisystem.sh.tar.bz2

Ngajalankeun file instalasi:

./install-depot-multisystem.sh

Sing saha anu ngagaduhan distro sanés tiasa nuturkeun manual instalasi ieu.

Anu dilakukeun nyaéta nambihan Repository aplikasi sareng pasang sadaya kagumantungan, diantarana, pasang mesin virtual qemu, jsb.

Tujuan tina qemu nyaéta pikeun tiasa nyobian sistem usb boot tanpa kedah ngamimitian komputer nganggo usb anu nyambung.

Anggo

MultiSystem dina aksi

Sakumaha anjeun tiasa tingali, program ngamungkinkeun anjeun ngarobih menu boot, pormat mémori usb, unduh ISO populér, jst.

Hasil akhirna, nalika ngabalikan komputer nganggo pendrive dina tempatna:

Menu GRUB 2 kalayan sadaya distro dipasang dina pendrive

sumber: Webatu


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miquel Mayol i Tur cenahna

    http://www.pendrivelinux.com/boot-multiple-iso-from-usb-via-grub2-using-linux/
    Multiboot, tiasa dianggo pikeun sadaya linux, sanaos saderhana dilakukeun henteu sapertos grafis atanapi KISS, aranjeunna nembé ngintunkeun kuring tautan Multisystem tina ubuntu ISO anjeun pikeun nganggo Multisystem ti virtualbox - sigana éta ogé bakal cocog sareng Qemu.

    http://liveusb.info/multisystem/iso_ms_ubuntu/ms-lts/r9/

  2.   Yesaya Gätjens M. cenahna

    Kuring parantos tiasa nempatkeun installer Ubuntu sareng Windows XP dina pendrive anu sami, sanaos di awal nalika boot sareng pendrive sakedik kacau sareng menu, ngajalajah sakedik sareng trial and error anu bakal biasa sareng éta tiasa dianggo pisan.

  3.   Vallesin cenahna

    wget henteu mendakan file kanggo diunduh, kuring ngantepkeun naon balikna konsol
    wget http://liveusb.info/MultiBoot-v3/install-depot-multiboot.sh.tar.bz2
    –2011-11-24 17:52:04– http://liveusb.info/MultiBoot-v3/install-depot-multiboot.sh.tar.bz2
    Ngabéréskeun liveusb.info… 92.243.9.215
    Nyambung ka liveusb.info | 92.243.9.215 |: 80… nyambung.
    Pamundut HTTP dikintunkeun, ngantosan réspon… 404 Henteu Kapendak
    2011-11-24 17:52:04 ERROR 404: Teu Kapendak.

  4.   Aliana cenahna

    Tanpa niat spamming, kuring hoyong ngulang deui tulisan anu kuring pasang di sababaraha situs, sabab kuring ningali yén jalma rumit sareng aplikasi ieu anu saderhana pisan dianggo sareng kuat pisan. Abdi henteu tiasa ngartos kumaha cara henteu dianggo deui.

    Kahiji, éta jelas pisan: anjeun henteu kedah masang MultiSistem dina jarak anjeun.

    Kuring bakal nyobian nyimpulkeun kumaha kuring ngalakukeun éta (sistem anu leres pikeun distro naon, bahkan pikeun winbug $):

    1 Kuring unduh ISO MultiSystem tina tautan ieu:

    http://sourceforge.net/projects/multisystem/

    2 Kuring nempatkeun kana penlive (A) kalayan dd paréntah, unetbootin, naon waé anu anjeun pikaresep.
    Anggo pendrive sahenteuna 8 GB (Abdi nganggo 16 GB, dinten ieu aranjeunna murah pisan), langkung ageung pulpénna, langkung seueur distro anu aranjeunna pas sareng langkung raoseun aranjeunna.

    3 Kuring ngaluncurkeun MultiSystem penlive (A) tina pc, (kuring ngulang, sahenteuna 8 GB).

    4 Kuring ngalebetkeun pendrive (B) anu sanés anu diformat dina FAT 32 (sanaos MultiSystem ogé tiasa pormatna) sareng hal anu munggaran anu kuring lakukeun nyaéta masang MultiSystem iso kana (B).

    5 Ayeuna, tina pena A atanapi B kuring nambihan isos distro ti hiji ka anu sanés.

    Tungtungna, urang henteu gaduh hiji, tapi dua rupa-rupa penlives. Sareng masing-masing dina gilirannana mangrupakeun generator penlive, ngagaduhan MultiSystem iso di masing-masing.

    Ayeuna anjeun ngan ukur peryogi salah sahiji penlives, disk atanapi pendrive sareng isos distros (sanaos utiliti na tiasa ngahubungkeun anjeun pikeun ngaunduh distro langkung saé ngabawa éta) sareng anjeun tiasa ngurilingan nyieun penlives ka sadayana 🙂

    Daptar distros anu didukung ageung:

    http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/os

    Tangtosna, upami versi anyar distro (Debian 7.5, Ubuntu 14, Mint 17) kaluar, anjeun kedah ngahapus pérsi lami (Debian 7, Ubuntu 13, Mint 16) teras nempatkeun anu énggal dina kalam.

    Tip: JANGAN campur dina penlive anu sami anu didamel nganggo Multisystem GNU / Linux distro sareng winbug $ install nyawa. Pikeun unggal sistem operasi, penlive anu sanés.

    Upami anjeun tiasa nempatkeun alat win, contona antivirus (Kaspersky live) dina pulpén sareng distro GNULinux, kuring parantos nyobian éta sareng éta tiasa dianggo.

    Sareng upami masalah tetep aya, cobian pena-pena anu sanés tina mérek sareng ukuran sanés.
    Ieu anu dicarioskeun ku batur anu parantos nyiptakeun puluhan penlives nganggo Multisystem.
    Kuring parantos nyobian sacara langsung sareng masang seueur distro kalayan utiliti ieu tanpa aya masalah.
    Kuring parantos nganggo distro modus langsung anu didamel sareng Multisystem sanés jam-jaman, tapi mangtaun-minggu dina pc tanpa hard drive, tanpa aya masalah.

    Tip: anjeun tiasa ngadamel salah sahiji distro anu teras-terasan, tapi ngan SATU per penlive, sareng upami urang nyéépkeun cukup rohangan (kuring nyarankeun minimal 1 GB, pikeun tiasa ngapdét program sareng nyimpen file dina distro éta).

    Hiji-hijina hal anu henteu didukung ku MultiSystem nyaéta ngamutahirkeun sadaya sistem.
    Leres, anjeun tiasa masang / nyabut basa sareng program, nambihan ekstensi kana browser, nyimpen file dina rohangan anu dikhususkeun pikeun distro anu teras-terasan, sareng sajabana. Tapi ULAH nyobian masihan distro anu pengkuh update aptitude atanapi pacman -Syu.

    Kuring miharep kuring parantos ngajelaskeun sorangan ogé.
    Tapi kuring mastikeun yén kuring parantos lami nganggo MultiSystem tanpa masalah.

    Kuring nyarankeun éditor tina situs ieu ngalakukeun tulisan anu langkung jero ngeunaan kagunaan ieu sakali, kusabab éta pantes.

    Sedengkeun anjeun tiasa maca tulisan anu lengkep ieu ngeunaan MultiSystem:
    http://goo.gl/fBSV6o

    1.    urang pasihkeun cenahna

      tungtungna aya anu netelakeun naon anu urang sadayana kedah terang !!!!, yén ngan ukur aya SATU distro kalayan kegigihan pikeun masing-masing halaman, NOBODY netelakeun éta, éta sababna kuring teu tiasa masihan kegigihan pikeun usb live debian kuring, sabab éta parantos ngagaduhan éta linux mint 17. Abdi badé ngarobih peranna, kuring bakal ngaleungitkeun kegigihan tina linuxmint sareng masihan ka debian

  5.   Pablo cenahna

    Program anu saé.
    Hatur nuhun x 100000.
    Salam.

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Sawangsulna! Abdi resep éta mangpaat.
      Rangkulan! Paul.

  6.   Lilian cenahna

    Halo, kuring dugi ka titik anu kuring badé pasang file palaksanaan, tapi éta méré kuring kasalahan:
    Janten:
    lilian @ lilian-Latitude-E6320: ~ $ sudo ./install-depot-multiboot.sh
    [sudo] kecap akses pikeun lilian:
    sudo: ./install-depot-multiboot.sh: paréntah teu kapendak
    lilian @ lilian-Latitude-E6320: ~ $ ./install-depot-multiboot.sh
    bash: ./install-depot-multiboot.sh: File atanapi diréktori henteu aya
    lilian @ lilian-Latitude-E6320: ~ $

    Kuring nyobian sudo heula teras tanpa, éta henteu jalan anu mana waé ogé.
    Naha aya anu tiasa ngabimbing kuring? hatur nuhun