Kumaha carana ngagaduhan hasil soccer sareng sistem statistik anjeun nyalira nganggo Software Gratis

Sadaya anu resep maén bal resep diwartosan, kami hoyong terang statistik sareng hasil tim favorit kami, dina waktos ayeuna aya seueur inpormasi dina tingkat Tim Soccer ti saprak Copa America Centenario sareng Eurocup dimaénkeun, janten Kuring datang sareng skor soccer sareng skrip stats kuring sorangan. euro 2016

Sobat urang jokecamp Mibanda ulasan anu cukup maju dina Apis bal sumber terbuka, janten kéngingkeun inpormasi éta saderhana, sacara umum urang terang genep pamekaran / data anu disayogikeun dina github sareng dua api Gratis anu ngamungkinkeun urang aksés data olahraga anu paling indah di dunya sareng nyaéta:

  • Data Open Source dina github
    • openfootball - maén bal.db
    • jokecamp / FootballData
    • socerstats.urang
    • engsoccerdata
    • Heboh-maén bal
    • soccer -SU
  • API Gratis
    • football-data.org (RESTful API)
    • Data Buka Olahraga (Serie Italia A)

Kuring bakal marios masing-masing, sabab jokecamp Anjeunna parantos ngalaksanakeun ulasan anu saé, anu ngabantosan kuring pikeun ngamimitian jalur ieu kalayan langkung gampang sareng ku cara ieu minuhan tujuan anu kuring atur di awal. Sanaos anjeunna ngarepkeun éta pikeun kasus khusus ieu pilih maén bal-data.org API hébat anu nyiptakeun Daniel Freitag, ogé yén kuring bakal nganggo php, lingkungan LAMPU anu kawéntar sareng sababaraha kelas gratis.

Tanpa ado salajengna hayu urang ngobrol ngeunaan masing-masing data sareng Apis gratis anu urang kedah ekstrak inpormasi anu aya hubunganana sareng maén bal:

  • openfootball - maén bal.db: Éta mangrupikeun basis data sumber gratis sareng terbuka, anu sayogi pikeun sadaya penggemar maén bal, éta diwangun ku data sajarah, jadwal pertandingan, tim sareng pamaén, éta mangrupikeun gabungan tina seueur data sareng seueur kolaborator. Anu nyiptakeun na Gerald Bauer ka panyipta mangrupikeun kencan anu hébat sareng niat mantep pikeun janten data terbuka panggedéna dina sajarah maén bal.

Conto data anu tiasa didapet tina Repository ieu urang gaduh:

[Sat Aug/16]
  12.45  Manchester United    1-2  Swansea City
  15.00  Leicester City       2-2  Everton FC
  15.00  Queens Park Rangers  0-1  Hull City
  15.00  Stoke City           0-1  Aston Villa

Nya kitu, openfootball Éta diwangun ku gudang di handap ieu:

  1. https://github.com/footballcsv
  2. https://github.com/openfootball
  3. https://github.com/rsssf
  4. https://github.com/footballdata
  • jokecamp / FootballData: Éta mangrupikeun database anu didamel ku jokecamp sareng anu ngamungkinkeun aksés kana inpormasi anjeun naha ku ngaunduh data anjeun ngalangkungan CSV atanapi kalayan pamundut JSON. Basis data ieu berorientasi kana Liga Utama, tapi ogé ngagaduhan seueur inpormasi ngeunaan EuroCup.
  • soccerstats.usMangrupikeun basis data anu kalebet sababaraha Repositori Github, numana data tina sababaraha liga Dunya diungkabkeun, salian ti kajuaraan dunya soccer. Analisis data ditulis dina Python sareng tétéla ngaluarkeun inpormasi tina Yayasan Statistik Rec.Sport.Soccer (RSSSF).
  • engsoccerdata: Mangrupikeun basis data anu kalebet seueur inpormasi ngeunaan Liga sareng Kajuaraan Inggris, dina cara anu sami aya data ti Liga Éropa sapertos (Spanyol, Jérman, Italia sareng Belanda). Ieu file csv anu ngagaduhan sadaya inpormasi sareng teras diénggalan.
  • Heboh-maén bal: Mangrupikeun kumpulan data bal anu ageung (tim nasional sareng internasional, klub, jadwal pertandingan, pamaén, stadion sareng anu sanésna). Éta diwangun ku daptar gudang
  • soccer -SU: Ieu tanpa ragu kedah janten favorit pikeun pencinta konsol. Sadaya hasil maén bal tina terminal anjeun, berkat kaajaiban python.
  • Data Buka Olahraga: Éta mangrupikeun api anu didamel di 2015 ku Paolo Riva sareng Riccardo Quatra, pikeun ngagaleuh kurangna data khusus Liga Italia sareng ngajantenkeunana gratis. API anu saé ieu masihan kami JSON REST API, anu masihan kami kamungkinan pikeun konsultasi, nganalisis sareng ngatur data anu disimpen dina basis data Olahraga Buka Data. Moto organisasi ieu nyaéta "Data gratis anu didamel ku pangguna pikeun pangguna."
  • maén bal-data.org: Mangrupikeun API RESTful megah anu ngandung seueur data anu teras-terasan diénggalan. Anjeun tiasa mésér a KUNCI API Gratis ngan ku ngadaptar anu ogé bakal masihan anjeun dukungan CORS. Tanpa diragukeun, éta mangrupikeun APi anu lengkep sareng asak ku padamelan anu hébat ti panyipta na, seueur jasa sareng aplikasi anu parantos ngalebetkeun éta salaku rujukan pikeun jasa aranjeunna.

Kamungkinan pikeun ngamutahirkeun, ngatur data, kalayan aksés gancang sareng gampang, ngajantenkeun éta mangrupikeun API Gratis pangsaéna ngeunaan Sepak Bola, salian ti éta, data maén bal ngagaduhan dokuméntasi anu saé, anu ngamungkinkeun jalur diajar anjeun gancang pisan.

Diantara fungsionalitas anu ditawarkeun ka kami urang ngagaduhan:

/soccerseasons/
/soccerseasons/{id}/ranking
/soccerseasons/{id}/fixtures
/fixtures
/soccerseasons/{id}/teams
/teams/{id}
/teams/{id}/fixtures/

Sababaraha conto telepon anu ditawarkeun ku API ieu nyaéta:

Conto kaluaran JSON pikeun inpormasi Tim Soccer:

{
   "_links":{
      "self":{
         "href":"http://api.football-data.org/v1/teams/5"
      },
      "fixtures":{
         "href":"http://api.football-data.org/v1/teams/5/fixtures"
      },
      "players":{
         "href":"http://api.football-data.org/v1/teams/5/players"
      }
   },
   "name":"FC Bayern München",
   "code":"FCB",
   "shortName":"Bayern",
   "squadMarketValue":"559,100,000 €",
   "crestUrl":"http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Logo_FC_Bayern_München.svg"
}

Sakali ulasan ieu dilakukeun pikeun masing-masing API sareng Datas anu kuring terang di dunya Parangkat Lunak Gratis, urang mimiti digawé pikeun gaduh skrip PHP saderhana sareng conto anu ngamungkinkeun urang ningali sababaraha data ti tim sareng acara favorit urang.

Léngkah munggaran nyaéta masang LAMPU tapi anjeun ogé tiasa nganggo nginx salaku server wéb, anjeun kedah gaduh éditor téks dina leungeun, anjeun terang kuring resep téks luhung Sanaos henteu gratis, éta tiasa dianggo dina Linux tapi anjeun bébas nganggo naon waé anu anjeun pikahoyong nano, notepadqq, atom, juru tulis sareng anu sanésna.

Abdi badé ngabantosan diri kuring ti toko buku anu nembé tepang phplib-bal-data sareng yén éta ngagaduhan dasar komunikasi sareng data maén bal, kuring bakal jujur, sateuacan kuring ngamimitian nyerat tulisan ieu kuring pikir éta bakal langkung rumit tapi perpustakaan ieu ngajantenkeun hirup kuring gampang pisan, janten kami ngan ukur bakal ngajelaskeun conto anu aranjeunna nawiskeun kami sareng kami bakal nambihan tambahan kanggo tujuan pendidikan.

Léngkah munggaran anu bakal kami laksanakeun nyaéta mengklon Repository séwang ti toko buku ieu.

git clone git://github.com/dfrt82/phplib-football-data.git

Kami mendakan diri dina folder perpustakaan sareng ngédit file config.ini kalayan KUNCI API anu kami peroleh nalika ngadaptar dina data sepak bola sareng anu ngahontal surat kami.

cd phplib-football-data/
sudo subl3 config.ini

baseUri = 'http://api.football-data.org/v1/';
authToken = 'YOUR_AUTH_TOKEN';

File konfigurasi ieu engké bakal ngamungkinkeun kami pikeun komunikasi API sareng aplikasi kami.

Perpustakaan Sampel ieu diwangun ku 5 file penting.

  • config.ini: Anu nyimpen inpormasi API sareng anu dina léngkah ieu kami parantos diédit.
  • FootballData.php: Kelas layanan ieu ngarangkep football-data.org REST API. Nyaéta, éta ngawangun komunikasi antara aplikasi sareng API, éta ogé ngandung sababaraha cara anu ngamungkinkeun kami konsultasi sababaraha data tina API, sapertos usum liga khusus.
  • Socceroason.php: Kelas ieu ngalaksanakeun telepon anu aya hubunganana sareng inpormasi pertandingan sareng liga.
  • Team.php: Kelas ieu ngalaksanakeun telepon anu aya hubunganana sareng inpormasi tina tim.
  • index.php: Naon kelas utama sareng anu nyauran masing-masing metode anu dilaksanakeun dina kelas anu dipedar di luhur. Dasarna nyaéta kelas anu urang kedah némpél upami urang badé ngarobih data anu bakal ditingalikeun, contona urang bakal nyandak struktur awal sareng ngan saukur adaptasi kana EuroCup.

Eurocup

Kalayan modifikasi alit ieu anu kuring damel, urang parantos tiasa gaduh hasil Euro 2016, tapi tanpa ragu kami tiasa langkung kreatif sareng nambihan fungsionalitas, siklus, pamundut ka api sanés diantara anu sanésna, anu pastina kuring bakal nunjukkeun anjeun engké. Kanggo waktos ayeuna kuring ngarepkeun aranjeunna nunjukkeun kreasi na ka kami.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Peter Sanz cenahna

    Hai, kuring kantos maca blog anjeun, sareng sigana kuring yén halaman anu anjeun sebatkeun football-data.org katingali saé pikeun proyék jasa wéb anu kami rarancang. Patarosan ageung anu timbul ka kuring sareng yén kuring henteu acan tiasa netelakeun tina naon anu kuring baca nyaéta: kumaha diropéa data dina football-data.org, kuring masihan anjeun conto naon anu kuring hartosna:

    Akhir minggu, Barcelona - Kaulinan Real Madrid, hayu urang nyarioskeun pertandingan réngsé tabuh 22:00 dina dinten Sabtu wengi kalayan 2-2. Janten, anjeun bakal terang kumaha netelakeun iraha hasilna ieu bakal sayogi pikeun nyungkeun API sareng tiasa ngagunakeun inpormasi éta dina layanan wéb?

    Jinis jasa anu kami rancang sanés ngabutuhkeun inpormasi sacara real waktos, tapi upami hasil tina dinten anu disayogikeun sayogi dinten atanapi minggu saatos diproduksi, maka éta moal pikaresepeun pikeun urang.

    Hiji salam.
    / Peter.