Kumaha carana ngaktipkeun / mareuman touchpad tina terminal

Aya pilihan pikeun nganonaktipkeun touchpad tina Terminal, Nalika sadaya applet sareng workarounds gagal. Cara ieu diuji dina Ubuntu tapi kedahna tiasa dianggo dina distro sanés ogé.

César Bernardo Benavidez Silva mangrupikeun salah sahiji juara tina kompetisi mingguan kami: «Bagikeun naon anu anjeun terang ngeunaan Linux«. Wilujeng! Hariwang ngeunaan milu aub sareng masihan sumbangan anjeun ka masarakat, sapertos César?

Halo babaturan, kuring ngiringan tulisan khusus ieu, pikeun jalma anu, sapertos kuring, ngalaman kasusah sareng touchpad tina laptopna, kalayan sistem operasi Ubuntu 12.04 LTS.

Masalah anu kuring gaduh nyaéta touchpad laptop kuring sénsitip pisan sareng nalika kuring nyerat dokumén kuring sok ngalaman masalah némpél touchpad sareng bencana dihasilkeun dina téks anu kuring nyerat.

Kuring parantos nyobian sababaraha skrip, mencét tombol standar komputer kuring pikeun ngaktipkeun / mareuman touchpad, kalayan program sapertos «touchpad-indikator» sareng kuring teu aya hasilna. Nanging, milari sababaraha inpormasi pikeun éta, kuring mendakan dua paréntah anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaktipkeun atanapi mareuman touchpad.

Paréntahna sapertos kieu:

Pikeun mareuman touchpad:

sudo modprobe -r psmouse

Pikeun ngaktipkeun Touchpad:

sudo modprobe psmouse

Éta sadayana kanggo ayeuna, kuring miharep éta bakal aya gunana pikeun jalma anu ngagaduhan masalah anu sami sareng kuring atanapi gagal éta - sakumaha ceuk sababaraha jalma ka kuring - anu saatos masang Ubuntu henteu tiasa nganggo touchpadna.

Salam sareng kuring miharep inpormasi ieu mangpaat pikeun anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

34 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Mark Bravo cenahna

    Hébat, kuring ngalaman masalah éta ogé. Kuring parantos diuji dina Kubuntu 12.04 LTS sareng jalanna sami.

  2.   AngelDemonic ViolentBeauty cenahna

    Gelombang nalika kuring nempatkeun éta kuring asup kana terminal [sudo] kecap akses pikeun NAMA PC KURING: TAPI TEU BISA MÉTÉKÉKEUN JEUNG NULIS KASUSURAN ATAWA NANAON

  3.   tina prieto cenahna

    Nuhun upami tiasa 😀

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Anéh pisan. Jandéla ngagaduhan pokus? Coba tab Alt +.

  5.   Jibril de Leon cenahna

    Hebat !! Kuring benci kana éta anu kajantenan kuring, kuring kedah manjangkeun rohangan normal antara hiji panangan sareng anu sanésna supados ieu henteu kajantenan, tapi ayeuna ... kuring nyerat tanpa masalah !! Hatur nuhun!!

  6.   Sergio cenahna

    Ketik kecap akses normal teras pencét ENTER teras sareng éta waé

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Penjelasan anu saé!
    Rangkulan! Paul.

    Dina 7 Nopémber 2012 21:57 PM, Disqus nyerat:

  8.   xurxo cenahna

    Naon paréntah ieu ngalakukeun nyaéta unduh modul psmouse tina kernel (anu biasana cocog sareng touchpad dina kalolobaan laptop).

    Kalayan paréntah: modprobe psmouse, éta dimuat deui.

    Cara na nyaéta "drastis", tapi épéktip, tanpa ragu 🙂

    Sareng pastikeun yén éta moal ngamuat sistem ku prosés anu sanés (atanapi sababaraha) program atanapi skrip anu tanggung jawab pikeun nganonaktifkeun touchpad nalika urang nganggo keyboard.

    Upami urang ogé ngagaduhan mouse anu nyambung ngalangkungan port USB; éta moal kaganggu.

    Kadang-kadang solusi anu paling saderhana anu pangsaéna. Dina sistem UNIX, éta sering janten pilihan pikeun pangguna: saderhana ...

    Saé pisan pikeun kontribusina.

    PERHATOSAN: panginten "alias" kedah diaktipkeun pikeun dua paréntah ieu ... kusabab kasalahan dina nami modul (dina hal ieu: psmouse) nalika ngaunduh, mungkin bakal ngaunduh modul anu sanés anu mangaruhan fungsi sistem sanés.

    Conto:

    alias nm = 'modprobe -r psmouse'
    alias mm = 'modprobe psmouse'

    Dua garis ieu ditambihan kana file: /home/user/.bashrc sareng terminalna di-boot deui (restart) (upami diperyogikeun, sési grafis) atanapi paréntah: source .bashrc diluncurkeun sahingga cangkangna maca alias anyar.

    Anjeun tiasa nempatkeun nami naon anu anjeun pikaresep. Kuring parantos milih "nm" sareng "mm" kusabab dua alesan:
    - Éta konci anu caket kana touchpad
    - Dina basa Spanyol ampir teu aya kecap anu ngandung dua hurup dina urutan éta, sesah pikeun ngalakukeun kasalahan atanapi batok pikeun maca akronim éta nalika ngajalankeun paréntah anu sanés.

    Gening .-

    1.    jempé cenahna

      Hatur nuhun pikeun masukan anjeun ogé.
      dua patarosan anu kajantenan kuring nalika maca nyaéta kumaha kuring nangtoskeun yén psmouse kanggo mousepad
      Atanapi kumaha kuring terang éta moal mangaruhan anu sanés?

      Kuring miharep kuring gaduh jawaban nalika anjeun ngajawab pesen ieu

      dugi ka waktos salajengna sareng deui hatur nuhun xurxo, hayu urang nganggo linux

  9.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Pisan pikaresepeun!
    Surak! Paul.

    2012/11/7 Disqus

  10.   Sok Makinando cenahna

    Anjeun ogé tiasa nganggo sinkronis, sareng sakumaha anu dicarioskeun dina pos ieu, janten skrip: http://totaki.com/poesiabinaria/2012/09/script-para-activar-y-desactivar-el-touchpad-de-mi-portatil/

  11.   Carlos Alberto Sierra Torres cenahna

    hatur nuhun anu hadé pikeun kontribusi éta saé pisan

  12.   Harry cenahna

    Genial !!
    Gawe sampurna dina Ubuntu 12.04
    Kacida bangorna kuring ati-ati henteu némpél mousepad nalika nyerat, janten kuring gaduh kanyamanan nganggo mouse normal.
    Nuhun kana masukanana !!

  13.   Pedro cenahna

    Kantun hébat, ngan anu kuring milari, touchpad laptop kuring sapertos kitu nalika anjeun nyerat anjeun némpél teras-terasan sareng anjeun kedah nyerat nganggo tangan ... ku dua paréntah saderhana ieu masalahna direngsekeun.

    Hatur nuhun pisan kana anu ngabagi 🙂

  14.   Magno cenahna

    Nuhun éta tiasa dianggo saé dina Ubuntu 14 LTS ...

  15.   Javier Ruiz cenahna

    Éta parantos ngabantosan pisan kuring, hatur nuhun kana bantosan 🙂

  16.   Juan Lobo cenahna

    Hatur nuhun pisan kana bantosan anjeun, kuring parantos lami milari kumaha cara na.

  17.   Pablo Saya cenahna

    Hatur nuhun pisan, sato galak !!! Kuring ngalaman masalah éta sareng kedah nganonaktifkeun touchpad sacara manual, anu mangrupikeun repot ageung.
    Kontribusi anu saé.

  18.   ivan tchakoff cenahna

    Alus pisan !! Éta jalan sampurna, sareng éta ngalereskeun masalah pikeun kuring dina WifiSlax 4.11. Sareng kumaha kuring tiasa ngadamel paréntah ngaéksekusi sacara otomatis unggal-unggal kuring boot? Nuhun sareng ngagantung dina Linux !!

  19.   sengit cenahna

    Hatur nuhun pisan. Gawé sampurna

  20.   Jvega cenahna

    Hébat! éta jalan sampurna, kuring gaduh Netbook Toshiba NB305 (Mini) sareng éta nyeri sirah pikeun nyerat téks nganggo bantalan anu sénsitip sapertos kitu. Nuhun komunitas.

  21.   Ezequiel cenahna

    Hatur nuhun pisan. Gawe sampurna dina q4OS. Surak

  22.   Sarah cenahna

    Abdi henteu ngartos

  23.   enyelberth cenahna

    holle kumaha kuring simi canaima mareuman keyboard sareng mouse kumaha abdi

  24.   Samuel Carrero cenahna

    Halo, salam… Kuring henteu émut kecap akses anu mana anu kedah dilebetkeun nalika nyungkeun?

  25.   Samuel Carrero cenahna

    Kuring ogé ngagaduhan patarosan, kuring henteu terang kumaha cageur deui ubuntu hiji kecap akses kuring, kuring parantos nyobian pilihan anu kuring milarian dina internét sareng kuring henteu tuah.

  26.   henteu aya namina cenahna

    Hatur nuhun pisan, kuring parantos diuji dina lubuntu sareng tiasa dianggo sampurna.

  27.   henteu aya namina cenahna

    Nuhun, diuji dina Xubuntu 12.04 sareng éta tiasa dianggo.

  28.   Rene cenahna

    Saé pisan, ngan ukur anu anjeun peryogikeun….

  29.   Jose Luis cenahna

    Kuring nembé ngalih kana vérsi 18.04 sareng mousepad henteu tiasa dianggo sapertos anu dilakukeun ku versi 16.04.

  30.   aldobelus cenahna

    Éndah! Kuring parantos langkung ti bosen!

  31.   Ruben Ernesto Rojas Alvarez cenahna

    Kuring mendakan pilihan ieu menit sateuacan nabrak laptop dina témbok. Hatur nuhun. Abdi tiasa tetep nyerat tanpa laknat.

    A nekad.

  32.   Juannie cenahna

    Hatur nuhun pisan. Gawéna sampurna dina Ubuntu 20.04.

    Kuring leres-leres capé nyerat naon-naon sareng nyebatkeun kursor kuring.

  33.   Mila cenahna

    Tungtungna leyuran saderhana. Hatur nuhun.