Kumaha ngonpigurasikeun ménu dina LXDE

Abdi hoyong bagikeun sareng anjeun sumbangan ieu ti Ernesto Santana Hidalgo (tina humanOS)Nya, sanaos sanés kuring sanés pangguna LXDE, kuring terang yén di dieu sababaraha pembaca urang resep (ogé FluxBox, OpenBox, sareng minimalis séjén LOL!)

Hal kahiji anu terang nyaéta di LXDE teu aya jalan anu gampang pikeun ngarobih ménu ngamimitian sistem janten urang kedah langsung kana file konfigurasi. Sadayana anu dijelaskeun di handap parantos dilakukeun dina WattOS, sebaran dumasar kana Ubuntu 12.04. Hayu urang mimitian:

Pikeun ngaropea ménu urang kedah ngarobih file konfigurasi panel ngandung ieu. File anu dimaksud (pikeun pangguna anu khusus) nyaéta:

/home/{usuario-lex.europa.eu/.config/lxpanel/LXDE/panels

Upami urang hoyong ngarobih menu anu nembongan sacara standar nalika nyiptakeun pangguna anyar, urang kedah ngarobih, salaku root:

/etc/skel/.config/lxpanel/LXDE/panels

Blok kahiji anu bakal urang tingali nyaéta sadunya, que ngandung fitur utama tina panel kami. Ieu utamina konfigurasi tina warna panel, transparansi, ukuranJeung sajabana

Maka urang bakal ningali sababaraha blok disebat plugins. Ieu nyaéta applet panel, sapertos ikon peluncuran atanapi menu. Blok ieu diwangun ku hiji lapangan ngetik = {tipe}, sareng blok disebut config ngandung ciri na. Tapi kami ngan bakal fokus kana plugin anu dipikaresep ku kami: menu.

Sacara standar urang bakal mendakan cara kieu:

Plugin {
type = menu
Config {
image=/usr/share/lxde/images/logout-banner-orig.png
system {
}
separator {
}
item {
command=run
}
separator {
}
item {
image=gnome-logout
paréntah = kaluar
}
}
}

Upami urang ngarobih menu standar pikeun pangguna anu diciptakeun urang kedah balikan deui prosés lxpanel. Ayeuna garis ieu "gambar = / usr / share / lxde / gambar / logout-banner-orig.png" ngahartikeun éta gambar ménu nunjukkeun ménu. Blok munggaran anu muncul nyaéta sistem {}  anu nunjuk ka a ménu standar sistem ngandung submenu Sora & Pidéo, kantor, Internet, grafik, barang-barang tambahan. Sadaya unsur ieu aya dina / Usr / dibagikeun / aplikasi dina format .desktop.

Ngadamel launcher atanapi item ménu

Upami urang hoyong nambihan peluncur langsung tanpa milik submenu naon waé, urang nyiptakeun unsur sareng lapangan sapertos kieu:

item{
name=[nombre del item](Opcional)
image=[Icono](Opcional)
command=[comando a ejecutar] //o action=[aplicación a ejecutar]
}

Ngadamel submenu énggal

Urang tiasa ngadamel submenu, benten sareng Sistem. Ieu bakal diwangun ku lapangan anu disebat nami, anu bakal ngandung dina Ngaran Submenu sareng sawah disebut gambaran anu bakal netepkeun ikon. Pikeun nambihan peluncur kami nganggo blok anu disebat barang, anu sami sareng blok anu kuring ngajelaskeun sateuacanna, tapi kalayan varian éta tibatan ngagunakeun médan anu disebut paréntah éta disebut aksi. Salaku conto, upami urang hoyong nyiptakeun submenu kanggo Anggur, ngalakukeunana:

menu{
name=Wine
image=/usr/share/icons/Faenza/apps/scalable/wine.svg
item {
name=Configurar Wine
image=/usr/share/icons/Faenza/apps/scalable/wine-winecfg.svg
action=winecfg
}
item {
name=Desinstalar programas
image=/usr/share/icons/Faenza/apps/scalable/wine-uninstaller.svg
action=wine uninstaller
}
}

Pikeun ngarobih submenu sistim urang kedah ngarobih .desktop disebut tadi. Masing-masing ngandung lapangan anu disebut Kategori, anu nyebatkeun dina kategori naon anu katalog. Ménu LXDE napsirkeun katégori ieu anu mana submenu tina Sistem anu aranjeunna milik. Janten upami urang hoyong anu pasti .desktop item kagolong kana Submenu Asesoris, urang ngan ukur ngahutang tambahkeun katégori éta, tapi dina basa Inggris (barang-barang tambahan) sareng kategori anu ménu sacara standar nyaéta: Pidéo Audio, pangwangunan, pendidikan, Game, grafik, Network, kantor, setélan, sistim, utiliti.

Ngadamel submenu dina anu parantos aya

Upami urang hoyong ngadamel submenu dina ieu anu parantos ditangtoskeun ku sistem atanapi anu parantos kami ciptakeun, contona, Anggur, kami ngarobih file na lxde-applications.menu anu aya di / jsb / xdg / ménu. Di jerona aya rangkéan labél. Salaku conto, ménu pendidikan:

http://paste.desdelinux.net/4710

Upami urang hoyong submenu anu namina nembongan di jero ieu ujian siga kieu:

http://paste.desdelinux.net/4711

Labélna ngarujuk kana katégori anu urang hoyong pasihkeun dina hal ieu, anu kalebet kana kategori IDE bakal muncul dina ménu.

Urang tiasa nyiptakeun .diréktori kanggo ménu anu énggal, anu bakal ngagaduhan nami sareng poto na. Pikeun ngalebetkeun file ieu, urang nyerat tag na . Upami henteu didamel, ménu ditampilkeun sareng poto sacara standar.

Ngadamel .diréktori

Hayu urang buka folder na / usr / share / desktop-diréktori. Aya sadayana .diréktori anu digunakeun dina ménu anu henteu langkung sanésna setélan tina ménu atanapi submenu tempat aranjeunna milik. Khususna ujian ngadamel rujukan pikeun lxde-test.directory. Kami ngadamel file nganggo nami anu sami anu kami khususkeun . Di jerona urang nempatkeun:

[Desktop Entry]
Name= Prueba
Icon=applications-development
Type=Directory

Ku cara kieu urang ngadamel atanapi ngarobih ménu sareng submenu dina LXDE. Sakedik kuli tapi pastina seueur ngabantosan personalisasi ménu.

Klarifikasi: dina léngkah-léngkah terakhir ieu henteu perlu ngabalikan prosés lxpanel.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   w4r3d cenahna

    Halo sobat, aya cara anu kaluar tina logam atanapi transparan kurang leuwih sapertos kieu. http://2.bp.blogspot.com/–z-AYhAxS4A/Tke23ZdmyRI/AAAAAAAAH0g/iZpuz9v9qUo/s1600/wattos.png ku pérak maksudna mah. Abdi nganggo fedora sareng kuring henteu acan tiasa masihan épék éta. hatur nuhun kana perhatosanna.

  2.   Hyuuga_Neji cenahna

    Ahaha saé nalika kuring ningali Gaara dina email nempatkeun barang-barang ti LXDE kuring kedah lebet…. Ayeuna kuring di sakola dimana pasangan damel, éta sababna kuring henteu ngagaduhan Linux (aranjeunna bahkan henteu nganggo Firefox dina gambar tina klien ipis ieu) tapi hé ... kana tulisan: Kuring henteu pernah ngarobih hal-hal dina ménu (kecuali pikeun Ménu Openbox nalika dianggo tanpa LXDE) sanaos lami di LXDE + Openbox. Nuhun kana tip na

  3.   Leo cenahna

    Ieu ngajantenkeun kuring mikir yén bakal langkung saé dina komentar kami, salain ti kaluar tina peramban sareng OS, Lingkungan DESKTOP ogé muncul !! Éta bakal Hadé, sanaos ngan ukur dianggo pikeun Linux sareng kami kedah ngédit Agén Pamaké dina sababaraha cara. Kumaha saur anjeun?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kuring parantos mikir ngeunaan ieu bari katukang tapi ... hé aya patarosan, éta bakal 100% manual, moal aya kamungkinan éta janten otomatis sabab sabagian ayeuna sareng OS sareng Browser

      1.    Leo cenahna

        Yakin yén manual moal janten masalah pikeun jalma-jalma ieu anu biasa "konsol".
        Tapi pastina langkung gampang pikeun nyebatkeun éta ti sisi ieu dunya tibatan ti sisi pangurus. Siga nunjukkeun OS sareng penjelajah kuring henteu acan ningali dina halaman anu sanés janten palaksanaanna di dieu saé pisan.

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Ieu nempatkeun distro sareng browser ngajantenkeun plugin, upami parantos dipikahartos sareng ngartos kumaha jalanna plugin ... nambihan fungsi sanés kompléks, nyaéta, kuring tiasa nga-program ulang plugin sareng ngawartosanna kanggo nunjukkeun lingkungan desktop pangguna koméntar. Sanaos henteu mikawanoh lingkungan desktop, éta henteu nunjukkeun nanaon ... hehe, sigana kuring langkung resep kana ideu 😀

          Abdi henteu resep PHP, éta basa anu kuring resep pisan ... tapi saderhana, saderhana pisan pikeun kahartos sareng untungna jalma anu sanés programmer (contona kuring haha) tiasa ngahontal ieu this

          1.    Leo cenahna

            Abdi parantos ningali beurit XFCE kuring dina koméntar kuring 😀

          2.    Leo cenahna

            Sareng impian kuring janten kanyataan. 😀

            1.    KZKG ^ Gaara cenahna

              NGABARAKATAK!


  4.   Ivan Barra cenahna

    LXDE saé pisan, sababaraha waktos ka pengker kami ngonpigurasikeun sababaraha eeePC sareng rerencangan, namina Debian + LXDE sareng aranjeunna damel pisan, saé pisan, langkung saé tibatan Windows XP anu sumping ti pabrik, kanyataanna, aranjeunna ngagaduhan mémori internal 2GB, 512MB ram sareng proce Celeron 700mhz. Memori kalayan windows XP aya dina Zero, tapi ku Debian sareng LXDE kami ngan ukur nganggo 700MB pikeun sistem anu fungsina, kami nempatkeun 4GB kelas 4 SD kanggo bérés masang program otomatisasi kantor sareng anu sanésna sareng éta 1.

    Conto sanés anu ku Linux anjeun tiasa ngalakukeun langkung ku kirang.

    Salam sareng bimbingan anu saé pisan sapertos biasa.

  5.   Gambar placeholder Ernesto Santana Hidalgo cenahna

    Hatur nuhun pisan pikeun nempatkeun tulisan kuring di dieu sareng hatur nuhun sadayana pikeun koméntar anjeun

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Hatur nuhun ka anjeun pikeun nyumbang sisikian keusik anjeun kana dunya Linux, éta mangrupikeun hal anu urang sadayana kedah salawasna lakukeun 🙂
      Mugi teras-terasan maca tulisan anjeun anu matak, wilujeng sumping 😉

  6.   Emiliano cenahna

    Hei, kuring ngagaduhan ideu anu gélo sareng kuring henteu terang naha éta tiasa dilakukeun di lingkungan ieu atanapi di lingkungan anu sanés ... Naha mungkin pikeun nyiptakeun sababaraha ménu anu béda? Maksad abdi hiji nalika muka éta ngan ukur nunjukkeun kaulinan sareng anu sanés anu ngan ukur nunjukkeun kantor jsb ... Éta bakal janten hal anu praktis pisan tapi kuring henteu terang naha éta tiasa dilakukeun haha
    entong bangsat kuring lamun kuring nyarios anu aneh xD

    1.    Emiliano cenahna

      ahem abdi nganggo linux mint aya naon logo na ehhh haha

      1.    FIXOCONN cenahna

        ngonpigurasikeun agén pangguna nyaéta situs ieu sareng pasang dina topik

  7.   FIXOCONN cenahna

    éta Kayu manis

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Leres, Kayu manis moal katingali, sanés kusabab kuring henteu resep pisan ... tapi ngan saukur kusabab kuring henteu ngagaduhan logo Kayu manis, sareng kuring peryogi pikeun ngadukungna di dieu.

      Naha anjeun terang dimana logo Kayu manis tiasa didownload dina .svg?

      Pas anjeun ngagaduhan logo, éta bakal muncul dina koméntar anjeun.

  8.   F3niX cenahna

    ?

  9.   Andrelo cenahna

    Kuring ngadamel koméntar ieu ngan ukur pikeun ningali gambar tina desktop kuring upami aranjeunna ngagaduhan 😀

    1.    izzyvp cenahna

      hayu urang tingali naha ayeuna upami kayu manis kaluar

      1.    izzyvp cenahna

        Nya enya 😀 Abdi bagja ^^, duka kumaha hirup abdi 🙁

  10.   Erick cenahna

    Sobat, kumaha kuring tiasa ngadamel lubuntu 12.04 lxpanel balik deui kana konfigurasi standar na. Kuring parantos maca aya anu ngédit / home /user/.config/lxpanel/LXDE/panels/panel tiasa kahontal tapi kuring henteu gaduh ideu

  11.   Manuel Antonio cenahna

    Hai, abdi hoyong ningali naha anjeun tiasa ngabantosan kuring ku nambihan ménu ku éditan file .desktop, .menu sareng .directory. Kuring nganggo lubuntu 14.04 sareng kuring henteu tiasa némbongan dina ménu.

    hatur nuhun