Kumaha cara ngadamel halaman wéb kalayan gancang sareng gampang nganggo Grav

Ngagaduhan ayana di internét parantos janten salah sahiji tujuan utami perusahaan sareng perorangan, ti mimiti blog amatir dugi ka halaman wéb inovatif, masing-masing ngagaduhan gaya sareng tujuan anu béda. Umur internét ngamungkinkeun saha waé pikeun diajar Kumaha cara ngadamel halaman wéb kalayan gancang sareng gampang, aya sababaraha alat anu ngajantenkeun ieu padamelan sepele tapi dinten ieu urang bakal nyarioskeun kuburan, yén kami henteu ragu yén anjeun bakal resep éta.

Naon Grav?

kuburan mangrupikeun sumber terbuka modéren CMS anu ngamungkinkeun urang ngawangun halaman wéb dina gancang, sederhana y gampang dicocogkeun, Dumasar kana platform Wéb sareng henteu kedah dipasang, urang ngan saukur kedah nimba file ZIP sareng urang bakal gaduh kuburan funcionando.

kuburan nuturkeun prinsip anu sami sareng platform CMS anu sanés, tapi ngagaduhan falsafah desain anu béda tibatan anu paling. kuburan hadir sareng anu kawasa sistem manajemén rangkep pikeun ngamungkinkeun pamasangan gampang, plugin sareng paningkatan téma, ogé pembaruan saderhana.

Logo Grav

Logo Grav

Téknologi kaasup kana Grav

Arsitéktur tina kuburan dirancang pikeun ngagunakeun téknologi anu pangsaéna sareng paling stabil, sareng tujuanana saderhana dianggo sareng gampang diperpanjang. Sababaraha téknologi konci kalebet kuburan Aranjeunna:

Naha milih Grav?

Aya 4 alesan dasar naha kuring mikir éta kuburan éta mangrupikeun CMS anu tiasa urang pilih pikeun nyiptakeun halaman wéb urang.

Grav Éditor

Grav Éditor

Grav gancang

Este CMS Éta dikandung ku tujuan janten anu panggancangna tina jenisna, maka ti saprak didamelna pengembangna parantos ati-ati pisan dina téknologi sareng cara program na, pikeun nawiskeun performa anu luhur.

Grav gampang dianggo

kuburan Éta dirarancang pikeun pangguna anu anyar sareng anu ahli, janten panganteur na cukup intuitif, fungsionalitas na didokumentasikeun sareng ngagaduhan jalur diajar anu sempit pisan. Ogé berkat seueur plugins anu ditawarkeun Grav sareng anjeun tiasa nambihan, masing-masing fungsionalitasna tiasa diadaptasi pikeun rasa sareng kanyamanan anjeun.

Administrator tina kuburan nyayogikeun panganteur saderhana sareng intuitif kanggo ngadamel konfigurasi sareng nyiptakeun kontén dina cara anu gampang, gancang sareng pikaresepeun. Salaku tambahan, di pangurus urang ogé tiasa ningali status situs, statistik, éntri, ngarobih konfigurasi, masang bungkus sareng hiji klik, sareng anu sanésna.

Grav tiasa dilegaan

Diideuan ku CMS sareng perangkat lunak anu suksés sanés, kuburan parantos tujuan pikeun ngagabungkeun anu kuat manajer pakét anu ngamungkinkeun nambihan fungsionalitas énggal, paningkatan, plugins, paket parangkat lunak sanés anu sanés. Nya kitu, anu nyiptakeun kuburan Aranjeunna parantos ngembangkeun API anu kuat, ngagaduhan pangembangan anu langkung teratur sareng bersih, salian ti tiasa ngagaduhan integrasi sareng pihak katilu.

Grav mangrupakeun sumber terbuka

Alesan anu pikeun urang beurat pisan, kuburan es Open Source sareng sadaya kode na sayogi dina anjeun gudang resmi. Anjeun tiasa ningkatkeun, nyumbang, nguji, nyiptakeun fungsi anyar, diajar kode na diantara anu sanés, ieu CMS éta kabuka pikeun dunya sareng peryogi anjeun mekar. Hatur nuhun ka komunitasna anu saé, kamajuan gravitas seueur sareng gancangna bug atanapi masalah direngsekeun kasohor.

Fitur Grav

kuburan ngagaduhan seueur fitur sareng fungsionalitas, janten seueur anu dina situs resmi na aranjeunna parantos nyiptakeun sesi sési ngan ukur daptar aranjeunna, kami badé ngadasar kana éta pikeun terangeun aranjeunna ka anjeun:

Grav plugins

Grav plugins

Arsitéktur Datar-File

kuburan éta gancang sareng fleksibel hatur nuhun sabagian kana arsitéktur Flat-File anu dioptimalkeun pisan.

Cache pinter

Anu gaduh a cache canggih pisan anu dianggo dina sagala proses na, sami éta terang iraha pikeun ngapdet cache sacara otomatis.

Instal dipasang

Anjeun ngan kedah ngaleupaskeun paket Grav sareng ngajalankeun, sahingga anjeun ngamimitian konfigurasi CMS anjeun

Parabot CLI

kuburan ngagaduhan séri alat paréntah, sapertos, instalasi kagumantungan, mupus cache, nyiptakeun pangguna sareng cadangan.

Manajer Paket

Mibanda manajer paket anu ngamungkinkeun anjeun gampang mendakan, masang sareng ngapdet ekstensi pikeun Grav.

Dokuméntasi éksténsif

Tim ti kuburan teu tinggaleun dokuméntasi pakakasna, éta ngagaduhan situs didaptarkeun pikeun dokuméntasi anjeun, plus ton tutorial sareng panduan.

Kamampuh Multi-Loka

Anjeun tiasa ngatur hiji kuburan pikeun ngajalankeun sababaraha situs, ogé setélan canggih anu sanés.

SEO friendly

URL anu tiasa dibaca ku manusa sapanjang-jaman sakabeh situs y metadata per halaman aranjeunna nyayogikeun kamampuan SEO anu hébat.

Pangguna sareng Peran

Anjeun tiasa sacara gampil ngadamel pangguna sareng kalungguhan, ka mana anjeun tiasa netepkeun idin pikeun ngawatesan aksésna ka halaman mana waé.

Debugging sareng Log

Éta ngagaduhan panel debugging anu kuat anu ngabantosan pisan dina prosés pangwangunan, nyayogikeun inpormasi penting ku cara anu jelas.

Dukungan Multi-Basa

kuburan Éta tiasa ngonpigurasi dina basa naon waé, atanapi bahkan tiasa dianggo dina sababaraha basa, éta dirancang pikeun ngadeteksi bahasa pangguna akhir sahingga nampilkeun inpormasi numutkeun bahasa anu sami.

Kontrol vérsi sareng dukungan sinkronisasi

Anjeun tiasa nganggo GIT, SVN, Dropbox sareng jasa sanés, pikeun manajemén vérsi sareng nyingkronkeun data anjeun kalayan gampang.

Alat eusi sababaraha

  • Kaca modular
  • Widang khusus
  • Taksonomi fléksibel
  • Dukungan asli pikeun rupa-rupa gambar, video, sora, file, sareng format
  • Ngolah gambar
  • Pagination otomatis
  • Manajemén gambar otomatis
  • Éta hiji-hijina CMS kalayan dukungan pituin pikeun visualisasi gambar anu leres dina rétina sareng HiDPI

Kamampuh ngarobih éksténsif

kuburan teu ngagaduhan larangan desain, nyayogikeun:

  • Citakan basa.
  • Warisan dina téma, anu ngamungkinkeun urang manjangkeun téma utami sareng adaptasi urang di kelas urang sorangan, ieu ngamungkinkeun kamungkinan aya pembaruan anu langkung gampang.
  • Kadali kana CSS sareng JS.
  • Sababaraha plugins desain.
  • Kamampuhan ngahijikeun sareng sagala kerangka CSS sapertos Bootstrap, Foundation, Pure, jst.

Naon anu urang tiasa laksanakeun sareng Grav?

kuburan Éta henteu aya watesna, ti saderhana dugi ka canggih, éta ngagaduhan kalenturan tuang sagala jinis halaman wéb. Struktur eusi anu fleksibel sareng témplat anu kuat ngamungkinkeun gampang direalisasikeun pikeun desain naon waé.

Grav-Loka Grav-Situs2 Grav-Situs3

Aya seueur situs anu didamel sareng Grav, masing-masing nganggo struktur, logika sareng desain anu béda, janten tiasa diluyukeun sareng ide atanapi modél bisnis naon waé.

Situs Grav-direalisasikeun1 Situs Grav-direalisasikeun2 Situs Grav-direalisasikeun3

Pamasangan Grav

Pamasangan na kuburan éta prosés sepele. Nyatana, teu aya pamasangan anu sabenerna. Kami gaduh tres pilihan pikeun "masang" Grav. Anu mimiti sareng saderhana, nyaéta ngan saukur ngaunduh file na pos sareng sasari deui. Cara anu kadua nyaéta instalasi sareng komposisi. Cara anu katilu nyaéta mengklon kode langsung tina GitHub terus ngajalankeun skrip pikeun masang kagumantungan anu diperyogikeun:

Pariksa versi PHP

Grav gampang pisan nyetél sareng ngaji. Pastikeun anjeun gaduh sahenteuna PHP versi 5.5.9, pikeun ngalakukeun ieu angkat ka terminal sareng ketik:

$ php -v

Ieu kedah ngalaporkeun vérsi sareng ngawangun PHP. Salaku conto:

PHP 5.5.20 (cli) (built: Jan 19 2014 21:32:15)
Copyright (c) 1997-2013 The PHP Group
Zend Engine v2.4.0, Copyright (c) 1998-2013 Zend Technologies

Pasang Grav tina ZIP

Cara panggampangna pikeun masang Grav nyaéta ngadownload ZIP sareng nimba éta:

  1. download  versi panganyarna tina Grav.
  2. Nimba file pos dina webroot atanapi diréktori akar ti server wéb anjeun, contona. ~/webroot/grav

Upami anjeun parantos ngaunduh file ZIP teras hoyong mindahkeun kana diréktori akar wéb anjeun, pindahkeun folder lengkep , sabab ngandung sababaraha file anu disumputkeun (sapertos. htaccess) anu moal dipilih sacara standar. Ngalangkungan file anu disumputkeun ieu tiasa nyababkeun masalah nalika Grav jalan.

Pasang Grav sareng komposer

Metode alternatipna nyaéta masang Grav sareng komposer:

$ composer create-project getgrav/grav ~/webroot/grav

Upami anjeun hoyong nganggo versi pangembangan grav, tambih 1.x-dev  salaku parameter tambihan:

$ composer create-project getgrav/grav ~/webroot/grav 1.x-dev

Pasang Grav ti GitHub

Metoda sanésna nyaéta mengkloning Grav tina Repository GitHub, teras ngajalankeun skrip install anu saderhana kalayan kagumantungan:

  1. Klon gudang Grav kana GitHub kana polder webroot atanapi diréktori akar ti server wéb anjeun, contona. ~/webroot/grav. Ngajalankeun terminal sareng buka diréktori akar wéb:
    $ cd ~/webroot
    $ git clone -b master https://github.com/getgrav/grav.git
  2. Masang dina kagumantungan ngajual sareng komposer:
    $ composer install --no-dev -o
  3. Pasang plugins sareng kagumantungan téma nganggo Aplikasi Grav CLI bin/grav:

    $ cd ~/webroot/grav
    $ bin/grav install

    Ieu klon sacara otomatis kagumantungan anu diperyogikeun tina GitHub langsung kana install Grav ieu.

Grav lumpat

Grav lumpat

Sakali kami ngajalankeun kuburan, Léngkah salajengna nyaéta adaptasi sareng ngarobih éta sesuai karesep urang, ku sabab ieu urang tiasa ngabantosan diri urang sorangan ti dokuméntasi pamekar Grav resmi, utamina teh tutorial dasar anu bakal ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun janten ahli dina Grav sahingga janten pembangun halaman wéb anu hadé.

Sareng naon anu anjeun pikirkeun kuburanBéjakeun ka kami kesan anjeun, mamang atanapi ngawartosan ngeunaan alternatif pikeun alat ieu anu anjeun parantos nyobian. Kami arepkeun ti ayeuna ayeuna aya anu tiasa nyieun halaman wéb nganggo Grav.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Manuel cenahna

    Kuring biasana ngagunakeun joomla / wordpress + uikit pikeun nyiptakeun halaman wéb sareng anu sapertos kitu, tapi pikaresepeun ningali alternatif anu sanés sareng tiasa nyobian aranjeunna pikeun ngajembaran budaya urang.
    Hatur nuhun parantos nyungkeun waktos kanggo ngabagi "pamanggihan" ka anu sanés. 😀

    Kuring bakal nyobian !!

  2.   Sylvain Laforet cenahna

    Bonjour,
    pouvez-vous m'indiquer des sites en français? Je n'en ai pas trouvé un seul ...
    Hatur nuhun!
    Salam