Kumaha parangkat lunak gratis tiasa ngabantosan jalma anu cacat

El pos mimiti séri anyar anu, sanaos panginten henteu dipikaresep ku sadayana, peryogi pisan: kumaha ngagunakeun perangkat lunak gratis pikeun ngabantosan ngahijikeun jalma-jalma cacad. Sareng kuring nyarios yén perlu pisan pikeun 2 alesan dasarna: kahiji, sabab aya sakedik inpormasi anu sayogi dina wéb ngeunaan topik ieu, khususna dina basa Spanyol; kadua, sabab pikeun jalma anu sangsara sababaraha jenis cacad gaduh inpormasi ieu tiasa nyababkeun paningkatan kualitas hirup anjeunKhususna, éta tiasa hartosna yén aranjeunna henteu peryogi bantosan saha waé pikeun diajar, yén aranjeunna tiasa internetan sareng aksés inpormasi énggal, yén aranjeunna tiasa nyerat naon anu aranjeunna pikir, yén aranjeunna tiasa ngahijikeun kana pasar tenaga kerja langkung gampang, jst.

Dina "angsuran" anu munggaran ieu, kami bakal masihan tinjauan program utama anu sayogi sareng kaunggulanana pikeun alternatip "mayar" sareng "proprietariat" na.


Salah sahiji kaunggulan hébat anu ditawarkeun parangkat lunak gratis, dibandingkeun sareng perangkat lunak proprietari, nyaéta nyiptakeun téknologi anu tiasa diaksés pikeun jalma anu ngagaduhan jinis-jinis cacat. Upami aplikasi gratis ieu henteu aya, jalma anu cacad sacara total diisolasi tina téknologi, anu dina gilirannana ngajantenkeun langkung sesah, contona, pikeun aranjeunna réngsé diajar sareng ngambah pasar tenaga kerja.

Hatur nuhun kana perangkat lunak gratis anu robih, ngamungkinkeun jalma-jalma cacad pikeun mandiri sorangan. Ieu tiasa dilakukeun berkat nyiptakeun téknologi anu tiasa diaksés, anu nyababkeun dilebetkeun sajumlah ageung jalma anu tadina henteu diperhatoskeun.

Orca

Orca éta, meureun. aplikasi perangkat lunak gratis panglegana sareng pangpentingna diintegrasikeun kana lingkungan desktop Gnome anu ngamungkinkeun jalma-jalma anu cacat sacara visual nganggo sistem operasi ieu. Orca diwangun ku pamaca layar sareng pembesar layar. Duanana tiasa dianggo dina waktos anu sami atanapi masing-masing.

Sakumaha anu kuring carioskeun, Orca bertindak salaku "screen reader", sareng dina pangaruh maca eusi jandéla, ménu sareng elemen program anu dianggo ku pangguna. Salaku conto, upami pangguna browsing Internét nganggo Firefox, Orca maca eusi halaman wéb anjeunna muka sareng ngabantosan anjeunna ngalebetkeun data dina halaman éta, atanapi napigasi ka halaman anu sanés.

Orca sanés mangrupikeun aplikasi tunggal, tapi sakumpulan program, supir sareng "sora" anu ngamungkinkeun jalma buta ngagunakeun program sapertos OpenOffice, pamuter musik, program obrolan, sareng sajabina. Akibatna, jalma ieu nganggo program anu sami sareng jalma anu henteu gaduh cacad, tapi ku Orca bertindak salaku perantara.

"JAWS maksa kuring ngahirupkeun komputer unggal 40 menit"

Sateuacan teras-terasan ningali naon program anu sanés pikeun ngabantosan jalma-jalma cacat, panginten pikaresepeun pikeun nyaritakeun anjeun kasus jalma anu ngagunakeun JAWS (aplikasi komérsial sareng tujuan anu sami sareng Orca) sareng anu ngalaman masalah serius.

Sikep saha waé manusa nalika ngubaran jalma anu buta total nyaéta upaya tanpa pamrih pikeun ngabantuan anjeunna. Tapi sababaraha perusahaan, khususna anu ngadamel JAWS, sigana bakal arah anu sabalikna: aranjeunna ngan ukur sanggup ngabantosan nalika jalma cacat tiasa mayar aranjeunna. Pamustunganana, anjeunna henteu nganggap aranjeunna salaku jalma, tapi salaku konsumén, anu bénten-bénten bénten..

Ana Ramos yuswa 20 taun sareng buta total. Anjeunna ngagaduhan kontak anu munggaran sareng komputer dina yuswa 12 hatur nuhun ka guru di sakola. Dina umur 17, anjeunna nampi komputer, tapi éta henteu ngagaduhan perangkat lunak pikeun anu cacat, sareng nalika anjeunna nyobian mésér JAWS, anjeunna mendakan biayana antawis $ 895 sareng $ 1.095.

"Kuring mendakan vérsi demo JAWS anu panjangna 40 menit." Nalika waktos éta parantos réngsé, "Kuring kedah ngahurungkeun deui mesin, sareng upami kuring nalungtik kuring kedah muka deui browser, upami kuring kedah ngalakukeun naon waé kuring kedah ngaganggu, mareuman sareng ngahurungkeun deui".

Ieu ngamotivasi anjeunna pikeun milarian alternatif gratis.

Orca kalebet sora dina 25 basa

Ana diajar ngagunakeun perangkat lunak gratis pikeun jalma cacat. ”Seueur hal anu dilakukeun dina Windows ogé dilakukeun dina Linux. Adaptasi éta gampang; tangtosna, sababaraha hal robih, tapi gampang pikeun kuring ngarobah "

Orca sareng tambihan na parantos aya kalolobaan sebaran Linux sareng tiasa dipasang ku sababaraha paréntah. "Dina hal kuring, kuring diajar basa Inggris sareng kuring resep diajar basa anu sanés, kuring resep kusabab Orca gaduh sakitar 25 basa internal, kalebet Spanyol, sareng kuring tiasa sacara gampil ngalih antara basa." Anjeunna ngabédakeun éta sareng pamiarsa proprietary, sababaraha diantarana peryogi mésér sora sareng bungkus basa ogé..

Ditanya naon kakurangan anu anjeunna mendakan di Orca dibandingkeun sareng JAWS, anjeunna nunjukkeun yén Orca pisan operasional, sareng yén anjeunna nganggo panyungsi Internét, ngobrolkeun parangkat lunak sapertos Pidgin (anu ngamungkinkeun Messenger, Gmail sareng sistem obrolan sanésna dianggo), parangkat lunak kantor, tapi yén anjeunna ngagaduhan sababaraha masalah sareng presentasi Powerpoint, anu henteu mangaruhan anjeunna ogé.

Kumaha alusna upami gaduh Orca dina kompus sakola, perpustakaan, kafe Internét, sareng sajabana. pikeun jalma cacat pikeun linggih sareng sésana jalma sareng berinteraksi sasarengan. Éta bakal ngamungkinkeun aranjeunna kalebetkeun kana téknologi sareng dilebetkeun kana masarakat, sabab tiasa berinteraksi sareng anu sanés. Éta bakal hésé pisan dilakukeun ku parangkat lunak proprietary sabab JAWS henteu tiasa dipasang dina seueur komputer, utamina kusabab alesan lisénsi sareng biaya.. Atanapi solusi panengahna moal pantes: nyiptakeun kamar 'misah' pikeun jalma cacat.

Aplikasi pikeun jalma anu ngagaduhan masalah visi.

  • brltty: daemon anu ngamungkinkeun anjeun nganggo terminal Unix / Linux atanapi konsol ngalangkungan keyboard braille anu nyambung ka port serial. Éta ogé maca pesen konsol nyaring pikeun ngagampangkeun interaksi pamaké. http://mielke.cc/brltty/index.html
  • Festival: mangrupikeun synthesizer biantara anu nyababkeun téks dina basa Spanyol sareng Inggris (sanaos sora-sora basa Inggris rada "digosok") sabab muncul dina layar. Pikeun kéngingkeun ideu kumaha jalanna, anjeun tiasa buka halaman tés online pikeun ningali sababaraha conto. Hanjakalna, ukur sora Inggris anu kalebet di dinya. Sadaya pakakas sareng dokuméntasi pikeun nyiptakeun sora-sora anyar sayogi dina halaman wéb proyék FestVox anu disponsoran ku Carnegie Mellon (http://festvox.org). http://www.cstr.ed.ac.uk/projects/festival/
  • Gnome-Biantara: perpustakaan anu ngagampangkeun pamrograman parangkat lunak dumasar kana perpustakaan Gnome kalayan fungsi pikeun ngahasilkeun pidato tina téks. Toko buku Gnome pidato ngadukung sababaraha rupa panganteur, tapi ayeuna ngan ukur antarbeungeut anu diaktipkeun dina paket ieu pestipal, sésana peryogi Java atanapi software proprietary. http://www.escomposlinux.org/lfs-es/blfs-es-SVN/gnome/gnome-speech.html
  • Kmagnifier: Éta mangrupikeun gelas pembesar anu hadir sareng kde-base. http://kmag.sourceforge.net/
  • Screer: Synthesizer biantara anu reproduces téks sareng karakter anu muncul dina terminal Linux atanapi konsol. http://web.inter.nl.net/users/lemmensj/homepage/uk/screader.html
  • XZoom: Kaca pembesar anu sanés kanggo distribusi sareng lingkungan grafis X11. Éta ngagedéan bagian-bagian khusus tina desktop (dipilih nganggo mouse) sareng gancang sareng cekap pikeun ngagedéan pidéo sareng animasi. http://linux.about.com/cs/linux101/g/xzoom.htm
  • SVGATextMode: Saluyukeun ukuran font, kursor, sinkronisasi H / V tina téks anu muncul dina konsol Linux atanapi terminal janten langkung kabaca. http://freshmeat.net/projects/svgatextmode/

Aplikasi pikeun jalma anu ngagaduhan masalah mobilitas

Dasher: ngamungkinkeun anjeun ngagantikeun ngetik keyboard ku gerakan anu dilakukeun ku joystick, mouse, trackball atanapi touchscreen. Mangpaat pisan pikeun anu kapaksa ngajalankeun komputer ngan ukur hiji panangan atanapi henteu nganggo (ngalangkungan a soca soca). Kalayan versi anu ngadukung eyebacking, pangguna anu berpengalaman tiasa nyerat jumlah kecap anu sami sareng biasana pikeun nyerat ku tangan (29 kecap per menit); Ngagunakeun mouse, pangguna anu berpengalaman tiasa ngetik dugi ka 39 kecap per menit! http://www.inference.phy.cam.ac.uk/dasher/
Gok: Mangrupikeun keyboard virtual anu ngatur sadaya fungsi aplikasi Gnome, ogé ngalebetkeun karakter khusus atanapi nyerat dokumén téks, ku mouse. Éta ogé ngamungkinkeun anjeun pikeun nyieun "kibor" kustom. http://www.gok.ca/
XVoice: Éta ngakuan sora sareng ngamungkinkeun dikte sareng kontrol sababaraha aplikasi dina lingkungan grafis ku sora. Pikeun pangakuan biantara éta ngagunakeun mesin pangenal ucapan IBM ViaVoice anu disebarkeun nyalira. http://xvoice.sourceforge.net/
OpenMindSpeech: Aplikasi pangakuan biantara anu ngaku cocog sareng KDE, Gnome sareng sadaya aplikasi anu aya pikeun Linux. Éta mangrupikeun proyék anu ambisius tapi katingalina (kusabab henteu aya berita dina wéb) éta dieureunkeun ... http://freespeech.sourceforge.net/

Lazarux: distro pikeun jalma cacat

Mangrupikeun distribusi GNU / Linux anu dijalankeun ti Live-CD, diluyukeun sareng kabutuhan komputasi visual anu nyarios Spanyol anu épéktip, anu kalebet sakumpulan aplikasi anu tiasa diaksés sareng mesin sora sacara lengkep dina basa Spanyol. Salian ti pakakas otomatisasi kantor biasa, Internét, multimédia, sareng sajabana ... éta ngalebetkeun xmag, Emacspeak, kaca pembesar, keyboard dina layar, Xzoom, Yasr, Dasher, synthesizer sora sareng Gnopernicus anu diaktipkeun tina beban awal, anu tiasa urang ngendalikeun sistem ti mimiti.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Martha Vazquez cenahna

    kee bueennnoooo ke exxiusten program ieu xkk geuwat de muxoo ngabantuan

  2.   Sofia cenahna

    Gening dina pos!

  3.   MARY_KOKO16 cenahna

    Éta liang anu saé pisan

  4.   sarin cenahna

    Langkung saé tibatan moto gambar - ngarékam pidéo tina layar anjeun. Perekam Layar abdi mangrupikeun salah sahiji Software Perekam Layar anu pangsaéna. Rekam layar sareng audio anjeun tina speaker atanapi sora anjeun tina mikropon - atanapi duanana dina waktos anu sami. Rekamanana jelas sareng katingalina saé nalika diputer dina halaman wéb anjeun, diunggah kana YouTube, atanapi dianggo dina presentasi anjeun! Éta bakal direkam langsung dina format standar anu dikomprés anu tiasa dianggo kalayan panyunting pidéo atanapi alat naon waé, tanpa kedah ngarobah.
    http://www.deskshare.com/screen-recorder.aspx